Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Büyükçekmece Beltur plajı nerede ve giriş ücreti ne kadar? Büyükçekmece plajına nasıl gidilir?

Büyükçekmece Beltur plajı nerede ve giriş ücreti ne kadar? Büyükçekmece plajına nasıl gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 04 Temmuz 2024 - 18:39
 • Son Güncellenme: 04 Temmuz 2024 - 18:40
Büyükçekmece Beltur plajı nerede ve giriş ücreti ne kadar? Büyükçekmece plajına nasıl gidilir?

İstanbul’un batı yakasında, Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan Büyükçekmece Plajı, yaz aylarında serinlemek ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası. Ücretsiz olması, yeme-içme olanakları, çeşitli su sporları ve yaz aylarında düzenlenen etkinlikler sayesinde her yaştan ziyaretçi için cazip bir destinasyon haline gelmiştir.  Hem kadınlar hem de erkekler için açık olan bu ücretsiz plaj, geniş kumsalı, güvenli derinlikteki denizi ve sunduğu çeşitli olanaklarla da cazip bir plaj. Ulaşımı da oldukça kolay olan Büyükçekmece Plajı, özel araç ya da toplu taşıma ile rahatlıkla erişilebiliyor.  Büyükçekmece Plajı hakkında bilmeniz gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdik. 

{ad:0}

{search:buyukcekmece-otelleri,Büyükçekmece Otelleri},

Büyükçekmece Plajı Hakkında 

  • Plaja girişler karışık olup kadınlar ve erkekler için ayrı bir bölüm ya da gün yok. Ayrıca plaj, yüzme bilmeyenler ve çocuklar için güvenli derinlikte. Plaj geniş bir kumsala sahiptir.
  • Plajda Mavi Bayrak yoktur.
  • Bölgeye şahsi araç, toplu ile ulaşım sağlanabiliyor.
  • Boğulma vakalarını önleyebilmek adına cankurtaran görev yapıyor.
  • Yıkanmak ya da tuzlu sudan arınmak için duş mevcut.
  • Yatıp uzanmak veya güneşlenmek için şezlong bulunuyor.
  • Plajda mayo, bikini, şort gibi deniz kıyafetlerini giyebilmek için soyunma kabinleri yer alıyor.

Büyükçekmece Plajı Nerede?

Büyükçekmece Plajı , özellikle yaz aylarında tarafından serinlemek ve denizin tadını çıkarmak isteyen İstanbullular tarafından sıkça tercih ediliyor. Büyükçekmece Plajı, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan ücretsiz bir plaj. Konum olarak Marmara Denizi içerisinde kalıyor. İlçe merkezine mesafesi özel araç ile 1 km civarında.

Büyükçekmece Plajı’na Nasıl Gidilir? 

Plajın İstanbul’un merkezi bölgelerine ve diğer ilçelere ulaşım oldukça kolay. Toplu taşıma araçları ve özel araçlarla rahatlıkla plaja ulaşmak mümkün. Toplu taşıma ile plaja ulaşmak için Büyükçekmece’den geçen bütün otobüs ve minibüsleri kullanabilirsiniz. 

Büyükçekmece Plajı Giriş Ücreti

Büyükçekmece Plajı’na giriş ücretsizdir. Asgari ihtiyaçların karşılanabileceği duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetler ise Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından 2 lira karşılığında sağlanıyor.

 Büyükçekmece Plajı'nda Yeme-İçme

Büyükçekmece Plajı’na gelecekseniz ne yiyeceğim diye düşünmenize gerek yok! Büyükçekmece Plajı’nda yemek ve içecek ihtiyacını karşılamak isteyenler için restoran, büfe, kafeterya, market, bar hizmet veriyor. Plaj çevresinde çok sayıda restoran, kafe ve yiyecek-içecek noktası bulunuyor. 

 Büyükçekmece Plajı Etkinlikleri

Büyükçekmece Plajı, yaz aylarında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Plajda konser, spor etkinlikleri ve özel organizasyonlar düzenleniyor.

Büyükçekmece'de Nerede Kalınır?

Büyükçekmece plajına İstanbul dışında gelenler için ilçedeki konaklama seçenekleri oldukça çeşitli ve her bütçeye uygun oteller bulunuyor. Deniz manzaralı lüks otellerden, uygun fiyatlı butik otellere kadar birçok seçenek sunan Büyükçekmece, ziyaretçilerine konforlu ve keyifli bir konaklama deneyimi vaat ediyor. Büyükçekmece’deki oteller hakkında daha detaylı bilgi almak ve rezervasyon yapmak için Büyükçekmece otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.