Aslında Alibey Adası’nın bir parçası olan, bu adadan köprü ile de ulaşılabilen Cunda Adası o köprü ile birlikte tarihi açıdan ayrı bir öneme sahip. Çünkü bilindiği kadarıyla ilk boğaz köprüsü Cunda – Alibey Adası arasında inşa ediliyor… Eskiden, göçmenlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bir köy olan Cunda Adası; Rumların bölgeden ayrılmasına mukabil Balkanlar’da yaşayan Türklerin göç ettiği bir yerleşim yeri halini aldı. Eski taş sokaklar ve taş evlerden oluşan Cunda kalınacak yerler bakımından da bu yapıların dönüştürüldüğü butik otellerin ağırlıklı olduğu bir tatil bölgesi.
{ad:0}Cunda Adası otelleri başta olmak üzere bölgedeki hemen hemen bütün yapılar, tarihi taş binalardan oluşuyor. Dolayısıyla Cunda’da gezerken keşfedeceğiniz öncelikli yerler de bu tarihi taş yapılar…
Yaz aylarında kıyıdaki teknelerin sayısının göz alabildiğine arttığı, akşam serinliğinde kıyısında yürüyüş yapmanın inanılmaz keyif verdiği, güneşin doğuşunu ve batışını izlemenin tatilinize unutulmayacak bir anı katacağı Cunda sahili, adada keşfetmeniz gereken öncelikli noktalar arasında.
Her gittiği yerden gerek koleksiyon amaçlı gerekse sevdiklerine hediyelik eşya olarak bir şeyler almayı sevenler için rengarenk Cunda çarşısı ideal bir destinasyon. Uzadıkça uzayan dar sokakların, ara sokaklarla desteklendiği çarşıda el işi ürünler ve Cunda Adası’na dair hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.
Cunda Adası’ndaki en güzel yerlerden birisine kurulmuş, özel yapım bu kitaplık aslında eski bir kilise. Sevim & Nejdet Kent Kitaplığı’nın yanında eskiden işler durumda olan bir yel değirmeni de bulunuyor. Aşıklar Tepesi’nde yer alan bu kütüphanenin önünde yer alan kafede manzaranın keyfini çıkararak yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Ortunç Koyu; Cunda Adası’nın güzel olduğu kadar sakin de olan bir noktası. Cunda koyları arasında en çok rağbet gören yerlerinden birisi olan Ortunç Koyu, mavi bayraklı bir plaj. Doğal güzelliğinin yanı sıra çevresinde bulunan 35 dalış noktası ve dalış eğitimi veren okullarıyla ayrı bir öneme de sahip. Sakinliği, dalış imkânı ve enfes doğasıyla keşfedilmeyi bekleyen bir vaha… {product:4370}
Dibek taşında dövülen Türk kahvesinden bahsetmiştik. Ancak günün bütün öğünlerini kapsayacak bir gastro-rehber için kısa bir yönlendirme yapabiliriz.
Cunda Adası’na nasıl gidilir, diye soracak olursanız alternatif bazı seçenekler sizi bekliyor.
Karayolu: Özel aracınızla feribot yolunu kullanmak suretiyle önce Balıkesir’e, ardından da Ayvalık güzergâhına ilerleyerek Cunda Adası’na ulaşabilirsiniz.Otobüs ile ulaşmak isteyenler, Türkiye’nin farklı şehirlerinden doğrudan sefer yapan otobüsler ile Ayvalık otogarına ulaşabilir, Ayvalık otogarından ise minibüslerle adaya geçebilirsiniz.
Hava yolu: Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı’na ulaştıktan sonra servisler veya minibüslerle yarım saatlik bir yolu kat ederek Cunda Adası’na varabilirsiniz.
Konaklama konusunda tercihlerinize ve arayışınıza bağlı olarak pek çok farklı Cunda Adası otelleri ve pansiyonları arasında yer almaktadır. Siz de Cunda seyahatinizi planlama konusunda otel seçeneklerinizi inceleyerek ilk adımı atmak için Cunda otelleri listemizi ziyaret edebilirsiniz. {search:cunda-otelleri,Cunda Otelleri}