Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Bursa Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar 61 Önemli Yer!

Bursa Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar 61 Önemli Yer!

Paylaş
Esra Serbes  
Eklenme: 09 Ekim 2023 - 17:26
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024 - 09:16
Bursa Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar 61 Önemli Yer!

Bursa tarihi ve doğal güzelliğiyle Türkiye'nin en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biridir. Arkeologlar Bursa ve çevresindeki şehrindeki yerleşimin 8500 yıllık olduğunu söylüyor. Neolitik çağdan Tunç çağına, Hititler’den Bizans’a, Pers’lerden Osmanlı’ya tarihin her devrine tanıklık etmiş bölge zengin kültürel mirasını modern mimarisiyle birleştiren ve günümüzde tarihin izlerini hala taşıyan bir şehir. Bursa mutfağı da geçmişten günümüze kendine has lezzetleriyle turistlerin dikkatini geçiyor. Tüm bunlara değineceğimiz yazımızda Bursa ile ilgili bilgileri ve gezilecek yerleri derledik. Bir Evliya Çelebi kadar olmasa dahi onun izinde Bursa gezi rehberimizi okuyarak fikir edinebilirsiniz. 

{ad:0}

Bursa Hakkında Genel Bilgiler

Şehrin kuşbakışı yemyeşil görüntüsünden adını "Yeşil Bursa" olarak alan şehir, kış aylarında ise bembeyaz görünümüyle ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Adeta bir harikalar diyarına dönüşen Bursa, Uludağ'ın muhteşem manzarasıyla kayak tutkunlarının uğrak mekanı haline gelmiş durumda. Şehirde hem dağ esintisi, hem de deniz dalgalarının sesinin duyulabilmesi sayesinde Türkiye'nin en nadir özelliklerine sahip olan şehirlerinden birisi. Şehrin tarihi önemi de cabası. Bursa, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olma şerefine erişmiştir. Bu sayede günümüzde bile çok sayıda hala ilk günden bugüne görkemini koruyan cami, çarşı ve hamam gibi Osmanlı esintileri taşıyan yapıları bulunmaktadır. Geçmişin izlerini günümüze mükemmel bir şekilde taşıyan Bursa, canlılığı ve samimiyetiyle Türkiye'de yılda milyonlarca ziyaretçi ağırlayan şehirler arasında yer alır. 

Bursa’da Ulaşım Nasıl Sağlanır? Bursa Ulaşım Rehberi

Bursa, her ne kadar büyük bir şehir olsa da trafik sorunu olmayan şehirlerimizden biri. Bu sebeple Bursa'ya özel aracınızla rahatça seyahat edebilirsiniz. Bununla birlikte bolca ziyaretçi alan bir şehir olması nedeniyle Türkiye'nin hemen her ilinden Bursa'ya otobüs seferi bulmak mümkün. Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa Terminali de şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik mesafede bulunuyor. Şehrin çeşitli noktalarına giden otobüsler terminal üzerinden geçerek ulaşımı epeyce kolaylaştırıyor. Mudanya, Güzelyalı, Armutlu ya da İnegöl gibi şehir dışında kalan beldelere de yolculuk yapmak isterseniz şehir içinden kolayca ulaşabileceğiniz otobüs hatları bulunuyor. İster kısa yol, ister uzun yol olsun farketmeksizin Bursa'nın her yerine giden otobüslere Bursa Terminali üzerinden binebileceksiniz. Aynı zamanda şehir merkezine giden tramvay sisteminin de son durağı terminal. Yani terminal üzerinden kalkan tramvaya binip yalnızca yarım saat gibi bir sürede Bursa'nın şehir merkezi olarak sayılan Kent Meydanı'na ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa'da ulaşım BuKart ile sağlanıyor. Bursa'da ikamet eden ya da etmeyen herkes BuKart alma ayrıcalığına sahip. Terminal üzerinden satın alabileceğiniz BuKart ile şehrin pek çok noktasında bulunan ATM'ler aracılığıyla dolum yapabilir, tramvay, otobüs, metro gibi çeşitli toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. 

Bursa’da Nerede Konaklanır? Popüler Bursa Otelleri

Bursa, ailelere veya tek kişilik gezilere özel farklı tercihlere uygun pek çok konaklama seçeneği sunuyor. Bursa otelleri listesinden nerede kalacağınıza karar verirken en popüler konaklama seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Çekirge Termal Otelleri

Bursa Çekirge bölgesi bolca termal otel ile doludur. Ailelerin başlıca tercihleri arasında yer alan bu bölge, termal bölge olarak adlandırılır ve spa, hamam ya da masaj hizmetleriyle dolu olan otelleri ile ünlüdür. Çekirge Termal Otelleri listemiz seçim yapmanıza yardımcı olacaktırç

Uludağ Otelleri

Eğer Bursa'yı kış aylarında kayak için ya da yaz aylarında doğa yürüyüşleri için tercih ediyorsanız, Uludağ Otellerine ve yakınındaki otellere göz atmanızda fayda var. Kış aylarında Bursa kayak otelleri'nde kalabilir. Eşsiz manzaralara uyandığınız bir kış tatili geçirebilirsiniz. Manzaralarıyla büyüleyen bu oteller, aynı zamanda ziyaretçilerine özel kayak takımları ya da yürüyüş kampları gibi hizmetler sunuyor. Fakat uyarmalıyız, yılın her dönemi oldukça popüler bir bölge olan Uludağ otellerinde önceden yer ayırtmak en mantıklı tercih olacaktır. 

Mudanya ve Gemlik Otelleri

Sahil otelleriyle bezenmiş ve tatil köyleriyle ziyaretçilerin gönlünü kazanmış olan Mudanya ve Gemlik, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp Marmara denizinin tadını çıkarmak isteyenler için birebir. 

Bursa'daki Doğayla İçiçe Bunvalovlar

Doğayla içiçe bir tatil hayaliniz varsa Bursa Bungalov Evleri'ni de tercih edebilirsiniz. 

Bursa’da Ne Yenir? Bursa’ya Özgü Yemekler

Bursa, Osmanlı'nın zengin mutfağının yanı sıra, Türk kültürünü de yanıstan çeşitli lezzetler sunan bir şehirdir. Geçmişten gelen mirasını günümüze mükemmel bir şekilde taşıyarak ziyaretçilere adeta bir şölen yaşatır. Bursa'ya özgü ağız sulandıran yemeklerden bazıları şunlardır: 

  • İskender Kebap
  • Pideli Köfte
  • Kemalpaşa Tatlısı
  • Kuzu Tandır
  • Kestane Şekeri
  • İnegöl Köfte
  • Balık Ekmek
  • Şeftali
  • Kestane Pilavı

Bursa'ya gelip de bu tarihi şehrin leziz yemeklerini tatmadan olmaz tabii! Bursa yemeklerini daha yakından tanımak için Bursa Gastronomi Rehberi yazısını okumalısınız. Tüm öğünler arasında kahvaltının yeri sizin için ayrıysa Bursa'nın kahvaltı mekanları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Bursa'yı Ziyaret Edenlerin Mutlaka Uğraması Gereken Yerler

Ulucami

Bursa denince akla gelen ilk yer, Ulucami! Şehrin yüzyıllara dayanan zengin mimarisinin ve tarihi öneminin adeta bir kanıtı niteliğinde olan Ulucami, yıl içerisinde milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Şehrin tam kalbinde yer alan Ulucami, Osmangazi ilçesinin Heykel beldesinde bulunuyor. 

Ulucami’ye Nasıl Gidilir?

Ulucami'ye gidip ibadet etmek isterseniz, ya da bu güzel yapıyı kendiniz görmek isterseniz ulaşım çok basit. Kent Meydanı'na 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan Ulucami, aynı zamanda şehir içi otobüs hatlarının neredeyse hepsinin uğrak durağı. 

Ulucami Hakkında Önemli Bilgiler

Osmanlı dönemine ait bu şaheser, günümüzde hala aktif olarak ibadet amaçlı kullanılabiliyor. Caminin ihtişamlı tarihi yalnızca görüntüsünden ibaret değil. Aynı zamanda çarpıcı bir hat sanatı ve seramik fayanslara sahip olan bu yapı, Osmanlı döneminin mimarisini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. 

Yeşil Camii

14. yüzyılda inşa edilmiş olup, iç mekanını süsleyen çinilerden adını alan Yeşil Camii, Osmanlı mimarisinin bir şaheseri niteliğinde. Caminin zarif tasarımı, göz alıcı mihrabı, güzel hazırlanmış ahşap bir minber ve etkileyici hat sanatı içeren, hem İslam hem de Selçuklu mimarisinin unsurlarını içeriyor. 

Yeşil Camii'ye Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Yeşil mahallesinde yer alan Yeşil Cami, merkeze çok yakın bir konumdadır. Şehir içinde bulunan tramvay, camiye ulaşmak için tercih edebileceğiniz en kolay yol. Gökdere tramvay durağında inerek 5-10 dakika arasında bir yürüme mesafesiyle Yeşil Cami'ye ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Yeşil Camii Hakkında Önemli Bilgiler

Yeşil Cami yalnızca günümüzde sıradan bir ibadethane değil, aynı zamanda adeta Osmanlı mimarisini günümüze taşıyan bir örnek değerinde. Gün içinde binlerce ziyaretçi ağırlayan cami, Bursa şehrinin parlayan yapılarından biri. 

Yeşil Camii'ye hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Yeşil Türbe

Şehrin tam merkezinde yer alan bir diğer tarihi yapı da Yeşil Türbe! 15. yüzyılın başlarında inşa edilmiş olan bu türbe, Sultan I. Mehmet ve ailesinin mezarlarının bulunduğu görkemli bir yapı. "Yeşil Türbe" adını dış cephesini süsleyen yeşil ve mavi çinilerden alan bu türbe; Zarif, eşi benzeri olmayan ve sekizgen tasarımıyla dikkatleri üstüne çeken bir tasarıma sahip. 

Yeşil Türbe’ye Nasıl Gidilir? 

Bursa'nın görkemli geçmişine küçük bir bakış atmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Toplu taşıma ile şehir içi hatlardan 1A, 24B, 25D, 6A, 6E ve E13 numaralı otobüsler şehir merkezinden Yeşil Türbe'ye ulaşım sağlıyor. 

Yeşil Türbe Hakkında Önemli Bilgiler

Türbeyi ziyaret eden turistler aynı zamanda içeriye girip dua okuma ve mezarları yakından görme fırsatına da sahip oluyor. Göz kamaştırıcı bir konsepte sahip olan tasarımı, ahşap bir kenotaf ve padişahın anısına saygı duruşunda bulunan sakin bir ortam niteliğinde. 

Yeşil Türbe hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Uludağ

Bursa'nın simgelerinden biri olan Uludağ, 2.543 metre yüksekliği ile Marmara bölgesinin en yüksek alanına sahip. Yıl boyu açık hava meraklıları için oldukça popüler bir lokasyon. Uludağ, Sarı Alan ve zirve olarak iki farklı bölüme ayrılmış durumda. Yaz aylarında Sarı Alan bölgesi yürüyüş yapmak isteyen ve piknik severlerin uğrak mekanı haline geliyor. Kış aylarında ise kayak tutkunlarının vazgeçilmez mekanlarından biri olan zirvesi, Bursa manzarasını en iyi şekilde izleyebileceğiniz yerlerden biri. 

Uludağ’a Nasıl Gidilir?

Uludağ'a ulaşım ise hayal ettiğinizden çok daha basit. Merkezde bulunan Tophane mahallesinden gün içerisinde Uludağ'a sık sık servisler kalkıyor. Aynı zamanda şehir içi hatlarından 94 numaralı otobüs ile şehir merkezinden teleferiğe ulaşım sağlanabiliyor. Teleferiğe vardıktan sonra ise tek yapmanız gereken biletinizi alıp kendinizi manzaranın büyüleyiciliğine bırakmak!

Uludağ Hakkında Önemli Bilgiler

Kış tatili planlayanların kaçırmaması gereken bir yer olan Uludağ, aynı zamanda yılın farklı dönemlerinde festivallere ve konserlere ev sahipliği yapıyor. Festival dönemlerini takip ederek siz de kış aylarında bembeyaz bir manzara eşliğinde doyasıya eğlenebilirsiniz.

