Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Artık Oluversin Gari filmi nerede çekildi? Muğla'nın eşsiz coğrafyası izleyenleri büyüledi... İşte filmin çekildi o bölgeler

Artık Oluversin Gari filmi nerede çekildi? Muğla'nın eşsiz coğrafyası izleyenleri büyüledi... İşte filmin çekildi o bölgeler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 20 Ağustos 2024 - 05:37
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2024 - 05:37
Artık Oluversin Gari filmi nerede çekildi? Muğla'nın eşsiz coğrafyası izleyenleri büyüledi... İşte filmin çekildi o bölgeler

Milas, Ege Bölgesi’nin en batısında yer alan Muğla ilçesine bağlı bir sahil ilçesi. İl merkezine 64 km mesafede yer alan Milas, Sofra Dağı’nın etekleri ile dağın ön tarafında yer alan tepelerde kurulmuş ve zamanlara ovalara doğru büyüyerek yayılmış.  Bodrum, Mandalya Körfezi, Bafa Gölü ve Gökova Körfezi ile çevrelenmiş olan  Milas Artık Oluversin Gazi filminin çekimlerine de ev sahipliği yaptı. Milas hakkında merak edilen tüm detaylar için okumaya devam edin. 

{ad:0}

Artık Oluversin Gari Filmi Nerede Çekildi?

Çekim mekanları, doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Artık Oluversin Gari filminin çekimleri Muğla Milas'ta gerçekleştirildi.

{search:milas-otelleri,Milas Otelleri}

Milas Nerede?

Konumu itibarıyla hem iç bölgelerle hem de kıyı kesimleriyle güçlü bağlantılara sahip olan Milas, Ege Bölgesi’nde, Muğla iline bağlı en büyük ikinci ilçedir. Ege Denizi’ne uzun sahil şeritleriyle açılan bu güzel ilçe, Muğla il merkezine 64 km, Aydın, Yatağan ve Bodrum gibi önemli yerleşim yerlerine sınır komşusudur. Ayrıca, Milas, İzmir’e 190 km, İstanbul’a 650 km ve Ankara’ya 680 km uzaklıktadır. 

Milas'a Nasıl Gidilir?

Milas’a ulaşım oldukça kolaydır ve hem karayolu hem de havayolu ile çeşitli seçenekler mevcut.

Milas’a Arabayla Nasıl Gidilir?

  • İstanbul-Milas arası: Özel araçla İstanbul’dan Milas’a gitmek isterseniz, yaklaşık 647 km’lik bir yolculuk sizi bekliyor. İstanbul’dan çıkıp Bursa, Balıkesir, Akhisar, İzmir, Aydın ve Söke istikametini takip ederek Milas’a yaklaşık 7 saatte ulaşabilirsiniz.
  • İzmir-Milas arası: İzmir’den Milas’a ulaşım yaklaşık 200 km’dir. İzmir’den Torbalı, Aydın, Söke yolunu takip ederek yaklaşık 3 saat içinde Milas’a varabilirsiniz.
  • Ankara-Milas arası: Ankara’dan Milas’a ulaşım yaklaşık 685 km’dir. Polatlı, Emirdağ, Afyonkarahisar, Sandıklı, Dinar, Denizli ve Aydın üzerinden Milas’a ulaşabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 8 saat sürüyor.

Milas'a Uçak İle Ulaşım

Milas merkezine 15 km mesafede bulunan Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları, OnurAir ve Pegasus gibi havayolu şirketlerinin düzenlediği seferlerle Milas’a ulaşabilirsiniz. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerden Milas’a her gün uçuş seferleri bulabilirsiniz. Havalimanından Milas merkeze ulaşım için HAVAŞ servisleri, taksi veya belediye otobüsleri gibi seçenekler mevcut.

Milas’a Otobüsle Nasıl Gidilir?

  • İstanbul-Milas Otobüs Ulaşımı: Yaz sezonu dışında birkaç firma seçeneğiyle sınırlı olan İstanbul-Milas otobüs seferleri, yaz aylarında artış gösteriyor. Yolculuk süresi yaklaşık 10 saattir.
  • Ankara-Milas Otobüs Ulaşımı: Ankara’dan Milas’a otobüsle yolculuk yaklaşık 10 saat sürüyor. AŞTİ Otogarı’ndan kalkan otobüslerle Milas’a ulaşabilirsiniz.
  • İzmir-Milas Otobüs Ulaşımı: İzmir’den Milas’a otobüsle ulaşmak yaklaşık 3 saat sürüyor.
  • Muğla-Milas Arası: Muğla merkezden Milas’a yaklaşık 64 km’lik bir yolculukla, 1 saat 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Milas'a Ne Zaman Gidilir?

