Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Antalya'da denize girilebilecek en güzel plajlar | Antalya'nın popüler 10 plajı

Antalya'da denize girilebilecek en güzel plajlar | Antalya'nın popüler 10 plajı

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 11 Ağustos 2024 - 17:16
 • Son Güncellenme: 12 Ağustos 2024 - 17:16
Antalya'da denize girilebilecek en güzel plajlar | Antalya'nın popüler 10 plajı

Türkiye’nin ‘turizm başkenti’ olarak bilinen Antalya, her yıl milyonlarca turistin akın ettiği tatil merkezlerinin başında geliyor. Antik kentleri, şelaleleri, mağaraları, eşsiz doğası ve zengin bitki örtüsünün yanı sıra plajlarıyla da ünlü olan Antalya’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda destinasyon bulunuyor. 640 kilometrelik sahil uzunluğu ile Türkiye’nin deniz turizmi bakımından popüler tatil merkezlerinden olan Antalya’nın Konyaaltı, Belek, Alanya, Lara, Kemer, Finike, Demre ve Kaş bölgelerinde birbirinden güzel plajlar yer alıyor. Türkiye’deki toplamda 491 adet bulunan mavi bayraklı plajların yarısı Antalya sınırları içerisinde. Antalya’nın en popüler plajları ise Kleopatra Plajı, Kaputaş Plajı, Lara Halk Plajı , Konyaaltı Halk Plajı, Phaselis Koyu, Beldibi Plajı, Adrasan Plajı, Olimpos Plajı, Patara Plajı, Çıralı Plajı ve Damlataş Plajı.

{ad:0}

Kleopatra Plajı

Antalya tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken plajlar arasında yer alan Kleopatra Plajı, Alanya sahilinde konumlanıyor. Kleopatra Plajı, adını Mısır Kraliçesi olan Kleopatra’dan alan plaj, hem adıyla, hem de güzelliği ile birlikte dünya çapında önemli bir plaj. Toplamda 2 kilometrelik sahil boyunca uzanan plajın oldukça tuzlu bir yapısı var. Etrafındaki tesislerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz plajda soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlar da sunuluyor. Sahil boyunca çok sayıda tesisin hizmet verdiği plajda su sporları yapabileceğiniz özel aktiviteler de bulunuyor.

Antalya şehir merkezine 130 kilometre uzaklıkta bulunan plaja, özel araçla Mersin – Antalya yolunu doğu yönüne takip ederek, taksi kullanarak veya Alanya dolmuşlarıyla gidebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken, oldukça yakınında bulunan Damlataş Mağarası’nı da ziyaret edebilir, mağaranın yanında yer alan Damlataş Plajı’nı da deneyimleyebilirsiniz.

Kaputaş Plajı

Antalya’nın en popüler plajları arasında bulunan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında şehir merkezine 200 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Antalya’nın doğal güzellikleri arasında öne çıkan Kaputaş Kanyonu’nun en güzel konumunda bulunan Kaputaş Plajı, kayalık alanların mavi denizle buluştuğu benzersiz bir atmosfere sahip. Kanyon arasında yer aldığı için bölge halkı tarafından Kanyonağzı Plajı olarak bilinen plaj, sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Aynı zamanda mavi bayraklı olan plaj, yol seviyesinin bir miktar altında yer aldığı için ulaşım esnasında yaklaşık 200 adet merdivenden iniş yapılması gerekiyor.

Küçük çakıl taşlarının altın rengi kumlarla karıştığı bir sahili olan plajın denizi de yer yer çakıl taşlarıyla kaplı. Oldukça berrak olan denize girerken mutlaka deniz ayakkabısı kullanmanız tavsiye ediliyor. Kısmen sığ olan deniz, 5 metreyi geçtikten sonra derinleşmeye başlıyor. Kaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan plaj, Kaputaş Plajı’na ulaşımlar, il merkezinden özel araçla Antalya – Denizli yolunu Elmalı yönüne takip ederek, taksi veya Kaş dolmuşlarıyla yapılabiliyor. Kaputaş Plajı’na girişler ücretsizdir.

Lara Halk Plajı

Antalya’nın en çok tercih edilen plajları arasında yer alan Lara Halk Plajı, Antalya’nın merkez ilçelerinden Muratpaşa sahilinde,  il merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Antalya’nın popüler ve mavi bayraklı plajlarından olan Lara Halk Plajı’nın uzun sahilinde yürüyüşler yapabilir ve masmavi denizinde gün boyu eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

İnce tanecikli kumlardan oluşan sahilinde çok sayıda işletme hizmet veriyor. Buralardan çeşitli yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi, duş, tuvalet ve giyinme kabini imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Plaja ulaşımlar, özel araçla Aspendos Bulvarını sahil yönüne takip ederek, taksi tutarak veya otogardan hareket eden Lara dolmuşlarıyla yapılabiliyor.

Konyaaltı Halk Plajı

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Konyaaltı Halk Plajı, Antalya şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. 7 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Konyaaltı Halk Plajı, mavi bayrak statüsüne sahip olduğu için oldukça temiz ve bakımlı durumda.

Girişinden 3 metreye kadar sığ olan denizi, biraz ilerledikten sonra bir anda derinleşmeye başlıyor. Duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanı bulunan plaj çevresinde aynı zamanda çok sayıda büfe ve restoran hizmet veriyor. Plaja ulaşımlar özel araçla Adnan Menderes Bulvarını batıya doğru takip ederek, taksiyle veya otogardan hareket eden Konyaaltı dolmuşlarıyla yapılabiliyor.

