Bir Gece Masalı dizisi nerede çekiliyor sorusunun yanıtı özellikle dizi sahnelerinin geçtiği bölgelerle dikkat çekiyor. Son günlerde sosyal medyada çok popüler olan bir dizi yayın hayatına başladı. Adı bir Gece Masalı... Dizinin oyuncuları ve çekildiği yer çok konuşuldu. Oldukça gizemli bir ilk bölüm ile ekrana gelen Bir Gece Masalı'nın konusu, oyuncuları, nerede çekildiği çok merak ediliyor. İşte Bir Gece Masalı dizisinin nerede çekildiği, konusu ve oyuncu kadrosu.. Mısırlar patladıysa okumaya başlayabiliriz.
{facility:0}{search:denizli-otelleri, Denizli Otelleri}
ATV ekranlarında yayınlanan Bir Gece Masalı dizisi imkansız bir aşkı anlatıyor. Yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak otururken, bu gizem dolu senaryoyu Eda Tezcan kaleme almış. Pamukkale'nin büyülü atmosferinde başlayıp İstanbul'da Asaf Bey konağına uzanan dizide Komiser Mahir (Burak Deniz) ile Yörük kızı Canfeza'nın (Su Burcu Yazgı Coşkun) arasındaki aşk hikayesinin nasıl ilerleyeceği merak konusu. Zengin bir aileden gelen ancak hayatında büyük kayıplar yaşamış olan bir kadın ile sıradan bir adamın yollarının kesişmesini büyük bir heyecanla izleyeceğimiz kesin.
{ad:0}Her bir oyuncuyu başarılı performanslarıyla izlediğimiz Bir Gece Masalı'nın tüm oyuncuları birbirinden yetenekli. Burak Deniz, Su Burcu Yazgı Coşkun'un başrolünde yer aldığı dizinin kadrosunda; Gürkan Uygun, Mesut Akusta, Rüçhan Çalışkur, Kenan Bal, Yıldız Kültür, Özlem Türkad, Eren Vurdem, İrem Altuğ, Kerem Aslanoğlu, Emel Çölgeçen, Ecem Çalhan, Nazan Diper, gibi çok başarılı isimler de yer alıyor.
Bir Gece Masalı dizisi hem oyuncuları hem de senaryosu ile dikkat çektiği kadar hikayenin çekildiği yerler ve mekanlarla da dikkat çekiyor. Dizinin ilk bölümleri, Türkiye’nin en gözde turistik bölgelerinden biri olan Pamukkale’de çekildi. İlk bölümde baş rol oyuncularının karşılaşma sahneleri Pamukkale travertenlerinde çekilmiş. Dizideki ilk bölüm boyunca antik yapılarıyla Pamukkale bu masala eşsiz bir fon oluşturuyor.
Bir Gece Masalı dizisinin bazı sahneleri ise İstanbul'da Asaf Bey Konağı olarak bilinen tarihi bir konakta çekiliyor.
Pamukkale, Denizli'de bulunan ve dünyaca ünlü doğal bir güzelliktir. "Pamuk kale" anlamına gelen ismi, beyaz travertenlerin yarattığı etkileyici görünüme dayanır. Pamukkale'ye en yakın havalimanı Denizli Çardak Havalimanı'dır. Havalimanından Pamukkale ise yaklaşık 65 km mesafededir. Çevre illerden Denizli otogarına otobüsle ve İzmir Basmane Garı'ndan kalkan trenlerle Denizli'ye ulaşmak mümkündür. Tren yolculuğu yaklaşık 4-5 saat sürer.
{search:pamukkale-otelleri, Pamukkale Otelleri}
Pamukkale travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti için bölgeye pek çok turistin geldiği Denizli'de konaklama için pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Dilerseniz Pamukkale otelleri için Pamukkale Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Bölgede lüks otellerden butik otellere, pansiyonlardan termal otellere kadar birçok seçenek bulabilirsiniz. Pamukkale kasabasında, travertenlere ve Hierapolis Antik Kenti’ne yürüme mesafesinde birçok butik otel, pansiyon ve uygun fiyatlı konaklama seçeneği mevcuttur. Kasaba küçük olduğu için her yere rahatça yürüyebilirsiniz. Pamukkale’ye 5 km uzaklıktaki Karahayıt köyü, özellikle termal sularıyla ünlüdür. Kaplıcalar ve termal oteller burada yoğunlaşmıştır.
Pamukkale, hem doğa harikası travertenleri hem de tarihi mirası ile Türkiye'nin mutlaka görülmesi gereken turistik bölgelerinden biridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale'ye gelmişken görmeniz gerekenleri ise şöyle özetleyebiliriz;
Travertenler:
Bir Gece Masalı'nda da masalsı atmosferini gördüğünüz travertenler Pamukkale’nin en ünlü görülecek noktasıdır. Bu travertenler, sıcak su kaynaklarından çıkan kalsiyum açısından zengin suyun buharlaşması sonucu oluşur. Su, teraslar boyunca akarak zamanla bembeyaz, pamuksu görüntüye sahip katmanlar oluşturur. Burada belirlenen alanlarda çıplak ayakla travertenlerde yürüyebilir ve sıcak suların keyfini çıkarabilirsiniz.
Hierapolis Antik Kenti:
Pamukkale’nin hemen yanında, antik dönemin önemli sağlık merkezlerinden biri olan Hierapolis Antik Kenti bulunur. Milattan önce 2. yüzyılda Bergama Krallığı tarafından kurulan bu kent, termal sularıyla ünlüdür. Hierapolis, Roma hamamları, tiyatro, tapınaklar ve antik mezarlık (nekropol) gibi yapılarıyla önemli bir arkeolojik alandır.
Kleopatra Havuzu:
Hierapolis Antik Kenti’nde yer alan ve doğal bir sıcak su havuzu olan Kleopatra Havuzu, termal kaynak sularının içinde yüzme imkanı sunar. Roma döneminden kalma sütunlar bu havuzun içinde yer almakta ve suyun mineral zenginliği cilde iyi geldiği düşünülüyor.