Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Bodrum Belediyesi halk plajları listesi Bodrum'da kaç tane halk plajı var en popüleri hangisi?

Bodrum Belediyesi halk plajları listesi Bodrum'da kaç tane halk plajı var en popüleri hangisi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 13 Ağustos 2024 - 17:39
 • Son Güncellenme: 14 Ağustos 2024 - 17:39
Bodrum Belediyesi halk plajları listesi Bodrum'da kaç tane halk plajı var en popüleri hangisi?

Güney Ege’nin gözde tatil yerlerinden Bodrum hem yaz hem de kış aylarında oldukça talep görür. Yaz aylarında yoğunluğun oldukça arttığı bu bölge muhteşem doğası, berrak denizi ve kültürel zenginlikleriyle tatilcilere harika deneyimler sunuyor. Bodrum denize girilebilecek yerler konusunda zengin olduğu için her gün başka bir yerde denize de girebilirsiniz. Bu plajların bazıları bakir koylarda yer alırken bazıları ücretli, bazıları ise halk plajı olarak hizmet veriyor. Bodrum’un birbirinden en popüler 10 halk plajını sizin için listeledik.

{ad:0}

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri} 

Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük halk plajı adından da anlaşılacağı üzere ücretsiz girilebilen plajlardan biri. Bölgede Çayıraltı Halk Plajı olarak da bilinen bu plajın en dikkat çekici özelliği karşısındaki Tavşan Adası’na yürüyerek ulaşılabilmesi. Sahille ada arasındaki kumsal yürünebilecek kadar sığ, plajda rüzgar etkili olduğu için ise genellikle dalgalı. Yaz aylarında oldukça yoğun olan plaj, deniz tabanı ve sahil kısmı tamamen kumdan oluşuyor. Deniz suyunun ılık ve temiz olması sayesinde yüzmenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi dışarıdan getirebileceğiniz gibi plajda bulunan kafeteryadan da temin edebilirsiniz. Soyunma kabinleri ve duştan da ücretsiz yararlanmanız mümkün. Eğer su sporlarına meraklıysanız çevresinde kano kiralayabileceğiniz işletmeler de var.

Gündoğan Halk Plajı

Gündoğan halk plajı Bodrum’un en güzel plajlarından bir diğeri. Doğal kumdan oluşan bu halk plajı tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlardan. Denizinin her daim durgun olması kalabalık olmasının ilk sebeplerindendir, diğer bir sebebi ise plajın hemen arkasında birçok restoranın bulunması. Sahil boyunca ücretli hizmet veren birçok işletme de mevcut. Duş, tuvalet, restoran, şezlong gibi olanaklarından faydalanacağınız bu işletmeler de yaz sezonunda çok kalabalık oluyor bunu belirtelim. Denizin zemini de sahil gibi kumlu. Denize doğru ilerledikçe yosunlu bir zemin başlıyor, lakin bu zeminde derinlik ayaklarınıza değmeyecek derinlikte.

Bodrum merkezden ve tüm mahellelerden Gündoğan halk plajının önüne kadar size getirecek minübüsler bulabilirsiniz. Bodrum merkeze 22 kilometre uzaklıktaki Gündoğan halk plajına ortalama yarım saatte ulaşmanız mümkün. Sahilinin ve denizinin güzelliği Gündoğan halk plajını her daim kalabalık olmasına sebep oluyor, eğer bu halk plajını tercih edecekseniz erken gitmenizde fayda var.

Yalıkavak Halk Plajı

Ücretsiz olan bir diğer plaj, Yalıkavak Halk Plajı. Bununla birlikte plaj çevresinde özel işletmelere ait ücretli girilebilen tesisler de mevcut. Eğer sadece havlunuzu alıp denizden ücretsiz faydalanmak isterseniz plajın 200 metre uzunluğu ve 5 metre genişliğindeki kumsalında yer bulmak için erkenden gitmeniz gerekebilir. Serin ve cam gibi olan deniz suyu adım adım derinleşiyor. Sürekli rüzgar alan bölge olduğundan sörf tutkunlarının da sıklıkla ziyaret ettiği plaj çevresinde sörf hizmeti veren tesisler de bulunuyor. Kumsalın ve denizin temizliğine önem verilen plajda bir de cankurtaran hizmeti sağlanıyor. Yalıkavak halk plajı denizi berrak ve serin bir suya sahip. Sahil de denizin tabanı da çakıllı, havanın rüzgarlı olduğu zaman deniz çok dalgalı oluyor.

Kadıkalesi Halk Plajı 

Turgutreis ile Gümüşlük arasında yer alan Kadıkalesi için en güzel kum plaja sahip Bodrum halk plajlarından biri. Lakin yaz sezonunda küçük olan bu halk plajı aşırı kalabalık oluyor. Kadıkalesi halk plajı çok uzun bir sahil şeridine sahip değild. Her ne kadar güzel bir kum plaja sahip olsa da yaz sezonundaki kalabalığı kaldıracak bir genişliği de yok. Fakat sezon başlamadan ya da bittikten sonraki aylar; mayıs, haziran ve eylül ekim aylarında Kadikalesi halk plajında iki elin parmaklarını sayacak kadar insan ancak bulursunuz. 

Açık bir koy olduğu için genellikle rüzgarlı olan Kadıkalesi halk plajının denizi çoğu günlerde hafif de olsa rüzgarlı Rüzgarsız günlerdeyse deniz dümdüz ve berrak bir suya bürünüyor. Denizin tabanı ise sahili gibi kumla kaplı.

