Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ada Masalı nerede çekiliyor Kırlangıç Adası nerede?

Ada Masalı nerede çekiliyor Kırlangıç Adası nerede?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 28 Haziran 2024 - 19:26
 • Son Güncellenme: 28 Haziran 2024 - 19:26
Ada Masalı nerede çekiliyor Kırlangıç Adası nerede?

Star TV'nin sevilen dizisi Ada Masalı izleyicileri tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Haziran ve Poyraz'ın romantik hikayesinin geçtiği muhteşem mekanlar da merak konusu. Peki, Ada Masalı nerede çekiliyor? Bu yazımızda dizinin çekimlerinin yapıldığı İzmir'in Sığacık kasabasını keşfedeceğiz.

{ad:0}

Ada Masalı Nerede Çekildi?

Ada Masalı

Dizide adı geçen Kırlangıç Adası'nın aslında Yunanistan'a bağlı bir ada olduğunu biliyor muydunuz? Ancak dizinin çekimleri dizide adı geçen Kırlangıç Adası'nda değil, İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık kasabasında gerçekleştirildi.

{search:sigacik-otelleri,Sığacık Otelleri}

Kırlangıç Adası Nerede?

Kırlangıç Adası

Yunanistan'ın Teselya bölgesinde bulunan Kırlangıç Adası Şeytan Adaları'nın bir parçası. Kırlangıç belediyesi, Kırlangıç Adası'nın yanı sıra Adelfoi, İblislik, Keçi, Güvercin, Biber, Psathoura ve İskandil adalarını da barındırıyor.

Sığacık Nerede?

Sığacık

Sığacık, Ege Denizi'nin kuzeydoğu kıyısında, İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı bir mahalle. Sığacık Kalesi olarak bilinen ve 1522 yılında inşa edilen yapının ve Teos Antik Kentinin sınırları içerisinde yer alıyor Seferihisar şehir merkezine 5 kilometreden daha az bir mesafede bulunan Sığacık, kuzeye bakan küçük bir yarımadanın üzerinde ve bu yarımadanın doğu tarafında liman, Batı tarafında ise plajlar bulunuyor. Tarihi dokusu,Arnavut kaldırımlı sokakları, mavi bayraklı plajları ve lezzetli Ege mutfağı ile Sığacık, son yıllarda popüler bir turizm destinasyonu haline gelmiştir. 

{search:seferihisar-otelleri,Seferihisar Otelleri}

Sığacık'a Nasıl Gidilir?

Sığacık'a nasıl gidilir

Sığacık, Seferihisar içerisinde 5 kilometre, İzmir'in merkezine ise 52 kilometre, İzmir Havalimanı'na ise 70 kilometre uzaklıktadır.  Sığacık'a İzmir'den karayoluyla yaklaşık 50 dakikada ulaşabilirsiniz. İzmir'den kalkan otobüs seferleri de mevcut. ESHOT otobüslerinden 985 numaralı hat, Üçkuyular-Seferihisar arasında ulaşımı sağlıyor. Ayrıca Seferihisar'dan kalkan dolmuşlarla da Sığacık'a gidebilirsiniz.

Sığacık'ta Yapılacaklar

Sığacık'ta yapılacaklar

Sığacık'ta Ada Masalı atmosferini hissederek keyifli bir tatil geçirmek için yapabileceğiniz birçok şey var:

  • Tarihi Sığacık Kalesi, Teos Antik Kenti ve Teos Marina'yı ziyaret edin.
  • Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüyüşe çıkın ve Sığacık'ın tarihi dokusunu keşfedin.
  • Mavi bayraklı plajlarda denizin ve güneşin keyfini çıkarın.
  • Lezzetli Ege mutfağını tadabileceğiniz restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yiyin.
  • Sığacık pazarını ziyaret ederek yerel ürünler satın alın.
  • Tekne turu ile Ege Denizi'nin masmavi sularında keyifli bir gezintiye çıkın.

Bonus: Sığacık'ta her yıl Eylül ayında düzenlenen Mandalina Festivali'ne katılarak bu lezzetli meyvenin tadına bakabilirsiniz.

Sığacık'ta Yeme İçme 

Sığacık'ta Yeme İçme

Sığacık'a geldiğinizde Ege bölgesinin yöresel lezzetlerini tatmanızı; bölgedeki ünlü restoranlara gitmenizi öneririz. Burada sayısız mekan var. En bilinen ve tercih edilenler ise şunlar:

  • Milos Balık: Sığacık'taki Milos Balık, denizden taze taze çıkmış balıkları tüketmek isteyenler için en iyi seçeneklerden biri. Buradaki en ünlü rakı-balık mekanı olarak da bilinen Milos Balık, Rum meyhanesi tarzındaki konsepti ile dikkat çekiyor. Taze meze çeşitleri ve çok çeşitli deniz mahsulleri seçenekleri ile Milos Balık'a uğramanızı öneririz.
  • La'dude Art Cafe&Galeri Restorant: La'dude Art Cafe&Galeri Restorant, buradaki yerlilerin akşam yemeği için en çok önerdiği mekanlardan biri. Yöresel yemeklerle dolu menüsü ile Ege lezzetlerini burada tadabilirsiniz.
  • Dut Gibi: Dut Gibi, yeni nesil meyhane konseptindeki Sığacık mekanları arasında yer alıyor. Güveçte sebzeli levrek olmak üzere balık çeşitleri ve diğer tüm yemekleri ile bu mekan Sığacık'a gelenler tarafından çok sık öneriliyor.

Sığacık'ta Konaklama

Sığacık'ta konaklama

Ada Masalı'nın izinden giderek Sığacık'ta unutulmaz bir tatil geçirmek ister misiniz? Sığacık'ta her bütçeye uygun konaklama seçenekleri mevcuttur. Pansiyonlardan butik otellere, her şey dahil tatil köylerinden bungalov evlere kadar birçok konaklama seçeneği arasından seçim yapabilirsiniz. Sığacık'a geldiğinizde günübirlik turlamak yerine birkaç gününüzü burada geçirmek istiyorsanız ziyaretçilerinden tam not almış otellere göz atın, rezervasyonunuzu yaptırın ve bavulunuzu hazırlamaya başlayın!