Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Baruthane nerede, nasıl gidilir? Baruthane'de neler var?

Baruthane nerede, nasıl gidilir? Baruthane'de neler var?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 11 Temmuz 2024 - 18:45
 • Son Güncellenme: 11 Temmuz 2024 - 18:45
Baruthane nerede, nasıl gidilir? Baruthane'de neler var?

Baruthane Millet Bahçesi, İstanbul’un kalabalık ve yoğun yaşamından bir nebze olsun kaçmak, doğayla baş başa kalmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası. Tarihi dokusu, modern tesisleri ve geniş yeşil alanları ile hem dinlenmek hem de çeşitli aktiviteler yapmak isteyenleri ağırlayan Baruthane Millet Bahçesi, Bakırköy’de yaklaşık 60 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmiş, Osmanlı döneminden kalan tarihi yapıları, geniş yeşil alanları ve modern sosyal tesisleri ile hem İstanbulluların hem de turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. İşte Baruthane Millet Bahçesi hakkında bilmeniz gerekenler.

{ad:0}

{search:bakirkoy-otelleri,Bakırköy Otelleri},

Baruthane Millet Bahçesi Tarihçesi

Baruthane Millet Bahçesi’nin kökleri, Osmanlı İmparatorluğu dönemine dayanıyor. O dönemde önemli bir baruthane tesisi olarak kullanılan bu alan, yıllar içinde çeşitli restorasyon çalışmaları ile bugünkü modern haline kavuşmuştur. 2010 yılında başlayan çalışmalar, 2018’de tamamlanmış ve Baruthane Millet Bahçesi olarak halkın hizmetine sunulmuştur. Bu süreçte, Baruthane binası ve Hünkar Köşkü gibi tarihi yapılar aslına uygun şekilde restore edilerek ziyarete açılmıştır.

Parkın Özellikleri ve İmkanları

Baruthane Millet Bahçesi, her yaştan ziyaretçinin keyif alabileceği çeşitli olanaklar mevcut. Parkta, 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklar için 300 metrekarelik, 6 ila 15 yaş arasındaki çocuklar için yine 300 metrekarelik iki adet oyun alanı bulunuyor. Sporseverler için 3 adet fitness alanı, 2 kilometrelik yürüyüş yolu, 1 kilometrelik bisiklet yolu ve kaykay yapmak isteyenler için bir pist yer alıyor.

Yeşil alanları, yürüyüş yolları ve deniz iskelesi ile doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenler için ideal bir mekan olan Baruthane Millet Bahçesi, ayrıca 500’den fazla ağaca ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridi boyunca yürüyebilir, hatta denize girme şansını değerlendirebilirsiniz.

Park, özellikle geniş yeşil alanları ve deniz iskelesi ile İstanbullulara doğayla buluşma fırsatı sunuyor. Yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Parkta bulunan 500’den fazla ağaç, ziyaretçilere ferah bir ortam sağlıyor.

Baruthane Millet Bahçesi Sosyal Tesisler 

Baruthane Millet Bahçesi içerisinde, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği kafe ve restoranlar bulunuyor. Henüz tamamlanmamış olsa da, ilerleyen dönemde bu sosyal tesislerde yiyecek ve içecek hizmetleri sunulacak. Ayrıca, 150 araç kapasiteli iki adet açık otopark sayesinde ziyaretçilerin park sorunu yaşamadan keyifli vakit geçirmeleri mümkün. Yeni hizmete giren Baruthane Sosyal Tesisi, Baruthane Müzesi ve Baruthane Kütüphanesi de ziyaretçilerini bekliyor.  Bakırköy gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

Baruthane Millet Bahçesi Nasıl Gidilir?

Baruthane Millet Bahçesi'ne ulaşım için farklı pek çok alternatif var.

  • Toplu taşıma ile: Eminönü yönünden 81 – BN1 ve BN2 numaralı otobüsleri veya Taksim yönünden 71AT – 72YT – 72T numaralı otobüsleri kullanarak parka ulaşabilirler.
  • Özel araç ile: Eminönü köprüsünden sonra sahil yolunu takip ederek Kennedy Caddesi ve Rauf Orbay Caddesi üzerinden parka ulaşabilirler. 
  • E-5 üzerinden: Edirne Ataköy kavşağından çıkıp Sinan Erdem Spor Salonu önünden sahil yolunu takip ederek Baruthane Millet Bahçesi’ne ulaşabilirler.

Baruthane Millet Bahçesi Ziyaret Saatleri 

Baruthane Millet Bahçesi, hafta içi ve hafta sonu 09:00 ile 00:00 saatleri arasında ziyarete açık. Giriş ücreti bulunmayan parkta, sosyal tesislerden yapılacak alışverişler ise ücretli.