4 otelden 4 tanesi gösteriliyor
Otel Sayısı | 4 tesis |
Popüler Otel | Eronur Hotel |
Gecelik Başlangıç Fiyatı | 2000 TL |
Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde yer alan Bilecik, aslında Karadeniz, İç Anadolu ve Ege bölgelerinin kesim noktaları üzerinde denilebilir. Zira doğuda Bolu ve Eskişehir, güneyde Kütahya, batıda Bursa ve kuzeyde ise Sakarya illeriyle çevrili. Türkiye’nin en küçük şehri olan Bilecik, tepelik alanların yanı sıra derin ve dik vadiler de barındırıyor.
Doğal olarak Köroğlu Dağları’nın başladığı bölge de şehrin sınırları arasında yer alıyor. Dağlar, bu şehrin topraklarının %32’sini kaplıyor. Aynı zamanda yükseltiler de bu toprak parçalarının bir kısmını oluşturuyor.
Tüm bu coğrafi şekiller; dağlar, ovalar ve düzlükler aslında bölgedeki toprağı verimli hale getiren unsurlar arasında yer alıyor. Hatta şehirde çıkan termal sularda bile bu coğrafi şekillerin önemi çok büyük. Bilecik termal otelleri, sağlık turizmi konusunda bölgede çıkan termal suların tesislere getirilmesiyle birlikte hizmet veriyor.
Yani arkadaşlarınız ya da ailenizle planladığınız biz Bilecik tatilini termal otellerde de yapabilirsiniz. Böylece doğayla iç içe vakit geçirerek şehrin stresinden uzaklaşabilir ve dinlenebilirsiniz.
Bilecik şehri, termal ya da diğer adıyla kaplıca suları nedeniyle sıkça ziyaret ediliyor. Son yıllarda yapılan yatırımlar, bölgenin turizm açısından kalkınmasını sağladığı gibi termal otellerin de varlığını kuvvetlendiriyor. Buna bağlı olarak yer altı kaynaklarının bolluğu, Bilecik ve çevre illerdeki termal otel sayısının artmasına sebep oluyor.
Bilecik bölgesinde şifalı su kaynağı olarak bilinen birçok farklı bölgede şifalı sular bulunuyor. Seçenekler genel hatlarıyla şu şekilde:.
Bilecik’teki termal sular dört farklı bölgede yer alıyor. Hamamboğazı Ilıcası, Gölpazarı ilçesinde yer alıyor ve daha çok cilt hastalıklarıyla birlikte romatizma gibi eklem rahatsızlıklarının tedavisi için tercih ediliyor.
Pelitbükü İçmesi, Çaltı köyünün sınırlarına içerisinde yer alan Pelitbükü İçmesi’ndeki suda önemli oranda karbondioksit bulunuyor. Pelitbükü suyunun özellikle bağırsak ve mide hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.
Bilecik kaplıcaları arasında en bilinenlerden bir diğeri ise Selçuk İçmesi. Bu içme aslında Osmaneli ilçesine yaklaşık olarak 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Çaltı ılıcası da yine aynı şekilde şifalı suların yer aldığına inanılan bir bölge. Hem içme hem de kaplıca anlamında kullanım söz konusu. Bu ılıca ve çeşmelerin bulunduğu bölgelerin tamamında tesisleşme olmayabiliyor.
Bilecik termal otel su sıcaklıkları 18, 5 - 20 derece arasında değişiyor. Radyoaktivitelerinin 4. 6 ile 5. 6 arasında ve pH değerinin ise 7. 3 civarında olduğunu da eklemek gerekiyor. Tüm bu bileşenler devreye girdiğinde özellikle mide, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarının tedavisinde iyileştirici bir etkiye sahip olduğu düşünülüyor.
Ancak yine de bölge bazlı olarak çeşitli değişiklikler söz konusu. Yani bölgede eklem rahatsızlıklarına ya da cilt hastalıklarına iyi gelen çeşitli termal sular da bulunuyor. Böylece oldukça fazla merak edilen “Bilecik termal oteller hangi hastalıklara iyi gelir” sorusunun da cevabı ortaya çıkmış oluyor.
Bilecik termal otel fiyatları; işletmenin kurulduğu bölgeye, ulaşım seçeneklerine, sunduğu hizmetlere ve diğer detaylara göre değişiklik gösterebiliyor. Bu noktada genel bir değerlendirmeyle size en uygun seçenekleri belirleyebilirsiniz. Üstelik yalnızca Bilecik değil, çevresindeki termal otelleri de görmek amacıyla Marmara bölgesi termal oteller araması da yapabilirsiniz.
Tüm termal otelleri listelemek; detaylarına, sundukları hizmetlere bakmak, fiyatlara göre filtrelemek ve diğer ayrıntılara erişmek için Termal Oteller sayfasına bakabilirsiniz. Ayrıca bu araştırmaları yaparken hangi bölgedeki kaplıcanın hangi rahatsızlıklara iyi geldiğini öğrenmek amacıyla “Ülkemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Geliyor? ” sayfasına da göz gezdirebilirsiniz.
Hem dünya genelinde hem de Türkiye’de oldukça fazla sayıda doğal kaynak suyu ve bunları insanlara ulaştıran termal oteller bulunuyor. Ancak termal otel seçimi yaparken mutlaka dikkate alınması gereken çeşitli kriterler bulunuyor.
Rahatsızlığa göre seçim yapma; su sıcaklığı, hijyen, fizik tedavi merkezleri, ıslak alan kullanımı, Sağlık Bakanlığı onayı, kahvaltı ya da yemek hizmetleri bunların büyük kısmı. Ancak bunların ötesinde işletmelerin bulunduğu konumlar, otopark seçeneği ve odada sağlanan olanaklar da değerlendirilmesi gerekenler arasında yer alıyor.
Bilecik’e genel hatlarıyla Türkiye’nin birçok farklı ilinden karayoluyla ulaşabilmek mümkün. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren ile de bu bölgeye ulaşım sağlanabiliyor. Ancak süreyi kısaltmak amacıyla hava yolu taşımacılığını kullanmak isteyenler olabiliyor. Bilecik’te herhangi bir havalimanı yok. Fakat en yakında Bursa Yenişehir Havalimanı bulunuyor.
Bu da aslında 50 kilometrelik bir mesafe anlamına geliyor. Havalimanından sonra otomobille Bilecik’e ulaşım yaklaşık 1 saatte tamamlanıyor.
Şehir çok ufak olduğu için gezilip görülmesi gereken yerler de sınırlı. Ancak yine de 1414 - 1420 yılları arasında Çelebi Sultan Mehmet tarafından yapılan Çelebi Sultan Mehmet Camii’ni ziyaret etmekte yarar var. Kaymakam Çeşmesi ve Atatürk Köşkü de yine görülmeye değer noktalardan birkaçı.
Son olarak tepelerdeki kayaların arasından kıştıran şelaleyi görmek için de Kınık Şelalesi’ni gezi rotanıza ve planlamanıza göre listeye dahil edebilirsiniz.