Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Büyükada'da Kadınlar Plajı Var mı? Büyükada Plajları ve Büyükada'da Denize Girilecek Yerler

Büyükada'da Kadınlar Plajı Var mı? Büyükada Plajları ve Büyükada'da Denize Girilecek Yerler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 05 Temmuz 2024 - 13:40
 • Son Güncellenme: 05 Temmuz 2024 - 14:12
Büyükada'da Kadınlar Plajı Var mı? Büyükada Plajları ve Büyükada'da Denize Girilecek Yerler

İstanbul’un en büyük ve en gözde Prens Adası olan Büyükada, büyüleyici doğası, tarihi dokusu ve eşsiz plajları ile şehirden uzakta keyifli bir kaçamak yapma imkânı sunuyor. Özellikle yaz aylarında denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için Büyükada, birbirinden güzel plajlarıyla ideal bir destinasyon. Beltur Plajı’ndan Yörükali Plajı’na, Aya Nikola Halk Plajı’ndan Naki Bey Plajı’na kadar pek çok plajda yüzme, güneşlenme ve su sporları yapma imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca, Büyükada’nın eşsiz atmosferini doyasıya yaşamak için konaklama seçeneklerini de değerlendirebilir, adada daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Büyükada’nın en popüler plajlarını, konaklama alternatiflerini ve ulaşım bilgilerini sizler için derledik. Hazırsanız, Büyükada’nın büyülü dünyasına adım atalım!

{ad:0}

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri},

Büyükada Beltur Plajı

Büyükada'da yeni açılan Beltur Plajı, 500 kişilik kapasitesiyle adaya gelen ziyaretçilere konforlu bir plaj deneyimi sunuyor. Hem Bostancı'dan hem de Kartal'dan ücretsiz tekne servisi ile ulaşabileceğiniz Beltur Plajı, ulaşım masrafı konusunda da büyük bir avantaj sağlıyor.

Beltur Plajı'nın sadece geniş ve konforlu bir plaj olmasından öte sunduğu bir diğer avantaj da kafe ve restoran menülerinin uygun fiyatları. Ekonomik bir sahil günü geçirmek isteyenler için ideal bir mekân olan Beltur Büyükada, platform şeklinde bir plaja ve platformun üst kısmında ağaçlar altında bir mesire alanına sahip. Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için ideal bir ortam sunuyor.

Nasıl Gidilir?

Beltur Büyükada'ya Bostancı ve Kartal'dan ücretsiz tekne seferleri ile ulaşabilirsiniz. Bu sayede adaya ulaşım ve plaja giriş için tek bir ödeme yapmanız yeterli oluyor

Yörük Ali Plajı

Büyükada'ya vapurla indikten sonra iskelenin yanındaki ücretsiz tekne servisi ile 20 dakikada ulaşabileceğiniz Yörükali Plajı, keyifli bir plaj günü geçirmek için ideal bir mekan. Kumlu plajı ve sığ denizi ile çocuklu aileler için oldukça uygun olan plaj, sunduğu çeşitli imkanlar ile her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. 1980'li yıllardan beri popülerliğini koruyan plaj, günümüzde de büyük ilgi görmektedir. Büyükada beach kültürünü yaşatan Yörükali Plajı, hem konaklama hem de plaj hizmetleri sunan Yörükali tesislerine dahil. Büyükada plajları arasında en güvenilir olanlardan biri. 

Yörükali Plajı'nda Sizi Neler Bekliyor?

  • Uygun Fiyatlı Giriş: Hafta içi, hafta sonu ve bayram günlerine göre değişen giriş ücreti, şezlong, minder, şemsiye, sehpa, emanet kasası, duş, soyunma kabini, Wi-Fi ve plaj kullanımı dahil.
  • Çocuklar için Eğlence: Kumlu plajı ve deniz içerisindeki atlama platformu ve mini kaydırak çocuklar tarafından çok seviliyor.
  • Kafe Servisi: Plajda kafe servisi mevcut. Dilerseniz dışarıdan yiyecek de getirebilirsiniz.
  • Lüks Çadır Deneyimi: Büyükada'nın ilk ve tek lüks çadır deneyimi olan Büyükada Glamping de Yörükali Plajı'nda yer alıyor.
  • Çocuk Oyun Alanı: Plajda çocuklar için oyun alanı da bulunuyor.
  • Motel Konaklama Seçeneği: Yörükali tesislerinde konaklayanlar için plaj ücretsiz.
  • Sıcak Su, Balkon ve Uydu Yayını: Motel odalarında sıcak su, balkon ve uydu yayını gibi imkanlar da mevcut.
  • Cankurtaran ve Güvenlik: Plajda cankurtaran hizmeti ve güvenlik kameraları da bulunuyor.
  • Yeme-İçme: Plaj çevresinde geç saatlere kadar hizmet veren yeme-içme imkanları da bulabilirsiniz.