 Akdeniz iklimine sahip olan Milas, yılın büyük bir bölümünde ziyaret edilebilir. İlkbaharın ortalarından sonbaharın ortalarına kadar olan dönem, tatil planı yapmak için uygun. Deniz tatili için en uygun zaman yaz ayları iken, Milas’ın zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için ilkbahar ve sonbahar başları daha serin ve rahat bir seçenek olabilir. Bu dönemlerde, yoğun sıcaklıklar olmadığı için bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek çok daha keyifli olacaktır.​

Milas'ta Ulaşım

İlçe merkezinden sahil kesimindeki mahallelere ve diğer bölgelere ulaşım seçenekleri arasında araç, motor veya bisiklet kiralama, minibüs ve taksi yer alıyor. Özellikle yaz aylarında turist akını nedeniyle araç kiralama taleplerinde yoğunluk yaşanabilir, bu yüzden önceden rezervasyon yapmak faydalı olacaktır. Bodrum’un yaz döneminde artan popülaritesi de Milas’taki kiralık araç talebini etkileyebilir, bu durumu göz önünde bulundurmak önemli.

Araba kiralamak, en konforlu ulaşım seçeneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Çünkü araç kiralayarak istediğiniz rotayı, istediğiniz saatte planlayarak rahatça gezebilirsiniz. Milas ilçe merkezindeki firmalardan veya Milas-Bodrum Havalimanı ve Dalaman Havalimanı gibi noktalardan araç kiralayabilirsiniz. Motor kiralama hizmeti de hem Milas hem Bodrum’da mevcut. Spor dolu bir tatil geçirmek isteyenler için Milas'ta bisiklet kiralama hizmeti de bulunuyor.

Toplu taşıma tercih edenler için minibüsler, Milas merkezinden sahil mahallelerine ulaşım sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeler arası düzenlediği minibüs seferlerinden de yararlanabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda kullanılan kartlardan temin ederek, minibüs ve otobüsleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Milas’ta sıkça tercih edilen bir ulaşım yöntemi de taksiler, özellikle hızlı ve rahat bir ulaşım arayanlar için ideal.

Milas Gezilecek Yerler

Milas plajları antik kentleri tarihi eserleri ve doğal güzellikleri ile adeta bir cennet gibi fakat çok yakınlarında bulunan Bodrum ve Marmaris’in gölgesinde kalmaktan kaçamamış. Başka bir açıdan bakıldığında ise bu kadar hareketli ve hızlı yerlerin hemen yanında sakin ve huzurlu bir yer olarak da varlığını koruduğu yorumu yapılabilir. Milas sıcacık Ege insanıyla eşsiz Ege softasıyla ve binlerce yıllık tarihi ile ziyaretlerini bekliyor. 

  • Iasoss Antik Kenti
  • Firuz Bey Camii
  • Milas Müzesi
  • Bafa Gölü
  • Herakleia Antik Kenti
  • Çöllüoğlu Hanı 
  • Zeytinikuyu Plajı
  • Gümüşkesen Mezar Anıtı
  • Beçin Kalesi 

Milas'ta Ne Yenir?

Ege’nin zengin kültüründen ve coğrafi konumundan büyük ölçüde etkilenmiş olan Milas mutfağının baş tacı; özellikle deniz ürünleri ve mezeler. Yılan balığı, ahtapot, kalamar gibi deniz mahsulleri, en salaş balıkçılardan en lüks restoranlara kadar birçok mekanda bulabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı. Bunun yanı sıra, Muğla yöresine özgü küçük köfteler de Milas’ta denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Milas’ın zeytin ve zeytinyağı, yöre mutfağının en karakteristik unsurlarından biri. Ayrıca, bölgedeki çeşitli otlar, döneme göre salata, yemek, meze ve haşlamalarda sıkça kullanılıyor. Kahvaltı ve öğle yemeği için Milas merkezdeki Bi Gaşık Kahvaltı ve Ev Yemekleri, yerel lezzetleri deneyebileceğiniz keyifli bir durak. Bafa Gölü yakınındaki Pınarcık Köyü’nde yer alan Natura Panaroma Restoran ise yöresel ve doğal ürünlerle hazırlanan lezzetleri ile ünlü. Özellikle meşhur yılan balığı ve mezeleri için bu restorana uğrayabilirsiniz

