Anadolu Üniversitesi’nin tarihi 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne dayanıyor. 1982 yılında ise Anadolu Üniversitesi’ne dönüşmüş. Türkiye’de ve Dünya’da çağdaş, dinamik ve yenilikçi olarak tanınan Anadolu Üniversitesi eğitimiyle ve kampüsüyle gençlerin bir numaralı tercihleri arasında. Öğrenci şehri olarak geçen Eskişehir’de yer alması ve merkezi konumu üniversitenin en cezbedici yanlarından.
{facility:0}Bünyesinde 3’ü uzaktan eğitim veren 12 fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu, 5 Enstitü ve 25 Araştırma Merkezi yer alıyor. Uzaktan eğitim veren 3 fakültenin toplam öğrenci sayısı ise 2 milyonun üzerinde. Anadolu Üniversitesi’nin uzaktan eğitim konusunda başarılı adımlar atarak birçok kuruma da örnek olduğunu da ekleyelim. Hem sunduğu teknolojik imkanlarla hem de alanında başarılı öğretim kadrosuyla öğrencilerine eşi benzeri az rastlanan fırsatlar sunuyor.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ne adımınızı atar atmaz üniversitenin büyüleyici atmosferine kapılıyorsunuz. Kapısından içeri girdiğinizde karşınıza çıkan yeşil ağaçları, çiçekleri ve bahçesiyle Eskişehir soğuğunda bile içinizi ısıtıyor. Kampüs girişindeki bahçe kısmında yer alan oturma alanları, geniş ve ferah yapısıyla arkadaşlarınızla oturup sohbet edebileceğiniz en güzel yerlerden. Tüm kampüsü kaplayan yeşillikler sayesinde kampüs içerisinde daha çok vakit geçirmek isterken, rahatlıkla ders çalışıp kitap okuyabileceğiniz bir ortam da yaratıyor. Ne kadar kalabalık olursa olsun sessizliğini ve sakinliğini her daim korumayı başarıyor. Kampüs her mevsim ayrı bir atmosfere ve etkileyiciliğe sahip. Her fakülte binasında birbirinden farklı ve orijinal tasarımlara yer verilmiş. Aynı zamanda düzenli yerleşkesinden dolayı bir yerden bir yere giderken de zorlanmadan yolunuzu bulabilirsiniz.
Kampüs içerisinde sinema, müze, öğrenci merkezi ve kongre merkezi gibi sosyalleşebileceğiniz ve etkinliklere katılabileceğiniz alanlar da mevcut. Öğrenci kulüpleriyle ve düzenlediği etkinlikleriyle de aktif olan Anadolu Üniversitesi’nde keyifli vakit geçirebilmeniz için her şey düşünülmüş. Kampüs içerisinde fakültelerin kantini haricinde 5 mekan yer alıyor. Dışarıda kar yağarken bu mekanlarda dilediğiniz gibi arkadaşlarınızla sohbet edebilir, kampüs manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.
Üniversitede en çok vakit geçireceğiniz yerlerden kütüphane, öğrencilere modern olanakları ve zengin arşivi ile 7/24 hizmet veriyor. Kütüphane içinde 26 bireysel çalışma odası, 3 katlı sesli, 2 katlı sessiz çalışma salonu mevcut. Aynı zamanda kitap okumak için rahat koltukların da yer aldığını ekleyelim. Toplam 1165 kişilik oturma kapasitesi ile vize ve sınav haftalarında en çok tercih edilen yerlerden biri olan üniversitenin kütüphanesinde, 290.000’in üzerinde halihazırda bulunan kitap sayısına her yıl yaklaşık 10.000 kitap daha eklenmekte. Eskişehir soğuğunu düşündüğümüzde kütüphane okul günlerinizde keyifli ve sıcacık vakit geçirebileceğiniz en güzel alanlar içerisinde.
Anadolu Üniversitesi hakkında bahsedebileceğimiz bir diğer önemli yer ise yemekhane. 2 adet yemekhane binasıyla sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleriyle haftanın 5 günü hizmet veriyor. Yemek çeşitliliği ve uygun fiyatıyla öğrenciler için vazgeçilmez diyebiliriz.
Yunus Emre Kampüsü’nde tenis kortları, kapalı yüzme havuzu, Yunus Emre Kampüsü Spor Salonu, Anadolu Spor Merkezi ve futbol sahası yer alıyor. Buralarda dilediğiniz zaman istediğiniz spor aktivitesini yapabilirsiniz. Sadece daha öncesinde yetkili kişilerden randevu almanız gerekiyor. Anadolu Üniversitesi, verdiği eğitimle iyi bir gelecek sunması yanında ek olarak sağladığı fırsatlarla da keyifli yıllar geçirip, güzel anılar biriktirebileceğiniz bir üniversite.