Yörükali Plajı'na Nasıl Gidilir?

Plaja ulaşım çarşıdaki iskeleden ücretsiz tekne ile yapılıyor. Yürüyerek 40 dakika, bisiklet ile 20 dakikada da plaja ulaşabilirsiniz.

Aya Nikola Halk Plajı

Büyükada'nın en sakin plajlarından biri olan Aya Nikola Halk Plajı, sığ suları ve huzurlu atmosferi ile yüzme bilmeyenler ve çocuklar için ideal bir plaj. Özellikle hafta içi günlerde oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Plajın sığ denizi, yüzme bilmeyenler ve çocuklar için ideal. Aya Nikola Halk Plajı'na giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz plajdaki işletmelerden ücret karşılığında kiralayabilirsiniz. Plajda yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz büfeler ve kafeler ayrıca cankurtaran bulunuyor. 

Nasıl Gidilir? 

Aya Nikola Halk Plajı'na Büyükada iskelesinden motor seferleri ile ulaşabilirsiniz. Motor seferleri yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Plaja yürüyerek yaklaşık 1 saatte, bisikletle ise 30 dakikada da gidebilirsiniz.

 Büyükada Naki Bey Plajı

Naki Bey Plajı, 1984 yılından beri Büyükada'da hizmet veren bir aile işletmesi. Restoranı, büfesi ve cankurtaranıyla keyifli bir plaj günü geçirmeniz için her şey düşünülmüş. Büyükada plajları arasında en temizlerinden biri olan Naki Bey Plajı'nda, Büyükada'nın seçkin lezzetlerini de tadabilirsiniz.  Naki Bey Plajı, "Damsız Girilmez" levhasıyla da belirtildiği gibi, aileler için uygun bir ortama sahip. Çocuklar için kumluk oyun alanı da mevcut. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunuyor. Plajın denizi sığ ve boy seviyesine kadar kumlu. Plaj, 0-7 yaş için ücretsizken, 7-12 yaş arası çocuklar için %50 indirim uygulanıyor.

Eskibağ Plajı (Halik Koyu Plajı)

Büyükada'nın en popüler koylarından biri olan Eskibağ Koyu'nda yer alan Eskibağ Plajı, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için iyi bir alternatif. Sessiz ve huzurlu atmosferi ile hem dinlenmek hem de eğlenmek için mükemmel bir ortam sunuyor. Eskibağ Plajı, Büyükada'daki diğer plajlara kıyasla daha uygun bir giriş ücretine sahip.

Nasıl Gidilir?

Eskibağ Plajı'na Büyükada iskelesinden ücretsiz tekne servisi ile ayrıca veya bisiklet kiralayarak da plaja ulaşabilirsiniz.

 Prenses Koyu Plajı

Büyükada'nın en güzel koylarından biri olan Prenses Koyu, tertemiz denizi ve sakin atmosferi ile adeta bir cennet köşesi. Bu şirin koyda keyifli bir plaj günü geçirmek için her şey var.

Prenses Koyu Plajı, Büyükada'nın en temiz denizlerinden birine sahip. Plajın denizi oldukça sığ. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için de güvenli bir plaj. Plajda şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar sunan bir tesis yer alıyor. Plajda çeşitli restoran ve kafeler ayrıca çocuklar için oyun alanı da bulunuyor.

Büyükada Nizam Plajı

Büyükada'nın en sakin ve huzurlu plajlarından biri olan Nizam Plajı, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için ideal bir seçim. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan bu plaj, günümüzde ince ve uzun bir iskeleye sahip ve diğer Büyükada plajlarına göre daha uygun giriş ücretiyle dikkat çekiyor.

