Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
28 Ekim yarım gün mü, 28 - 29 Ekim tatil mi?

28 Ekim yarım gün mü, 28 - 29 Ekim tatil mi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 04 Ekim 2024 - 09:00
 • Son Güncellenme: 04 Ekim 2024 - 09:50
28 Ekim yarım gün mü, 28 - 29 Ekim tatil mi?

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl da milyonlarca öğrenci, kamu çalışanı ve vatandaş tarafından heyecanla bekleniyor. 1923 yılında Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle Türkiye’nin ulusal bayramı olarak kutlanan 29 Ekim, resmi tatil olmasının yanı sıra ülke genelinde büyük törenlerle anılıyor. Ancak birçok kişi, 28 Ekim’in yarım gün olup olmadığını merak ediyor. Bu yazıda, hem 28 Ekim’in yarım gün tatil olup olmadığına hem de 29 Ekim’deki resmi tatil detaylarına değineceğiz.

{ad:0}

28 Ekim Yarım Gün Mü?

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim günü saat 13.00 itibariyle başlıyor. Bu nedenle 28 Ekim, resmi olarak yarım gün tatil ilan edilmiştir. Kamu kurumlarında öğleden sonra mesai olmayacak, bankalar, PTT ve diğer kamu kuruluşları ise yarım gün hizmet verecek. Özel sektör çalışanları da şirketlerin inisiyatifine bağlı olarak 28 Ekim’de yarım gün çalışıp, mesai ücreti alabilirler.

29 Ekim Resmi Tatil Mi?

Evet, Türkiye’nin en önemli ulusal bayramlarından biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve resmi tatil olarak kutlanıyor. 29 Ekim günü kamu kurumları, bankalar ve özel sektörün büyük kısmı tatil yapacak, ülke genelinde düzenlenen törenlerle Cumhuriyet’in ilanı coşkuyla kutlanacaktır. 29 Ekim’de çalışacak olan özel sektör çalışanları için ise tam gün mesai ücreti geçerli olacaktır.

Tatil Planınızı Şimdiden Yapın

Cumhuriyet Bayramı, hafta sonu ile birleştiğinde 4 günlük güzel bir tatil fırsatı sunuyor. Bu fırsatı değerlendirip şimdiden bir tatil planı yapabilirsiniz. Hafta sonu ve bayram tatilini birleştirerek kısa bir kaçamak planlıyorsanız, Türkiye’nin birbirinden güzel tatil bölgeleri sizi bekliyor. Hem şehirden uzaklaşıp rahatlamak hem de Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu farklı bir yerde yaşamak için harika bir fırsat olabilir.

Tatil planlarınızı yapmak için Türkiye’nin en iyi otellerini ve konaklama seçeneklerini incelemek isterseniz, Neredekal.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Tatil rotanızı seçerken size rehberlik edecek birçok otel ve tatil fırsatı sizi bekliyor!