Uludağ hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Mudanya

Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alan, manzarasıyla ve havasıyla insanın içini açan bir sahil kasabası, Mudanya! Şehrin gürültüsünden sıkılanların, hafta sonu için deniz havası almak isteyenlerin görmesi gereken lokasyonlardan biri. Doğal güzelliği ve sakin ortamıyla bilinen Mudanya, özellikle dinlenmek ve sevdikleriyle keyifli vakit geçirmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir belde. 

Mudanya’ya Nasıl Gidilir?

Özellikle balık ürünleri lezzetleri yemeyi sevenlerin uğrak yerlerinden biri olan Mudanya, şehir merkezinden kolaylıkla ulaşılabilir bir yerde. Şehir içi otobüslerinden F1 nolu hattı tercih ederek siz de Mudanya'ya yalnızca bir saat içerisinde ulaşabilir, bu samimi kasabanın keyifli sularında unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. 

Mudanya Hakkında Önemli Bilgiler

Zengin bir deniz geçmişine sahip olan Mudanya, güzelliği karşısında büyüleyen bir cazibeye sahip. Kasabada bulunan renkli balıkçı tekneleri ziyaretçilerin denizin sakin sularına bakarken keyif kahvelerini yudumlayabilecekleri mükemmel bir manzara sunuyor. 

Mudanya hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Güzelyalı

Marmara Denizi'ne bağlı samimi bir sahil kasabası olan Güzelyalı, şehir merkezi olan Osmangazi'ye 29 km uzaklıktadır. Mudanya beldesinin hemen yanında yer alan Güzelyalı, özellikle yılın yaz aylarında cıvıl cıvıl olur. Sakin ve samimi bir tatil geçirmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir belde. 

Güzelyalı’ya Nasıl Gidilir?

Güzelyalı, Mudanya ile yan yana olduğundan, şehir merkezinden Mudanya'ya giden her otobüs mutlaka Güzelyalı istikametinden geçer. Şehir içi otobüs hatlarından F1 ile Güzelyalı’ya ulaşmak için Mudanya’dan hemen bir durak öncesinde inmeniz gerekir. 

Güzelyalı Hakkında Önemli Bilgiler

Sahil kıyısında yer alan restoranların Bursa'nın meşhur balık ekmeğini sattığı Güzelyalı'da akşam yemeklerinde de çeşitli deniz ürünlerini tadabilirsiniz. 

Kozahan

Bursa'nın tarihi yapılarından bir tanesi olan Kozahan, eminiz ki ihtişamı ile sizleri kendine hayran bırakacak! Yapımı 15. yüzyılın sonlarına dayanan bu han, II. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Ulucami ile çok yakın bir mesafede olan Kozahan, aynı zamanda meşhur Bursa kapalı çarşısının içinde bulunur.

Kozahan’a Nasıl Gidilir?

Kozahan, Bursa’da kapalı çarşı içerisinde bulunan büyük bir handır. Şehrin Heykel mahallesinde bulunur ve Ulucami’nin hemen arkasında yer alır. Şehrin tam göbeğinde yer alması nedeniyle her otobüs Heykel tarafından geçer. Kozahan’ı kapalı çarşıda gezerken gözden kaçırmanız neredeyse imkansız! 

Kozahan Hakkında Önemli Bilgiler

Kozahan'a gidince neler yapabilirim diye merak edenlerdenseniz, sizleri hanın içine girer girmek leziz kahve kokularının karşılayacağını söyleyebiliriz. İçerisinde bulunan kafelerde geleneksel Türk kahvesini içebilir, aynı zamanda han içinde bulunan ufak dükkanlardan antika, hediyelik eşya ya da ipek eşarp alışverişi yapabilirsiniz! Şehrin tam merkezinde bulunan Kozahan'ı, Bursa'yı ziyaret ettiğinizde kesinlikle kaçırmamalısınız.

Cumalıkızık Köyü

Adını adeta Yeşil Bursa'ya veren bir köy, Cumalıkızık. Tarihin izlerini buram buram hissedeceğiniz, nostaljik esintisini günümüze kadar koruyan Cumalıkızık, Bursa'nın en çok ziyaret edilen beldelerinden biri olarak öne çıkıyor. Şehrin Yıldırım ilçesine bağlı olan bu köy, şehir merkezine 11 km uzaklıkta. 

Cumalıkızık Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Ulaşımı da çok kolay olan bu köye giderek siz de meşhur gözleme ve diğer köy lezzetlerini tadarak sevdiklerinizle unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Bursa şehir merkezinden binebileceğiniz D10 hatlı otobüs ise yaklaşık 10 dakika içinde Cumalıkızık köyüne ulaşıyor. Cumalıkızık'a gittiğinizde neden bu kadar popüler olduğunu kendi gözlerinizle göreceğinizden eminiz. 

Cumalıkızık Hakkında Önemli Bilgiler

Taş döşemeli sokakları, sokaklar boyunca rengarenk boyanmış eski yapıları ve kerpiç evlerinin adeta nostaljik bir birleşimi niteliğinde olan Cumalıkızık, kahvaltı için en çok tercih edilen yerlerden birisi olarak yıllar boyu canlılığını koruyor. Köy kahvaltısı lezzetini uygun fiyatlara yemek isteyenlerin uğrak noktası haline gelen Cumalıkızık, özellikle haftasonları cıvıl cıvıl oluyor. 

Cumalıkızık Köyü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi

Osmanlı kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Bursa'nın Tophane semtinde bulunuyor. Tarihe ilgi duyanların sıklıkla ziyaret ettiği bu türbede gün içerisinde dua edenler hiç eksik olmuyor. Osmanlı mirasının kurucularını ziyaret etmek isterseniz, Tophane'nin hemen iç kısmında bulunan bu türbeye mutlaka uğramalısınız. 

Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesine Nasıl Gidilir?

Tophane, Bursa'nın şehir merkezi olarak sayılan Heykel semtinin tam göbeği. Yani Kent Meydanı ile yürüme mesafesinde. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerine ulaşmak için şehir merkezinden herhangi bir toplu taşıma kullanmanıza gerek yok. 

Osman Gazı ve Orhan Gazi Türbesi Hakkında Önemli Bilgiler

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi, Bursa'yı henüz fethedememişken vefat etmiş, vasiyetinde de Bursa'ya gömülmek istediğini yazmıştır. Bunun üzerine Bursa'yı fethetmeyi başaran oğlu Orhan Gazi de kendi yaptırdığı külliyesinde, babası Osman Gazi ile yan yana defnedilmiştir. 

Emir Sultan Cami

Bursa'da Uludağ'ın eteklerinde yer alan, tarihin izlerini hala taşıyan ve görkemini günümüze kadar koruyan Emir Sultan Camii, Ramazan aylarının en çok ziyaretçi alan yapılarından biri olma özelliğine sahip. 

Emir Sultan Cami’ne Nasıl Gidilir?

Hemen arkasında Emir Sultan mezarlığı bulunan bu cami, özellikle Emir Sultan'ın ruhuna dua etmek isteyenlerin sık sık ibadet ettiği bir yapı. Teleferik bölgesinde bulunduğundan şehir içi otobüs hatlarından teleferik yönüne gidenler ile ulaşım sağlanabiliyor. 

Emir Sultan Cami Hakkında Önemli Bilgiler

Görenleri kendine hayran bırakan bu cami, 15. yüzyılda Yıldırım Beyazıt'ın kızı, Emir Sultan'ın eşi Hundi Hatun tarafından Emir Sultan'ın ölümü üzerine yaptırılmış. Kesme taş ve tuğla ile kaplanmış dış cephesi, özel aydınlatmalarıyla süslenmiş ve günümüzde de akşamları aydınlatılıyor.

Emir Sultan Camii hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Muradiye Camii

Bursa'da Osmanlı tarihinde padişahların adına yapılan camilerin sonuncusu olan Muradiye Cami, 15. yüzyılda II. Murat tarafından yaptırılmıştır. Aslen Muradiye Külliyesi'nin ana yapıları arasında yer alır. Dış cephesindeki işçilik kündekari tekniği ile yapılmıştır. Camide bulunan girişteki tavan, lacivert renklerle donatılmış altıgen çiniler ile süslenmiştir. 

Muradiye Cami’ne Nasıl Gidilir?

Şehir içi otobüslerden Muradiye Cami'ye 14F, 14L, 6F2, 6F3, B38 ve B40 numaralı hatları kullanarak ulaşabilirsiniz. 

Muradiye Cami Hakkında Önemli Bilgiler

Muradiye Cami’nin içindeki Mihrabın batı tarafındaki duvarda 17. yüzyıl sonuna ait bir Kabe örtüsü bulunuyor. 

Muradiye Camii hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

İnkaya Tarihi Çınar

Adını bulunduğu köyden alan İnkaya Çınarı, Osmanlı'nın bilinen ilk köylerinden birinde yer alıyor. 600 yıllık bir tarihe sahip olan bu çınar, görkemli dalları, geniş gövdesi ve yüzyıllara rağmen aynı şekilde korunmuş olan yapısıyla ünlü. 3 metre çapa sahip olan gövdesi, 35 metreye ulaşan dalları ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Dallarının kalınlığı 4 metreye kadar ulaşan İnkaya Çınarı, çevresinde kurulan çay bahçeleri sayesinde ailelerin uğrak mekanı haline geliyor. Yolu Bursa'ya düşen herkesin mutlaka görmesi gereken bir yapı olan İnkaya Çınarı, adeta tarihin gölgesinde soluklanmak isteyenlere kucak açıyor. 

İnkaya Tarihi Çınar Nasıl Gidilir?

Bulunduğu konum şehir merkezine biraz uzak olsa da arabayla kolayca ulaşım sağlanabilen bu anıt ağaç, bahar ve yaz aylarında cıvıl cıvıl bir görünüme sahip oluyor. Yalnızca araba ile değil, aynı zamanda şehir içi otobüslerden 1C ile de İnkaya Tarihi Çınarı'na ulaşım sağlanabiliyor. 

İnkaya Tarihi Çınar Hakkında Önemli Bilgiler

İnkaya Tarihi Çınar bölgesi, Bursa’da kahvaltı edilecek en iyi mekanlar arasında yer alıyor. Bursa şehrinin en eski ağaçlarından biri olan bu çınar, gölgesi ve ihtişamıyla fotoğraf tutkunu turistlerin uğrak mekanı haline gelmiştir. 

İznik Gölü

298 km yüz ölçümüne sahip olan İznik Gölü, Marmara bölgesinin en büyük gölü olmasıyla bilinir. Tatlı suya sahip olan ve tektonik bir göl olan İznik Gölü, 65 metre derinliğe sahiptir. Bursa'nın su sporları merkezleri arasında yer alır. Aynı zamanda gün batımını izlemek ve sakin bir akşamüstü geçirmek isteyenlerin bir numaralı rotaları arasında yer alır. Bursa'nın hemen dışında yer alan İznik Gölü'ne piknik yapmak için gidebilir, isterseniz de yaz aylarında göle girerek serinleyebilirsiniz. 

İznik Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Her ne kadar şehir dışında bir lokasyonda yer alsa da, İznik Gölü'ne şehir merkezinden gitmek çok kolaydır. Bursa santral garajda bulunan minibüsler ile her yarım saatte bir İznik'e gidebilir, isterseniz de saat başı otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Bursa terminalinden kalkan otobüsler ile İznik'e kolayca gidebilirsiniz. 

İznik Gölü Hakkında Önemli Bilgiler

İznik Gölü, Bursa’da su sporlarının yapıldığı çok nadir yerlerden biridir. Yıl içerisinde birçok kano, balıkçılık, yüzme yarışları gibi aktiviteler İznik Gölü’nde gerçekleştiriliyor. 

İznik Gölü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Yıldırım Beyazıt Camii

Yıldırım Külliyesi'ne bağlı olan Yıldırım Beyazıt Camii, merkez yapı olarak biliniyor. Sultan I. Beyazıt tarafından 14. yüzyılda inşa edilen bu şaheser, Osmanlı dönemi mimarisine dair pek çok farklı ögeye sahip. İlk kez Osmanlı mimarisinde kullanılmış ve günümüze kadar gelen "Bursa Kemeri" terimi, ilk kez bu caminin yapım sürecinde tercih edilmiştir. 