Plajın denizi oldukça temiz ve kumsalı da ince kumdan oluşuyor ve Büyükada'daki diğer plajlara göre daha uygun giriş ücreti ile dikkat çekiyor. Plaja dışarıdan yiyecek ve içecek kabul ediliyor. Ayrıca, plajda soft içecek satışı da mevcut Plaj, duş, şezlong ve büfe gibi imkanlar da sunuluyor. Ayrıca, plajda geç saatlere kadar hizmet veren bir büfe de yer alıyor. Plajda pansiyon ve otel ile hizmet veren konaklama imkanları da bulunuyor.

Viranbağ Plajı

Büyükada'nın en özel plajlarından biri olan Viranbağ Plajı, 150 kişilik kapasitesi ile sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Eskibağ Butik Otel tarafından işletilen plaj, düğün ve parti gibi özel organizasyonlar yapılıyor.

Viranbağ Plajı, Büyükada'nın en sakin plajları arasında ve plajın denizi ise oldukça temiz ve berrak. Plajda şemsiye, şezlong, minder, duş ve tuvalet gibi imkanlar bulabilrsiniz. Ayrıca plajda bulunan kafeden yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?

Plaja iskeleden kalkan motorla veya büyük tur yolu üzerinde yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Çamakya Koyu

Büyükada'nın en popüler plajlarından biri olan Çamakya Koyu, yosun ve çakıl bakımından diğer plajlara göre daha temiz ve bakımlı Aileler ve kalabalık arkadaş grupları için ideal bir ortam sunan Çamakya Koyu, "aile plajı" olarak da bilinir. Çamakya Koyu Plajı'na giriş ücretsiz. Sezonda şemsiye, şezlong gibi hizmetlerden yararlanmak istiyorsanız belirli bir ücret karşılığında hizmet satın alabilirsiniz.

Koyda yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafeler bulunuyor. Bu işletmeler geç saatlere kadar hizmet vermeye devam ediyor.

Nasıl Gidilir?

Plaja adanın arka tarafında kalmaktadır ve yaklaşık 45 dakikalık bir yürüme mesafesi ile ulaşılabilir. Ayrıca, 10 dakikalık bir fayton yolculuğu ile de plaja ulaşabilirsiniz.

Kumsal Aile Plajı

Büyükada'da ailenizle keyifli bir plaj günü geçirmek için ideal bir yer arıyorsanız, Kumsal Aile Plajı'nı tercih edebilirsiniz. Aile Plajı, adından da anlaşılacağı üzere, aileler için özel olarak tasarlanmış bir plaj. Burada çocuklar için oyun alanları ve sığ deniz gibi imkanlar sunuluyor ve plaj düzenli olarak temizlenip bakımı yapılıyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti mevcut. 

Büyükada'da Kadınlar Plajı Var mı?

Büyükada plajlarını sıraladık. "Büyükada kadınlar plajı var mı?" plajlar konusunda sıkça sorulan sorulardan biri. Büyükada'da kadınlara özel bir plaj bulunmuyor. Ancak "aile plajı" olarak bilinen Kumsal Aile Plajı ve Çamakya Koyu Plajı, damsız girişin yasak olduğu Naki Bey Plaj,  aileler için uygun plajlar arasında. Dilerseniz bu plajlardan biri de tercih edebilirsiniz. 

Büyükada'da Nerede Kalınır?

Büyükada plajlarına gelmişken Büyükada'daki gezilecek yerleri de görmek isteyebilirsiniz. Bunun için günübirlik bir gezi planlamanıza gerek yok. İstanbul'un en büyük Prens Adası olan Büyükada'da konaklama açısından sayısız seçenek var. Konaklama için tercih edebileceğiniz oteller, genellikle sahil şeridinde veya adanın iç kesimlerinde yer alıyor. Lüks otellerden butik otellere, pansiyonlardan kiralık villalara kadar birçok seçenek mevcut. Deniz manzaralı odalarda konaklayarak, adanın sakinliğini ve güzelliğini her an yaşayabilirsiniz. Büyükada’daki otellerin çoğu, plajlara ve restoranlara yürüme mesafesindedir, bu da ada içinde rahatça gezmenize olanak tanıyor. Konaklayacağınız oteli seçerken, hem bütçenize uygun hem de beklentilerinizi karşılayacak bir yer bulmak için  Büyükada otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede, tatilinizi planlarken konforlu ve keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.