Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Antalya mavi bayraklı plajlar listesi: Antalya'da kaç tane mavi bayraklı plaj var, en popüleri hangisi? İşte Antalya plajları

Antalya mavi bayraklı plajlar listesi: Antalya'da kaç tane mavi bayraklı plaj var, en popüleri hangisi? İşte Antalya plajları

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 06 Ağustos 2024 - 06:47
 • Son Güncellenme: 07 Ağustos 2024 - 06:47
Antalya mavi bayraklı plajlar listesi: Antalya'da kaç tane mavi bayraklı plaj var, en popüleri hangisi? İşte Antalya plajları

Antalya'nın en güzel plajları ve mavi bayrak özelliğine sahip tüm plajlar yaz aylarının bu sıcak günlerinde merak edilen, araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Antalya'da kaç tane mavi bayraklı plaj var, bunların en popüleri hangisi? 

{ad:0}

Antalya, Türkiye’nin ‘turizm başkenti’ olarak bilinen, her yıl milyonlarca turistin akın ettiği tatil merkezlerinin başında geliyor. Antik kentleri, şelaleleri, mağaraları, eşsiz doğası ve zengin bitki örtüsünün yanı sıra plajlarıyla da ünlü olan Antalya’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz çok plaj bulunuyor. 640 kilometrelik sahil uzunluğu ile Türkiye’nin deniz turizmi bakımından popüler tatil merkezlerinden olan Antalya’da birbirinden güzel plajlar yer alıyor. Türkiye’deki toplamda 491 adet bulunan mavi bayraklı plajların yarısı Antalya sınırları içerisinde. Antalya'daki popüler mavi bayraklı plajardan bazılarını sizin için listedik. 

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Kalkan Halk Plajı 

Berrak ve serin denize sahip Kalkan’da, yılın 9 ayı rahatlıkla denize girebileceğiniz plajlardan biri olan Kalkan plajı, belediyeye ait bir halk plajı.  Plajı küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Yörenin sevilen turistik bölgelerinden olan Kalkan’da temiz ve bakımlı olarak bu plajın yer alması oldukça avantajlı. Plajda şezlong kiralayıp deniz ve güneş keyfi yapabilirsiniz. Antalya'nın mavi bayraklı plajları arasında en gözde olanlardan biri.

Kleopatra Plajı

Alanya tarihi yarımadasının sınırları içinde bulunan Kleopatra Plajı, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. 2 km’lik sahil oldukça fazla kişinin kullanımına uygun olan plaj,  altın renkli kumu ile birlikte denizin güzelliği ve sahilin çekiciliği de ön plana çıkmasını sağlamıştır. Tatilinizi mavi bayraklı bir yerde yapmak istiyorsanız, Kleopatra Batı ve Doğu Halk Plajı'nı güvenle tercih edebilirsiniz. Üstelik plajda gün boyu faydalanabileceğiniz şezlong ve şemsiye hizmeti de bulunuyor.

Oldukça tuzlu bir yapısı olan Kleopatra Plajı’nın masmavi denizinde gün boyu keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Etrafındaki tesislerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz plajda soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlar da sunuluyor. Sahil boyunca çok sayıda tesisin hizmet verdiği plajda su sporları yapabileceğiniz özel aktiviteler de yapılabiliyor.   kadar gelmişken, oldukça yakınında bulunan Damlataş Mağarası’nı da ziyaret edebilir, mağaranın yanında yer alan Damlataş Plajı’nı da deneyimleyebilirsiniz. 

Damlataş Plajı

Alanya’nın popüler mavi bayraklı plajlarından olan Damlataş Plajı, Antalya şehir merkezine 130 kilometre uzaklıkta. İlçeye bağlı Saray Mahallesinde yer alan plaja ulaşımlar, il merkezinden özel araçla Mersin - Antalya yolunu doğu yönüne takip ederek, taksi veya Alanya minibüsleri ile gidilebiliyor. Türkiye’de mavi bayrak statüsüne sahip olan ilk plaj olma özelliği bulunan Damlataş Plajı’nın denizi son derece berrak ve sığ. Bu nedenle çocuklu aileler ve iyi derecede yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilebilen plajda gün boyu keyifli vakit geçirebilirsiniz. Duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanları da bulunan Damlataş Plajı’na girişler ise ücretsiz.

