{facility:0} Beyoğlu’ndaki en eğlenceli, en renkli pasajdır tarihi bir pasaj olan ve yıllardır tüm ihtişamıyla ayakta kalabilen Çiçek Pasajı. İstanbul’un en güzel meyhanelerine ev sahipliği yapar müzik seslerinin birbirine karıştığı, eğlencenin sabahın ilk ışıklarına dek devam ettiği Çiçek Pasajı. Birbirinden güzel meyhanelerden, restoranlardan birini seçip, leziz mezelerden deneyin ve bol buzlu rakı ile masanızı taçlandırın. Yemek boyunca pasajdaki tüm meyhaneleri gezen bir fasıl grubu eşlik edecek size ve zaman zaman hüzünlenecek, zaman zamanda yerinizde duramayıp hareketli şarkılara eşlik edeceksiniz. Tarihi bir atmosferde eğlenmek ve keyifli bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Çiçek Pasajı en doğru adreslerden biridir.
3) Halep Pasajı Beyoğlu’ndaki en hareketli, en eski pasajlardan biridir birçoğumuzun sürekli önünden geçip gittiği Halep Pasajı. Kapısında yazan 'Halep Pasajı' tabelasına rağmen, içindeki Beyoğlu Sineması'ndan dolayı, birçoğumuzun Beyoğlu Pasajı olarak da bildiği bir yerdir burası. Girişinde CD ve gümüşçü dükkanı karşılar sizi. İlerlediğinizde, yani pasajın içerisinde ise birbirinden ünlü markaların saatlerinin satıldığı bir mağazanın yanı sıra, gümüş takı reyonları yer alır. Ayrıca baskı tişörtler yapan bir mağaza, posterciler ve ekonomik fiyata kıyafet satan rengarenk vitrinlerle süslü dükkanlar da vardır. Günün her saati cıvıl cıvıl olan pasajın üst katında, sanat dünyasından ünlülerin müdavimi olduğu, seçkin lezzetler sunan ve şirin bahçesiyle ünlü Beyoğlu Pub yer alır. 4) Hazzopulo Pasajı Şarap denildiğinde ilk akla gelen mekanlardan biri olan Hazzo Pulo Şarap Evi’ne ev sahipliği yapan bir pasajdır Hazzopulo Pasajı. Buranın en önemli ve dikkat çeken özelliği şu an kapalı olan dükkanlar dışında görünümün aynen korunmuş olmasıdır. Şirinlikte sınır tanımayan pasajda parfümeriden takıya, kitabevinden çantaya birçok mağaza ve dükkan yer alır. Bir dönemin ünlü şapkacısı M. Katya’nın dükkanı da hala burada bulunuyor. Alışverişiniz ardından pasajın avlusunda bulunan, küçük taburelerle çevrili kafe de soluklanıp, kahvenizi yudumlayıp, günün yorgunluğunu atabilirsiniz. 5) Aznavur Pasajı İtalyan mimarisinin izlerini taşıyan Aznavur Pasajı, Galatasaray Lisesi’nin çaprazında yer alır. İstiklal Caddesi'nin en hareketli alışveriş noktalarından biridir ve dar giriş kapısındaki hediyelik eşya, el işleri satan mağazalara bakarken bir bakmışsınız pasajın içinde almışsınız soluğu. Alt katında birbirinden güzel ikinci el kıyafetler, rengarenk takıcılar, müzik dükkanları ve bar yer alırken; girişin bir üstünde, Uzakdoğu'dan gelen giysi, aksesuar ve takı tezgahları bulunuyor. Daha üst katlarda ise müzik kursu, fitness salonu gibi farklı iş yerleri hizmet veriyor.
