Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
BUDO sefer saatleri ve fiyatları​ kaç TL? BUDO bilet ücreti ve detaylar

BUDO sefer saatleri ve fiyatları​ kaç TL? BUDO bilet ücreti ve detaylar

Paylaş
Editor  
Eklenme: 08 Ekim 2024 - 08:50
 • Son Güncellenme: 08 Ekim 2024 - 08:51
BUDO sefer saatleri ve fiyatları​ kaç TL? BUDO bilet ücreti ve detaylar

Marmara’nın serin sularında, Bursa’dan İstanbul’a rahat ve keyifli bir ulaşım sunan BUDO, sizi iki şehir arasında adeta bir köprü gibi taşıyor. Ayrıca İstanbul-Bursa seferleri için de yolculara İDO dışında bir seçenek daha sunuyor. Göz alıcı deniz manzaraları eşliğinde yolculuk yaparken hem şehir stresinden uzaklaşıyor hem de kısa sürede İstanbul’un kalbine ulaşıyorsunuz. İşte Budo sefer saatleri, bilet fiyatları ve bilmeniz gereken tüm detaylar...

{ad:0}

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

BUDO sefer saatleri nedir?

Bursa Mudanya'dan kalkış yapan BUDO seferleri 07:00' de hareket edip, 08.50'de İstanbul Sirkeci'ye varıyor. Yaklaşık 1 saat 50 dakika olan seferler aynı zamanda Mudanya'dan 09:30, 16:00 ve 19:00'da var. 09:30 seferleri Armutlu (İhlas) aktarmalı olarak yapılıyor. İstanbul Sirkeci'den kalkan BUDO seferleri ise yine 08:00'da kalkıyor ve 09:50'de Mudanya'ya varıyor. Aynı şekilde, 11:30, 16:30 ve 19:30 'da da Sirkeci, Mudanya BUDO seferleri düzenlenmektedir. 11:30 seferleri Armutlu (İhlas) uğramalı olarak yapılmaktadır. Haftanın her günü değişebilen sefer saatleri için mutlaka BUDO sefer saatlerine bakmanızı tavsiye ederiz. 

BUDO bilet fiyatları nedir?

2024 yılı için BUDO’nun Bursa-İstanbul seferlerinde tek yön bilet fiyatları 350 TL. Bu fiyat, Mudanya ve Sirkeci için geçerli. Çocuklar ve öğrenciler (6-27) için indirimli olarak sabit 250 TL gibi bir fiyatları da mevcut. Armutlu'ya uğrayan seferlerde Armutlu'da inecek yolcular ise 230 TL ödüyor. Çocuk ve öğrenciler (6-27) ise 170 TL ödüyor. BUDO resmi sitesinden hem güzergah bilgisi alabilir hem de bilet satın alabilirsiniz. İki şehir arasında rahat ve ekonomik bir ulaşım alternatifi olan BUDO sonbahar-kış ve ilkbahar- yaz tarifelerini güncelliyor. Ayrıca aralıklarla kampanyalar yapıyor ve fiyatlarını güncelliyor. Bu nedenle yolculuğunuzdan önce BUDO resmi internet sayfasına göz atmayı unutmayın.

BUDO ile gidebileceğiniz Mudanya'da ne yapılır, nerek görülmeli ve neleri meşhurdur?

BUDO ile İstanbul’dan Bursa’ya deniz üzerinden keyifli bir yolculuk yaparak vardığınızda, bu şehri keşfetmeye Mudanya’dan başlayabilirsiniz. Deniz kenarındaki bu şirin ilçe, tarihi Rum evleri ve sakin sokaklarıyla tam bir huzur kaçamağı. Bursa’nın Marmara Denizi kıyısında yer alan, huzur dolu bir sahil kasabası olan Mudanya, tarihi, doğal güzellikleri ve eşsiz deniz manzarasıyla ünlüdür. Hem yerli hem de yabancı turistlerin favori duraklarından biri olan Mudanya, aynı zamanda İstanbul’dan gelenler için de popüler bir kaçış noktasıdır.

Mudanya’nın nesi meşhur?

Tarihi Rum Evleri: Mudanya, Osmanlı dönemine ait ve restore edilmiş Rum evleriyle ünlüdür. Dar sokaklarında dolaşırken, tarihin izlerini adeta hissedersiniz. 19. yüzyıldan kalma bu taş evler, fotoğrafçılar ve tarih meraklıları için büyüleyici detaylarla doludur.

Mudanya Mütarekesi: Mudanya, Kurtuluş Savaşı'nın sona erdiğini ve ateşkesin kabul edildiğini belgeleyen "Mudanya Mütarekesi" ile de bilinir. Mütareke Evi Müzesi, bu önemli anlaşmanın imzalandığı yer olarak ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelir.

Balık ve Deniz Ürünleri: Mudanya, taze deniz ürünleri ve leziz balıklarıyla da ünlüdür. Sahil boyunca sıralanan restoranlarda, Marmara Denizi’nin eşsiz tatlarını deneyimleyebilirsiniz.

Zeytin ve Zeytinyağı: Bursa ve çevresi, zeytin üretimiyle meşhurdur ve Mudanya da bu zenginliğin tadını çıkarmanız için harika bir yer. Zeytinyağı ve zeytin ürünleri almak isterseniz, yerel pazarlar ideal duraklardır.

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Mudanya'da görülmesi gerekenler...

Trilye: Mudanya’ya sadece 12 kilometre uzaklıktaki Trilye, tarihi ve doğasıyla ünlü bir balıkçı köyüdür. Cumbalı evleri, denize açılan sokakları ve tarihi kiliseleri ile kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

Mütareke Evi Müzesi: Kurtuluş Savaşı'nın sonlanmasını belgeleyen Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı bu ev, tarihi sevenler için önemli bir ziyaret noktası.

Tirilye Aya Yani Manastırı: Trilye’de yer alan bu tarihi manastır, Bizans dönemine ait ve bölgenin en eski yapılarından biridir.

Kumyaka Köyü: Sessizliği ve deniziyle huzur arayanlar için ideal bir yer olan Kumyaka, eski taş evleriyle tarihi bir atmosfer sunar.

Hasan Bey Hamamı: Osmanlı döneminden kalan bu hamam, Mudanya’da Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan önemli bir yapıdır.

Eğer hala vaktiniz varsa Bursa merkezdeki Ulu Cami ve Yeşil Türbe, Bursa’nın en önemli tarihi yapıları arasındadır. Tarihin izlerini sürerken, Koza Han’da bir kahve molası vermeyi ve ünlü Bursa ipeğinden hediyelikler almayı unutmayın. Eğer doğa aşığıysanız, Uludağ’ın eteğindeki Cumalıkızık köyünü ziyaret edebilir ve tarihi taş evlerde kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.