Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol

Foça Otelleri

Örnek Harita Görseli
Haritayı Görüntüle
Filtreler

Kategori

Aktivite-Eğlence
Su Sporları
Tekne-Yat

Gezgin Türü

Aileler için Uygun
Çocuklara Uygun
Çiftlere Uygun

İzmir Foça Aktiviteleri

İzmir civarında yapılacak 5 aktivite.
En Çok Tavsiye Ettiklerimiz
Maymi Tur

Maymi Tur

Ücretli
Tekne-Yat
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İzmir
Reha Midilli Kültür Merkezi
Aktivite-Eğlence
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İzmir
Foça Windsurf Ve Yelken Kulübü
Su Sporları
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İzmir
Yeni Foça Stadyumu
Aktivite-Eğlence
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İzmir
Foça Dalış Merkezi
Su Sporları
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İzmir

5 mekandan 5 tanesi gösteriliyor

Foça Yapılacak Şeyler ve Aktiviteler

Şeytan Hamamı: Çan tepesinin eteğinde yer alan ve kaya mezar tipinde olan yapı, Şeytan Hamamı olarak bilinmektedir. İlçe merkezine 2 km. uzaklıktadır.

Siren Kayalıkları: Fok balıklarını andıran adacıklardan oluşan bu kayalıkların en büyüğü Orak Adası kayalıklarıdır. Homeros destanında da yer alır ve yolunu şaşıran gemilerin çarptıkları kayalıklar olarak söz edilir. Fok balıklarını andıran adacıklardan oluşan bu kayalıkların en büyüğü Orak Adası kayalıklarıdır.

Taş Ev: Foça'ya 10 km. kala yol kenarında yükselen bu kaya anıt mezarı, yarı yontulmuş şekildedir. Pers etkisinde inşa edilen yapı Lykia - Lydia geleneğinde inşa edilmiş olup, M. Ö. 4. yüzyıla tarihlenmektedir.

Beş Kapılar Kalesi: Bu antik Kale Michel Paleoloc tarafından 1275 yılında Cenevizli Manuel Zacharna'ya verilmiş ve zaman içerisinde Cenevizliler tarafından surları onarılmıştır. Phokaia'nın 1455 yılında Osmanlı topraklarına katılmasından sonra surlar onarılarak bugün dokuz tanesini ayırt edebileceğimiz kulelerle donatılmıştır. Beş Kapılar'da bugün Açıkhava Tiyatrosu olarak kullanılan bölüm 'kayıkhane' imiş.

Giriş kapısının üzerinde yer alan yazıta göre, bu onarım Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmıştır.

Dış Kale - Ceneviz Kalesi: Foça'nın güney batısındaki Kale Burnu'nda yer alan kale, kaynaklara göre 1678 yılında bölgeyi korumak için stratejik bir noktada, Osmanlılar tarafından, bir boğazkesen olarak yapılmıştır. Bir burun üzerinde yer alan kale, doğuda savunma amacıyla anakaradan büyük bir hendekle ayrılmıştır.

Sualtı arkeolojik araştırmaları sırasında kalenin açıklarında denizin dibinde taş gülleler bulunmuştur. Bu güllelerin, kaleden düşman gemilerine mancınıkla atılmış olduğu düşünülmektedir.

Kayalar Camii: Kale içindedir. İnşaat tarihi ve kimin tarafından yapıldığı bilinmeyen cami, geç dönem Osmanlı mimari tarzının tüm özelliklerini göstermektedir. Yapının batısında sonradan eklenmiş bir şadırvan yer alır.

Hafız Süleyman Ağa Mescidi: Halk arasında Süleyman Ağa Mescidi olarak tanınan yapı, 1548 yılında Foça Kalesi Dizdarı Hamzaoğlu Mustafa tarafından yaptırılmıştır. Ancak yapının daha sonraki dönemlerde çeşitli onarımlar geçirdiği bugünkü görünüşünden anlaşılmaktadır.

Hamamlar: Osmanlı döneminden günümüze iki hamam gelebilmiştir. Her ikisi de Atatürk Mahallesi'nde yer almaktadır. 115 ve 116 sokaklarının kesiştiği köşede bulunan hamam, ortası kubbeli, enine sıcaklıklı, çifte halvetli Türk hamamı sınıfına girer. Soyunmalık bölümü tümüyle yıkılmıştır. 118 no. lu sokakta yer alan diğer hamam ise oldukça harap durumdadır.

Bilinen Türk hamamlarından farklı bir mimariye sahip olup, diğerinden daha sonra yapıldığı sanılmaktadır.

Adalar: Foça'nın önlerinde yer alan altı ıssız adadan oluşan bir ada grubudur. Bunlar: Orak Adası, İncir Adası, Kartdere Adası, Fener Adası, Hayırsız Ada ve Metalik Ada'dır. Orak Adası'nın güney kıyısında uzun bir çalılık kumsal, yine orak ile Hayırsız ve Kartdere' de 80 metre yüksekliğine ulaşan dik yarlar bulunur.

Özellikle İncir Adası, turistler ve bölge halkı tarafından piknik alanı ve plaj olarak kullanılmaktadır. Adalar ve çevresindeki koylar, Türkiye'deki son Akdeniz foku kolonilerinden birini barındırır.

Balıkçılık: Foça halkının geçim kaynağı turizm kadar balıkçılığa da dayanmaktadır. Foçalıların yüzyıllardır tek değişmeyen gerçeği hayatlarını denizden kazanmalarıdır. Ataları gibi denizci olan Foçalılar inançlı ve özgürdürler.

Balık çeşitlerinin zenginliğinden dolayı yöre, Ege sahillerindeki önemini korumaktadır. Foçalı balıkçılar sayesinde barbun, mercan, çipura, levrek, kefal, mezgit gibi lezzetli balıkları hemen hemen her gün taze ve ucuz olarak bulmak mümkündür. Gün batımının kızıllığında balıkçılar çaylarını yudumlarken, onların ağlarında toplanmış balıklar Foça'nın konuklarına sunulmak üzere restoranlarda hazırlanmaktadır.

Foça Yapılacak Şeyler ve Aktiviteler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Foça için ailelere uygun aktiviteler nelerdir?
Foça için ailelere uygun aktiviteler : Foça Dalış Merkezi, Maymi Tur, Reha Midilli Kültür Merkezi, Foça konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Foça için ücretsiz yapılacak aktiviteler nelerdir?
Foça için ücretsiz yapılacak aktiviteler : Foça Dalış Merkezi, Maymi Tur, Reha Midilli Kültür Merkezi, Foça konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Foça için kalabalık gruplara uygun aktiviteler nelerdir?
Foça için kalabalık gruplara uygun aktiviteler : Foça Dalış Merkezi, Maymi Tur, Reha Midilli Kültür Merkezi, Foça konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Foça için çiftlere uygun aktiviteler nelerdir?
Foça için çiftlere uygun aktiviteler : Foça Dalış Merkezi, Maymi Tur, Reha Midilli Kültür Merkezi, Foça konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Foça için aktiviteler nelerdir?
Foça için aktiviteler : Foça Dalış Merkezi, Maymi Tur, Reha Midilli Kültür Merkezi, Foça konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.