Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Akçakese köyü plajı nerede, ücretli mi nasıl gidilir? Akçakese plajına gelmeden önce bilinmesi gerekenler

Akçakese köyü plajı nerede, ücretli mi nasıl gidilir? Akçakese plajına gelmeden önce bilinmesi gerekenler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 03 Ağustos 2024 - 06:07
 • Son Güncellenme: 03 Ağustos 2024 - 08:23
Akçakese köyü plajı nerede, ücretli mi nasıl gidilir? Akçakese plajına gelmeden önce bilinmesi gerekenler

Akçakese köyü plajı nerede, ücretli mi nasıl gidilir? Akçakese plajına gelmeden önce bilinmesi gereken şeyler neler soruları yaz aylarının popüler konuları arasında yer alıyor. Özellikle hafta sonları tercih edilen sevilen plajlar arasında yer alan Akçakese plajı hakkında merak ettiğiniz tüm detayları derledik.

{ad:0}

İstanbul’un keşmekeşinden uzaklaşıp doğayla iç içe huzurlu bir tatil mi arıyorsunuz? Şile’de yer alan plajlardan biri olan Akçakese Plajı, sığ ve sakin denizi, doğal güzellikleri ve sunduğu çeşitli aktivitelerle hem yaz hem de kış aylarında ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Akçakese Plajı’na ulaşım, plajın sunduğu olanaklara, yapabileceğiniz aktivitelerden, plaj yakınlarındaki konaklama seçenekleri gibi plaj hakkında merak edilen tüm konuları sizin için derledik. Hazırsanız, Akçakese Plajı’nı keşfetmeye başlayalım!

Akçakese Halk Plajı Nerede?

Akçakese Halk Plajı, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Akçakese Köyü'nde yer alıyor. Şehir merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu plaj, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçim.

{search:sile-otelleri,Şile Otelleri}

Akçakese Plajı'na Nasıl Gidilir?

Akçakese Plajı'na ulaşım, İstanbul'dan günübirlik kaçamak yapmak veya keyifli bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça kolay ve rahat. Aşağıda, Akçakese Plajı'na nasıl ulaşabileceğinize dair çeşitli seçenekler ve ipuçlarını sizin için derledik.

Kendi Aracınızla

  • Avrupa Yakası'ndan: Kendi aracınızla Akçakese Plajı'na ulaşmak, en hızlı ve rahat ulaşım seçeneği. Yolculuk süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika. D010/E80 otoyolunu takip ederek Şile'ye ulaşabilir, ardından Ağva yönüne saparak Kandıra tabelasından sola dönerek Akçakese Plajı'na ulaşabilirsiniz. Yol boyunca Karadeniz manzarasının keyfini çıkarabilir ve dilediğiniz noktalarda mola verebilirsiniz.
  • Anadolu Yakası'ndan: Anadolu Yakası'ndan Akçakese Plajı'na ulaşmak için D100 karayolunu takip ederek Şile'ye ulaşabilirsiniz. Şile'den sonra Ağva yönüne saparak Kandıra tabelasından sola dönerek Akçakese Plajı'na ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma

  • İstanbul'dan: Üsküdar'dan kalkan 139A Üsküdar-Şile/Ağva veya 139T Tepeüstü-Şile hatlı otobüslere binerek Akçakese Plajı'na ulaşabilirsiniz. Yolculuk süresi yaklaşık 2 saat 30 dakikadır. Otobüsler Akçakese Köyü'ne kadar gitmese de, plaja yakın bir noktada inip kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
  • Diğer Şehirlerden: İstanbul dışında bir şehirden Akçakese Plajı'na gitmek istiyorsanız, önce İstanbul'a ulaşmanız ve yukarıdaki toplu taşıma seçeneklerinden birini kullanmanız gerekir.

Akçakese Plajı’nın Özellikleri

Akçakese Plajı, İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan ve doğal güzelliği ile öne çıkan bir plaj. İnce kumlu plajı, sığ ve sakin denizi ile her yaştan ziyaretçi için ideal bir ortam sunuyor. Akçakese Plajı, 1 kilometre uzunluğunda ince kumlu. Denizi ise Karadeniz'e bağlı olmasına rağmen sığ ve sakin. Sahil boyunca irili ufaklı birçok koy bulunuyor. Mavi bayrak ödülü bulunmayan plaja özel araç ile inmek yasak. Aracınızı park alanında bırakıp, plaja yaya olarak inebilirsiniz.