Eskişehir Tepebaşında yer alan Anadolu Üniversite’nin 4 ayrı semte açılan kapıları sayesinde farklı noktalardan rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İçem Kapısı Sütlüce Mahallesine, Eczacılık Kapısı Uluönder Mahallesine, İletişim Kapısı Şirintepe Mahallesine, Cumhuriyet kapısı ise Yenibağlar mahallesine çıkıyor ve ana giriş olarak kullanılıyor. Tam ortada yer alması sayesinde ulaşımı gayet kolay ve rahat. Aynı zamanda SSK yönüne giden tramvay sayesinde Anadolu Üniversitesi durağında veya Eczacılık durağında inip, kampüsün iki kapısına da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üniversite Caddesinde kafeler, restoranlar, marketler ve kırtasiyeler yer aldığı için her ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızla buluşup keyifli vakit geçirebileceğiniz pek çok mekan da mevcut bu bölgede. Kısacası kampüs dışı da tıpkı kampüs içi gibi öğrenci odaklı düşünülmüş diyebiliriz.
Gerek kayıt zamanı gerekse ev arama sürecinde konaklamaya ihtiyacınız olabilir. Bu yüzden sizler için Anadolu Üniversitesi’ne yakın oteller arasından rahat ve huzurlu konaklama fırsatı sunanları derledik. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza Eskişehir otel önerilerimizden birinde konaklayabilirsiniz.
Daha fazla otel önerisi için Eskişehir Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir’in genç nüfusuyla ünlü Üniversite Caddesi’ne oldukça yakın. Burada Anadolu Üniversitesine yakın restoranları bulabilirsiniz.
Eskişehir, atmosferi ve yeşillikleriyle büyüleyici bir etki yaratmasının yanı sıra gezilecek yerleri ve müzeleriyle de gelenleri kendine hayran bırakıyor. Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleri öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerler arasında. Dilerseniz öğrenci şehri olarak ünlenmiş Eskişehir’in gezilebilecek en güzel yerlerine yakından bakalım.
Eskişehir’in doğal güzellikleri ve sakin yapısı gören herkesi büyülüyor. Adeta bir Avrupa şehrindeymiş gibi hissedebileceğiniz sokakları, Porsuk Çayı ve çevresi tarifsiz güzelliklerle dolu. Üniversite Caddesi’nde konaklıyorsanız öncelikle güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Zaten Eskişehir’in serpme kahvaltıları da oldukça ünlü ve çoğu Üniversite Caddesi’nde yer alıyor. Bu yüzden keyfinize hitap eden güzel bir mekAnı seçebilirsiniz.
Kahvaltınızdan sonra eğer tarihi yerleri ve müzeleri gezmek istiyorsanız kesinlikle Odunpazarı’na gitmelisiniz. Otogar istikametine giden tramvaylara bindiğinizde Atatürk Lisesi durağında inerseniz, Odunpazarı’na kolaylıkla ulaşmış olursunuz. Burada eski Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alan rengarenk Odunpazarı Evleri’ni görebilirsiniz. Ayrıca şehirde oldukça ünlü lületaşı ve cam sanatları örnekleri de Eskişehir hediyelik eşya dükkanlarında bulunuyor. Fiyatlarının da gayet makul olduklarını ekleyelim. Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nda en güzel eşyaları bulabilirsiniz.
Odunpazarı’nda şöyle bir yürüdükten sonra Eskişehir Modern Müze’yi gezmenizi tavsiye ederiz. Binanın tasarımı dahi bir sanat eseri olarak görüldüğü için ıskalamanız mümkün değil. Eğer müze hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz Odunpazarı Modern Müzesi adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Sonrasında hemen yanındaki Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi’ne giderek ünlü kişilerin balmumu heykellerini görebilirsiniz. Kısa sürede burayı da gezdikten sonra Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ne bir göz atabilirsiniz.
İlerleyen saatlerde yine Odunpazarı’nda yer alan köklü restoranlardan birini seçerek, yöresel Eskişehir yemeklerini tadabilirsiniz. Pek çok köfteci ve et evi restoranları benzersiz lezzetleriyle sizleri bekliyor. Fakat Odunpazarı’nın bir huyu var ki hatırlatmak isteriz; her yer biraz erken kapanıyor. Bu yüzden bu restoranlarda yemek yemek istiyorsanız 18:00’dan önce gitmenizi tavsiye ederiz.
Karnınızı doyurduktan sonra Adalar tarafına giderek Porsuk Çayı etrafında yürüyüşler yapabilirsiniz. Aynı zamanda şehrin en güzel kafeleri de burada yer alıyor. Eğer gözünüz bir yere takılırsa oturup bir şeyler içebilirsiniz. Canlı müzik mekanları, masa oyunları oynayabileceğiniz yerler ve çay bahçeleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.
Eğer saat 00:00’ı geçerse tramvaylar bitmiş oluyor fakat merak etmeyin, Eskişehir’de ulaşım gayet kolay. Hatta Adalar’dan Üniversite Caddesi yalnızca 15 dk yürüme mesafesinde diyebiliriz. Bu yüzden herhangi bir toplu taşıma saatine dikkat etmeniz gerekmiyor.
Eskişehir’in gezilecek yerleri, müzeleri ve tarihi hakkında daha kapsamlı bilgiler almak isterseniz Eskişehir Gezi Rehberi adlı yazımız da ilginizi çekebilir.