Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
29 Ekim'de okullar ve üniversiteler tatil olacak mı? 

29 Ekim'de okullar ve üniversiteler tatil olacak mı? 

Paylaş
Editor  
Eklenme: 21 Ekim 2024 - 09:45
 • Son Güncellenme: 21 Ekim 2024 - 09:46
29 Ekim'de okullar ve üniversiteler tatil olacak mı? 

Tüm öğrencilerin dört gözle beklediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yalnızca ülkemizin köklü tarihini ve bağımsızlık mücadelesini anımsatan özel bir gün değil, aynı zamanda tatil planlarının da gündemde olduğu bir zaman dilimi. Öğrenciler, bu coşkulu günü kutlamanın yanı sıra, okulların ve üniversitelerin tatil olup olmayacağı sorusunun yanıtını merak ediyor. Kimileri aile ziyaretlerini planlarken, kimileri arkadaşlarıyla mini bir tatil kaçamağı hayali kuruyor. Peki, 29 Ekim’de okullar ve üniversiteler tatil mi? 

{ad:0}

Bu yıl 29 Ekim, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla karşılıyor. Her yıl olduğu gibi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyet’in ilan edildiği bu anlamlı gün, resmi tatil olarak kutlanacak. Hem Cumhuriyet’in kazanımlarını onurlandırmak hem de öğrencilerin ve çalışanların küçük bir nefes almasını sağlamak için güzel bir fırsat. 

28 Ekim Yarım Gün Mü Olacak?

Resmi tatil, her sene olduğu gibi 28 Ekim günü öğleden sonra başlıyor. Saat 13.00 itibarıyla okullar, kamu kurumları ve birçok özel sektör yarım gün mesai yapacak. Bu da birçok kişi için kısa bir mola anlamına geliyor. Bankalar, borsalar, PTT ve kargolar da yarım gün hizmet verecek.

29 Ekim’de Okullar Tatil Mi?

29 Ekim’de ise tüm okullar resmi tatil kapsamında olacak. Hem öğrenciler hem de çalışanlar bu coşkulu bayramı kutlamak için bir gün boyunca tatilin tadını çıkaracaklar. Özel ve resmi tüm kurumlar da bayram nedeniyle kapalı olacak.

28-29 Ekim’de Üniversiteler Tatil Mi?

Cumhuriyet Bayramı, ülkemizde her yıl büyük bir heyecanla kutlanırken, tatil planları da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 28 Ekim Pazartesi günü okullarda yarım gün tatil olacak ve dersler 13.00'ten sonra yapılmayacak.

Üniversitelerde de genel olarak 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün tatil olacak. Ancak, her üniversitenin kendi programı farklılık gösterebileceği için öğrencilerin tatil düzenlemelerini kontrol etmeleri faydalı olur.

28-29 Ekim Anaokulları ve Kreşler Tatil Mi?

Milli Eğitim'e bağlı tüm devlet ve özel anaokul ve kreşleri 28 Ekim'de yarım gün, 29 Ekim'de ise 1 gün tatil yapacaklar.