Phaselis Koyu

Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti yakınlarında bulunan Phaselis Koyu, şehir merkezine 57 kilometre uzaklıkta. Olympos Beydağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alan Phaselis Koyu’nda denize girebileceğiniz muhteşem sahiller bulunuyor. Turkuaz renge bürünmüş deniz, sığ olmasından ötürü çocuklu aileler ve profesyonel olmayan yüzücüler tarafından sıkça tercih ediliyor.

Phaselis Koyu’na gitmeden önce tedarikli olmanız tavsiye ediliyor. Çünkü sahil boyunca hizmet veren herhangi bir tesis bulunmuyor. Yeşil ağaçların çevrelediği ve oldukça sakin bir atmosfere sahip olan Phaselis Koyu’nda uzun doğa yürüyüşleri veya piknik yapabilirsiniz. Özel araçla sahil yolunu Kemer’e kadar takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla ulaşabileceğiniz plajda hem deniz keyfi yapabilir, hem de antik kenti gezebilirsiniz.

Beldibi Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi sahilinde yer alan Beldibi Plajı, il merkezine 28 kilometre uzaklıkta. Mavi bayraklı olan Beldibi Plajı, oldukça temiz bir yapıya sahip. Sahilinin kum olmasının yanı sıra denizine girişlerde çakıl taşları yer aldığından dolayı deniz ayakkabısı giymeniz tavsiye edilen plajın sahil uzunluğu ortalama 300 metre.

Sahil boyunca birçok su sporu yapabileceğiniz işletme bulunan plajda, su kayağı, jet ski, parasailing ve su altı dalışları gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Plajda, duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanları da bulunuyor. Plaja ulaşımlar, il merkezinden özel araçla sahil yolunu batı yönüne takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla gerçekleştiriliyor.

{search:beldibi-otelleri,Beldibi Otelleri}

Adrasan Plajı

Antalya’nın bir diğer popüler plajı ise Adrasan Plajı. Kumluca'nın Adrasan beldesinde yer alan plaj, sakin yapısı ve doğal güzelliklerle çevrili konumu ile dikkat çekiyor.  .Ortalama 2 kilometrelik uzunluğa sahip olan plajın çevresindeki çam ağaçları da oldukça etkileyici. Etrafında doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz plaj, aynı zamanda Antalya tatilinde gün doğumu ve batımının da izlenebildiği bir yer.

Sit alanı olarak korunan Adrasan Plajı’nda  su altı dalışı yaparak, deniz altındaki canlıları keşfetmeniz mümkün. Plaj içerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanları kullanabilir ve etrafındaki kafelerden de çeşitli alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Plaja il merkezinden özel araçla sahil yolunu Kumluca’ya kadar takip ederek, taksi veya Kumluca dolmuşlarıyla ulaşabilirsiniz.

{search:adrasan-otelleri,Adrasan Otelleri}

Olimpos Plajı

Kumluca sınırları içerisinde yer alan bir diğer plaj ise Olimpos Plajı  Antalya şehir merkezine 95 kilometre uzaklıkta Yazır Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. 1. derecede sit alanı olarak korunan plaj içerisinde herhangi bir işletmenin hizmet vermiyor buna rağmen oldukça temiz ve bakımlı durumda. Olimpos Plajı’na gitmeden önce tedarikli olmanızda yarar var. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye hizmeti verilmiyor. Olimpos Plajı’nın batı ucunda yer alan Çıralı Plajı’na yürüyerek gidebilir ve burada caretta carettaların yuvalarını görebilirsiniz. Olimpos Plajı’na ulaşımlar, özel araçla sahili batı yönüne takip ederek, taksi veya Ulupınar dolmuşlarıyla yapılabiliyor.

{search:kumluca-otelleri,Kumluca Otelleri}

Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gelemiş beldesinde bulunan Patara Plajı, bölgenin popüler plajları arasında. Dünya çapında bilinen en uzun plajlar arasında bulunan Patara Plajı, toplamda 12 kilometrelik bir uzunluğa sahip. 2020 yılının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara Yılı ilan edilmesinden sonra oldukça önem kazanan Patara Plajı, aynı zamanda caretta carettaların yumurta bıraktığı noktalardan biri. 

Berrak bir denize sahip olan plajın sahili kumlu bir yapıda. Dalgasız olan denizi kısmen sığr. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih ediliyor.  Plaja girişler 08:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılabiliyor. Şehir merkezine 220 kilometre uzaklıkta yer alan Patara Plajı’na yapılacak olan seyahatlerde özel aracınız ile Kumluova tabelasını takip edebilir, taksi veya Gelemiş dolmuşlarını kullanabilirsiniz.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Çıralı Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesinde yer alan Çıralı Plajı, il merkezine 95 kilometre uzaklıkta. Olimpos Plajı’na oldukça yakın mesafede bulunan Çıralı Plajı, bölgedeki dere yataklarından akan suların denize karıştığı bir bölgede yer aldığı için oldukça soğuk ve berak bir denize sahip. 

Caretta carettalara ev sahipliği yapan plajın bulunduğu bölgede çok sayıda nesli tükenmekte olan kuş türleri de görülebiliyor. 1. derece sit alanı olarak korunan bölgede yapılaşma bulunmasa da plajın yakınlarında çok sayıda konaklama yapabileceğiniz bungalov oteller hizmet veriyor. Çıralı Plajı’na gitmeden önce plaj malzemelerinizi yanınızda götürmeyi himal etmeyin. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti verilmiyor. Plaja özel araçla sahil yolunu batı yönüne Ulupınar tabelasını takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla ulaşabilirsiniz.

{search:cirali-otelleri,Çıralı Otelleri}