Çökertme Köyü’nde, deniz, doğa ve lezzetli yemekler eşliğinde bir mola vermek isterseniz İhtiyar Balıkçılık iyi bir alternatif olabilir. Yine Çökertme’de yer alan Kaptan İbrahim Restoran, sabah kahvaltısı ve diğer öğünlerde balık ve et menüsüyle misafirlerini ağırlayan mekanlardan biri. Milas’ta ayrıca Adalılar Köfte ve Nazmi Usta’nın yeri, zeytinyağında kavrulan ciğeri ve köfteleri ile ünlü yerler arasında sayılabilir.

Milas'ta Alışveriş

Milas’ta alışveriş yapmak, bölgenin zengin kültürel mirasını ve yerel el sanatlarını keşfetmek için harika bir fırsat. Milas’ın en meşhur ürünlerinden biri, kuşkusuz el dokuması halılardır. Tarihin izlerini taşıyan Milas halıları, %100 pamuk ipliklerden, tamamen doğal ürünlerle kök boya tekniği kullanılarak renklendirilmiş olarak dokunuyo. Binlerce düğümden oluşan halılarda kullanılan 26 renk çeşidi olsa da, kırmızı ve sarı tonları en baskın olanlar. Bozalan Köyü’nden ünü yayılmış bu halılara, ilçedeki hemen her halıcıda ulaşmak mümkün. Halılar dışında, el dokuması kumaşlardan yapılan ürünler, ipekler, oyalar ve yazmalar gibi tekstil ürünleri de Milas’ta bulunabilir.

Alışveriş için Milas’ta Salı günleri kurulan pazar, mevsim meyve ve sebzeleri, el yapımı tarhana, reçel, salça, kurutulmuş biber, patlıcan, domates gibi çeşitli ürünler de alabilirsiniz Pazarda, bölgenin ve yakın ilçelerin özel ürünleri olan limon, Bodrum mandalinası, Datça bademi, kantaron yağı gibi kış hazırlıkları da bulabilirsiniz. 

Milas'ta Gece Hayatı

Milas, Bodrum’un hareketli gece hayatına kıyasla daha sakin ve sessiz bir atmosfere sahip. İlçede gece hayatı, genellikle kafe, bar ve çay bahçelerinde geçiyor. Zaman zaman canlı müzikle renklendirilen bu mekanlar, Milas’ın huzurlu akşamlarını keyifle geçirmenizi sağlıyor. Sahil mahallelerinde de benzer bir dinginlik hâkim ve bu alanlar, özellikle yaz aylarında hafif bir esinti eşliğinde hoş vakitler geçirmek için uygun. Milas ilçe merkezinde yer alan Artemis Pub ve Lucca Cafe & Bar, alkollü veya alkolsüz içeceklerinizi yudumlayıp, yanında hafif atıştırmalıklar alabileceğiniz yerler arasında. 

Milas’ta Nerede Kalınır?

Milas, uzun kıyı şeridiyle ve Bafa Gölü gibi eşsiz doğal güzellikleri ile unutulmaz bir tatil vadediyor. Kişilerin konaklamak isteyenleri yerlerin de taleplerine göre şekillenmesi bu durumda kaçınılmaz. Örneğin kaya tırmanışı doğa yürüyüşü meraklıların konaklayabileceği yerler ile kumsala uzanıp denize girmek isteyecek veya yamaç paraşütü yapmak isteyecek bir tatilcinin konaklamak isteyeceği yerler farklılık gösterecektir. Milas bu noktada hem zevklere hem de bütçelere göre çeşitli alternatifler sunabilecek işletmeler barındırıyor. Genel olarak bakıldığında oteller, pansiyonlar ve kamp alanları opsiyonlar olarak sıralanabilir. Milas otelleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve otel fiyatlarını karşılaştırmak için Milas otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.