Yıldırım Beyazıt Cami’ye Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine yakın bir konumda olan Yıldırım Mahallesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Cami, şehir içi otobüsler ile 15-20 dakika içerisinde ulaşılabilir konumda. 21, 21C, 21CK, 29A ve 31A numaralı otobüsleri tercih ederek siz de kolaylıkla Yıldırım Beyazıt Camii'ye ulaşabilirsiniz.

Yıldırım Beyazıt Cami Hakkında Önemli Bilgiler

Yıldırım Beyazıt Cami simetrik bir yapıya sahiptir, yapının birçok farklı yerinde Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan çini işlemeler, geometrik desenler ve geleneksel desenler yer alıyor. Fotoğraf severlerin bolca ziyaret ettiği bu cami, yıl boyu binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Hükümet Konağı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Bursa'da yapılan ilk mimari eserlerinden biri olma onurunu taşıyan Hükümet Konağı, 1948 yılında inşa edilmiştir. Geçmişte bu yapı, İlkokul ve İktisadi Ticari Bilimler Akademisi olarak kullanılmıştır. Günümüzde belediyenin birkaç bölümü bu binada hizmet veriyor.

Hükümet Konağı’na Nasıl Gidilir?

Lokasyon olarak şehir merkezinin tam kalbinde yer alan Hükümet Konağı, Bursa kapalı çarşısının hemen ortasında yer alır. Konum olarak Koza Han, Ulucami gibi diğer tarihi yapılara 5 dakika yürüme mesafesindedir. Özellikle merkezdeki tarihi yapıları geziyorken mutlaka Hükümet Konağı'na uğramalısınız. Hükümek Konağı'na gitmek için şehrin Heykel bölgesine ulaşmalısınız. Merkezi bir yer olduğu için şehir içi otobüslerinin yüzde doksanı Heykel'den geçer. Bu nedenle konum olarak en kolay ulaşabileceğiniz yerlerden biridir. 

Hükümet Konağı Hakkında Önemli Bilgiler

Hükümet Konağı, taş mimarisi ve akşamları faaliyet gösteren gece aydınlatmasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Fotoğraf çekmeyi sevenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yapılardan yalnızca biri.

Misi Köyü

Şehir hayatından bunalanlara mükemmel bir kaçış noktası, Misi Köyü! Köy havasını adeta şehrin göbeğine taşıyan bu köy, geçtiğimiz yıllarda popülerliğini iyice arttırdı. Özellikle bahar ve yaz aylarında kalabalık kahvaltı sofralarının ve keyifli muhabbetlerin buluşma noktası haline gelen Misi Köyü, uygun fiyatlı kahvaltı sofrası alternatifleri arasında baş sıralarda yer alıyor. Yalnızca şehir içinden değil, aynı zamanda şehir dışından da pek çok ziyaretçi ağırlayan Misi Köyü’nde Türk geleneksel kahvaltılıkların yanı sıra, Bursa’ya özgü yemeklere de rastlamak oldukça mümkün.

Misi Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Misi Köyü her ne kadar şehrin karmaşık bir noktasında görünse de aslında çok yakındır. Adeta şehrin kalabalığının arasında bir cennet bahçesi niteliğinde olan Misi Köyü'ne toplu taşımayla ulaşmak da mümkündür. Bursa şehir içi otobüs hatlarından 1K, 23, 23A, 28, 28A, 98 ve G5 hatlarını tercih ederek siz de Misi Köyü'ne kahvaltıya gidebilirsiniz. Şehir merkezinden yalnızca 25 dakika süren bu yolculukta sizleri yemyeşil manzara ve Misi Köyü'nün canlı ambiyansı bekliyor. 

Misi Köyü Hakkında Önemli Bilgiler

Misi Köyü, Bursa’da kahvaltı edilecek yerler arasında ilk sıralarda geliyor. Capcanlı sokakları, samimi kahvaltılık mekanları ve güleryüzlü insanıyla ziyaretçilerin içini açan bu köy, haftanın her günü ziyaretçi alsa da hafta sonları özellikle aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 

Misi Köyü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Fidan Han

Tarihi Osmanlı dönemide kadar uzanan bir kervansaray olan Fidan Han, bir zamanlar İpek Yolu'nda seyahat eden tüccarların ziyaret ettiği bir yapıydı. Günümüzde turistik bir mekan olan Fidan Han, çay bahçeleri ve nostaljik dükkanlarıyla tarihin izlerini hala taşıyor. Kapalı çarşı içinde bulunan Fidan Han, alışveriş yaparken kısa bir molaya ihtiyaç duyan ziyaretçilerin soluklanıp Osmanlı kültürü eşliğinde bir çay içmeleri için günümüzde de hizmet vermeyi sürdürüyor. 

Fidan Han’a Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinin tam ortasında bulunan Fidan Han, Bursa'nın bir diğer ünlü yapısı Koza Han'ın tam karşısında bulunuyor. Lokasyon olarak Ulucami ve Hükümet Köşkü'ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Fidan Han'a uğramadan geçmemenizi öneriyoruz. 

Fidan Han Hakkında Önemli Bilgiler

Yıl içerisinde Fidan Han'da Osmanlı ve Türk tarihine ithafen sergiler ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Siz de bu etkinlikleri takip ederek nostaljik bir akıma kendinizi kaptırabilir, Osmanlı dönemi mimarisinin tadını çıkarabilirsiniz. 

Kestel Kalesi

Şehir merkezinin 12 km doğusunda yer alıyor Kestel Kalesi. Geçmişi Bizans dönemine dayanan bu kale, Doğu Roma İmparatorluğu'nun o zamanlardaki sınır kapısı olarak biliniyordu. Sağlam yapısını günümüze kadar koruması ve ihtişamıyla bilinen bu kale, günümüzde restoran olarak kullanılıyor. Aynı zamanda yıl içerisinde Osmanlı ve Bizans dönemini hatırlatacak etkinliklere ev sahipliği yapan Kestel Kalesi, Bursa'ya gelip de görülmesi gereken yerlerden yalnızca bir tanesi. 

Kestel Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa'nın büyük ilçelerinden biri olan Kestel bölgesinde bulunan Kestel Kalesi, şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor. Özel araç ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen bu kaleye aynı zamanda toplu taşıma kullanarak da gidebilirsiniz. Şehir içi otobüs hatlarından 1K, 2K, 91, D14A ve D19 numaralarını tercih ederek yarım saatlik bir süre içerisinde kaleye varabilirsiniz. 

Kestel Kalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Kestel Kalesi, ismini günümüzde bulunduğu Kestel ilçesine vermiştir. Latince'de kale anlamına gelen "Castel" ismi, 1303 yılında Osmanlı'nın bölgeyi fethetmesiyle birlikte Kestel'e evrilmiş, haliyle bölgenin ismi de Kestel olmuştur.

Karagöz ve Hacivat Müzesi

Karagöz ve Hacivat Müzesi, 2007 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş. Türkiye'nin ilk ve tek Karagöz müzesi olarak biliniyor. İki farklı galerisi bulunan bu müze, Bursa'nın önemli simgelerinden biri olan Karagöz ve Hacivat'ın yaşamını ve karakteristiklerini gözler önüne seriyor. Karagöz ve Hacivat hakkında detaylı bilgiler edinip keyifli vakitler geçirebileceğiniz bu müze, yediden yetmişe tüm ziyaretçilerin doya doya gezmesi gereken yerlerden bir tanesi. 

Karagöz ve Hacivat Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Çekirge semtinde yer alan Hacivat ve Karagöz Müzesi, şehir merkezi olan Heykel'den 5 ila 10 dakikalık bir mesafede. Her ne kadar özel araçla ulaşım çok daha kolay olsa da, toplu taşıma 6F2, 6K1, 94 numaralı şehir içi hattı otobüsleri ile de ulaşım kolaylıkla sağlanıyor.

Karagöz ve Hacivat Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Karagöz ve Hacivat Müzesi, günümüzde ziyarete gelen turistlere sergilediği tasvir atölyeleri ile bu iki eğlenceli karakteri hayata geçirmeye devam ediyor. 

Karagöz ve Hacivat Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Zeki Müren Mezarı

Türkiye'nin hatrı sayılır sanatçılarından biri, Zeki Müren! Bursa'nın Tophane ilçesinde 1931 yılında dünyaya gelen Zeki Müren, yaşadığı dönem boyunca da Bursa'ya olan sevgisini dile getirmiştir. Vefatından sonra da Emir Sultan Mahallesinde bulunan Emir Sultan mezarlığına defnedilen Zeki Müren, günümüzde halen sevenleri tarafından ziyaret edilmeye devam ediyor. Eğer Bursa'da farklı bir aktivite yapmak isteyenlerden ya da Zeki Müren severlerden biriyseniz Zeki Müren'in mezarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Zeki Müren Mezarı'na Nasıl Gidilir?

24B, 25D, 36A, 6A, 6E, ve E13 numaralı şehir içi otobüs hatlarından birini tercih ederek Zeki Müren mezarlığına ulaşabilirsiniz. Mezarın kendisi, Emir Sultan Mezarlığı'nın ana giriş kapısının hemen yan tarafında bulunuyor.

Zeki Müren Mezarı Hakkında Önemli Bilgiler

Zeki Müren'in mezarı, aynı mahallede bulunan Emir Sultan Cami'nin birkaç yüz metre aşağısındadır. Emir Sultan Cami'ye yolunuz düşerse mutlaka Zeki Müren'in mezarını da ziyaret etmelisiniz. 

İnegöl

Bursa şehir merkezine 47 kilometre uzaklıkta olan İnegöl, Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri. Adını leziz köftesine veren bu ilçe, özellikle iş amaçlı Bursa'ya gelenlerin uğrak beldeleri arasında yer alıyor. İnegöl'e kadar gelmişken Bursa'nın simgelerinden biri olan İnegöl köfteyi tatmadan gitmek de olmaz tabi. İnegöl köfteyi ilçe içerisinde bulunan onlarca farklı restorandan birinde yiyebilir, leziz sofralar ile karnınızı doyurabilirsiniz. 

İnegöl'e Nasıl Gidilir?

Şehrin dış kısmında kalan bir ilçe olan İnegöl'e ulaşım ise şehir merkezine nispeten daha çetrefilli. Bursa terminalinden Kestel ilçesine kalkan 601 numaralı otobüse binerek Kestel'e ulaşmalı, sonrasında da Kestel ilçesinden İnegöl otobüslerine binmelisiniz. Özel araca sahip olan ziyaretçiler ise otobanı kullanarak yarım saatlik bir mesafe ile İnegöl'e kolayca ulaşım sağlayabilirler. 

İnegöl Hakkında Önemli Bilgiler

Turistlerin ve ziyaretçilerin İnegöl'ü ziyaret etmesinin altında yatan en büyük nedenlerden biri ise, İnegöl'ün Türkiye'nin mobilya üretim merkezi olması. İçerisinde yüzlerce farklı mobilya mağazası bulunan İnegöl, geniş ürün yelpazesi ile mobilya seçmek isteyenlerin uğramadan geçmediği yerlerin başında geliyor. 

İnegöl hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Aziz Pandelemion Kilisesi (Gölyazı Kültürevi)

Anadolu Rum Ortodoks kilisesinin Türkiye'deki en önemli örneklerinden biri olan Aziz Panteleimon Kilisesi'nin tarihi 1900'lü yıllara dayanıyor. Bu kilise, Türk ve Yunan savaşları esnasında bir süre terk edilmiştir. Ancak sonrasında tekrardan kullanıma açılmıştır. Ayakta durduğu süre boyunca pek çok hasar alan ve yangınlara maruz kalan Aziz Panteleimon Kilisesi, 2014 yılından beri bir kültürevi olarak işlev görüyor. 

Aziz Pandelemion Kilisesi’ne Nasıl Gidilir?

