Akdeniz Bölgesi’nde yer alan, Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehri olan Adana; bilhassa pamuk ve narenciye gibi tarım alanına dönük üretimlerle ünlüdür. Adana denildiğinde şehrin ortasından geçen Seyhan Nehri, bu nehrin kenarına konuşlanan 6 minareli Sabancı Camisi, şehrin dış bölümündeki narenciye bahçeleri, elbette kebap ve şalgam ama en çok da Çukurova akla gelir… Etrafı Toros Dağları ile çevrili olan Adana; krom, demir, çinko ve kurşun gibi madenler açısından da zengin bir şehrimizdir.
{ad:0}Adana’ya yolunuz düştüğünde, görmeden dönmemeniz gereken bazı önemli destinasyonları Keşif Rehberi'mizde bulunan Adana Gezi Rehberi'nde sizler için listelemiştik. Adana seyahati planlarınızı yapmadan önce rehberlerimize göz gezdirmenizi tavsiye ediyoruz. Sadece mevsimsel veya dönemsel sebeplere değil çat kapı ziyaret edecek nedenlere ihtiyaç duyanlar için sığınabilecekleri içinden Adana geçen, Adana’yı konu edinen ve anlatan bir kitap ve bir film tavsiyesiyle karşınızdayız!
Adana ve edebiyat denilince, Yaşar Kemal’in akla ilk gelen yazar olması pek tabii ki tesadüf değil. Doğup büyüdüğü toprakları bu denli incelikli ve realist bir üslupla anlatabilen bir yazarı kendi dilinde okumak bizler için büyük şans… Kimsecik, aslında başlı başına bir kitap değil. Yaşar Kemal’in önce bir gazetede tefrika edilen ardından da Toros Yayınları tarafından 80’li yıllarda yayımlanan üçlemesinin ismi. Üçleme Yağmurcuk Kuşu, Kale Kapısı ve Kanın Sesi kitaplarından oluşmaktadır ve Yaşar Kemal’in öz yaşam öyküsü olarak nitelendirilmektedir.
İlk kitap, 1. Dünya Savaşı döneminde Van’dan göçen bir ailenin göç yolu boyunca türlü sıkıntılarla ilerlerken bir de ölmek üzere buldukları bir çocuğu da yanlarına katmalarıyla başlar. Adana’nın kurak Hemite Köyü’ne yerleştirilen ailenin zorlu yaşam mücadelesiyle zenginleşmeleri ve uğraşlarına rağmen çocuğu olmayan İsmail’in, büyük oğlu Salman tarafından öldürülmesiyle devam eden seri; köyde bulunan üç çocuk başıyla birlikte Salman’ın yaydığı korku iklimini güçlü biçimde hissettirmektedir. İsmail’in oğlu Mustafa’nın Salman korkusu oldukça artmış, Mustafa bu korkuyla mücadele etmenin yollarını aramaya başlamıştır.
Ali Aydın’ın ilk uzun metrajlı filmi olan ''Küf'', senaryosunda da yönetmen Aydın’ın imzası olan bir yapım. Görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel’in, sanat yönetmenliğini ise Meral Efe’nin üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ercan Kesal, Muhammet Uzuner, Tansu Biçer, Cengiz Şahin, Ali Çoban ve Serpil Göral gibi isimler bulunuyor. 2012 yapımı, dram türündeki ''Küf'' dünya prömiyerini 69. Venedik Film Festivali’nin yan bölümlerinden Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası’nda gerçekleştirdi. Festivalde Geleceğin Aslanı ödülü ile 100.000$ para ödülüne layık görülen yapım; 53. Uluslararası Selanik Film Festivali’nde Gümüş İskender, 49. Altın Portakal Film Festivali’nde ise ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' ve ''Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne'' layık görüldü.
{product:26396}
Film, Devlet Demiryolları’nda uzun bir süre çalışan Basri’nin oğlu Seyfi’nin, filmdeki olayların yaşandığı dönemden 18 yıl önce üniversite eğitimi sırasında siyasi etkinliklerde gözaltına alınıp ortadan kaybolmasının üzerinden gelişen süreci anlatıyor. Seyfi’nin annesinin oğlunun kayboluşunun ardından altı yıl geçtikten sonra hayatını yitirmesi üzerine tek başına kalan Basri’nin içine kapanık hâli iyiden iyiye artmış ancak umudu hiç kaybolmamıştır. Basri, oğlunun bulunması ve geri getirilmesi için her ayın başı ve ortasında dilekçeler yazmaktadır.
Adana’yı keşfetmeye karar verdiğinizde ilk yapacağınız şey, konaklayacağınız tesisi seçmek. Neredekal’ın geniş yelpazede listelenmiş Adana otelleri sayfasını ziyaret ederek beklentileriniz ve ziyaretinize dönük lokasyon ölçütünde konaklayacağınız tesisi kolayca seçebilirsiniz! {product:2620}{search:adana-otelleri,Adana Otelleri}