Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ankara'da Ne Yenir? Ankara'nın Meşhur Yemekleri ve Lezzet Durakları

Ankara'da Ne Yenir? Ankara'nın Meşhur Yemekleri ve Lezzet Durakları

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 19 Ekim 2024 - 18:14
 • Son Güncellenme: 19 Ekim 2024 - 18:15
Ankara'da Ne Yenir? Ankara'nın Meşhur Yemekleri ve Lezzet Durakları

Ankara'yı düşününce aklınıza ne geliyor? Tarihi yapılar, müzeler, belki de politik atmosfer... Peki ya lezzetler? Başkent, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda zengin bir mutfak kültürüyle de öne çıkıyor. Başkent olmasının verdiği avantajla, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern bir yorumla sunan birçok restoranı bünyesinde barındırıyor.  Kebapların başkenti olarak bilinen Ankara'da sadece meşhur kebap çeşitlerini değil, aynı zamanda yöresel tatlara özgü Ankara tavası, kokoreç, Beypazarı güveci gibi birçok lezzeti de bulabilirsiniz. Tarihi dokusu kadar mutfağıyla da ünlü olan Ankara'da, hem geleneksel lezzetleri tadabilir hem de modern restoranlarda farklı mutfakları deneyebilirsiniz.

{ad:0}

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Bayram Usta Yaprak Kebap

Ankara'da yaprak kebap denilince akla ilk gelen adreslerden biri olan Bayram Usta, 30 yıldır lezzet tutkunlarına hizmet veriyor. Çukurambar'daki şık ve samimi mekanında, yöresel müziklerin eşliğinde keyifli bir akşam yemeği sizi bekliyor. Kuzu kasık, yaprak kebap, çöp şiş ciğer gibi birbirinden lezzetli seçeneklerin yanı sıra, özel olarak hazırlanan yaprak tava ve Adana kebaplarıyla da menüsü oldukça zengin. 

Boğaziçi Lokantası

1906'dan beri sofralarımıza lezzet katan Boğaziçi Lokantası, Ankara'nın en köklü ve sevilen mekanlarından biri. Zamanın akışına meydan okuyarak, her dönem farklı kuşaklara ev sahipliği yapan lokanta, geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini günümüze taşıyor.  Menüsünde her gün 65'e yakın farklı yemek seçeneği sunan Boğaziçi Lokantası, damak zevkinize hitap edecek zengin bir çeşitlilik sunuyor. Bu kadar çok seçenek arasında karar vermekte zorlansa da, mutlaka denemeniz gereken bir lezzet var: Ankara Tavası. Boğaziçi Lokantası, Ankara'nın tarihi ve kültürel dokusunun yoğun olduğu Altındağ ilçesinde, Anafartalar Caddesi üzerinde yer alıyor. Şehir merkezinden yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde bulunan lokantaya, toplu taşıma araçları veya taksi ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Meşhur Tavacı Recep Usta

Ankara'ya yolunuz düştüğünde, şehrin meşhur lezzeti olan Ankara Tavası'nı tatmadan dönmeyin! Kuzu etinin, soğan, sarımsak, domates, biber, şehriye ve özel baharatlarla buluştuğu bu eşsiz lezzeti en iyi tadabileceğiniz adreslerden biri de şüphesiz Meşhur Tavacı Recep Usta. Nezih ve sıcak atmosferiyle sizi ağırlayan restoran, sadece Ankara tavasıyla değil, kaburga dolması, kuzu dolması, fırında ezme güveç ve pilav üstü incik gibi birbirinden lezzetli seçenekleriyle de menüsünü zenginleştiriyor.  Meşhur Tavacı Recep Usta, Ankara'nın gözde mekanlarından Dikmen Vadisi'nde yer alıyor.

Meşhur Özçelik Aspava

Gece yarısı canınız bir şeyler mi çekti? Durağınız meşhur Özçelik Aspava! Ankara'da gece yarısı mideniz guruldasa ve lezzetli bir şeyler yemek isterseniz, ilk akla gelen yerlerden biri kuşkusuz bu mekan. Şehrin gece hayatının vazgeçilmez durağı olan mekan; adını "Allah sağlık, para, afiyet versin, amin" dileğinden alıyor. 24 saat hizmet veren restoran; mezeler, tatlılar, yemekler ve çay gibi birçok alternatifi bir arada sunan zengin bir menüye sahip.  Ankara'da aspava denilince ilk akla gelen yer olan Meşhur Özçelik Aspava, bu konsepti şehirde yaygınlaştıran öncü mekanlardan biridir. Özellikle S.S.K dürüm menüsüyle ünlü olan bu mekanda, dürümünüzü patates kızartması, mevsim salatası, cacık ve irmik tatlısı ile birlikte keyifle yiyebilirsiniz.