Aziz Pantelemion Kilisesi, Nilüfer ilçesine bağlı olan Gölyazı Mahallesinde bulunuyor. Kiliseyi ziyaret etmek isteyenler Nilüfer merkezine ulaştıktan sonra buradan kalkan Gölyazı otobüslerini tercih ederek kiliseye ziyarette bulunabiliyor. 

Aziz Pandelemion Kilisesi Hakkında Önemli Bilgiler

Haftanın her günü ziyaretçilere açık olan Aziz Pantelemion Kilisesi, içerisinde geçmişte Gölyazı ilçesinde bulunan 6 farklı kilisenin koruyucu azizlerinin ikonlarını sergiliyor.

İsa Bey Fenari Cami

İsa Bey Fenari Camii, Bursa'da Osmanlı tarihinden kalan yüz ölçümü olarak en küçük cami olarak biliniyor. 15. yüzyılın sonlarına doğru İsa Bey tarafından yaptırılan bu camii, minaresinin nispeten daha kısa olması sebebiyle halk arasında "Güdük Minareli Cami" olarak da anılıyor. Günümüzde yalnızca turistlerin değil, aynı zamanda ibadet etmek isteyen Bursalıların da sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri oluyor. 

İsabey Cami’ne Nasıl Gidilir?

Bursa'da Tophane Kalesinin 300 metre ilerisinde bulunan İsa Bey Cami, Bursa Devlet Hastanesi'ne iki dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Bursa Devlet Hastanesi'ne giden her şehir içi otobüs hattı, İsa Bey Cami'nin önünden geçiyor.

İsabey Cami Hakkında Önemli Bilgiler

İsa Bey Cami, yalnızca 8 x 13 metre ölçülere sahiptir. Bursa'da Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan en küçük cami olarak da biliniyor. 

Bakacak Seyr Noktası

Bursa'nın yemyeşil şehir manzarasını izleyebileceğiniz en güzel yer adeta Bakacak Seyr Noktası. Ovaları ve şehrin kuşbakışı görüntüsünü 180 derece bir açıyla izlemek isterseniz, Bakacak Seyr Noktası'nda mutlaka soluklanmalı ve manzaranın tadını çıkarmalısınız. 

Bakacak Seyr Noktası'na Nasıl Gidilir?

Bakacak Seyir Noktası'na ulaşım diğer tarihi yapılara göre biraz daha farklı. Teleferik kullanılarak ulaşılabilen bu nokta, Uludağ'da oteller bölgesine çıkan teleferiğin Çobankaya İstasyonu'nda bulunuyor. Aynı zamanda Uludağ oteller bölgesi üzerinden minibüslere binerek de Bakacak Tepesi'ne kolayca gidebilirsiniz. 

Bakacak Seyr Noktası Hakkında Önemli Bilgiler

Evliya Çelebi'nin Bakacak noktası hakkında yazmış olduğu çok etkileyici bir cümlesi bulunuyor. “Bakacak, mahalli fil hortumu gibi şehre eğimli bir yalçın kayadır. İnsan buradan aşağı bakamaz, aklı başından gider. Buradan, Bursa’nın Filadar Ovası’nda olan köyler, kasabalar, bağlar, bostanlar, Nilüfer Nehri ile sulanmış ova, bukalemun süsü gibi yapraklar halinde görülür. O kadar büyük bir dağdır ki Bursa şehri altta gizlendiği için Ulucami, İç Kale ve Bedesten semtleri kesinlikle görünmez. Ancak uzak yerler de bir bir görülür. Öyle yüksek bir yerdir.” diyor Evliya Çelebi. Bu nedenle güneşli bir havada Bursa manzarası izlemek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir nokta. 

Atatürk Meydanı

Bursa Atatürk Anıtı, değerli heykeltıraş Nijat Sirel'e yaptırılmış ve 1931 yılında Bursa'nın Hükümet Meydanı'na dikilmiş bir anıttır. Mermer kaidenin üzerine konumlanmış olan Atatürk, bronz malzemeden oyulmuştur. Cumhuriyet Bayramı'na ithafen dikilmiş olan bu anıt, günümüzde bulunduğu bölgeye ismini vermiştir. Halk arasında şehir merkezi olarak bilinen Bursa Heykel, adını Atatürk heykelinden alıyor. Tamamen mermer kaplı açık bir alan üzerinde dikilmiş olan bu anıtı Heykel'e gittiğinizde gözden kaçırmanız neredeyse imkansız. 

Atatürk Meydanı’na Nasıl Gidilir?

Bursa Valiliği binasının hemen önünde bulunan Atatürk Anıtı, şehir merkezinin en işlek caddelerinden birinde yer alıyor. Konum olarak Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu ile karşı karşıya olan Bursa Atatürk Anıtı, şehirde adeta bir buluşma noktası haline gelmiş. Yolu Heykel'e düşen her şehir içi otobüs hattı mutlaka Atatürk Anıtı'nın önünden geçiyor. 

Atatürk Meydanı Hakkında Önemli Bilgiler

Atatürk Anıtı, Bursa için kutlama ve minnet simgelerinden biri. Bu nedenle hem şehirlilerden, hem de devlet yetkililerinden anıtın önüne sık sık çiçekler ve çelenk bırakılıyor. Özel günler başta olmak üzere, Atatürk Anıtı'nı ziyaret etmeye gittiğinizde anıtın önünde Ata'ya saygı olarak sunulan ve adeta bir çiçek bahçesine dönüşen anma çiçekleriyle karşılaşırsanız hiç şaşırmamalısınız!

Emir Sultan Türbesi

Emir Sultan Külliyesi içerisinde bulunan türbe, 1430 yılında veba hastalığına yakalanıp Bursa'da vefat eden Emir Sultan adına kızı Hundi Hatun tarafından yaptırılmıştır. Sekizgen bir yapıya sahip olan bu türbe, üzerinde kubbeyle örtülüdür. Türbenin içerisinde de geleneksel Barok tarzında süslemeler bulunuyor. Osmanlı mimarisinde inşa edilen Emir Sultan Türbesi, görkemli görünümü ve geniş avlusuyla özellikle yabancı turistler tarafından yılın her dönemi yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. 

Emir Sultan Türbesi’ne Nasıl Gidilir?

Emir Sultan Cami ile aynı külliye içerisinde bulunan Emir Sultan Türbesi, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunuyor. Setbaşı semtinin doğu kısmında bulunan bu türbeye özel araçla şehir merkezinden 10 dakikada gidebileceğiniz gibi şehir içi otobüsleri kullanarak da ulaşabiliyorsunuz. Otobüsle gitmek isteyen ziyaretçiler şehir merkezinden 25D, 36A, 6A ve 6E numaralı otobüsleri kullanarak türbeye gidebiliyor. 

Emir Sultan Türbesi Hakkında Önemli Bilgiler

Emir Sultan Hazretleri'nin soyunun peygamberden geldiğine inanılıyor. Bu nedenle "Emir" unvanını almış. Aynı zamanda çok ilimli ve iyi biri olarak bilinen Emir Sultan, "Sultan" lakabını da halka gösterdiği hoşgörü ve samimiyet sonrasında kazanmış. Emir Sultan Türbesi, özellikle yaşlılar tarafından sıklıkla bir dua kapısı olarak görülüyor. Haftanın her günü türbe önünde dua edenlere rastlamak oldukça mümkün. 

Emir Sultan Türbesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Eski Aynalı Çarşı

Osmanlı kurucusu Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi tarafından 1339 yılında yaptırılan Eski Aynalı Çarşı, çifte hamam özelliğine sahip nadir yapılar arasında yer alıyor. 16. yüzyılın başına kadar çarşı olarak kullanılan bu yapı, 1584 yılında bir yangında aldığı hasar nedeniyle değişikliğe uğramış. Kadın ve erkek kısmı olarak ikiye ayrılan Eski Aynalı Çarşı, kadınlar için hamam, erkekler için de kahvehane olarak kullanılmaya başlamış. Günümüzde ise Bursa'ya ait tarihi ve nostaljik antikaların, hediyelik eşyaların satıldığı bir çarşı olarak biliniyor. Hediyelik eşya almak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Eski Aynalı Çarşı, cıvıl cıvıl dükkanları ve birbirinden ilginç hediyelikleriyle turistlerin uğrak noktalarından biri. 

Eski Aynalı Çarşı’ya Nasıl Gidilir?

Eski Aynalı Çarşı, Bursa'nın turistik alışveriş için en çok tercih edilen yeri olan Kapalı Çarşı'nın içinde yer alır. 

Eski Aynalı Çarşı Hakkında Önemli Bilgiler

Eski Aynalı Çarşı'ya uğradığınızda çeşitli antikalarla dolup taşan dükkanlarla karşılaşacaksınız. Sevdikleriniz için hediyelik eşyalarınızı buradaki tüccarlardan satın alabilir, isterseniz de size daima Bursa'yı hatırlatacak eşyaları bu dükkanlarda bulabilirsiniz.

Kuyumcular Çarşısı

Bursa’nın belki de en ışıl ışıl çarşısı, Kuyumcular Çarşısı! Altın ve yatırım meraklıklarının mutlaka uğraması gereken, gözlerinizi kamaştıracak bir çarşı burası. Onlarca farklı kuyumcu dükkanının sergilerini doyasıya incelemek için ve beğendiğiniz altın takıları satın almak için daha iyi bir yer düşünemiyoruz. Yabancı turistlerin akın akın gittiği Kuyumcular Çarşısı, haftanın her günü açık ve günün geç saatlerine kadar hizmet veriyor. 

Kuyumcular Çarşısı'na Nasıl Gidilir?

Kuyumcular Çarşısı, Heykel’de bulunan Kapalı Çarşı ile Ulucamii bahçesinin kesişim noktasında bulunuyor. Kapalı Çarşı içinden direkt geçişi olan Kuyumcular Çarşısı’nı kaçırmanız imkansız. 

Kuyumcular Çarşısı Hakkında Önemli Bilgiler

Kuyumcular Çarşısı’nda her tarza uygun takı modellerine rastlamak mümkün oluyor. Modern evlilik yüzüklerinden geleneksel Osmanlı gerdanlıklarına kadar binlerce özgün model, sizleri Kuyumcular Çarşısı’nda bekliyor. 

PodyumPark

Tarihi bir kenara bırakalım, eğlenceye odaklanalım diyorsanız PodyumPark tam size göre! Bursa'nın yaşam ve eğlence merkezi olarak bilinen PodyumPark, Nilüfer ilçesinde bulunuyor. Açık bir alışveriş merkezi konseptinde tasarlanan PodyumPark, aynı zamanda küçük bir eğlence parkına sahip. Gençler tarafından haftanın her günü cıvıl cıvıl olan bu AVM, şık butikler ve çeşitli restoranların bulunduğu modern ve canlı bir ortam. 

PodyumPark’a Nasıl Gidilir?

PodyumPark, Bursa metrosuyla kolaylıkla ulaşılabilecek bir lokasyonda yer alıyor. Metro ile Emek hattını kullanarak Bağlarbaşı / Esentepe durağında inmeli ve 300 metre kadar yürümelisiniz. Aynı zamanda özel araçla ulaşmak isteyen ziyaretçiler için açık otoparka da sahip, bu nedenle park yeri bulma sorunu yaşamadan AVM'yi ziyaret edebilirsiniz. 

PodyumPark Hakkında Önemli Bilgiler

PodyumPark, Bursa'nın en hareketli gece eğlence lokasyonlarından yalnızca biri. AVM içerisinde bulunan barlar sokağı, haftanın yedi günü eğlencenin ve dansın popüler adresleri arasında yer alıyor. Bursa gece hayatı hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için PodyumPark'ta barlar sokağına uğramadan geçmeyin.

Teleferik

Bursa'nın teleferik hattı, Türkiye'nin ilk teleferiği olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda tek bir seferde tam 9 km yolculuk yapmasıyla Türkiye'nin halen en uzun teleferik hattı. Dört farklı istasyonu bulunan Teleferik, Teferrüç istasyonunda başlayıp Uludağ Oteller bölgesi istasyonunda son buluyor. Toplamda 144 vagonu bulunan Teleferik, 20 saniyede bir yeni bir vagon kalkışı yapıyor. Yılın her dönemi durmaksızın çalışan teleferik hattı, toplamda 1500 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Yol boyu enfes Bursa manzarası sunan teleferik ile 32 dakika boyunca Bursa'nın yemyeşil alanlarını keyifle izleyerek yolculuk yapabilirsiniz. 

