Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Çanakkale'deki Kamp Alanları

Çanakkale'deki Kamp Alanları

Paylaş
Sinan Sofuoğlu  
Eklenme: 19 Temmuz 2023 - 10:15
 • Son Güncellenme: 25 Mart 2024 - 06:54
Çanakkale'deki Kamp Alanları

Gezmek ve yeni yerler keşfetmek tamamen kişiye özgü bir deneyimdir. Tarih boyunca el üstünde tutulan bir uğraştır. Daha öncesinde milyonlarca kişi bizim yürüdüğümüz yerlerde yürümüş, baktığımız manzaralara bakmış olsa da hissedilen şeyler her zaman kişinin o an ki anısına ait oluyor. Bu yüzden gezmek ve keşfetmek, her zaman diliminde insanın kendine yapabileceği en büyük yatırımlar arasında yerini alıyor. Siz de bu keşfin tadını en çok doğada çıkarabiliyorsunuz. Çünkü doğa, tıpkı insan gibi, değişen ve gelişen bir şeydir. Yeni şeyler yapmak, yeni deneyimler edinmek, doğa aktivitelerine katılmak eşsiz bir zaman geçirmenizi sağlar. Doğa aktiviteleri dediğimizdeyse aklımıza ilk gelenlerden biri hiç şüphesiz kamp yapmak oluyor.

{ad:0}

Ülkemizin muhteşem coğrafyasının nefes kesiciliği göz önüne alınınca gerçekten de dünyada eşi benzerine az rastlanan bir tabloyu seyreylemenize olanak tanıyor. Karadeniz’in yeşillikleri, İç Anadolu’nun kendine has iklimi ve Ege’nin dillere destan plajları düşünülünce Türkiye’ye hayran olmamak neredeyse mümkün değil. Tüm bu yerler arasında Çanakkale hem tarihiyle hem de eşsiz doğasıyla öne çıkıyor ve yılın her mevsiminde, her hava koşulunda kamp yapabileceğiniz harika yerleri sizlere sunuyor. Eğer siz de bir kamp macerası için plan yapıyorsanız ve hedefinizde Çanakkale varsa, kamp yapabileceğiniz en iyi alanları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Bildiğimiz gibi kamp doğayla baş başa kaldığımız bir aktivitedir. Dolayısıyla başınıza beklenmedik zamanlarda gelebilecek her türlü aksiliğe hazırlıklı olmanız gerekiyor. Bunun en kısa ve etkili yoluysa iyi ve doğru kamp çantası hazırlamaktan geçiyor. Kampa gitmeden önce Kamp 101: Bir İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler yazımıza göz atarak unuttuğunuz malzemeler var mı yok mu kontrol edebilirsiniz. 

Bozcaada Akvaryum Koyu Kamp Alanı

Çanakkale'ye bağlı olan Bozcaada, Türkiye'nin en büyük adalarından biri ve şarap bağları, plajları ve tarihi sokaklarıyla ünlü. Rum mimarisine sahip tarihi evleriyle ve kaliteli restoranlarıyla tanınsa da Bozcaada aslında harika kamp alanlarına da sahip. Akvaryum koyunun en belirgin özelliği berrak ve nefes kesici bir deniz manzarasına sahip olmasıdır. Ayrıca temiz tuvalet kullanım alanlarına da sahip. Akvaryum koyunda hem çadır hem de karavan kampı yapabilirsiniz. Eğer Çanakkale gezinizde Bozcaada’yı da ziyaret etmeyi düşünüyorsanız Akvaryum Koyu Kamp Alanı’na uğramanızı tavsiye ederiz. Kamp alanının ücretsiz olduğunu da ekleyelim. 

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Çamlıca Şelalesi Kamp Alanı

Çanakkale’ye yaklaşık 50 km uzaklıkta, Ezine’de yer alan Çamlıca Şelalesi Kamp Alanı yeşillikler içinde, şelale manzarası eşliğinde benzersiz bir kamp deneyimi sunuyor. Ayrıca alanda doğa yürüyüşü yapmaya müsait rotalar da mevcut. Çadırınızı manzaraya karşı kurup doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Çamlıca Şelalesi manzarasıyla baş başa kalmanıza olanak tanıyan bu kamp alanında maalesef tuvalet veya bulaşıkhane gibi ortak kullanım alanları mevcut değil. Yiyecek ihtiyacınızı en yakın bölgeden, yani Çamlıca Köyü’nden karşılayabilirsiniz. Eğer ortak kullanım tesislerinin olmaması sizin için büyük bir eksiyse kamp alanının günübirlik gezilere ve pikniğe de uygun olduğunu ekleyelim. Kamp alanına gitmek için şehir merkezinden Çamlıca Köyü’ne giden dolmuşları kullandıktan sonra yaklaşık 25 dakika yürümeniz yeterli. Hiçbir ücret ödemeden doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı 

Denize sıfır konumda yer alan Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı, harika bir manzaraya sahip. Tesisin temizlik açısından öne çıktığını söyleyebiliriz. Kamp yapmaya gelen kitle, çevreye karşı son derece duyarlı. Sakin bir atmosferde çadır kampı yapmak isteyenler için çok iyi bir seçenek olabilir. Eğer kendinize ait bir çadırınız yoksa kiralama seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Plaj çevresinde hizmet veren tesislerden yemek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, tuvalet ve duş ortak alanlarından faydalanabilirsiniz. Kamp alanına girişler ise tamamen ücretsiz.

Assos Kadırga Koyu Kamp Alanı

Çanakkale gezinizde kesinlikle atlamamanız gereken Assos, kendine has harika kamp alanlarına sahip. Kadırga Koyu ise en popüler örneklerinden. Kamp alanında doğayla tam anlamıyla iç içe, izole olmuyorsunuz fakat tarihi topraklarda harika bir manzaraya karşı kamp yapabiliyorsunuz. Bu yüzden eğlenceye daha yatkın bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bölgede pek çok restoran ve hizmet alanları yer alıyor. Tuvalet ve duş içinse ortak kullanım alanlarından faydalanabiliyorsunuz. Denize girebileceğiniz gibi kamp alanına ayrılmış bölgede şezlong da kiralayabilirsiniz. Kadırga Koyu tıpkı bir otelde kalıyormuşçasına konforlu kamp deneyimi sunan kaliteli bir tesis. Kamp tercihinize göre değişen fiyatlar uygulandığını da ekleyelim.

{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}

Beylik Koyu Kamp Alanı

Genel olarak “Batık Gemi” adıyla da bilinen kamp alanı, Çanakkale’nin en popüler yerleri arasındadır. Kamp alanı karaya oturmuş bir gemiye ev sahipliği yaptığından bu isimle anılıyor. Ücretsiz olarak konaklayabileceğiniz gibi huzurlu ve dinlendirici bir atmosfere sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Karavan kampı için maalesef uygun bir yer değil. Fakat yumuşak kumlu upuzun sahiline çadırınızı kurup manzaranın tadını çıkarabiliyorsunuz. Kampçılar haricinde kalabalıktan uzak denize girmek isteyenlerin de favori mekanları arasında. Girişler ise tamamen ücretsiz. 

Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı

Eğer dalışla ilgileniyorsanız ve kamp yapmayı da seviyorsanız Sualtı Milli Parkı yeni favori mekanınız olabilir. Gökçeada’nın dillere destan manzarası eşliğinde kamp yapmanıza olanak sunarken ülkemizin en ünlü dalış alanına da ev sahipliği yapıyor. Sabah çadırınızda uyanıp kahvaltınızı ettikten sonra sualtını keşfe çıkabilirsiniz. Girişler tamamen ücretsiz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler hizmet veriyor. Ortak kullanım alanlarının da genel olarak temiz olduğunu ekleyebiliriz. Huzurlu ve sakin bir atmosferde kamp yapmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 

Gargara Camping 

Özel bir işletme altında ücretli hizmet veren Gargara Camping, konforlu bir şekilde kamp yapabilmenize fırsat tanıyor. Ayvacık bölgesinin huzurlu doğasının içindeki konumu, eşsiz manzaraların yanında kaliteli ve hijyenik ortak kullanım alanlarını da ziyaretçileriyle buluşturuyor. Özel aracınızla ulaşım sağlayacaksanız otopark hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir çadırınız yoksa işletmenin kiralama hizmeti de verdiğini ekleyelim. 

Kozluyalı Glamping

Ayvacık Köy Altı bölgesinde hizmet veren Kozluyalı Glamping, hem huzurlu hem de özel kamp deneyimi yaşayabileceğiniz temiz ve kaliteli bir işletme. İşletme çadır kampı hizmetinin yanı sıra bungalov tarzı konaklama seçeneklerine de sahip. Bu konaklama birimlerinde adeta bir otelden farksız şekilde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Servis edilen kahvaltılar da bir hayli lezzetli. Eğer kamp aktivitesine benzer bir şeyler arıyorsanız, aklınızda biraz daha rahat bir konaklama fikri varsa Kozluyalı Glamping’e göz atabilirsiniz.

Çanakkale’nin Birbirinden Güzel Plajlarını da keşfedin!

Ayazma Tabiat Parkı Kamp Alanı

Eğer yaz sezonunda Çanakkale’yi ziyaret edecekseniz ve kalabalık bir kamp alanı sizin için uygunsa Ayazma Tabiat Parkı’nın güzellikleri doğru adres olabilir. Ağaçların gölgeleri altındaki yürüyüş parkurları, şelale ve dere manzaraları adeta nefes kesici güzellikte. Ayazma Tabiat Pakı sadece kamp için değil piknik ve günübirlik geziler için de yoğun şekilde tercih ediliyor. Bayramiçi, Evciler istikametinde yer alan kamp alanına sembolik ücretler karşılığında giriş yapabilirsiniz. Ortak kullanım alanları herkese yetecek kadar büyük ve hijyenik. Yemek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz çeşitli işletmeler de tesis içerisinde hizmet veriyor. 

İdagonya Camping 

Yenice’nin Aşağıçavuş bölgesinde hizmet veren İdagonya Kamping, kamp deneyiminizi bir üst noktaya taşıyabilecek kaliteli bir tesis. Çadır alanlarına ek olarak harika manzaralara karşı bungalov tarzı evlerde de konaklayabiliyorsunuz. Diğer kamp alanlarından ayrıldığı en önemli noktaysa deniz manzarası yerine şelaleye yakın yemyeşil bir yerde olması diyebiliriz. Eğer ağaçların çevrelediği gölgelik alanlarda dış dünyadan tamamen izole olmak istiyorsanız ve rahat bir kamp fikri sizin için uygunsa İdagonya Kamping’e bir şans verebilirsiniz. Ağaçların gölgeleri yüzünden yaz aylarında da akşamları serin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu yüzden yanınızda uzun kollu bir giysi bulundurmanızı tavsiye ederiz. 

Kamp malzemeleri listesi yazımızı okuyarak fikir edinebilir, eksik gördüklerinizi yola çıkmadan önce tamamlayabilirsiniz. Eşsiz bir kamp deneyimleyebilirsiniz. 

{search:gökçeada-otelleri,Gökçeada Otelleri}