Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Arefe Günü Resmi Tatil mi?

Arefe Günü Resmi Tatil mi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 11 Haziran 2024 - 13:39
 • Son Güncellenme: 11 Haziran 2024 - 13:39
Arefe Günü Resmi Tatil mi?

Bu yıl 15 Haziran Cumartesi arefe günü başlayıp 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek Kurban Bayramı, büyük olasılıkla perşembe ve cuma günlerinin de tatil ilan edilmesiyle 9 günlük uzun bir tatil yapma imkanı sunacak. Kurban Bayramı  yaklaşmasıyla birlikte, arefe günü hakkında Arefe günü ne zaman, hangi güne denk geliyor ve resmi tatil mi soruları merak konusu oldu. Bu yazımızda, arefe gününün tarihinden, resmi tatil durumuna kadar tüm detayları bulabilirsiniz.

{ad:0}

Kurban bayramı otelleri sayfamızı ziyaret ederek bayramda değerlendirebileceğiniz oteller hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Arefe (Arife) Günü Nedir?

Arefe günü resmi tatil mi

Arefe (Arife) günü, Kurban Bayramı’ndan bir önceki günü ifade ederken, zamanla Ramazan Bayramı’ndan önceki gün için de kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde arefe, dini veya milli bayramlardan önceki gün için kullanılır.

Arefe Günü Resmi Tatil mi?

Kurban bayramı resmi tatil mi

Dini veya milli bayramlardan önceki günler, arefe günü olarak adlandırılır ve yarım günlük resmî tatil olarak belirlenmiştir. Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’a göre, Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00’ten itibaren toplamda 4,5 gündür. Kamu çalışanları için, kurumların inisiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, arefe günü saat 13.00’dan sonra tatil başlar. Resmi daire ve kuruluşlar, bayram süresince tatil edilir. 

Ülkemizde Ramazan ve Kurban Bayramı dışında, Cumhuriyet Bayramı’nın arefesi de yarım gün tatildir. Yani yılda toplam 1,5 günlük arefe tatili bulunuyor. Arefe günü, bu yıl hafta sonuna denk geldiği için ekstra tatil sayılmayacak. Bayram tatili kapsamında arefe günü yarım gün tatil olarak kabul edilmektedir. Özel sektör çalışanları, arefe günü çalıştıkları takdirde yarım gün mesai ücreti alırlar.

2024 Kurban Bayramı Arefe Günü Ne Zaman?

Arefe günü resmi tatil mi

Kurban Bayramı arefesi bu yıl 15 Haziran Cumartesi gününe denk geliyor. Cumartesi günü arefe günü olarak kabul edilecek ve bayram hazırlıkları bu günde yoğunlaşacak.  Dini bayram günleri arasında yer alan Kurban Bayramı, Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre arefe günü dahil toplamda 4,5 gün sürmektedir. 

  • 15 Haziran Cumartesi: Arefe 
  • 16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1. Gün)
  • 17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2. Gün)
  • 18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3. Gün)
  • 19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4. Gün)

Yarım Gün Tatillerde Ücret Hesaplaması

Arefe günü resmi tatil mi

 Arefe günleri, 13.00 itibarıyla yarım günlük resmî tatil kapsamındadır. Bu günlerde, 13.00’dan sonra yapılan çalışmalar için işçiye ilave yarım günlük ücret ödemesi yapılır. Diğer bir deyişle, işçiye 1 günlük tam çalışma ücreti ödenir.

Kurban Bayramı ile Uzun Tatil İmkanı

Arefe günü resmi tatil mi

Bu yıl Kurban Bayramı'nın 9 güne uzamasıyla, deniz tatili için eşsiz bir fırsat doğuyor! 15 Haziran Cumartesi günü arefe ile başlayan bayram, 19 Haziran Çarşamba günü sona eriyor. Perşembe ve cuma günlerinin de tatil olması muhtemel, bu da toplamda 9 günlük bir tatil imkanı sunuyor. Eğer siz de bu uzun tatili deniz kenarında dinlenerek ve güneşlenerek geçirmek istiyorsanız, kıyı illerindeki denize sıfır otelleri kaçırmayın! Neredekal.com üzerinden otel fiyatlarını kolayca karşılaştırabilir, bütçenize ve zevkinize en uygun oteli seçerek rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Kurban Bayramı'nı dinlenerek ve ailenizle keyifli vakit geçirerek değerlendirmek için daha fazla beklemeyin! Neredekal.com ile hemen otel rezervasyonunuzu yaptırın ve unutulmaz bir tatil için ilk adımı atın!