Teleferik’e Nasıl Gidilir?

Uludağ eteklerinde bulunan Teleferik, bulunduğu mahalleye de adını vermiş. Şehir içi otobüs hatlarından Teleferik mahallesine giden otobüsleri tercih ederek Bursa Teleferik hattına da ulaşabilir, sonrasında Uludağ'a yolculuk için gişeden biletinizi alabilirsiniz. 

Teleferik Hakkında Önemli Bilgiler

Her ne kadar yıl boyu çalışsa da, kış ayında teleferiğe binmek bir başka oluyor! Teleferik ile zirveye doğru yolculuk yaparken dağ boyundan aşağı kayan kayak tutkunlarını izlemek, adrenalinlerine ortak olmak ister misiniz? O halde sizleri Uludağ macerasında mutlaka teleferiğe uğramanızı tavsiye ediyoruz. Her ne kadar özel araçla da Oteller Bölgesi'ne ulaşabilecek olsanız da, teleferik konforuyla yolculuk yapmak sizin için bambaşka bir deneyim olacak. 

Teleferik hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Tophane Saat Kulesi

Osmanlı mirasının Bursa'ya kattığı en önemli yapılardan biri, Tophane Saat Kulesi... Osmanlı padişahi II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 29. yılını kutlamak amacıyla inşa ettirdiği bir yapı Saat Kulesi. Osmanlı dönemi mimarisinin tarzında yapılmış, günümüzde de işlevini hala sürdüren adeta bir şaheser. Tophane Parkı içinde bulunan bu kule, aynı zamanda bir yangın kulesi, çünkü bulunduğu lokasyondan panoramik Bursa manzarası izlenebiliyor. Ziyaretçiler de Tophane Saat Kulesi'ne uğradıklarında Bursa manzarası karşısında büyülenip uçurumun kenarında bulunan çay bahçelerinde Bursa manzarası eşliğinde soluklanabiliyor. 

Tophane Saat Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

Tophane mahallesinde bulunan Saat Kulesi, Bursa Saltanat Kapısının 200 metre ilerisinde bulunuyor. Bursa Devlet Hastanesi ile de arasında 400 metre bulunan Saat Kulesi'ne ulaşmak için Bursa Devlet Hastanesi'ne giden her otobüse binebilirsiniz. 

Tophane Saat Kulesi Hakkında Önemli Bilgiler

Tophane Saat Kulesi her ne kadar restorasyondan geçmiş olsa bile, kulenin dibinde cam bir pano içerisinde orijinal saatin parçaları hala ziyaretçilerle sergileniyor. İnşa edildiği günden itibaren ihtişamını korumayı başaran Saat Kulesi, günümüzde de Tophane Parkı içerisinde en çok dikkat eden yapı olarak öne çıkıyor. 

Saltanat Kapısı (Bursa Kalesi)

Halk arasında "Bursa Surları" olarak da bilinen Saltanat Kapısı, aslında Osmanlı döneminde Bursa'yı çevreleyen kale surlarından geriye kalan parçalardan bir tanesi. Geçmişte İpek ve Baharat Yolu'na açılan yolun ana kapısı olarak kullanılıyordu. Devlet yöneticilerinin de şehre giriş yaptığı, resmi tören ve geçitlerde de kullanılan ana kapı niteliğindeydi. 2005 yılında Osmangazi Belediyesi, yaptığı restorasyon çalışmasıyla kaleyi sağlamlaştırmış ve tekrar halkın kullanımına açmıştır. Günümüzde suların üst kısmında bulunan Saltanat Tesisleri'nde ziyaretçilerin yemek yiyebileceği, geleneksel Bursa lezzetlerini tadabileceği restoranlar bulunuyor. Aynı zamanda Bursa manzarasını seyretmek isteyenler de Saltanat Kapısı surlarının üzerinden enfes manzaranın tadını çıkarıyor. 

Bursa Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Saltanat Kapısı, Bursa'nın şehir merkezi olan Heykel mahallesinin Tophane mahallesine bağlanan noktasında yer alıyor. Kale, Bursa'nın Balibey Hanı'nın tam karşısında bulunur ve Tophane Saat Kulesi'ne iki dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Bursa Kalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Bursa Kalesi olarak da bilinen Saltanat Kapısı'nın tarihi M.Ö. 2. yüzyıla dayanıyor. İpek ve Baharat yolunun başlangıç kapısı olarak da bilinen Saltanat Kapısı, günümüzde Bursa'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf çekinmek için mutlaka uğradığı noktalardan yalnızca birisi. 

Bursa Kalesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Gölyazı

Bursa'nın Uluabat Gölü'nde bulunur. Uzaktan bakıldığında bir ada görünümündedir. İnce bir köprü aracılığıyla karaya bağlı olan bir yarımadadır. Güçlü bir tarihe sahip olan Gölyazı, bir zamanlar Apollon Krallığı'nın başkenti imiş. Günümüzde ise aşıkların uğrak noktası, hafta sonlarının vazgeçilmez rotası haline gelmiş. Gölyazı'da yaşayan halkın büyük bir çoğunluğu balıkçılıkla uğraşıyor. Bu nedenle göl kenarında sıralanmış yüzlerce balıkçı teknesi görmek mümkün. Bursa'da gün batımının izlenebileceği en güzel noktalardan biri olan Gölyazı, sakin ve huzurlu vakitler geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri.

Gölyazı’ya Nasıl Gidilir?

Bursa şehir merkezinden 39 kilometre uzaklıkta bulunan Gölyazı'ya gitmek için en iyi tercih özel araç. İzmir Yolu otobanı üzerinden ulaşabileceğiniz Gölyazı'ya aynı zamanda otobüs kullanarak da gidebiliyorsunuz. Bursa Metrosu Üniversite durağı üzerinden kalkan 5/G numaralı otobüs hattı, yolcuları 40 dakika içerisinde Gölyazı'ya götürüyor. 

Gölyazı Hakkında Önemli Bilgiler

Yerli ve yabancı pek çok turist ağırlayan Gölyazı'da yapılacak birkaç aktiviteden bahsetmeden geçmeyelim. Kiralamaya açık balıkçı tekneleri ile göle açılabilir, kasabada bulunan minik samimi restoranlarda balık ekmek yiyebilirsiniz. Rengarenk sokaklarında yürüyüş yaparken Bursa'da gün batımını sabırsızlıkla bekleyeceğinize eminiz. 

Gölyazı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ayvaini Mağarası

Bursa gezi maceranızda sizleri bambaşka bir aktivite ile tanıştıralım. Mustafakemalpaşa ilçesinin 30 kilometre kuzeybatısında bulunan Ayvaini Mağarası, sizleri adeta milattan önceki zamanlara götürecek. Mağaraya giriş şu anda bireysel olarak bulunmuyor, gezi yapmak için tur şirketlerine başvurmalı ve grup gezileri düzenlemelisiniz. Bunun yanı sıra, profesyonel dağcılar ve mağara uzmanları tarafından sürekli olarak keşif süreci sürüyor.

Ayvaini Mağarası’na Nasıl Gidilir?

Ayvaini Mağarası'na giderken özel araç kullanmak en mantıklısı. Zira şehir merkezine bir saat uzaklıkta bulunan Mustafakemalpaşa ilçesinden 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bursa-Balıkesir yolunu tercih ederek Ayvaini Mağara'sına ulaşabilirsiniz.

Ayvaini Mağarası Hakkında Önemli Bilgiler

Ayvaini Mağarası'nda bulunan göz alıcı ve biraz da korkutucu dikitler, sarkıtlar ve travertenleri gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız. Sizleri bu gerçek dışı deneyim için Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Ayvaini Mağarası'na yönlendiriyoruz.

Ayvaini Mağarası hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Suuçtu Şelalesi

Bursa'ya geldiğinde doğal güzellikleri de keşfetmeyi sevenler için Suuçtu Şelalesi en çok tercih edilen yerlerden biri oluyor. Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Suuçtu Şelalesi, adeta bir görsel şölen. Hafta sonu yürüyüş rotası ya da aileye uygun piknik alanı arayan ziyaretçilerin kaçırmaması gereken bir lokasyon. Serin havası ve tertemiz sularıyla doğanın sakinleştirici gücünü hissetmek isteyen ziyaretçiler, Suuçtu Parkı'nı ziyaret etmeden Bursa'dan gitmemeli. 

Suuçtu Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Suuçtu Şelalesi, özel araç ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir doğal park. Mustafakemalpaşa merkezinden 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu beldeye şehir merkezinden 1 buçuk saat yol giderek ulaşabilirsiniz. 

Suuçtu Şelalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Suuçtu kamp alanı, Bursa'nın en çok tercih edilen kamp ve piknik bölgelerinden birisi. Doğadan ayrılmamak fakat Uludağ gibi yükseklere de çıkmamak isteyenlerden biriyseniz, Suuçtu Şelalesi tam size göre. 

Suuçtu Şelalesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Soğanlı Botanik Parkı

Yeşil Bursa adının en çok hakkını veren yerlerden bir tanesiyle karşınızdayız, Botanik Park! Soğanlı Botanik Parkı, 1998 yılında Bursa'ya yeşil bir dinlenme ve spor alanı olarak hizmete sunulmuş. Günümüzde tam 400.000 metrekarelik bir alana sahip olan bu park, aynı zamanda içerisinde 150 farklı türden ağaç bulunduruyor. Bitkisel çalışmalar ve araştırmalar amacıyla da kullanılan Soğanlı Botanik Parkı, elbette yerli halkın da en sevdiği yerlerden biri. Park haftanın yedi günü piknik yapmak isteyen ve sevdikleriyle keyifli vakitler geçirmek isteyen ailelerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Spor, yürüyüş, dinlenme gibi grup aktivitelerine sıklıkla ev sahipliği yapan Soğanlı Botanik Parkı, şehir merkezine yakınlığı ile de en çok tercih edilen alanlardan bir tanesi. 

Soğanlı Botanik Parkı’na Nasıl Gidilir?

Soğanlı Botanik Parkı, Bursa'nın Soğanlı mahallesinde yer alıyor. Parka giden pek çok şehir içi otobüs hattı olsa da, ziyaretçiler en çok Kent Meydanı üzerinden kalkan Soğanlı minibüslerini tercih ediyor. Yaklaşık yarım saat süren yolculuk, özel araç sahipleri için 15 dakikaya kadar inebiliyor. 

Soğanlı Botanik Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Soğanlı Botanik Parkı yalnızca halkın kullandığı bir alan değil, aynı zamanda bitki bilimciler tarafından da araştırma alanı olarak tercih ediliyor. Parkın içerisinde Japon, İngiliz, Fransız bahçeleri yer alıyor. Aynı zamanda 27 farklı türden gül çeşidini de barındırarak bahar aylarında adeta bir cennete dönüşüyor. 

Bursa Hayvanat Bahçesi

1997 yılında inşaatına başlanan ve o günden bu yana Bursa halkının ziyaret etmeyi en çok sevdiği yerlerden biri olan Hayvanat Bahçesi, çocukların ve kalabalık ailelerin favori mekanları arasında yer alıyor. Çocuklara hayvanları tanıtmak, hayvan sevgisini öğretmek ve bilgilendirici bir gezi düzenlemek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir lokasyon. İçerisinde 50'den fazla hayvan çeşidi bulunan bu parkta, toplam 500'den fazla hayvan yaşıyor. Marmara Bölgesi'nin en kapsamlı hayvanat bahçelerinden biri olma niteliğini taşıyor. Hafta sonları cıvıl cıvıl olan bu park, kara hayvanlarından deniz canlılarına kadar pek çok türe ev sahipliği yapıyor. 

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Soğanlı mahallesinde bulunan Hayvanat Bahçesi, merkez üzerinden kalkan 35A, 15 ve 15E numaralı şehir içi otobüs hatlarını tercih ederek ulaşılabiliyor. Aynı zamanda Soğanlı minibüsleri ile de Hayvanat Bahçesine ulaşım mümkün. Özel araç ile gelmek isteyen aileler için de parkın hemen dışında bir özel araç park alanı bulunuyor. 

