Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Bahçeşehir Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Bahçeşehir Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 13 Eylül 2022 - 16:37
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023 - 21:01
Bahçeşehir Üniversitesi’ni Tanıma Rehberi
İÇİNDEKİLER:

Bahçeşehir Üniversitesi’nin tarihi 1998 yılına kadar dayanıyor. Üniversite, Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından İstanbul’da kuruldu. İlk kampüsü Bahçeşehir’de yer alan üniversite, 2004 yılında Beşiktaş Kampüsü’ne taşındı. “İstanbul’un Kalbinde Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla mükemmeli hedefleyen bir üniversite olan Bahçeşehir Üniversitesi, The Young University Rankings 2022 sıralamasında Türkiye'deki üniversiteler arasında 5. sırada yer almaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi, uluslararası tanınırlığa sahip olması nedeniyle bünyesinde farklı kültürlerden öğrencilere de yer vermektedir. Üniversite tercihlerinde önemli role sahip diğer bir konuysa hiç şüphesiz üniversitenin sunduğu olanaklar. Bahçeşehir Üniversitesi bu konuda öğrencilerine ayrıcalık sağlıyor diyebiliriz. Üniversitenin Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, İtalya, Hong Kong, Gürcistan ve Kıbrıs’ta yer alan merkezlerinde bir dönem eğitim almanız mümkün.

{ad:0}

Üniversite okumanın güzel ve farklı bir deneyim olduğu hiç şüphesiz bir gerçek ve geleceğinizi oluştururken tercih ettiğiniz üniversite de çok önemli. Eğer Bahçeşehir Üniversitesi’ni tercih etmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre. Gelin beraber Bahçeşehir Üniversitesi hakkındaki detayları genel hatlarıyla inceleyelim.

Bahçeşehir Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Bahçeşehir Üniversitesi’nde 6 farklı kampüs mevcut. Şimdi sizlere ana kampüsü olan Beşiktaş Güney Kampüsü’nden bahsedeceğiz. Bu kampüste Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yer alıyor.

Üniversitenin kimya, fizik ve bilgisayar laboratuvarları her türlü teknik donanıma sahip. Barbaros Kütüphanesi ise öğrenciler için yeterli kaynağı sağlıyor. Aynı zamanda, üniversitenin çevrimiçi kütüphanesinde de aradığınız tüm kaynaklara ulaşabilmeniz mümkün.

Türkiye’de bir ilk olan ApplyBAU sistemi üzerinden ,yeteneğiniz ve ilgi alanınız doğrultusunda, Bahçeşehir Üniversitesi’ne başvuru yapabilirsiniz. Bu sistem sayesinde burs kazanma şansına da sahipsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP eğitim modeli, öğrencilik sürecinizde iş hayatında bulunmanızı sağlayan bir sistem. Üniversite eğitiminizi sürdürürken aktif çalışma hayatına dahil ederek iş tecrübesi edinmenizi sağlar. Bahçeşehir Üniversitesi’yle anlaşmalı 2650 partner firma bu eğitim modeline destek veriyor.

Kampüs, boğaz manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Denize sıfır bahçesinde oturabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bahçeşehir Üniversitesi Kampüsü’nde yer alan kafelerde arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi Nerede?

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Güney Kampüsü ana kampüs olarak geçiyor. İstanbul’un Beşiktaş ilçesind, Beşiktaş İskelesi’nin tam yanında konumlanıyor. Beşiktaş’ın tam merkezinde yer alan kampüsün etrafında çeşitli kafeler ve restoranlar olduğunu da belirtelim. Keyifli vakit geçirebileceğiniz alanlar açısından Beşiktaş, her türlü fırsatı sunuyor.

Merkezi konumu sayesinde ulaşımı da gayet kolay. İETT veya metro kullanabilirsiniz. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi, kendi kampüsleri arasında öğrencilerine ve akademisyenlerine özel teknesiyle ücretsiz ulaşım imkânı sağlıyor. Bu sayede hem trafiğe kalmadan hem de deniz havası alarak kampüsler arası gidip gelebilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi’ne Yakın Nerede Kalınır?

Kayıt zamanı ve ev arama sürecinizde ihtiyacınız olabileceği için konaklayabileceğiniz seçenekleri sizin için derledik. Ailenizle, arkadaşlarınızla veya da tek başınıza Bahçeşehir Üniversitesi’ne yakın oteller arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

  • Konak Maçka Hostel: Dış görünüşü eski tarihi binaları anımsatan Konak Maçka Hostel, ekonomik ve konforlu konaklama fırsatı sunuyor. Üniversiteye 20 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor.
  • The Capital Suites: Üniversiteye 18 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alan The Capital Suites, modern ve konforlu odalarıyla tercih edebileceğiniz yerlerden.
  • We Home Beşiktaş: Üniversiteye yakınlığıyla avantaj sağlayan We Home Beşiktaş, merkezi konumu ve uygun fiyatıyla da tercih edebileceğiniz yerlerden.
  • İkon Otel Üsküdar: Konforlu ve temiz odalarıyla konaklayabileceğiniz İkon Otel Üsküdar üniversiteye 15 dakikalık bir motor mesafesinde. Her gün sık aralıklarla Üsküdar’dan Beşiktaş İskeleye düzenlenen tekne seferlerinin olduğunu belirtmek isteriz.
  • Meydan Beşiktaş Otel: Boğaz manzarasıyla büyüleyen Meydan Beşiktaş Otel, üniversiteye 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Konforlu bir konaklama için tercih edebileceğiniz yerlerden.