 Patara Plajı

Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, Kaş ilçesinde bulunan Gelemiş Köyü'nde yer alıyor.  Dünya çapında bilinen en uzun plajlar arasında bulunan Patara Plajı, toplamda 12 kilometrelik bir uzunluğa sahip. 2020 yılının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara Yılı ilan edilmesinden sonra oldukça önem kazanan Patara Plajı, aynı zamanda caretta carettaların yumurta bıraktığı noktalardan biri, adını ise Patara Antik Kenti’nden almış

İncecik kumdan oluşan sahili ve tertemiz denizi ile eşsiz bir tatil keyfi sunan Patara Plajı, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlar arasında ilk sıralarda sayılabilir. Berrak, sığ ve dalgasız bir denize sahip olan plajın sahili kumlu bir yapıda. Patara Plajı bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Plaja girişler 08:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılabiliyor.

Mermerli Plajı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Mermerli Plajı, şehirdeki mavi bayraklı plajlardan biri. Antalya Kaleiçi’nde bulunan plaj, temizliğiyle ve sağladığı güvenle mavi bayrak almaya hak kazanmıştır. Merkezi konumda olduğu için hem Antalyalılar hem de ziyaretçilerin tercih ettiği yerlerden. Kayalıklardan denize girilen plajda tertemiz denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Özel işletmeye ait olan plajın sahili ise oldukça temiz ve düzenli. Suyu oldukça berrak, yüzülebilir kalitede. Plaj, merkezi konumda olduğu için gezilecek yerlere de yakın. Buradan Antalya merkezi ve Kaleiçi bölgesini keşfedebilirsiniz...

Kaputaş Plajı

Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Antalya plajlardan biri de Kaputaş Plajı. Antalya’nın en popüler plajları arasında bulunan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında yer alıyor. Plaj, şehir merkezine 200 kilometre uzaklıkta Kaş ilçesi sınırları içerisinde konumlanıyor Ülkemizin meşhur plajlarından olan Kaputaj,  doğal güzelliği, suyun turkuaz rengi, temizliği, altın renkli kumsalları ve güvenli olmasıyla ülkemizde en çok tercih edilen plajlardan biri. Eğer yaz tatili rotaları arasında Antalya’yı tercih edecekseniz Kaputaj Plajı’nı mutlaka değerlendirmelisiniz. Doğal kaynak sularını barındırdığı için denizi serin olabilir. 

Kanyon arasında yer aldığı için bölge halkı tarafından Kanyonağzı Plajı olarak bilinen plaj, sit alanı olarak koruma altına alınmıştır Aynı zamanda mavi bayraklı olan plaj, yol seviyesinin bir miktar altında yer aldığı için ulaşım esnasında yaklaşık 200 adet merdivenden iniş yapılması gerekiyor. Küçük çakıl taşlarının altın rengi kumlarla karıştığı bir sahili olan plajın denizi de yer yer çakıl taşlarıyla kaplıd. Oldukça berrak olan denize girerken mutlaka deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Kısmen sığ olan deniz, 5 metreyi geçtikten sonra derinleşmeye başlıyor. Kaputaş Plajı’na girişler ise ücretsiz.

Lara Plajı

Lara Halk Plajı, Antalya’nın en çok tercih edilen plajları arasında. Antalya’nın merkez ilçelerinden Muratpaşa sahilinde bulunan Lara Halk Plajı, il merkezine 15 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Plaja ulaşımlar, özel araçla Aspendos Bulvarını sahil yönüne takip ederek, taksi tutarak veya otogardan hareket eden Lara dolmuşlarıyla yapılabiliyor.

Antalya’nın popüler ve mavi bayraklı plajlarından olan Lara Halk Plajı’nın uzun sahilinde yürüyüşler yapabilir ve masmavi denizinde gün boyu eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. İnce tanecikli kumlardan oluşan sahilinde çok sayıda işletme hizmet veriyor. Buralardan yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ayrıca duş, tuvalet ve giyinme kabini imkanlardan da yararlanabilirsiniz.

Konyaaltı Plajı

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Konyaaltı Halk Plajı, Antalya şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Plaja ulaşım özel araçla Adnan Menderes Bulvarını batıya doğru takip ederek, taksiyle veya otogardan hareket eden Konyaaltı dolmuşlarıyla yapılabiliyor. 7 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Konyaaltı Halk Plajı, mavi bayrak statüsüne sahip olduğu için oldukça temiz ve bakımlı durumda. Girişinden 3 metreye kadar sığ olan denizi, biraz ilerledikten sonra bir anda derinleşmeye başladığı için  çocuklu ailelerin dikkatli olmasında fayda var.  Plaj etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunuyor. Duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanı bulunan plaj çevresinde aynı zamanda çok sayıda büfe ve restoran hizmet veriyor.