Bursa Hayvanat Bahçesi Hakkında Önemli Bilgiler

Bursa Hayvanat Bahçesi, aslında bir hafta sonu vakit geçirmek isteyeceğiniz en avantajlı yerlerden biri. Açık olduğu saatler içerisinde parkı doyasıya gezebilir, sonrasında da hemen girişinde bulunan Soğanlı Botanik Parkı'na gidip ailenizle piknik yapabilir, günün yorgunluğunu atabilirsiniz. 

Kültürpark

Bursa’da hangi çocuğa sorarsanız sorun, cevabı aynı olacaktır; Eğlencenin merkezi Kültürpark! İçerisinde lunapark'ı bulunan Kültürpark, bahar ve yaz ayları başta olmak üzere yılın her dönemi çok hareketli! İçerisinde çocukların doyamayacağı oyuncaklar bulunan Kültürpark, aynı zamanda konserlere, resitallere, gösteri ve ilginç şovlara ev sahipliği yapıyor. 

Kültürpark’a Nasıl Gidilir?

Kültürpark'a ulaşım aslında oldukça basit. Bursaray metrosunu kullanarak Kültürpark durağında inebilir ve iki dakikalık yürüme mesafesiyle parka ulaşabilirsiniz. 

Kültürpark Hakkında Önemli Bilgiler

Kültürpark aynı zamanda lunaparkın yanında bulunan büyük dinlenme parkı sayesinde de bolca ziyaretçi alan bir lokasyon. Siz de lunaparkta keyifli vakitler geçirdikten sonra parkın içinde soluklanabilir, isterseniz park içinde bulunan restoranlardan birinde karnınızı doyurabilirsiniz. 

FSM Bulvarı 

Bursa’nın en nezih caddelerinden biri olan FSM Bulvarı, alışveriş yapmak isteyenlerin ve arkadaşlarıyla biraz soluklanıp kahve içmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Tek bir cadde üzerinde birden fazla tema kafeye sahip olmasıyla bilinen FSM, ilginç içecek ve tatlı çeşitlerini denemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir durak. 

FSM Bulvarı’na Nasıl Gidilir?

FSM Bulvarı üzerinde alışveriş yapmak isteyenler, pek çok farklı yöntemlerle bu caddeye ulaşabilir. Bursaray metrosunu kullanarak isterlerse Bağlarbaşı / Esentepe durağında, isterlerse de Fatih Sultan Mehmet durağında inerek caddeye giriş yapabilirler. 

FSM Bulvarı Hakkında Önemli Bilgiler

FSM Bulvarı, Nilüfer ilçesinin en işlek caddelerinden biridir. İçerisinde onlarca farklı kafe ve eğlence mekanı bulunur. Aynı zamanda pek çok butik ve mağazaya sahip olan FSM Bulvarı, doyasıya alışveriş yapabileceğiniz noktalar arasında yer alıyor.

Trilye

Bursa'nın yeni yeni keşfedilen sahil kasabalarından biri olan Trilye, Mudanya'ya 20 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Kasaba, adını ünlü zeytinlerine vermiş. Antik çağlardan beri canlı bir yerleşim yeri olan Trilye, tarih boyunca farklı medeniyetlere de ev sahipliği yapmış. Sokaklarında gezerken çeşitli medeniyetlerin mimari dokularını gözlemleyebileceğiniz, samimi havasıyla şehrin yorgunluğunu üstünüzden atabileceğiniz, sevimli bir sahil kasabası. Dar sokaklarında bulunan iki katlı evleriyle ziyaretçilere adeta görsel bir şölen sunan Trilye, deniz kıyısından başlayıp Mudanya tepelerine kadar uzanan bir yapıya sahip. 

Trilye’ye Nasıl Gidilir?

Trilye, Mudanya ile arasında 10 kilometre bulunan bir sahil kasabası. Yürüyerek gidilemeyecek olsa da Mudanya otobüslerine binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Mudanya ilçe meydanında da Trilye'ye giden minibüsler de tercih edebileceğiniz toplu taşıma seçenekleri arasında. 

Trilye Hakkında Önemli Bilgiler

Trilye, ilk kez ziyaret edenleri bile rengarenk sokakları, tarih dolu restoranları ve kiremit kaplı evleri ile kendine çekmeyi başarıyor. Fotoğraf çekmeyi sevenlerin mutlaka gidip görmesi gereken bir yer olması da cabası. Kısacası, Mudanya'ya gelip de Trilye havasını almadan dönmemenizi tavsiye ediyoruz. 

Bursa Kent Müzesi

Bursa'daki Osmanlı dönemine ait en kapsamlı müze olan Bursa Kent Müzesi, Bursa'nın kültürel ve tarihsel yönünü çok daha iyi gözlemleyebilmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir müze. Binanın içerisinde Bursa tarihine ışık tutacak bilgiler ve nostaljik eşyalar yer alıyor. Binanın ilk katı, "Uygarlıklar Kenti Bursa" adını taşıyor. Bursa'nın tarihsel yapılarından, şehrin çevresinde oluşan ilk uygarlıklardan ve bu uygarlıkların Bursa'ya kattığı olgular sergileniyor. Bursa'nın aynı zamanda Türkiye içerisindeki öneminin simgeleri olan ipek, nalbant, kumaş ve bıçak gibi eşyaların da tarihsel döngüleri bu müze içerisinde sergileniyor. Müzenin içerisinde bir de etkinlik salonu mevcut. Bu salonda da Bursa ile ilgili atölyeler, eğitici konferanslar ve videolar ziyaretçilere sunuluyor. 

Bursa Kent Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Bursa Kent Müzesi, şehrin merkezi sayılan Heykel beldesinde bulunuyor. Setbaşı ile Bursa Valiliği arasında kalan bu müzeye şehir merkezinden yürüme mesafesi 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz. 

Bursa Kent Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Bursa Kent Müzesi'nin ikinci katında yer alan "Çağdaş Bursa" isimli sergiyi gezerken Bursa'nın Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet dönemi içerisinde nasıl rol oynadığını görebilir, dönem hakkında çeşitli bilgiler edinebilirsiniz. 

Bursa Kent Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi

Bursa Tekstil Sanayi Müzesi, Türkiye'nin ilk tekstil müzesi olma özelliğini taşıyor. Müzenin ilk açılışındaki amacı Bursa Merinos Fabrikası'nda üretimi gerçekleştirilen iplik ve kumaşların üretim sürecini tanıtmak olsa da, zamanla çok daha derin bir anlama sahip olmuş ve günümüzde Cumhuriyet döneminden itibaren tekstile dair her türlü sergiyi kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Müzenin içinde Merinos Fabrikası'nın kuruluş yıllarında kullanılan antika üretim araçları, tekstil makineleri ve iplik yapımında kullanılan malzemeler sergilenmektedir. 

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ne ulaşım ise şehir merkesinden oldukça kolay. İster metro isterseniz de şehir içi otobüsleri tercih edebileceğiniz yolculuğunuz maksimum 10 dakika sürecektir. Metro ile Merinos durağında inerek bu müzeye ulaşabilir, aynı zamanda 101, 14L, 19D ve 31A hatlı otobüsleri kullanarak da müze girişine kadar yolculuk yapabilirsiniz.

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nin açılışını 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk gerçekleştirmiştir. Tekstil şehri olan ve ticaretin tarihler boyu önemli bir durağı sayılan Bursa, Cumhuriyet tarihinin ilk tekstil müzesine sahip olma özelliğini taşımaktadır. 

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Hünkar Köşkü Müzesi 

Hünkar Köşkü, adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı döneminde Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Aslen Sultan Abdülmecit'in av köşkü olarak yapılan bu bina, aynı zamanda dönemin Sultanlarının da ziyaret ettiği ve misafir olarak konakladığı bir lokasyona dönüşmüştür. Cumhuriyet döneminde de Atatürk'ün misafir olarak gidip konakladığı bir mekandır. Hünkar Köşkü Müzesi, günümüzde içerisinde geçmişte konaklamış üç farklı Osmanlı padişahı ve Atatürk'e ait eşyalar, silikon heykeller vardır.

Hünkar Köşkü Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Hünkar Köşkü'nü ziyaret etmek isterseniz şehir içi otobüs hatlarından 9D, 37, G4, 3C, B42, A, 35G, B38, P9A numaralı otobüsleri tercih edebilir, yaklaşık 20 dakika içerisinde şehir merkezinden Hünkar Köşkü'ne ulaşabilirsiniz.

Hünkar Köşkü Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Hünkar Köşkü Müzesi'nin bahçesinde geçmişte müştemilat olarak kullanılmış bir yapı daha bulunuyor. 2009 yılından beri bu bina sosyal tesis olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Hünkar Köşkü Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Bursa Arkeoloji Müzesi

Geçmişe göz atmaya başlamışken antik çağlara da uzanmak ister misiniz? O halde Bursa Arkeoloji Müzesi tam size göre. İçerisinde M.Ö 3000 yılına kadar uzanan eserler bulunuyor, bu eserlerden bazıları Bizans devrine ait olsa da bazıları Bitinya ve Misya bölgelerine kadar bile geriye gidiyor. Türkiye'nin en eski üçüncü arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyan bu yer, Bursa'da da geçtiğimiz yıllarda oldukça ilgi görmeye başladı. Bursa'nın popüler noktası Kültürpark'ın içerisinde yer alan Bursa Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir işletme olarak öne çıkıyor. Müze içerisinde 25 bin küsür eser bulunsa bile yalnızca 2 bin tanesi ziyaretçiler ile sergileniyor. 

Bursa Arkeoloji Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa Arkeoloji Müzesi'ne gitmek için metro yolculuğu en mantıklı tercih. Bursaray metrosunda Kültürpark durağında inerek yürüme mesafesiyle 10 dakikalık bir süre içerisinde müzeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bursa Arkeoloji Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Bursa Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen eserlerden en dikkat çekenleri arasında 15 milyon yıl öncesine dayanan fosiller, Kalkolitik Döneme ait buluntular, Roma dönemine ait Zeus, Herakles, Athena ve Apollon gibi simgelerin heykelleri, Roma ve Bizans dönemlerine ait pek çok gümüş ve bronz sikke bulunuyor. 

Bursa Arkeoloji Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi, Bursa'nın Çekirge semtinde bulunuyor. Atatürk'ün Bursa'yı ikinci ziyareti sırasında Bursa Belediyesi tarafından hediye edilen bu köşk, Atatürk'ün bir sonraki ziyaretleri esnasında kaldığı yer olarak biliniyor. Bembeyaz dış cephesiyle Çekirge Caddesi'nde dikkatleri üzerine çeken Atatürk Köşkü, günümüzde de Bursa'nın en çok ziyaretçi alan yapıları arasında yer alıyor. Atatürk'ün üzücü vefatından sonra 1973 yılında Cumhuriyetin 50. yılını kutlamak amacıyla müze haline dönüştürülen köşk, günümüzde içerisinde Atatürk'ün eşyaları ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait eşyalarla sergileniyor. 

Atatürk Evi Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Çekirge semtinde yer alan Atatürk Köşkü Müzesi, en çok özel araçlar ve şehir içi otobüs hatları kullanılarak ziyaret ediliyor. Siz de Atatürk Köşkü Müzesi'ni ziyaret etmek isterseniz B41C, 48, 6A, 93E ve 48A numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz. 

Atatürk Evi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Bodrum hariç iki katlı olan Atatürk Köşkü'nün her bir odası turistlerin ziyaretlerine açılmış. Köşkün içerisinde Atatürk'ün yatak odasından çalışma odasına, misafirlerini ağırladığı oturma odasından kabul salonuna kadar pek çok farklı oda yer alıyor. 

