Toros Dağları’ nın en yüksek noktalarından biridir Aladağlar. 1995 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır. Farklı jeolojik yapısıyla içinde barınan buzul gölleri ve Kapuzbaşı Şelalesi görülmeye değer noktalarındandır. Aladağlar, tırmanış sporu ile uğraşan dağcıların en çok rağbet ettikleri rotalardan biridir.
Tertemiz havası, heybetli kızılçam, karaçam ve göknar ağaçları, yaban hayatı ile oldukça yoğun bir canlılığı bünyesinde barındıran Aladağlar’ a Adana, Kayseri ve Niğde güzergahlarından ulaşılabilmektedir. Emli Vadisi\’ nden başlayıp, Sokullupınar mevki ve Yedigöller\’ i kaplayan bölgede doğa yürüyüşü yapabilme imkanı da bulunmaktadır.
Ayrıca yaklaşık 3700 metre yükseklikte bulunan Demirkazık dağının zirvesinden güneşin doğuşunu seyretmek paha biçilemez. Aladağlar Milli Parkı tepesinde konaklamalı bir gezi düşünüyorsanız, konaklayacağınız tesisin lükslüğü tamamen sizin elinizde olan bir yer. Çünkü çadırınız ne kadar lüksse konaklamanız da o kadar lüks geçer.
Çadırda kalmak istemiyorsanız Karpuzbaşı Şelalesi bölgesinde bulunan Büyükçadır köyündeki pansiyonları değerlendirebilirsiniz. Aladağlar mevkine yapılacak geziler ve tırmanışlar dört bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerin sırası ise Demirkazık, Yedigöller, Kaldı ve Turasan tırmanış ve gezileri olarak programlanmaktadır. Bu gezi ve tırmanış programları güneyden-kuzeye doğru Kaldı -Turasan, Yedigöller ve Demirkazık programı şeklinde de olabilmektedir.
Sadece Demirkazık çıkışı yapmak isteyen dağcılar ile dinlenmek isteyen dağcı grupları, Demirkazık köyünü tercih ederler. Çukurbağ - Demirkazık köyleri arası ortalama beş kilometredir. Demirkazık köyünde 2002 yılında faaliyete geçmiş 100 yataklı, kaloriferli bir dağ oteli yer almaktadır.
Yine aynı bölgede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen bir otel daha bulunmaktadır. Doğa tutkunlarının ve çadır kampını sevenlerin uğrak rotası olan Aladağlar Milli Parkı’ nı henüz keşfetmediyseniz görülmesi gereken yerler listenize eklemeyi sakın unutmayın.