Kokoreççi Hacı

Ankara'da kokoreç denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Kokoreççi Hacı, yıllardır süregelen deneyimi ve özel tarifiyle hizmet veriyor.  Kuzu sakatatının özenle hazırlanıp, mangal kömüründe pişirilişiyle ortaya çıkıyor. Kekik, kimyon ve pul biber gibi özel baharatlarla zenginleşen lezzet, ağızda dağılan dokusu ve enfes aromasıyla damakları şenlendiriyor. Ulus'ta bulunan Kokoreççi Hacı, kokoreç tutkunlarının uğrak noktası haline gelmiş durumda.

Mersinli Ciğerci Apo

Ankara'da ciğer ve şiş çeşitlerinin en lezzetli adreslerinden biri olan Mersinli Ciğerci Apo, gözde bir mekan. Ciğerden çöp şişe, adanadan tavuk şişe kadar geniş bir menüye sahip olan Ciğerci Apo, her damak zevkine hitap ediyor. Taze ve lezzetli etler, özenle hazırlanan marinasyonlarla buluşturan mekan; yoğunluğa rağmen hızlı ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla müşterilerini memnun ediyor. Ankara'ya seyahatiniz sırasında veya şehir merkezinde yaşayanlardan biriyseniz, Mersinli Ciğerci Apo'ya uğramadan dönmeyin.

Baklavacı Hacıbaba

1949'dan beri yılların deneyimi ve ustalığıyla hazırlanan tatlıları ile Ankaralıların gönlünde taht kurmuş olan Hacıbaba, artık sadece bir tatlıcı değil, aynı zamanda restoran hizmeti de veriyor. Hacıbaba'nın en sevilen tatlılarından biri taze, bol fıstıklı ve kaymaklı baklava. Özellikle çay saatlerinde veya misafirlerinize ikram etmek için ideal bir seçenek.

Masabaşı Kebapçısı

1991 yılında kurulan Masabaşı Kebapçısı, Ankaralıların favori lezzet duraklarından biri olarak kebap severlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Şehirde Balgat, Kızılay ve Tunalı’da bulunan üç farklı şubesiyle hizmet veren restoran, hem kebapları hem de pideleriyle öne çıkıyor. Masabaşı Kebapçısı’nı özel kılan detaylardan biri, misafirlerine sunduğu zengin ikramları. Masayı yaklaşık 20 çeşit ikramla donatan restoran, özellikle saray usulü sarma beyti ile büyük beğeni topluyor. Lezzet yolculuğunuzu unutulmaz kılmak için yemeklerin ardından şıllık tatlısı mutlaka denenmesi gereken bir lezzet Masabaşı Kebapçısı, masa başı mangal konseptiyle de, Türk mutfağının geleneksel tatlarını modern bir sunumla buluşturur. Eğer Ankara’da kebap keyfini zengin ve kaliteli bir şekilde yaşamak istiyorsanız, Masabaşı Kebapçısı'na uğramanızı tavsiye ederiz.

Kıtır

Ankara’da “Şöyle dolu dolu bir kumpir yesem” dediğinizde akla gelen ilk adreslerden biri hiç şüphesiz Kıtır. Kavaklıdere’de yıllardır her yaştan insana hizmet veren bu mekan, kumpir konusunda adeta bir efsane haline gelmiş durumda. İç malzemesiyle dolup taşan, dışı çıtır çıtır kumpirler, Kıtır’ın menüsünde başrolü oynuyor. Kumpir sonrası biraz daha atıştırmalık arayanlar için, midye tam yerinde bir tercih olabilir. Biranızla birlikte bir porsiyon midye sipariş ederek Kıtır’ın keyifli atmosferinde biraz daha vakit geçirebilirsiniz. Çankaya bölgesinde yaşıyor ya da geçiyorsanız, Kıtır’a ulaşım oldukça kolay. Acılı, malzemesi bol bir kumpir yemek istiyorsanız, ilk fırsatta bu sıcak ve samimi mekana uğramalısınız.

Ye An Pide: 

Çankaya’nın Balgat Mahallesi’nde hizmet veren Ye An Pide, pide tutkunlarına eşsiz tatlar sunuyor. Özellikle Kayseri’ye özgü bir lezzet olan cıvıklı pide konusunda ün kazanan mekan, adeta bir sanat eseri yaratırmışçasına özenle çalışıyor. Etli pide olarak da bilinen cıvıklı pide, ince hamuru ve bol malzemesiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Eğer bu lezzeti denemek isterseniz, Kızılay’dan kalkan 481, 263-4 veya 454 numaralı otobüslerle mekana kolayca ulaşabilirsiniz. Pide keyfinizin ardından tatlıyla kapanış yapmak isteyenler için ise künefe olmazsa olmazlardan. Ye An Pide’ye gittiğinizde, pidenizi bitirdiğinizde sıcak sıcak servis edilmesi için künefenizi önceden sipariş etmeyi unutmayın.