Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Bozcaada Ayazma Plajı giriş ücreti ne kadar, deniz suyu soğuk mu?

Bozcaada Ayazma Plajı giriş ücreti ne kadar, deniz suyu soğuk mu?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 07 Ağustos 2024 - 05:41
 • Son Güncellenme: 08 Ağustos 2024 - 05:41
Bozcaada Ayazma Plajı giriş ücreti ne kadar, deniz suyu soğuk mu?

Bozcada'da denize girecek bir plaj mı arıyorsunuz? İnce kumları, temiz ve soğuk suyu ile Ayazma Plajı , bölgenin en çok tercih edilen plajlarından biri. Özellikle soğuk suda yüzmeyi sevenlerin uğrak yeri olan  Ayazma Plajı'nda irili ufaklı koylar bulunuyor. Seyahatlerinizi planınıza karar verdikten sonra gezilecek yerler için yapacağınız liste içerisinde mutlaka Ayazma Plajı'nı da almalısınız. Ayazma Plajı hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar.

{ad:0}

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Ayazma Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Bozcaada'da bulunan Ayazma Plajı. Bozcaada Çarşı'ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alıyor.  Çanakkale’ye kara yolu ile ulaşım sağladıktan sonra özel araç ile birlikte Bozcaada’ya feribotla geçiş sağlayabilirsiniz. Bozcaada’ya araç ile ulaştıktan sonra 15 dakikalık bir mesafede bulunan Ayazma Plajı'na gidebilirsiniz. Ayrıca taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.  Bozcaada’ya geldikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika sürecek bir minibüs yolculuğu ile direkt ulaşabilirsiniz.   Özel araçlar ile gidilecek ise mutlaka tabela takibi yapılmalı.

Ayazma Plajı Giriş Ücreti 2024

Ayazma plajıü, halk plajı olduğu için plaja girişler ücretsiz Bu nedenle Ayazma Plajı’na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemeleri gerekmiyor. Bunun yanı sıra plajda şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor. Yalnızda bu şemsiye ve şezlongları kiralamak için ücret ödemesi yapmak gerekiyor.  Plaja kendi şemsiyenizi ve kamp sandalyenizi de götürebilirsini  Şezlong ücreti günlük 150 TL. Plajda şemsiye kiralama hizmeti de mevcuttur, ancak fiyat bilgisi için plaj yetkilileriyle iletişime geçin. Genellikle şezlong ve şemsiye birlikte kiralanıyor.

Ayazma Plajı Yeme-İçme

Bozcaada Ayazma Plajı çevresinde yer alan ünlü restoranlar sayesinde yeme ve içme konusunda sorun yaşamazsınız. Cafe ve restoranların yer aldığı bu bölgede sabah saatlerinde kahvaltınızı yapabilir, öğle saatlerinde ve akşam yemeklerinde ise plaj manzaralı restoranlarda lezzetli, yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Ayazma plajı, deniz ürünlerini tatmak için ideal bir yer. Bununla da kalmayıp, çevrede yer alan seyyar tezgahlarda yeme ve içme konusunda çeşitli alternatifleri de bulabilirsiniz. 

Ayazma Plajı Özellikleri

Ayazma Plajı, 2 kilometre uzunluğunda kumlu bir sahile ve berrak ve temiz bir suya sahip ancak plaj Karadeniz’de yer aldığı için dalgalı olabiliyor. Bu nedenle, yüzme bilmeyen kişiler ve çocuklar denize girerken dikkatli olmalı dikkatli olmalı. Plajda boğulma vakalarına karşı sürekli olarak cankurtaran hizmeti bulunuyor.  Ayazma Plajı'nda irili ufaklı koylar bulunuyor ve plajda kamp yapma olanağı da var.

 Plajın diğer özellikleri şunlardır:

  • Duş 
  • Tuvalet
  • Soyunma kabinleri
  • Büfe ve restoran
  • Otopark (ücretsiz)

Ayazma Plajı Konaklama Nerede Yapılır?

Ayazma Plajı bölgesinde konaklama yapabileceğiniz bungalov evler, oteller ve pansiyon işletmeleri bulunuyor. Her bütçeye uygun olarak konaklama yapabildiğiniz  Bozcaada’da dilerseniz kamp kurabilirsiniz. Ayazma Plajı konaklama ücretleri, işletmeler tarafından verilen hizmetler ve olanaklar açısından farklılık gösterebiliyor. Bayram, resmi tatil, yaz tatili ve yılbaşı gibi özel günlerde de ücret farklılıkları görülebiliyor. Ayazma Plajı ve bölgesinde konaklama yapacak misafirlerin, rezervasyon yaptırarak gitmesini öneririz. İşletmelerin yoğun dönemine denk geldiğinizde konaklama imkanlarından faydalanamayabilirsiniz. Neredekal.com Bozcaada otelleri sayfasında plaj çevresindeki tesisleri görebilir, otel fiyatlarını karşılaştırarak kendiniz için en uygun oteli bulabilirsiniz.