Turgutreis Halk Plajı

Kos Adası manzarasında denize girmeye hazır mısınız?  Plaj ince kumlu ve geniş sahil şeridine sahipken, turkuaz rengi sığ denizi görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu yapısı sayesinde çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin gözdesi durumunda. Plajın yakın çevresinde her damak tadına uygun restoran ve kafeler bulunuyor. Plajın çevresinde su sporları deneyimi yaşayabileceğiniz birçok işletme bulunuyor.

Tesis imkanları

  • Duş
  • Tuvalet
  • Şemsiye
  • Büfe
  • Şezlong
  • Deniz güvenlik şeridi
  • Soyunma kabini

Ortakent Halk Plajı

Uzun yıllar üst üste mavi bayrak sahibi olmasıyla ünlü olan Ortakent Halk Plajı tamamen kumdan oluşuyor. Ücretsiz girilebilen plajda duş, soyunma kabini, tuvalet gibi imkanlar bulunmuyor fakat belediyeye ait şezlonglar ücretsiz kullanılabiliyor. Plajda yer alan oldukça geniş iskele üzerinden denize girmeniz mümkün. Bazı yerlerinde çakıl olan deniz oldukça berrak ve temiz. Deniz suyu sıcaklığı ve sığlığı çocuklu aileler için ideal seviyede. Yahşi Koyu’nun yanında yer alan plaj, halk arasında Yahşi plajı olarak da adlandırılıyor. 

Taşburnu Halk Plajı

2019 yılında halkın kullanımına açılan Taşburnu halk plajı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait. Düzeni ve temizliği ile dikkat çeken plajda kaliteli, uygun fiyatlı hizmet veren bir işletme yer alıyor. Havlunuzu sereceğiniz bir kumsalı bulunmasa da set halindeki düzeni sayesinde denize doğrudan atlayabilirsiniz. Plajda şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Taşburnu Halk Plajı Bodrum’un en güzel plajları arasında üst sıralara yükselmeye aday.

Kumbahçe Halk Plajı

Bodrum’un en temiz ve en bakımlı plajlarından Kumbahçe Halk Plajı ücretsiz. Burada şezlong, giyinme kabini, tuvalet, duş gibi olanaklardan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Kumbahçe halk plajının içinde bir de kafe bulunuyor. Buradan atıştırmalıklar da alabilirsiniz. Yaz sezonunda 09:00’da hizmet vermeye başlayan Kumbahçe halk plajında tüm şezlonglar erkenden doluyor, bu sebepten erken gitmenizde fayda var. 

Bodrum Belediyesi’ne ait halk plajında tüm şezlonglar dolsa bile, plaj sandalyelerinizi getirip sahili kullanabilirsiniz. Akşam 18:00 gibi belediye hizmeti bitiyor ve şezlonglar toplanıyor ama siz havlunuzu veya plaj sandalyenizle keyif yapmaya devam edebilirsiniz. Biraz küçük olsa da Bodrum’un en temiz, en rahat, en konforlu ama bunların yanında en kalabalık halk plajı diyebiliriz burası için. Sahil ince çakıl bir kum zemine sahip. Denizin dibi de sahil gibi ince çakıllı.

Gümbet Halk Plajı

Bodrum plajları yazımızın içinde sıra Bodrum merkezine çok yakın olan Gümbet halk plajında. Aynı zamanda Bodrum’un en popüler eğlence merkezlerinden biri olan Gümbet’in oldukça uzun bir plajı var ve bu plajda hem çok sayıda otel hem de cafe, bar tarzı işletmeler bulunuyor. Bodrum otogarından yaz boyunca beş dakika arayla Gümbet’e dolmuşlar kalkıyor ve yaklaşık 10 dakikalık bir yolculukla Gümbet’e varılıyor, yani buraya ulaşım çok kolay. 

Gümbet halk plajı ve denizinin kum olması, denize girmek ve güneşlenmek için buranın tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Denizi de sığ olarak tanımlanabilir ve bu sebeple özellikle çocuklu aileler için gayet uygun bir plaj. Gümbet halk plajında yer alan işletmelerin hepsinin şezlongu ve şemsiyesi var ve bu mekânlarda oturup bir şeyler yiyip içtiğinizde şezlong, şemsiye için ekstra ücret talep edilmiyor. 

Bitez Halk Plajı

Bitez Halk Plajı, geniş kumsalı ve sığ denizi ile özellikle çocuklu aileler için ideal bir destinasyon. Bodrum’un popüler sahil beldelerinden biri olan Bitez’de yer alan bu plaj, sakin denizi ve temiz kumsalıyla öne çıkıyor. Denizin sığ olması, çocuklar için güvenli bir yüzme ortamı sunarken, plajın düzenli olarak temizlenmesi de burayı tercih edenler için büyük bir avantaj sağlıyor. Çevresinde birçok restoran ve alışveriş noktası bulunması, plajı daha da cazip hale getiriyor. Ancak, plajın kalabalık ve çocuk gürültüsü bakımından yoğun olması, sessiz bir ortam arayanlar için uygun olmayabilir. Bitez Halk Plajı, sakin ve temiz deniziyle Bodrum’da keyifli bir tatil geçirmek isteyenlere güzel bir seçenek.

Bodrum'da Nerede Kalınır?

Bodrum, Ege’nin masmavi sularıyla çevrili, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil cenneti. Burada konaklamak için çok çeşitli seçenekler mevcut. İster şehir merkezinin canlı atmosferinde, ister sakin bir koyda denizle iç içe bir deneyim arıyor olun, Bodrum’da her türlü tatil beklentisini karşılayacak bir konaklama bulabilirsiniz. Konforlu butik otellerden, her şey dahil lüks tatil köylerine kadar geniş bir yelpazede sunulan tesisler, tatiliniz boyunca size en uygun konaklama seçeneğini sunuyor. Bodrum’un güzelliklerini keşfederken rahat bir konaklama için Bodrum otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.