Coğrafi konumu itibariyle, Silifke ilçesinin Narlıkuyu köyü yakınlarında yer alan Astım Dilek Mağarası Silifke- Mersin karayolu üzerinde bulunuyor. Dilek Mağarası’nın (Astım Mağarası) özelliklerine gelecek olursak Cennet Obruğu’nun yaklaşık 300 m güneybatısında yer alıyor. Mağaranın iç kısmına helezonik merdivenle iniliyor. Girişi ise yaklaşık 18 m’lik kuyu şeklinde bacadan yapılmış olup, mağaranın toplam uzunluğu, 240 m oluyor. Süslü ve renkli damla taşlarla kaplı halde olan mağara, daha önceleri galeriden meydana gelmiş. Fakat zaman ilerledikçe salon ve odalara ayrılmış. İçi ışıklandırılan mağaranın astımlı kişilere iyi geldiği bilinmekle beraber, içerisinde dilek tutulması sebebi ile Astım-Dilek Mağarası olarak adlandırılmış. Mağaranın sıcaklık ortalaması 15C olup yaz mevsiminde nem oranı yaklaşık %85’e ulaşıyor. Kış mevsiminde ise bu oran, %95’lere kadar ulaşıyor. Astım Dilek Mağarası hikayesi şu şekilde özetlenmekte:
Eski çağlar itibariyle, Roma kralı Antiochus’un kızı olan Anna’nın bir astım hastalığına yakalanması neticesinde şifa için mağarada kalarak hastalığından kurtulması rivayet ediliyor. Bu nedenle mağara “Astım Mağarası” olarak biliniyor.
“Astım Dilek Mağarasına nasıl gidilir?” sorusu da cevaplanması gerekenler arasındadır. Mağara, Mersin iline ortalama 86 km mesafede yer alırken, Silifke ilçesine 23 km mesafede yer alıyor. Astım-Dilek mağarası yorumları kategorisine göz atmak isterseniz yöreye ait sayfaya bakabilirsiniz.
Narlıkuyu gezilecek yerler arasında dikkat çeken bu mağara, pek çok hastalığa (Astım, Koah vs) iyi gelen mağaralar listesine ilk sıralarda yer alıyor. Dilek Mağarası; astım hastalığına iyi gelen mağaralar arasında öne çıkıyor. Astım hastalığının tedavisine destek olabilecek bazı mağaralar:
Astım Dilek mağarasının hemen her yerinde kafe, fast food ve restoran bulmanız mümkün. Yenilecek mekanlarda Mersin-Silifke’nin yöresel lezzetlerinden tutun da mutfağının her türlü yöresini sizlerle buluşturan eşsiz tatlarıyla damak zevkinize uygun farklı alternatifler bulmanız mümkün. Bu yemekler arasında, Mersin’in en ünlü yemeği olan Tantuni bulunuyor. Bir başka ünlü yemek ise Batırık. Kebap yemeklerini sevenler için de çeşitli alternatifler sunmuş olan Mersin mutfağı, Tarsus Kebabı ile sizleri selamlıyor. Bunun yanı sıra dökme pilavı, içli köfte ve sıkma gibi birbirinden zengin menülerini Logos restoran, ünlü kafeterya, Narlıkuyu lokmacısı gibi farklı lokasyonlarda bulmanız mümkün.