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, Türkiye'de bulunan ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi olma özelliğine sahip. Tofaş tarafından restore edilerek tekrardan halkın ziyaretine açılan müze, 2002'den beri hizmet vermektedir. Anadolu Arabaları Müzesi, 17 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Müzede sergilenen arabalar ise Anadolu'nun ilk tarihlerine dayanan geçmişi ve Türk kültürünün canlı bir dışa vurumu olarak öne çıkıyor. Anadolu'nun en nezih arabalarını ve araba parçalarının sergilendiği Anadolu Arabaları Müzesi, teknolojinin günümüze kadar nasıl dönemlerden geçtiğini adeta göz önüne seriyor.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Anadolu Arabaları Müzesi, özel araç ile ziyaret etmek isteyenlere özel ücretsiz otopark hizmeti sunuyor. Aynı zamanda Bursa şehir içi hatlardan 3İ, 4A, 38D, 94, 3C, 4B, E12 ve 37 numaralı otobüsleri tercih ederek müzeye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'nde en çok dikkan çeken parçalardan biri, 2600 yıl öncesine ait bir tekerlek. Yalnızca bir tekerleğin icadının günümüze kadar ne kadar büyük bir evrim geçirdiğinin göstergesi adeta. Araba tutkunlarının kaçırmaması gereken bir lokasyon olan Anadolu Arabaları Müzesi'ni Bursa'ya yolunuz düştüğünde gezmeden ayrılmamalısınız. 

Bıçakçılar Çarşısı

Tıpkı İskender ve pideli köfte gibi, bıçak da Bursa denince akla gelen simgelerden biri. Osmanlı döneminde kasapların ve demircilerin çok yaygın oluşundan kaynaklı olarak günümüzde de Bıçakçılar Çarşısı hala işlevine devam ediyor. Selçuk Hatun tarafından yaptırılan demirci ve bıçakçı dükkanlarının bulunduğu Bıçakçılar Çarşısı, yemek yapmayı sevenlerin ve bıçakla haşır neşir olanların büyük bir hayranlıkla gezeceği çarşılardan biri. Türkiye'de bir ilk olan bu çarşı, onlarca farklı dükkandan oluşur ve her dükkanın içinde yüzlerce farklı bıçak çeşidi bulunur. 

Bıçakçılar Çarşısı’na Nasıl Gidilir?

Bıçakçılar Çarşısı, Bursa'nın Kayhan mahallesinde bulunuyor. Atatürk Heykeli ile arasında yürüme mesafesi 5 dakika bulunan bu çarşı, etrafında pideli köfte ve iskender satan restoranlarla çevrilmiş durumda. 

Bıçakçılar Çarşısı Hakkında Önemli Bilgiler

Bıçakçılar çarşısı, özellikle işi yemek yapmak olan ve bıçaklarla ilgilenmeyi seven insanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Neredeyse her dükkanda demir dövmek için ocak bulunduğu için tarih boyunca sıklıkla büyük yangınlara maruz kalsa da günümüzde yapılan restorasyonlar sayesinde hala hizmet vermeye devam ediyor. 

Bursa Bıçak Müzesi

Bursa'ya gelince mutlaka ziyaret edilmesi gereken müzelerden biri olan Bıçak Müzesi, Türkiye'nin ilk ve tek bıçak müzesi unvanını taşıyor. Bıçak Çarşısı ile çok yakın bir konumda bulunan bu müzede, tarihin bilinen en eski bıçaklarına kadar yüzyıllar boyunca evrilen bıçağın değişimi gözler önüne seriliyor. Yalnızca zanaat amaçlı kullanılan bıçakların değil, aynı zamanda Osmanlı tarihinde de kullanılan kılıç, hançer, hatta Neolitik çağda bile insanlar tarafından oyularak yapılan obsidyen bıçak çeşitleri bile ziyaretçilere açılmış durumda. Müzenin yıldızlarından biri olan obje ise M.Ö 6000'lere dayanan Volkan Camı adı verilen bıçak. Siz de değişik bir müze gezmek isterseniz Bıçak Müzesi'ni keyifle ziyaret edebilirsiniz. 

Bursa Bıçak Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa Bıçak Müzesi, lokasyon olarak oldukça ulaşılabilir bir konumda. Şehrin merkezi olarak bilinen Atatürk Heykeli'nin arka kısmında yer alan bu müze, aynı zamanda Bursa Valiliği binasının da yan kısmında bulunuyor. Heykel'e giden her türlü şehir içi otobüsüne binerek siz de Bıçak Müzesi'ne ulaşabilirsiniz. 

Bursa Bıçak Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Bursa'nın bıçakçılık tarihinin 700 yıllık olduğunu biliyor muydunuz? Osmanlı İmparatorluğu'ndan beri demir ve bıçak ustalığında ustalaşan Bursa demircileri, bıçak imalatını Bursa'nın zengin mirasları arasına taşımıştır. 

Bursa Bıçak Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi

İlginç bir müze deneyimine hazır olun! Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan Panorama 1326 Fetih Müzesi, beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak. Müze içerisinde 360 derece dairesel bir döngü içerisinde Bursa'nın küçük bir beylikten Osmanlı başkentine uzanan tüm yolculuğu ziyaretçilere sunuluyor. Türbeleri Bursa'da yer alan 6 Osmanlı Padişahının hayatını anlatan tam 16 farklı eser yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu ve tarihe meraklı olan turistlerin görmeden geçmemesi gereken bu müze, 2018 yılından beri ziyaretçileriyle buluşuyor. 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Osmangazi ilçesinde bulunan Panorama 1326 Fetih Müzesi, şehir içi otobüs hatlarından 21, 21C, 21CK, 23, 28, 28A ve 29A numaralı otobüsler ile şehir merkezinden 15 dakikalık bir mesafe ile ulaşılabiliyor. 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Osmangazi 1326 Panoramik Fetih Müzesi, yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın tam panoramik en büyük müzesi olma niteliğini taşıyor. Unutulmaz bir müze deneyimi yaşamak isteyenlerin Bursa'da ziyaret etmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

Zindankapı

Zindankapı, adından bile görkemi belli olan, Bursa'nın en eski tarihine ışık tutan yapılardan biridir. Tarihi milattan önce 2000 yılına kadar dayanır. Bitinya Kralı Prusias tarafından inşa ettirilen bu surlar, geçmişte kentin merkezini belirlemek için kullanılırmış. Sonrasında Roma ve Osmanlı dönemlerinde de yıkılmadan ayakta kalan Zindankapı, Osmanlı döneminde Baharat ve İpek Yolu'ndan geçen tüccarların şehre giriş yapmak için kullandığı kapı haline gelmiştir. Günümüzde her ne kadar restorasyona uğramış olsa da, tüm görkemini hala koruyan Zindankapı, girişinde Osmanlı Yeniçerisi kostümü giymiş gardiyanlar ile ziyaretçileri nostaljik bir şekilde karşılıyor. 

Zindankapı’ya Nasıl Gidilir?

Bursa Kalesi'nin bulunduğu Tophane mahallesinin ilerisinde yer alan Zindan Kapı, şehir merkezinden otobüs ile 5 dakikalık bir mesafe ile ulaşılabiliyor. Zindankapı'ye gitmek için Bursa şehir merkezinden 4A, 4İ, 6F2 ve 6F3 numaralı hatları tercih etmelisiniz. 

Zindankapı Hakkında Önemli Bilgiler

Zindankapı'yı inşa ettiren Kral Prusias'ın adının zamanla Bursa'ya ismini verdiği düşünülüyor. Şehrin merkezini belirleyen Zindankapı, aynı zamanda bir başka semtin adının konmasına da vesile olmuş. Zindankapı surlarının dışarısında kalan kısıma eskiden "şehre küstü" denirmiş. Bu söyleyiş de zamanla Şehreküstü adını alıp, günümüzde Bursa'nın en canlı semtlerinden biri olan Şehreküstü'ne dönüşmüş. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında hizmete açılan Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'nin en büyük Bilim ve Teknoloji Merkezi olma özelliği taşıyor. Bilim ve eğlenceyi bir araya getiren bu kurum, öğrenciler ve gençler başta olmak üzere uzay ve dünyaya dair bilgilendirmeleri eğlenceli ve öğretici programlar ile ziyaretçilerine sunuyor. Bursa'nın Altınova mahallesinde bulunan Bilim Merkezi, içerisinde çeşitli etkinlikler, oyunlar, sergiler, bilgilendirici rehberler ve hatta planetaryum bulunduruyor. Kalabalık arkadaş grupları ve öğrencilerin kaçırmaması gereken bir aktivite olan Bilim ve Teknoloji Merkezi, keyifli bir uzay macerası sunmak için ziyaretçilerini bekliyor. 

Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne ulaşmak için şehir içi otobüs hatlarından 19A, 43HB, 92B ve 95B numaralı otobüsleri kullanmalısınız. Osmangazi ilçe merkezi ile Bilim ve Teknoloji Merkezi arasında 32 dakikalık bir mesafe bulunuyor. 

Bilim ve Teknoloji Merkezi Hakkında Önemli Bilgiler

Bilim ve Teknoloji Merkezi, yılın belirli dönemlerinde ziyaretçilerine çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ziyaret etmeden önce etkinlik saatlerine göz atarak sevdikleriniz ile unutulmaz deneyimler edinebilir, farklı hafta sonları aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. 

Mudanya Mütareke Evi Müzesi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Mütareke Evi Müzesi, Cumhuriyet tarihinin en eski yapıları arasında yer alıyor. Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı bu ev, günümüzde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Müze, Mudanya ilçesindeki nadir müzelerden biri olduğu için yılın her dönemi yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Evin içerisinde mütareke dönemine ait pek çok antika eşya da bulunuyor. Cumhuriyet tarihini kendi gözleriyle görmek isteyenler tarafından Mudanya'ya uğrandığında mutlaka görülmesi gereken yerlerden yalnızca bir tanesi. 

Mudanya Mütakere Evi Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Mudanya ilçesi her ne kadar özel araç ile daha çok gidilen bir belde olsa da, şehir içinden kolayca Mudanya'ya ulaşabileceğiniz toplu taşıma yöntemleri bulunuyor. Otobüs hatlarından 1M ve 2M numaralı otobüsleri tercih ederek Mudanya'ya varabileceksiniz. Aynı zamanda Bursa Organize Sanayi bölgesinden kalkan Mudanya minibüsleri ile de yarım saat içerisinde Mütareke Evi Müzesi'ne ulaşabilirsiniz. 

Mudanya Mütakere Evi Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Mudanya Mütarekesi sırasında antlaşmayı imzalamak için Mütareke Evi'nde bulunan İsmet Paşa, antlaşma esnasında şartlarının karşı taraf tarafından kabul edilmediğini gördüğünde çok sinirlenmiş ve ünlü "Gerekirse savaşırız!" sözünü söyleyerek masaya yumruğunu vurmuştur. Antlaşmanın imzalandığı masa her ne kadar mermerden yapılma olsa da İsmet Paşa'nın hiddetiyle ortadan ikiye kırılarak ayrılmıştır. İsmet Paşa'nın yumruğuyla kırılan mermer masa, Mütareke Evi Müzesi'nin en çok dikkat çeken parçasıdır. 

Bursa Çikolata Müzesi

Listemizde Bursa'nın en tatlı müzesi var! Yanlış duymadınız, kelimenin tam anlamıyla Bursa'nın en tatlı müzesi Çikolata Müzesi'nden bahsediyoruz. Bu müzenin içerisinde sergilenen her şey çikolatadan yapıldı. Bursa'nın historik mekanlarının minyatürlerinin çikolata malzemeler ile canlandırıldığı Çikolata Müzesi, tarihe biraz daha farklı bir yönden bakmak isteyen ziyaretçiler için ideal. Üstelik sergiyi gezdikten sonra çikolataya olan açlığınız artarsa diye satın alabileceğiniz çikolata çeşitleri de bulunuyor. Gençler ve özellikle çocuklar için keyifli bir deneyim sunan Çikolata Müzesi, açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. 

Çikolata Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Özlüce mahallesinde bulunan Çikolata Müzesi, şehrin en nezih semtlerinden birinde kurulmuş. Özlüce'ye en hızlı ulaşım ise Bursaray metro hattı. Metroya binerek şehir merkezinden Özlüce durağına yalnızca 20 dakika içerisinde ulaşabiliyorsunuz. 