Akçakese Plajı Olanaklar

Tuvalet, duş, market ve restoran gibi temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanı mevcuttur. Plaj yakınında bungalov işletmeleri ve kamp alanları bulunuyor. Plajda su sporu, doğa yürüyüşü, bisiklet turları gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

Akçakese Köyü Plajı Ücretli mi?

Akçakese Plajı’na girişler ücretsiz. Aracınızla geliyorsanız aracınızı plajın dışında bırakmanız gerekiyor. Bunun için de plaj yakınlarında belediyeye ait ve plaj işletmesine ait olmak üzere iki farklı otopark seçeneğin bulunuyor. Aracını plajın otoparkına park etmek isterseniz ödeme yaparak aynı zamanda soyunma kabini ve duş imkanlarından da ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca plajda şezlong için kiralama bedeli var.

Akçakese Plajı’nda Ne Yapılır?

Yazın deniz tatili için tercih edebileceğiniz gibi kışın da Akçakese Plajı’na uğrayıp mutlaka doğa yürüyüşü yaparken bir yanda da doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Yaz tatili için uğruyorsanız burada dalış yapabilir, kamp kurabilir ve trekking rotaları oluşturabilirsiniz. Gelmişken Akçakese Köyü’nü ve köyün otantik evlerini keşfe çıkmayı da unutmayın!

  • Yüzme
  • Dalış
  • Kamp
  • Fotoğrafçılık
  • Trekking
  • Şile gezisi
  • Akçakese köyü gezisi
  •  Bungalov tatili
  • Çadırlı ve karavanlı kampçılık
  • Piknik

 Akçakese Plajı'nda Yeme-İçme 

Akçakese Plajı’nda, plajın kendi restoran ve kafesinde çeşitli yiyecek ve içecek seçeneklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, tuvalet ve şezlong kiralama gibi ihtiyaçlarınızı da bu tesislerden karşılayabilirsiniz. Ancak, özel aracınızla geliyorsanız, kendi erzaklarınızı, yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almanızı şiddetle öneririz. Böylece, hem tesisteki kalabalık nedeniyle sıra beklemek zorunda kalmazsınız hem de maliyetleri düşürebilirsiniz.

Akçakese Plajı’na Gelmeden Önce Bilmeniz Gerekenler 

  • Akçakese Plajı’nın denizi mavi bayraklı deği. Her ne kadar sığ ve dingin bir deniz olsa da Karadeniz’e bağlı olduğu için yüzme konusunda kendinize çok güvenmiyorsanız veya çocuklu bir aileyseniz tedbiri elden bırakmamalısınız. Neyse ki sahilde cankurtaran ekibi bulunuyor.
  • Kamp yapmayı planlıyorsanız, hafta sonlarından ziyade hafta içi erken saatleri tercih etmeniz faydalı olacaktır çünkü plaj hafta sonları aşırı kalabalık oluyor. Ayrıca, yoğun günlerde denizin biraz kirlendiğini de unutmamalısınız.
  • Sahile girişler yalnızca yaya olarak yapılabiliyor. Özel aracınızla geliyorsanız, plajın yakınlarına veya otoparka park etmeniz gerekecek.
  • Gece saatlerinde hava biraz serinleyebiliyor, bu yüzden kamp yapmayı düşünüyorsanız yanınızda odun getirmenizi öneririz. Civardaki marketlerde odun fiyatları biraz pahalı olabiliyor.

Akçakese Plajı Yakınlarında Nerede Kalınır?

Akçakese Plajı’na hafta sonu tatili için düşünüyorsanız Akçakese Köyü civarında pek çok konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Akçakese Köyü Şile’nin en güzel köylerinden biri. Doğa ile iç içe bir tatil yapmak istiyorsanız mutlaka sahilde kamp yapmalısınız. Daha konforlu bir tatil arayanlardanım diyorsanız da ilçe merkezinde Şile otelleri veya bungalov oteller arasından bütçenize uygun olanı seçerek konaklayabilirsiniz