Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ayvalık’tan Midilli'ye nasıl gidilir? Ayvalık Midilli feribotu nereden kalkıyor, fiyatı ne kadar, vizesiz gidilir mi?

Ayvalık’tan Midilli'ye nasıl gidilir? Ayvalık Midilli feribotu nereden kalkıyor, fiyatı ne kadar, vizesiz gidilir mi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 09 Temmuz 2024 - 17:43
 • Son Güncellenme: 17 Temmuz 2024 - 10:19
Ayvalık’tan Midilli'ye nasıl gidilir? Ayvalık Midilli feribotu nereden kalkıyor, fiyatı ne kadar, vizesiz gidilir mi?

Ege Denizi’nin masmavi sularında bir yolculuğa çıkmak ve tarihin izlerini sürebileceğiniz, doğanın güzellikleriyle baş başa kalabileceğiniz bir ada tatili mi hayal ediyorsunuz? Antalya’dan başlayıp, Ayvalık üzerinden Midilli Adası’na (Lesvos) uzanan bu serüven tam size göre! Her ne kadar biz adaya Midilli desek de, aslında adanın adı Lesvos’tur ve Midilli, adanın en büyük şehridir. Bu yazıda, Ayvalık’tan Midilli’ye ulaşım yollarını, gerekli vize işlemlerini ve adada sizi bekleyen konaklama seçeneklerini ayrıntılarıyla bulacaksınız. Hazırsanız, Ege’nin huzur dolu kıyılarına doğru yolculuğumuza başlayalım. 

{ad:0}

 

Ayvalık’tan Midilli’ye Feribot ile Ulaşım

Midilli'ye Ayvalık'tan Nasıl Gidilir

Midilli'ye ulaşmanın en kısa ve kolayı feribot ile ulaşım.  Deniz otobüs seferleri 45 dakika, araçlı feribot seferleri ise 90 dakika sürüyor. Dentur,  Turyol ve Jalem Tur gibi feribot firmaları haftanın belirli günlerinde düzenli olarak seferler düzenliyor. Genellikle sabah saatlerinde kalkan feribotlar ile yaklaşık 1,5 saatlik bir deniz yolculuğu sonrasında Midilli Adası’na ulaşabilirsiniz.

Feribotun Uğradığı Limanlar 

  • Ayvalık Merkez Limanı
  • Mitilini Port
  • Küçükkuyu Limanı
  • Petra Port

Araç Taşıyan Feribotlar

  • Turyol Araçlı Feribot/Lesvos
  • Jalem Seda Jale

 Midilli Adası’na Hava Yolu İle Ulaşım

Midilli Adası’na ulaşım sağlamanın bir diğer yolu ise havayolu. Türkiye üzerinden doğrudan uçuş seferleri bulunmasa da Atina üzerinden aktarmalı bir şekilde Midilli’ye gidebilirsiniz. 

Midilli Adası İçin Vize İşlemleri

Midilli Adası İçin Vize İşlemleri

Türk vatandaşları 60 € kapıda vize ücreti ödeyerek yıl boyunca 7 gün süre ile tek girişle 10 Yunan adasına gidilebiliyor ve bu vize ile birlikte schengen vizesine ihtiyaç duyulmuyor. Dolayısıyla Midilli Adası’na 7 günlük bir tatil için kapıda vize ile giriş yapabilirsiniz.

Midilli Adası’na Gidebilmek İçin Kapı Vize Evrakları 

  • En az 6 ay geçerliliği olan bordo pasaport
  • Gidiş-dönüş feribot biletleri
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sigortası
  • Pasaportta KKTC vize damgasının olmaması
  • Vize başvuru formu
  • 3 aylık banka hesap dökümü (konaklanacaksa)
  • 60 Euro vize ücreti

Başvuruda bulunduktan sonra vize ücretini yatırarak en kısa süre içerisinde vize onayı alabilirsiniz. Sıfırdan pasaport çıkarmak ile ilgili bilgi almak için içeriğimize göz atın.

Midilli Adası'nda Konaklama

Midilli Adası'nda Konaklama

Midilli Adası'nda her bütçeye uygun konaklama seçeneği bulabilirsiniz. Lüks otellerden pansiyonlara, apart otellere kadar birçok farklı konaklama seçeneği mevcut. Adanın en popüler konaklama bölgeleri Mytilene, Vathia ve Molyvos'tur.

  • Mytilene: Midilli'nin başkenti olan Mytilene, adanın en büyük şehridir. Şehirde birçok otel, pansiyon ve apart otel bulunuyor. Mytilene'de konaklayarak şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezebilirsiniz.
  • Vathia: Midilli'nin kuzeyinde bulunan Vathia, adanın en güzel köylerinden biri. Köyde geleneksel Rum evleri ve taş sokaklar yer alıyor. Vathia'da konaklayarak sakin ve huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.
  • Molyvos: Midilli'nin kuzeybatısında bulunan Molyvos, adanın en popüler turistik yerlerinden biri. Köyde kale, liman ve birçok restoran ve kafe yer alıyor. Molyvos'da konaklayarak denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Midilli Adası'nda konaklama fiyatları sezona ve seçtiğiniz konaklama seçeneğine göre değişiklik gösteriyor. Ortalama bir otel odası fiyatı 50-100 Euro; pansiyonlarda ise gecelik konaklama fiyatı 20-30 Euro civarında

Midilli Adası'nda Ulaşım

Midilli Adası'na Ulaşım

Midilli Adası'nda şehir içi ulaşım otobüs ve taksi ile sağlanıyor. Adanın farklı bölgelerine gitmek için otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Taksi ise daha hızlı ve konforlu bir ulaşım seçeneği. Adada toplu taşıma yaygın olmadığından, araba kiralamak da iyi bir alternatif.  Feribot limanında birçok rent-a-car şirketi bulunuyor, ancak yoğun sezonlarda araba bulmak zor olabileceği için önceden rezervasyon yaptırmanızda yarar var.