Bahçeşehir Üniversitesi’ne Yakın Nerede Yenir?

Beşiktaş, İstanbul’un en canlı ilçelerinden biri. Burada okuyorsanız, kafe ve restoran açısından da çok şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Bahçeşehir Üniversitesi’ne yakın yemek yiyebileceğiniz yerleri sizin için derledik.

  • Takıl Döner: Canınız döner çektiğinde mutlaka uğramak isteyeceğiniz yerlerden biri. Üniversiteye 5 dakika yürüme mesafesinde yer alıyor.
  • Biber Burger: Bahçeşehir Üniversitesi’nin hemen karşısında yer alan mekan burger konusunda gerçekten çok başarılı. Okuldan çıktığınızda yolunuzun üstünde olması uğramanıza sebep olabilir.
  • Tıkıntı: Doyurucu porsiyonlarıyla öğrenciler için harika bir alternatif. Üniversiteye 5 dakika uzaklıkta olduğunu belirtelim.
  • Abusta Mersin Tantuni: Ekmek arası lezzetlerde tantuni sevmeyen yoktur diyebiliriz. Küçük bir işletme ancak Beşiktaş’ta yoğun ilgi gören yerlerden. Üniversiteye yakın olduğunu da belirtelim.
  • The Fitchen Salad & Cafe: Beşiktaş ne kadar kalabalık olursa olsun sakin ve huzurlu bir mekân olduğunu söyleyebiliriz. Tost yemek isterseniz harika bir alternatif ayrıca üniversiteye 5 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Müge Dağıstanlı: Sunucu Müge Dağıstanlı, Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya Lisans mezunu.
  • Hasibe Eren: Oyuncu Hasibe Eren, Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek Lisans Programından mezun.
  • Aslı Bekiroğlu: Oyuncu Aslı Bekiroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyet Bölümü mezunu.
  • İlker Kızmaz: Oyuncu İlker Kızmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Oyunculuk Eğitimi mezunu.
  • Öner Erkan: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu, sonrasında Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi’ne Gelmişken Buralara Da Gidin

Beşiktaş’ta gezilecek yerler açısından çok şanslı olduğunuzu söylemekle başlayabiliriz. Bahçeşehir Üniversitesi’ne yakın gezilecek yerler arasından sizler için bir günlük gezi rotası oluşturduk dilerseniz başlayalım.

Sabah uyandığınızda boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz meşhur mekanlar bulmak mümkün. Kahvaltınızdan sonra Maçka Demokrasi Parkı’na gelerek çimlerde oturup dinlenirken yemek yiyebilir, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Parkta küçük bir gezintiden sonra Beşiktaş’ın en ünlü yerlerinden Dolmabahçe Sarayı’na uğramamak olmaz. Dış görünüşüyle sizi büyüleyecek bu yapının içini de mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.

Öğlen saatlerinde Beşiktaş İskelesi’nden başlayarak sahil boyunca yürüyüş yapabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ortaköy Camii taraflarına geldiğinizde birbirinden güzel fotoğraflar çekebilir, İstanbul’un ruhunu tadabilirsiniz. Dilerseniz buradan Bebek’e kadar yürüyerek güzel bir boğaz yürüyüş günü yapabilirsiniz. Eğer bu rota size uzun gelirse Ortaköy’de birkaç yer gezip pratik yiyecekler aldıktan sonra Yıldız Parkı’na da geçebilirsiniz. Fazlasıyla büyük bir park olduğundan zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayabilirsiniz.

Akşam saatleri eğer Bebek’e kadar yürüdüyseniz şöyle güzel bir yemek yiyebilirsiniz ve yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Sonrasında Ortaköy’e giden dolmuşlara binip kısa bir yürüyüşle Beşiktaş’a ulaşabilirsiniz. Eğer Yıldız Parkı’ndan çıktıysanız da tekrar Beşiktaş’a dönüp en güzel eğlence mekanlarını keşfedebilirsiniz. Hem konakladığınız semtte olduğunuzdan erken saatlerde dönmek gibi bir sorununuz da olmadan dilediğinizce anın tadını çıkarabilirsiniz.