Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Bodrum yalı çiftlik halk plajı nerede, nasıl gidilir? Bodrum Yalıçiftlik denizi nasıl?

Bodrum yalı çiftlik halk plajı nerede, nasıl gidilir? Bodrum Yalıçiftlik denizi nasıl?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 04 Ağustos 2024 - 15:10
 • Son Güncellenme: 05 Ağustos 2024 - 15:10
Bodrum yalı çiftlik halk plajı nerede, nasıl gidilir? Bodrum Yalıçiftlik denizi nasıl?

Yaz aylarında Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Bodrum, masmavi denizi ve harika plajları ile dikkat çekiyor. Bodrum ilçe merkezinin güneydoğusunda, Gökova Körfezi’nin batısında yer alan Yalı Çiftlik Halk Plajı, Mavi Bayrak statüsü ve sunduğu olanaklarla yaz tatilcilerinin gözde mekanlarından biri. Yaklaşık 95 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde bir kumsal alanı bulunan plaj, kum ve çakıl taşlarından oluşuyor. Derinleşme oranı, denizin dalgalı olabileceği günlerde yüzmeyi biraz zorlaştırsa da genel olarak güvenli ve keyifli bir ortama sahip. Bodrum Yalı Çiftlik Halk Plajı hakkında merak edilen tüm konuları sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar!

{ad:0}

Bodrum Yalı Çiftlik Halk Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Yalı Çiftlik Halk Plajı, Bodrum ilçe merkezine yaklaşık 16.3 km mesafede yer alıyor. Plaja ulaşım oldukça kolay; şahsi aracınızla Yalıçiftlik-Bodrum yolu üzerinden giderek veya ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarını kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Milas-Bodrum Havaalanı’na 41 km uzaklıkta bulunan plaj, hava yoluyla gelen ziyaretçiler için de erişilebilir bir konumda. Bodrum ücretsiz plajları hakkında bilgi almak için içeriğimize göz atın.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Bodrum Yalı Çiftlik Halk Plajı Olanaklar 

Yalı Çiftlik Halk Plajı, Muğla, Bodrum ilçesinde bulunan ücretsiz bir plaj. Plajda kadınlar ve erkekler için ayrı bir bölüm ya da gün yoktur. Ayrıca plaj, hızlı derinleştiği için yüzme bilmeyenler ve çocuklar için pek güvenli değil. Bu yüzden dikkatli olunmasında fayda vardır.

Yalı Çiftlik Halk Plajı Hakkında Bilgiler

  •  Gölgelik için şemsiye vardır.
  •  Plajda Mavi Bayrak vardır.
  •  Bölgeye şahsi araç, toplu ile ulaşım mümkün.
  •  Boğulma vakalarını önleyebilmek adına cankurtaran görev yapıyor.
  •  Yıkanmak ya da tuzlu sudan arınmak için duş mevcut.
  • Yatıp uzanmak veya güneşlenmek için şezlong bulunuyor.
  • Yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kafeterya ve restoran bulunuyor. 
  • Plajda mayo, bikini, şort gibi deniz kıyafetlerini giyebilmek için soyunma kabinleri yer alıyor.

Yalıçiftlik Halk Plajı Denizi Nasıl?

Yalıçiftlik Halk Plajı tamamen berrak bir denize sahip. Ancak belirtmekte fayda var. Eğer yüzmeyi pek bilmiyorsanız, plaja gitmeden önce bir hava durumuna bakmanızı öneririz. Çünkü deniz içerisinde zaman zaman dalgalar oluşabiliyor. Denizin içinde kum oldukça nadir. Deniz genellikle zeminin çakıl taşlarından oluşuyor. Bodrum koyları ile ilgili bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Yalıçiftlik Halk Plajı Çocuklar İçin Uygun mu?

Denizin içerisinde çakıl taşları mevcut. Bu durum ufak tefek yaralanmalara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli olmak gerek. Bir deniz ayakkabısı tercih edebilirsinz. 

Bodrum'da Nerede Kalınır?

Plajları, koyları, tarihi ve doğal güzellikleriyle Bodrum yaz-kış tatilcilerin favori mekanlarından biri. Bodrum burada keyifli tatil yapmak isteyen tatilciler için sayısız konaklama seçeneğine sahip. Burada denize sıfır otellerden, pansiyonlara, ultra lüks konseptiyle hizmet veren tesislerden uygun fiyatlı apart otellere her bütçeye ve ihtiyaca uygun alternatif bulmak mümkün. Neredekal.com Bodrum otelleri sayfası üzerinden ilçedeki otelleri görüntüleyerek burada otel fiyatlarını karşılaştırabilir, kendiniz için en uygun oteli seçebilirsiniz.