6) El Hamra Pasajı İstiklal Caddesi’nden Tünel’e doğru yürürken sağ tarafta kalan ve Osmanlı Neoklasik üslubunun örneği olan tarihi bir pasajdır El Hamra Pasajı. Burayı daha çok İstiklal Caddesi’nde yürürken kulağımıza gelen müzik sesleri ile hatırlarız. Çünkü pasajın içinde ve barda haftanın birkaç günü akşam saatleri canlı müzik yapılır. İlginç dükkanların olduğu pasajda keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. 7) Beyoğlu İş Merkezi (Pasajı) Tıpkı Terkos Pasajı gibi alışveriş için sıklıkla tercih edilen bir pasajdır Odakule’deki Beyoğlu İş Merkezi. Burası kot pantolon cenneti olarak da bilinir. Çünkü neredeyse tüm mağazaların önündeki tezgahlarda renk renk, çeşit çeşit kot pantolonlar bulunur. Bunun dışında aradığınız her çeşit kıyafet, aksesuar, çanta, ayakkabı ve takı mağazası da mevcuttur. Pazarlık konusunda şansınızı deneyin ve zaten ekonomik bir bütçeyle yapacağınız alışverişi daha da uygun fiyatlarla tamamlayın. 8) Avrupa Pasajı Özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir pasajdır Balıkpazarı’nda yer alan Avrupa Pasajı. Bir panayır yerini andıran pasajda; rengarenk çiniler, eski 45’likler, Türk işi kumaşlar, hediyelik eşyalar, şile bezi elbiseler ve desen desen kilimler yer alır. Upuzun bir koridor etrafında yer alan şirin dükkanlardan oluşan pasajda hediyelik eşyaların zenginliği ve renkliliği dikkat çekiyor. Ayrıca, minyatürler, Osmanlı aksesuarları, antika objeler, gümüşler, Türkiye üzerine yazılmış yabancı dilde kitaplar ve giyim eşyalarının da yer aldığı Avrupa Pasajı, keyifli bir yolculuğa çıkaracak sizleri.
9) Markiz Pasajı Pera'nın ismiyle bütünleşmiş ünlü bir mekan olan Markiz Pastanesi'nin yer aldığı tarihi bina, birkaç yıl önce restore edilerek Markiz Pasajı adıyla yeniden açıldı. Türk filmlerinin en sıcak, en keyifli sahnelerinin çekildiği Markiz Pastanesi'nin de yer aldığı pasaj, semtin hareketli yaşamı içinde yeni bir alternatif yarattı. Tarih ile günümüzün eşsiz uyumundaki pasajda hediyelik eşya satan dükkanların yanı sıra, ünlü markaların şubelerine de rastlamak mümkün. Ama buranın keyfini çıkarmak ve geçmişe kısa bir yolculuk yapmak istiyorsanız Markiz Pastanesi’nde soluklanıp, bir kahve içmenizi ve o atmosferi solumanızı öneririm. 10) Terkos Pasajı Ekonomik fiyata çılgınca alışveriş yapmak ve marka mağazaların ihraç fazlası ürünlerinden almak istiyorsanız Terkos Pasajı ilk adreslerinizden biri olsun. Her keseye ve her bütçeye uygun seçenekler var burada. Herkes ya tezgahlara eğilmiş bir şeyler seçiyor ya da pasajın içinde yer alan mağazalarda bir şeyler deniyor. Sürekli yeni ürünlerin geldiği pasajda mutlaka kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Bu arada pazarlık yapma payı mutlaka oluyor, özellikle de nakit ödeme yaparsanız. Bir şansınızı deneyin derim. :) 11) Suriye Pasajı Tarihi bir dokusu ile dikkat çeken Suriye Pasajı, alışveriş anlamında sık tercih edilen bir pasaj olma özelliğini yitirdi çünkü pasajda yer alan dükkanları çok azı kullanılmaktadır. Fakat 2. el kıyafet, aksesuar meraklıları için hala popülerliğini koruyor bu pasaj. Alt katında yer alan vintage dükkanına adım attığınız anda bir masalın içinde gibi hissediyorsunuz kendinizi. Birçok diziye ve sinema filmine de kostüm veren mağaza da kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz.