Yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği şu günlerde herkes serin bir yerler arayışına girdi. Bu arayışta bizlerin aklına ilk gelen ve her fırsatta kaçtığımız Kuzey Ege kıyılarına, eminiz ki sizler de gitmek için günleri sayacaksınız. Kuzey Ege’nin bizi çeken ve kendine aşık eden serin sularının yanında tarihi dokusu, enfes doğası, tertemiz, bol oksijenli havası ve sıcacık, cana yakın insanları sizleri de bekliyor.O zaman hadi gelin buz gibi sularında doyasıya serinleyebileceğiniz Kuzey Ege Rotalarını beraber keşfedelim!
{ad:0}Yüzyıllar öncesinden gelen antik bir kentin, antik bir limanı burası. Antik diyoruz ama aslında bu liman ellili yıllara kadar kullanılıyormuş. Eski dönemlerde meşe palamudu boya sektörü için önemli bir ham maddeymiş ve bu kentin etrafı da meşe palamudu ormanlarıyla ünlüymüş. Bu ormandan toplanan palamutlar limandaki depolarda saklanıp antik limana gelen gemilere doldurulup iç ve dış piyasaya satılırmış. Vinil boya ham maddesinin bulunmasıyla birlikte artık meşe palamuduna ihtiyaç kalmamış ve buradaki köylü halk da meşe ağaçlarının çoğunu kömür elde etmek için kesmiş. Ancak limana geldiğinizde etrafınıza biraz dikkatli bakarsanız hala meşe palamudu ağaçlarının size el salladığını görürsünüz. Limandaki otellerin çoğu da işte bu dönemde depo olarak kullanılan binaların otele çevrilmesiyle hayata kazandırılmış.
Peki meşe palamutlarıyla tanışabileceğiniz Assos Antik Liman nerede? Assos Antik Liman’ı, Çanakkale iline yaklaşık 87 km uzaklıkta bulunan Behramkale Köyü’nde yer alıyor.
Assos Antik Limanı’na nasıl gidilir sorunuza birçok alternatif bulabilirsiniz. Çanakkale’ye uzak bir şehirden gelmeyi planlıyorsanız uçak ile ulaşım tabii ki çok daha konforlu olacaktır. Ulaşım için uçağı tercih etmeniz durumunda Çanakkale, Balıkesir ve İzmir havalimanlarını tercih edebilirsiniz. Fakat Çanakkale ve Balıkesir havalimanlarında uçuş yoğunluğunun çok olmamasından dolayı İzmir havalimanını tercih etmenizi öneririz. İzmir havalimanından otogara geçerek Çanakkale otobüsleri ile Ayvacık’a kadar gidip oradan dolmuş ile Assos’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs veya bireysel aracınız ile yolculuk yapmak isterseniz ilk önce Çanakkale’ye daha sonra Ayvacık’a geçebilirsiniz.
Assos küçük bir yer olmasına rağmen yapılacak aktiviteler için size birçok seçenek sunuyor. Tarihi kentin tüm detayları ile geçmişin büyüsünü yaşayabilir, Behramkale Köyü’nün doğallığının yanında yerel özelliklerini keşfedebilirsiniz. Plan oluşturmanıza katkı sağlayacak daha fazla detay için Assos Yapılacak Şeyler ve Görülecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca Neredekal.com güvencesi ile Assos otellerinde şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz.
{search:assos-antik-liman-otelleri,Assos Antik Liman Otelleri}
Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Gökçeada, Ege Deniz’inin kuzey kısmında ve Saros Körfezi’nin girişinde yer alıyor Kaleköy'ü, Eskibademli köyü, Zeytinköy'üyle Gökçeada zamanın bir dönemde ilerlemeyi unuttuğu yerlerden. Öylesine güzel, sakin, huzur dolu ve öylesine sıcacık insanlara sahip bir ada! Gökçeada, yılın her mevsimi farklı güzellikler sunarak gezmeyi ve keyfi sevenlerin tercihleri arasında yer alıyor.
Gökçeada ulaşım konusunda zorlanmayacağınıza emin olabilirsiniz. Çanakkale’ye ister toplu taşıma ile isterseniz de bireysel aracınız ile ulaştıktan sonra feribot veya deniz otobüslerini kullanarak Gökçeada’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Barba Yorgo'nun şarapları eşliğinde, onun mekanında gün batımı ve akşam eğlenceleriniz, Ayşe teyzenin adaya özgü enfes yemekleri, Mustafa'nın Kayfesi ve buz gibi deniziyle Gökçeada tatiliniz her aklınıza geldiğinde yüzünüzde bir tebessüm belirecek eminiz, tıpkı bizde olduğu gibi. Yılın her mevsimi çokça tercih edilen Gökçeada’da yerinizi hemen ayırtmak için uygun fiyatlı ve zevkinize uygun Gökçeada Butik Otelleri’ ni inceleyebilirsiniz.
{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri}
Assos’un güneyinde yer alan Kadırga Koyu, Kazdağları'nın enfes doğası ve tertemiz havasından nasibini alan yerlerden biri. Kadırga Koyu, bölgenin en sevilen mavi bayraklı plajına sahip. Çakıl taşlarından oluşan plaj alanında otellerin şezlong ve şemsiyeleri var. Ancak sizler isterseniz sahile şemsiyenizi kurup, havlunuzu alıp buz gibi suya girebilirsiniz. Bu harika denizin tadını çıkarmak için Kadırga Koyu’na nasıl gidilir? Kendi aracınız ile yolculuk yapmayı tercih ediyorsanız ilk önce Çanakkale’ye gelip daha sonra da Küçükkuyu- Assos- Kadırga Koyu sıralamasını izleyerek Kadırga Koyu’na ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma aracı kullanmanız durumunda yine otobüs ile Çanakkale’ye ulaştıktan sonra otogardan kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz.
Kadırga Koyu’nda yapılacak aktiviteler arasında şehir gürültüsünden uzak denizin keyfini çıkarmanın yanında tarihi güzellikleri keşfetmeyi de ekleyebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken tarihi Athena tapınağına uğramanızı öneririz. Kadırga Koyu’nda doğanın, tarihin çıkaracağınız harika bir tatilde konaklama imkanları için Kadırga Koyu Otelleri’ne göz atın! {search:kadirga-koyu-otelleri,Kadırga Koyu Otelleri}
Çanakkale’ye bağlı Ege Denizi’nin Kuzey’inde yer alan; Kuzey Ege'nin gözbebeği Bozcaada bizlerin en sevdiği yerlerin başında geliyor. Fırsat buldukça hafta sonları bile kaçtığımız Bozcaada; buz gibi suya sahip plajları, enfes ada lezzetleriyle donatılmış rakı – balık masaları, domates reçelli kahvaltı sofraları ve huzur dolu ortamıyla ruhun da doyduğu cennetten bir köşe. Unutamayacağınız bir tatil deneyimlemek için Bozcaada’ya nasıl gidilir? Özel aracınızla, otobüsle veya uçakla Çanakkale’ye ulaştıktan sonra feribot ile rahatlıkla Bozcaada’ya gidebilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi Bozcaada yapısı, yemekleri, denizi ile tam bir cennet yeri! Bozcaada ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve bir seyahat planı oluşturmak için Bozcaada İle İlgili Her Yerde Bulamayacağınız Özel Tüyolar yazımıza bakabilirsiniz.
Ayrıca Bozcaada’nın ruhunu yansıtan birbirinden güzel Bozcaada Otelleri’ni şimdi inceleyebilirsiniz.
{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}
Osmanlıdan günümüze küçük bir balıkçı kasabası Babakale! Biga yarımadasının en batı ucunda yer alan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı bu köy, turizmin bölgede gelişmesiyle yapılaşmanın da arttığı bir yer. Burası diğer tatil bölgelerine göre biraz daha ekonomik bir yer. Ayrıca bu kasaba pek fazla kişi tarafından bilinmiyor. Bu sebeple de daha sakin bir tatil arayanlar için Babakale doğru adres.
Peki sessiz sakin bir tatil için Babakale’ye nasıl gidilir? Babakale’ye şahdi aracınız ile Ezine’den Gürpınar güzergahını izleyerek ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma tercih etmeniz durumunda Çanakkale iline bağlı Ezine Otogarı’ndan otobüsler ile kısaca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Unutmadan hemen hatırlatalım burada konaklamayıp sadece keşfetmeye gelmiş bile olsanız deniz ürünlerinden yapılmış mezelerin ve balıklarının tadına bakmadan ayrılmayın. Hepsinin tadı damağınızda kalacak. Sırf bu lezzetleri yeniden yiyebilmek için planlar yapacaksınız.
İster günü birlik isterseniz de sessizliğin keyfini çıkarabileceğiniz uzun bir tatil planlayabilirsiniz. İki tür tatil için de Babakale’yi keşfetmenin hakkını vermek için Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü yazımızı inceleyerek plan yapabilirsiniz.
{search:babakale-otelleri,Babakale Otelleri}
Kazdağları'nın eteğindeki Küçükkuyu, Ege'nin başladığı yer. Küçükkuyu, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı harika bir kasaba! Masmavi deniziyle, yemyeşil çam ormanlarının birbirlerine yaslandıkları şirin tatil beldesinin bir tarafı Yeşilyurt köyü diğer tarafı ise Adatepe.
Şimdiden gözünüzde canlandığını tahmin edebiliyoruz. Öyleyse hemen akıllara gelen Küçükkuyu’ya nasıl gidilir sorunuza cevap verelim. Küçükkuyu’ ya bir çok yoldan ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan kendi aracınız ile gelmeyi planlıyorsanız Yalova-Bursa-Balıkesir-Edremit güzergahını rahatlıkla tercih edebilirisiniz. Ayrıca Yenikapı-Bandırma feribotu ile Bandırma’ya ulaştıktan sonra Gönen-Edremit yolu üzerinden hızlıca Küçükkuyu’ya ulaşabilirsiniz. İzmir üzerinden ise Aliağa-Ayvalık-Edremit-Akçay-Altınoluk yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma tercihi için birçok şehirlerarası otobüsün Küçükkuyu’ya seferlerinin olduğunu belirtmek isteriz.
Doğal güzellikleriyle, kum plajı ve serin sularıyla, eski taş evlerin restore edilerek kullanılmaya başlanmasıyla tatilcilerin hayran kaldığı Küçükkuyu'da geçmişin izlerini takip ederek yeni keşiflerde bulunabilirsiniz. Keşfedilecek daha fazla yer için Küçükkuyu Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar ‘ı inceleyebilirsiniz.
Ek olarak Neredekal.com güvencesi ile Küçükkuyu Butik Otelleri’nde şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz. {search:kucukkuyu-otelleri,Küçükkuyu Otelleri}
Attığınız her adımda tarihin yanı başından ilerlediğiniz Cunda ya da Alibey Adası, Ayvalık'ın en sevilen yerlerinden. Otantik tarihi taş binaları, sevimli kedileri, sıcakkanlı ve candan insanlarıyla Cunda hafta sonları bile hayata bir mola diyenlerin uğrak yerlerinden. Hemen bakalım, Cunda nerede? Cunda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı küçük bir ada. Hatta Ayvalık’ta bulunan birçok adadan yerleşime açık olan tek ada!
Peki Cunda’ya nasıl gidilir? Bireysel aracınızla veya toplu taşıma ile Ayvalık’a geldikten sonra iş çok kolaylaşıyor. Kendi aracınızla ister karayolunu kullanarak isterseniz de deniz yolunda feribotu tercih ederek Cunda’ya ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma tercihinizde ise yine Ayvalık ilçesinden belediyeye ait otobüsleri tercih edebilirsiniz.
Üstü kadar altı da capcanlı olan su altı zenginlikleriyle Cunda'da meraklılarının dalış yapabileceğini de hemen hatırlatalım. Ayrıca buz gibi denizinden çıkıp enfes lezzetlere sahip balıkları ve mezeleriyle, rakı – balık – Ayvalık uyumunu sonuna kadar yaşamak için istikamet Cunda. Daha detaylı bilgi için Adalar Rehberi: Cunda Adası yazımıza kesinlikle göz atın!
{search:cunda-otelleri,Cunda Otelleri}
Sarıkız’ın memleketi Akçay, dünyada oksijeni en bol yerlerden biri olan Kazdağları’nın eteklerinde, denizle Sarıkız'ın memleketi Akçay, dünyada oksijeni en bol yerlerden biri olan Kazdağları'nın eteklerinde, denizle doğanın kucaklaştığı noktada yer alıyor. Tam olarak Akçay nerede sorusunun yanıtı, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Akçay, Edremit’e yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunuyor. Akçay tertemiz, serin deniziyle ve ekonomik olmasıyla tatilcilerin en sevdiği yerlerden. Ayrıca konaklama tesislerinin fazlalığı da burayı özellikle yaz tatillerinde sıkça tercih edilen yerlerden biri haline getirmiş.
Tatil için Akçay’ın serin sularını tercih etmek isterseniz diye Akçay’a nasıl gidilir sorunuz hakkında hemen bilgi verelim. İstanbul tarafından gelecekseniz İstanbul-Burs-Balıkesir-Edremit-Akçay güzergahı sizin için kısa ve rahat bir yolculuk olacaktır. Ayrıca İstanbul’dan Bandırma’ya feribot ile geçmeyi tercih ederek Bandırma-Balıkesir- Edremit güzergahından da Akçay’a geçebilirsiniz. Farklı şehirlerden yolculuk planlıyorsanız kendi aracınız veya toplu taşıma fark etmeden ilk önce Edremit’e geçtikten sonra Akçay’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Her geçen yıl daha da popüler bir tatil beldesi halini alan Akçay’da ister denizin keyfini çıkarın isterseniz de etrafındaki doğal güzellikleri keşfedin, tercih sizin. Deniz keyfinin yanında şelaleleri, kanyonları da görelin diyorsanız sizi Akçay Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar yazımıza davet ediyoruz. Ayrıca yöresel lezzetleri de tadabileceğiniz Akçay'da; börülce salatasının, höşmerimin, tiritin, mafişi yemeden dönmeyin. Burası sadece yöresel yemekleriyle değil dondurmasıyla da oldukça iddialı. Neden böyle dediğinizi Akçay sokaklarında ve sahilinde yürüyüş yaparken her üç dükkandan birinin dondurmacı olduğunu ve önündeki sırayı görünce anlayacaksınız.
{search:akcay-otelleri,Akçay Otelleri}
Efsanevi İda Dağı'nın bilinen adıyla Kazdağları'nın eteklerindeki bir diğer tatil beldemiz de Altınoluk. Her adımda kare kare fotoğraflamak isteyeceğiniz Altınoluk'ta, güne yöresel lezzetlerin ve bölgenin en iyi zeytinlerinden elde edilmiş olan zeytinyağıyla başlarsınız. Roma Dondurmacısı'ndan buz gibi bir dondurma ya da her köşe başında bulunan lokmacı amcalardan lokma alıp kendinizi buz gibi Altınoluk sularına bırakabilirsiniz.
Kuzeyi Kazdağları güneyi ise Ege Denizi olan Altınoluk nerede? Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk, Edremit ile Küçükkuyu arasında kalıyor. Edremit’e uzaklığı yaklaşık 24 km olan Altınoluk’a nasıl gidilir? Çoğu otobüs firmasının Altınoluk’a direkt otobüs seferi bulunduğu için ulaşım konusunda şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Eğer kendi aracınız ile gelecekseniz ise Balıkesir- Edremit güzergahı üzerinden Altınoluk’a rahatça ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’dan gelenler için Bandırma’ya vapurla geçtikten sonra Balıkesir- Edremit yolu ile Altınoluk’a ulaşma seçeneklerinin olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.
Türkiye’de tatil denildiği zaman birçok farklı seçeneğimiz olduğu için epey şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Sizin için düzenlediğimiz Kuzey Ege Rotalarından çoğu yeri deneyimleyeceğiniz bir tatil planı yapmanız durumunda kışa dinlenmiş bir şekilde hazır olacağınızdan eminiz. Farklı tatil rotalarına, otel ve villa seçeneklere için Neredekal.com üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz.
{search:altinoluk-otelleri,Altınoluk Otelleri}