Çikolata Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler

Çikolata Müzesi'nde Bursa'nın simgelerinden olan tarihi mekanlar sergileniyor. En çok dikkat çeken parça ise çikolatadan yapılmış Tarihi İnkaya Çınarı. Toplamda 3 bin metrekarelik bir alanda kurulan Çikolata Müzesi'nin yapımında tam 8 ton çikolata kullanıldığına inanabiliyor musunuz?

Çikolata Müzesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

GUHEM Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi

Konu gezmeye gelince Bursa'da ilkler bitmiyor. Türkiye'nin ilk uzay havacılık merkezi unvanına sahip olan GUHEM, dünya dışı bir deneyim yaşamak isteyen ziyaretçilerin favori yerleri arasında yer alıyor. İçerisinde dünyamız ve uzay hakkında bilgiler edinebileceğiniz, rengarenk maketler ile tasvir edilen pek çok gezegen ve uzay aracı bulunuyor. Öğrenci grupları ve çocuklar olduğu kadar uzay meraklısı büyüklerin de sıklıkla tercih ettiği GUHEM Uzay Havacılık Merkezi, yıl içerisinde çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

GUHEM Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ne Nasıl Gidilir?

Şehir merkezi Kent Meydanı'na yalnızca 15 dakikalık mesafede olan GUHEM Uzay Havacılık Merkezi, toplu taşıma ile de kolaylıkla ulaşılabilir bir lokasyonda. Bursa şehir içi hatlarından 18, 19, 19E, 96 ve 99 numaralı otobüsleri tercih ederek siz de bu uzay merkezine rahatlıkla gidebilirsiniz.

GUHEM Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi Hakkında Önemli Bilgiler

GUHEM Uzay Havacılık Merkezi'ni ziyaret ettiğinizde talep ederseniz bir rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz. Rehberiniz size uzay ve gezegenler hakkında bilgi verirken siz de göz alıcı ışıklandırmaların, uzay simülasyonlarının ve gezegen maketlerinin arasında dolaşarak keyifli vakitler geçirebilirsiniz. 

Maksem Darphane Kültür Merkezi

Darphane Kültür Merkezi ve Para Müzesi, Osmanlı kurucularından biri Orhan Gazi'nin ilk defa para bastırdığı yer olan binada kurulmuştur. Geçmişte uzun bir süre darphane olarak kullanılan bu bina, günümüzde ise kültür merkezi ve para müzesi işlevi görüyor. 1300'lü yıllarda kurulan bu darphane binası, 1326 yılında Bursa'nın fethi ile birlikte Orhan Bey adına bastırılan ilk Osmanlı akçelerinin bastırıldığı yer olarak biliniyor. Orhan Gazi ile başlayan bu darphane serüveni, IV. Murat'a kadar pek çok padişah ile devam etmiştir. Aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun en kudretli padişahı olarak da bilinen Kanuni Sultan Süleyman da Bursa'da sikkeler bastırmıştır. 

Maksem Darphane Kültür Merkezi'ne Nasıl Gidilir?

Bursa Darphane Kültür Merkezi ve Para Müzesi, Osmangazi ilçesinin Maksem mahallesinde bulunuyor. Şehir içi otobüs hatlarından 4İ, B38 ve G3'e binerek şehir merkezinden beş dakika içerisinde müzeye ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Maksem Darphane Kültür Merkezi Hakkında Önemli Bilgiler

Osmanlı döneminde Bursa Darphane'sinde bastırılan akçe ve sikkeler, ederlerine göre bronz ve gümüş olarak bastırılıyormuş. Hatta Kanuni Sultan Süleyman'ın Sultani adını alan sikkeleri saf altından üretilirmiş. 

Maksem Darphane Kültür Merkezi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu

Sinemadan çok tiyatronun seyircisine yaşattırdığı hisleri tercih edenlerden biri misiniz? O halde Bursa'nın devlet tiyatrosunda sahnelenen oyunlara mutlaka göz atmalısınız! Haftanın 6 günü bir tiyatro oyununun sahne aldığı Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu, aslında onlarca yıldır faaliyet gösteren bir yapı. 1957 yılında açılışının yapıldığı bu tiyatro, eski dönemlerden günümüze kadar popülerliğini hiç kaybetmemiş. Devlet tiyatrosunda sahnelenen oyunları programdan takip edebilir ve biletinizi alarak oyunları izlemeye gidebilirsiniz. 

Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu'na Nasıl Gidilir?

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu, Bursa'nın şehir merkezi olarak sayılan Heykel'de bulunur. Şehrin simgesi haline gelen Atatürk Heykeli'nin karşısında yer alır. Aynı zamanda Bursa Valiliği binasının da çaprasında konumlanmıştır. Bu nedenle ulaşılması oldukça kolay bir lokasyona sahiptir. 

Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu Hakkında Önemli Bilgiler

1879-1882 yılları arasında Bursa valisi olarak görev alan Ahmet Vefik Paşa, Bursa'nın bir tiyatro binasını hak ettiğini düşünüp Devlet Tiyatroları bünyesinde bulunan ilk tiyatro binasını kullanıma açmıştır. 

Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kumyaka Hagios Taxiarchoi (Başmelekler Kilisesi)

780 yılında inşa edilen bir Bizans kilisesi olan Başmelekler Kilisesi, Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunuyor. Bizans İmparatoru IV. Konstantinos Porphyrogenetos tarafından klasik Bizans mimarisi ile inşa ettirilmiş. Geçmişten günümüze pek çok restorasyon geçiren Başmelekler Kilisesi, yılların yorgunluğunu adeta sırtlamış gibi eski görkemini kaybetmiş. Yine de özellikle yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Kare bir yapıya sahip olan bu kilise, kubbe görünümlü bir çatıya sahip. 

Kumyaka Hagios Taxiarchoi (Başmelekler Kilisesi)'ne Nasıl Gidilir?

Mudanya ilçesinin Kumyaka mahallesinde bulunan Başmelekler Kilisesi'ne, Bursa şehir içi hatlarından 991 numaralı otobüs ile ulaşabilirsiniz. 

Kumyaka Hagios Taxiarchoi (Başmelekler Kilisesi) Hakkında Önemli Bilgiler

Yıl içerisinde her ne kadar ziyaretçilere kapalı olsa da, Başmelekler Kilisesi, Rum Ortodoks mensubu vatandaşlar tarafından yortu ve paskalya gibi özel günlerde mutlaka ziyaret ediliyor. 

Oylat Kaplıcaları

Bursa'da termal kaplıca denince ilk akla gelen yerlerden biri Oylat Kaplıcaları. İnegöl ilçesinde yer alan bu termal kaynak, yıl içerisinde yerli yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Yalnızca şifalı suyundan dolayı değil, aynı zamanda temiz havası sayesinde de ziyaretçilerin uğrak lokasyonu olan Oylat Kaplıcaları, uygun fiyatlı otelleriyle de ziyaretçilerden tam not alıyor. 

Oylat Kaplıcaları'na Nasıl Gidilir?

Oylat Kaplıcaları, Bursa şehir merkezinden 77 km uzaklıkta bulunan İnegöl ilçesinde yer alıyor. Bursa terminalinden kalkan İnegöl otobüslerine binerek 1 saat içerisinde Oylat Kaplıcalarına ulaşabilirsiniz. 

Oylat Kaplıcaları Hakkında Önemli Bilgiler

Oylat Kaplıca'larında konaklayabileceğiniz birden fazla otel çeşidi bulunuyor. Tercihinize göre içerisinde sauna, spa, masaj veya hamam gibi hizmetleri bulunan otelleri tercih edebilir, termal suların şifalarından faydalanabilirsiniz. 

Oylat Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Oylat Şelalesi 

Doğa ve temiz hava tutkunları, bu lokasyon tam size göre! İnegöl'de yer alan Oylat Şelalesi, çam ve kestane kokuları arasında akan tertemiz su ile sizleri karşılayacak. Suyunun şifalı olduğuna inanılan Oylat bölgesine bir de bu yönden göz atmaya ne dersiniz?

Oylat Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Oylat Şelalesi, tıpkı Oylat Kaplıcaları gibi şehir merkezinden 77 km uzaklıkta. Şelale'ye ulaşmak için özel aracınızı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda toplu taşıma tercih etmek isterseniz de terminalden kalkan İnegöl otobüsleri ile 1 saat içerisinde şelaleye varabilirsiniz.

Oylat Şelalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Oylat Şelalesi, özellikle Oylat Kaplıcalarına giden ziyaretçilerin mutlaka uğradığı lokasyonlar arasında yer alıyor. Şelaleye ulaşmak için kaplıcaların bulunduğu alandan yaklaşık 3 kilometre yürüyüş yaparak ormanın içerisinden geçmeniz gerekiyor. Ziyaretçiler için hem keyifli hem de yorucu bir deneyim olan bu yürüyüş gözünüzü korkutmasın, Oylat'ın tertemiz havasında zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayacağınıza eminiz. 

Oylat Şelalesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

Sadağı Kanyon Tabiat Parkı

Orhaneli ilçesinde yer alan Sadağı Tabiat Parkı, Bursa'nın kanyon olarak adlandırılan bir tabiat parkıdır. Özellikle yaz aylarında kampçıların ve piknik severlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Tam 12 km uzunluğa bulunan bu kanyonda yürüyüş yaparken kaya duvarlarında insan ya da hayvan figürlerine denk gelirseniz şaşırmayın sakın! Haftasonunu yemyeşil bir ortamda ve huzur içinde geçirmek isterseniz tercihiniz şimdiden belli, Sadağı Kanyonu!

Sadağı Kanyon Tabiat Parkı'na Nasıl Gidilir?

Orhaneli ilçesinde bulunan Sadağı Kanyonu, Bursa şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kanyona toplu taşıma ile ulaşmak için terminalden Orhaneli otobüsüne binmelisiniz. Sonrasında Orhaneli ilçesine ulaştığınızda kanyona giden özel minibüsler ile yolculuğunuza devam edebilirsiniz. 

Sadağı Kanyon Tabiat Parkı Hakkında Önemli Bilgiler

Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı, doğal sıcak su kanalları ile çevrelenmiştir ve bu doğal suyun halk arasında romatizma, eklem ağrısı gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılır. Denemeye ne dersiniz?

Küreklidere Şelalesi

Bursa'nın doğal güzelliklerini görmek istiyorum, şehirden çok da uzaklaşmak istemiyorum diyorsanız, Küreklidere Şelalesi görülmeye değer! Şehir merkezinden yalnızca 20 kilometre uzaklıkta bulunan Küreklidere Şelalesi, Kent Ormanı'nın içinde bulunuyor. Bursa'da en iyi piknik yapılacak yerler arasında yer alan Kent Ormanı, doğayla iç içe olmak ve sevdikleriyle keyifli anılar paylaşmak isteyenler için mükemmel bir piknik noktası. Kaynağını Uludağ'ın eteklerinden alan Küreklidere Şelalesi, 1900 metre yükseklikten inmekte. Şelaleden gelen serinlik özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalanlara adeta şifa niteliğinde oluyor. 

Küreklidere Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Hamamlıkızık mahallesinde yer alan Küreklidere Şelalesi'ne ulaşmak biraz çaba gerektiriyor. Zira şelalenin yakınından geçen bir yol henüz bulunmuyor. Bu nedenle Kent Ormanı'nın içerisine aracınızı park ettikten sonra yaklaşık yarım saat kadar yürüyüş yapmanız gerekiyor. Açık hava ve doğa meraklılarının favori lokasyonlarından biri olan Küreklidere Şelalesi, uzun yürüme yoluna rağmen kesinlikle görülmeye değer!

Küreklidere Şelalesi Hakkında Önemli Bilgiler

Ormanın yeşilliği ve şelalenin masmavi sularının büyük bir uyum içerisinde yer aldığı Küreklidere Şelalesi, tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz bir doğa harikası. Şelale, toplamda elliden fazla ağaç çeşidinin yer aldığı bir vadi içerisinde yer alıyor. 

Bursa Piknik Alanları

Bursa gezinizde günübirlik doğa kaçamakları ve açıkhava yemekleri için tercih edebileceğiniz Bursa Piknik Alanları içeriğimizi okuyabilirsiniz.