Beldibi Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi sahilinde yer alan Beldibi Plajı, il merkezine 28 kilometre uzaklıkta. Plaja ulaşımlar, il merkezinden özel araçla sahil yolunu batı yönüne takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla gerçekleştiriliyor Mavi bayraklı olan Beldibi Plajı, oldukça temiz bir yapıya sahip. Sahilinin kum olmasının yanı sıra denizine girişlerde çakıl taşları yer aldığından deniz ayakkabısı giymeniz tavsiye ediiyor plajın sahil uzunluğu ise ortalama 300 metre. Sahil boyunca birçok su sporu yapabileceğiniz işletme bulunan plajda, su kayağı, jet ski, parasailing ve su altı dalışları gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Plajda, duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanları da mevcut.

Lara Halk Plajı

Lara Halk Plajı, Antalya’nın en çok tercih edilen plajları arasında yer alıyor. Antalya’nın merkez ilçelerinden Muratpaşa sahilinde bulunan Lara Halk Plajı, il merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Plaja ulaşımlar, özel araçla Aspendos Bulvarını sahil yönüne takip ederek, taksi tutarak veya otogardan hareket eden Lara dolmuşlarıyla yapılabiliyor.

Antalya’nın popüler ve mavi bayraklı plajlarından olan Lara Halk Plajı’nın uzun sahilinde yürüyüşler yapabilir ve masmavi denizinde gün boyu eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. İnce tanecikli kumlardan oluşan sahilinde çok sayıda işletme hizmet veriyor. Buralardan çeşitli yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi, duş, tuvalet ve giyinme kabini imkanlarından da faydalanabilirsiniz.

Adrasan Plajı

Antalya’nın bir diğer popüler plajı ise Adrasan Plajı’dır. Kumluca ilçesinin Adrasan beldesinde yer alan plaj, sakin yapısı ve doğal güzelliklerle çevrili konumu ile dikkat çekiyor.  Ortalama 2 kilometrelik uzunluğa sahip olan plajın çevresindeki çam ağaçları da oldukça etkileyici. Etrafında doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz plaj, aynı zamanda Antalya tatilinde gün doğumu ve batımının da en keyifli izlendiği yerler arasında öne çıkıyor. Sit alanı olarak korunan Adrasan Plajı’nda keyifli bir şekilde su altı dalışı yapabilir, deniz altındaki canlıları keşfedebilirsiniz. Plaj içerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanları kullanabilir ve etrafındaki kafelerden de çeşitli alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Olimpos Plajı

Antalya mavi bayraklı plajlardan biri de Kumluca ilçesinin Yazır Köyü sınırları içerisinde yer alan Olimpos Plajı. Antalya şehir merkezine 95 kilometre uzaklıkta bulunan Olimpos Plajı’na ulaşımlar, özel araçla sahili batı yönüne takip ederek, taksi veya Ulupınar dolmuşlarıyla yapılabiliyor. Olimpos Plajı, 1. derecede sit alanı olarak korunduğu için içerisinde herhangi bir işletmenin hizmet vermiyor ancak buna rağmen oldukça temiz ve bakımlı durumda.  Olimpos Plajı’nın batı ucunda yer alan Çıralı Plajı’na de yürüyerek gidebilir ve burada caretta carettaların yuvalarını görebilirsiniz.

Çıralı Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesinde yer alan Çıralı Plajı, il merkezine 95 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Plaja ulaşımlar, özel araçla sahil yolunu batı yönüne Ulupınar tabelasını takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla sağlanabiliyor. Olimpos Plajı’na oldukça yakın mesafede bulunan Çıralı Plajı, bölgedeki dere yataklarından akan suların denize karıştığı bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle oldukça soğuk olan Çıralı Plajı’nın denizi, oldukça berrak.  Caretta carettalara ev sahipliği yapan plajın bulunduğu bölgede çok sayıda nesli tükenmekte olan kuş türlerini de görebilirsiniz. 1. derece sit alanı olarak korunan bölgede yapılaşma bulunmuyor. Ancak plajın yakınlarında konaklama yapabileceğiniz çok sayıda otel hizmet veriyor. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti verilmiyor.

Antalya'da Nerede Kalınır?

Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden olan Antalya özellikle yaz aylarında bir hayli kalabalık oluyor. Şehre gelen ziyaretçilerin konaklayabileceği çok sayıda alternatif var. Antalya'da uygun fiyatlı pansiyon ve apart otellerden ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren lüks otellere kadar çeşitli seçenekler bulmak mümkün. Ayrıca Antalya'da denize sıfır konumda yer alan oteller de cazip konaklama adresleri arasında. Neredekal.com Antalya otelleri sayfası üzerinden şehirdeki otelleri inceleyebilir, buradan fiyatları karşılaştırabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.