Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Beykoz Çubuklu Siloları'na Giriş Ücretsiz mi, Nasıl Gidilir, Kara ve Deniz Ulaşım Bilgileri Nedir?

Beykoz Çubuklu Siloları'na Giriş Ücretsiz mi, Nasıl Gidilir, Kara ve Deniz Ulaşım Bilgileri Nedir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 07 Haziran 2024 - 10:29
 • Son Güncellenme: 10 Haziran 2024 - 06:44
Beykoz Çubuklu Siloları'na Giriş Ücretsiz mi, Nasıl Gidilir, Kara ve Deniz Ulaşım Bilgileri Nedir?

Tarihi dokusunu modern sanat ve bilimle harmanlayan Çubuklu Silolar, İstanbul'un kültürel yaşamına yepyeni bir soluk getiriyor. Akaryakıt depolarından dönüştürülen bu mekân, dijital sanat müzesinden doğa ve bilim müzesine kadar birçok farklı alana ev sahipliği yapan Çubuklu Silolar, İstanbul'da keşfedilmeyi bekleyen yeni bir cazibe merkezi olarak öne çıkıyor. Beykoz’da konumlanan Çubuklu Silolar hakkındaki tüm detayları içeriğimizde derledik. İşte detaylar

{facility:0}

Çubuklu Silolar'ın Tarihi

1930 yılından günümüze uzanan bu yer, Petrol Ofisi tarafından farklı kotlardaki teraslara yerleştirilen 17 adet akaryakıt deposu olarak inşa edilen silolar, şehrin artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmış ve yenileme çalışmalarından geçtikten sonra 2021 yılında müze haline getirilmiştir. Uzun yıllar âtıl durumda bulunan silolar, yenileme çalışmaları sonrasında İstanbul’un en gözde yerleri arasına girmiştir.

Beykoz'da Boğaz'ın kıyısında yer alan Çubuklu Silolar, 1930'lardan kalma tarihi bir yapı kompleksidir. Bir zamanlar 17 adet akaryakıt deposu olarak kullanılan silolar artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras ve İBB Kültür tarafından kapsamlı bir restorasyon çalışmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşmuş ve 2021 yılında İstanbul'un en gözde kültür ve sanat merkezlerinden biri haline gelmiştir.

{ad:0}

Çubuklu Silolar’ın İçinde Ne Var? 

Çubuklu Silolar, 20.000 metrekarelik geniş bir alana yayılan ve her yaştan ziyaretçiye hitap eden çeşitli imkanlar sunmaktadır. Dijital Sanatlar Müzesi, Doğa ve Bilim Müzesi, Çocuk Sanat ve Tasarım Müzesi, kütüphane, sanat galerileri, Beltur kafesi, çocuk oyun alanları, etkinlik salonları ve festival alanları gibi birçok birimi barındıran silolar, İstanbul'un en kapsamlı kültür ve sanat merkezlerinden biri.

  • Kütüphane: Çubuklu Silolar'daki geniş kütüphane, kitapseverler için ideal bir ortam sunmaktadır. Farklı kategorilerde zengin bir kitap koleksiyonuna sahip kütüphanede, rahat oturma alanları ve çalışma masaları da bulunuyor.
  • Çocuklara yönelik eğlenceli ve eğitici alanlar:Çocuk Sanat ve Tasarım Müzesi, atölyeler ve etkinliklerle çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Geniş çocuk oyun alanları ve açık hava etkinlik alanları da çocukların eğlenerek vakit geçirmesi amaçlanıyor.
  • Doğa ve Bilim Müzesi: Müzedeki interaktif sergiler, her yaştan ziyaretçiye keyifli bir öğrenme deneyimi yaşatırken, bilim atölyeleri ve laboratuvar çalışmalarıyla da bilime olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor.
  • Dijital Sanatlar Müzesi: Çubuklu Silolar'ın en önemli cazibe merkezlerinden biri Dijital Sanatlar Müzesi'dir. Bu müzede, "Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?" başlıklı sergi, uluslararası ve yerel sanatçıların eserleriyle ziyaretçilere gerçeklik kavramına dair yeni bir bakış açısı sunuyor.
  • Beltur Kafe: Ziyaretçiler, Beltur Kafesi'nde Boğaz manzarasının eşliğinde keyifli bir mola verebilir, atıştırmalık ve içeceklerin tadını çıkarabilirler.

Beykoz Çubuklu Silolar Nerede?

Beykoz Çubuklu Silolar, İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde, İstinye Arabalı Vapur İskelesi yanında yer alıyor.

{search:beykoz-otelleri,Beykoz Otelleri}

Çubuklu Silolar'a Nasıl Gidilir?

Çubuklu Silolar'a ulaşım oldukça kolaydır.

  • Feribot ile: Sarıyer veya İstinye'den hareket eden feribot hatlarına binerek İstinye Arabalı Vapur İskelesi'ne ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs ile: Üsküdar sahilinden hareket eden Beykoz otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Beykoz Çubuklu Silolar'a Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Çubuklu Silolar'a giriş ücretsizdir. Ziyaret saatleri ise şu şekildedir:

  • Dijital Sanatlar Müzesi: 10.00 – 19.00 (Pazartesi günleri kapalıdır)
  • Silolar: 09.00 – 22.00