Belek Gezi Rehberi
Tatil alternatifleri arasında göz alıcı yeşil doğası ve temizliği rengine vuran deniziyle öne çıkan Belek , Antalya'da en çok tercih edilen turizm merkezlerinin başında geliyor. Keşfedilmeyi bekleyen güzellikleriyle birlikte, birçok tarihi geçmişi de içinde yaşatan bu ilçeyi Belek gezi rehberi ile tanımaya başlayabilirsiniz.
Belek Hakkında
Belek nerede sorusunu sorarak başlayacağınız Akdeniz Bölgesi'ndeki tatil arayışınıza cevap, çam fıstıklarıyla kaplı bitki örtüsü ve yeşiliyle nefes almanızı kolaylaştıracak, Antalya'ya 40 kilometre uzaklığa sahip bu turizm merkezi olabilir.
Güneyinde Akdeniz kuzeyinde ise batı Toros Dağları yükselen, Köprüçay ve Aksu Çayı'na ev sahipliği yapan Serik ilçesine bağlı olan bu ilçe, kültürel mirasıyla ilgi gören turizm merkezlerinin başında gelmeyi hak ediyor. Belek tarihi ise binlerce yıllık geçmişe ev sahipliği yapıyor.
Antalya merkez ile arası 44 kilometre olan ilçeye araba ile 1 saatte gitmek mümkün. Görece düşük yerel nüfusa sahip olsa da özellikle yaz aylarında artan nüfus sayısıyla birlikte rakamlar 750 ile 10. 000 arasında değişkenlik gösterebiliyor.
Belek, Türkiye'de düzenlenen tek profesyonel tenis turnuvası olan Antalya Open'a kapılarını açan bir turizm beldesi. 2012 yılında THY Dünya Golf Finali'ne ev sahipliği yaparak gelişmekte olan bir golf merkezi haline gelmesi, Belek turizm trafiğini canlı tutan etkenlerin başında geliyor.
100'den fazla kuş türünü ağırlaması ve Türkiye'de iyi korunmuş arkeolojik kazı alanlarına sahip olması, ilçenin bugün hala aynı ilgi ve meraka sahip yüzlerce ziyaretçiye kapı açmasını sağlıyor. Belek hangi bölgede sorusuna ikliminin de adını aldığı Akdeniz Bölgesi olarak cevap verilebilir.
Bu bölge, kurak ve sıcak yaz ayları, ılık ve yağışlı geçen kış ayları sonucu sahip olduğu maki bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Özellikle dağlık kesimlerinde hayvancılık ve ormancılıkla, ova kesimlerinde ise ziraatçılıkla bilinen Belek'te, sera olarak bildiğimiz turfanda sebzecilik de oldukça yaygın.
Çevresi incelendiğinde yedi ayrı kaynaktan aldığı kaplıca ve madensuları görülebilir. İçerdiği mineraller bakımından zengin kaynak ve deniz sularıyla SPA ve balneoterapi merkezleri de kasabanın ilgi gören hizmetleri arasında bulunuyor. Belek harita seçeneği sayesinde çevre ilçelere de kolaylıkla gidebilirsiniz.
Komşu olduğu ilçelere göre merkezi bir konuma sahip olması nedeniyle ulaşımı da oldukça kolay. Görkemli camileri, heykelleri, ağaçları ve bulvarları süsleyen şelaleleriyle tatilinizi her anlamda istediğiniz gibi geçireceğiniz beldelerden biri olarak ziyaretçilerini bekliyor.
Belek Harita ve Yol Tarifi
Keyifli tatil için üst sıralarda yer alan turizm beldelerinden sayabileceğimiz Belek'e nasıl gidilir sorusuna tüm ulaşım kanalları aracılığıyla cevap verebilmek mümkün. Sezon boyunca neredeyse tüm seyahat firmalarının düzenlediği otobüs seferleriyle Antalya üzerinden Belek'e ulaşım sağlayabilirsiniz.
Otobüs yolculuğunuzun sonunda Antalya terminalinden yarım saatte bir kalkan şehir içi hatları kullanarak Belek'e ulaşmak mümkün. Belek haritası göz önüne alındığında Antalya'dan Mersin'e uzanan kıyı şeridi üzerinde çevre tatil beldelerine ulaşım açısından önemli bir konumda olduğu görülebilir.
Özellikle Side, Alanya ve Silifke'ye doğru keyifli bir tatil rotası çizmek bol zamanı olanlar ve tatilin tadına doyamayanlar için bir alternatif olabilir. Belek yol tarifi için bir diğer seçenek, yolculuğunuzu 1 saat 15 dakikaya düşüren hava yoludur.
Antalya Havalimanı ile arasında 30 kilometre bulunan Belek'e ulaşım, havalimanından sonra servis kullanılarak yapılabilir. Yaklaşık 20 dakika sonunda seyahatinizi tamamlayıp Belek'in tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Muğla, Kayseri gibi illerden Antalya'ya direkt uçuş bulabilirsiniz. Belek İklimi.
Belek Hava Durumu ve İklimi
Tipik bir Akdeniz iklimine sahip Belek, yazları sıcak ve kurak olmasının yanı sıra kışları ılık ve yağışlı bir iklim tipine sahip. Belek hava sıcaklıkları yıllık 18. 7 dereceye sahipken yazın 28-36 derece arasında değişen aralıklara sahip.
Bu durum halkının büyük çoğunluğu için iş imkanı yaratan tarım sektörünü de etkilirken sebzecilik, meyvecilik ve tarla bitkilerinin üretimini artırıyor. Buğday, pamuk, mısır, armudun yanı sıra tarla bitkileri ve başta karanfil olmak üzere 52 milyon farklı süs bitkisinin üretimine sahip olduğu iklim sayesinde ev sahipliği yapıyor.
Temmuzu en kurak, aralığı ise en yağışlı ay olarak belirlenen ocağı en düşük sıcaklıklarla geçiriyor. Belek hava durumu değişken olsa da yıl boyunca ortalama 22. 4 dereceye sahip Akdeniz, 29. 3 dereceyle maksimum su sıcaklığına ağustos ayı içinde ulaşıyor. En düşük deniz sıcaklığı ise 16.
7 dereceyle şubat ayında kendini gösteriyor. Tatil döneminizi planlarken sıcaklık farklarını dikkate almanız, gideceğiniz bölgeden alacağınız verim açısından önemlidir. Kış ayları dahil ılıman havanın devam ettiği bölge bu sayede yurt dışından birçok spor kulübü tarafından da ilgi görüyor.