Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Çeşme’de Nereye Gidilir?

Çeşme’de Nereye Gidilir?

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 14 Mayıs 2013 - 12:39
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023 - 19:11
Çeşme’de Nereye Gidilir?

İzmir’in şirin beldesi Çeşme, otelleri, sakinliği ve uygun konaklama seçenekleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Ege’nin doğal güzellikleriyle bilinen Çeşme'de nereye gidilir? Nereler görülmelidir? İşte bu soruların cevapları... Ilıca Plajı: Ilıca plajı; yaklaşık 2 km uzunluğu ve ince beyaz kumuyla dünyanın sayılı plajları arasındadır. Ilıca; denizin içinde kaynayan, kükürt bakımından zengin termal su kaynağıyla şifa dağıtmaktadır. Çeşme otellerinin bünyesinde kaplıca suyu bulunmaktadır.

Çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca plajının en önemli bir diğer özelliği kıyıdan denize doğru 100 metrelik bir şeridin sığ olmasıdır. Plajların sığ olması, özellikle çocukların sağlık ve can güvenliği açısından elverişlidir. Ilıca’da denizin içinde kaynayan sıcak su; öncelikle Ilıca plajı olmak üzere Çeşme’deki bütün plajları birer termal havuz haline getirmektedir. Termal kaynaklarla beslenen bu sularda; ultraviole ışınlarının insan sağlığına daha yararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

{ad:0}

Ildırı: Ildırı köyünün antik dönemdeki adı Erythrai’dir. Erythrai sözcüğünün Yunancada “kırmızı” anlamına gelen Erythros’tan türediği, kent toprağını kırmızı renginden dolayı Erythrai’nin “Kızıl Kent” anlamında kullanıldığı sanılmaktadır. Bir başka varsayıma göre ise kent adını ilk kurucu Giritli Rhadamanthes’in oğlu Erythros’tan almıştır. Kentte ele geçen bulgular, bu yörede ilk Tunç Çağı’ndan bu yana yerleşimin olduğunu göstermiştir.

Fener Adası: En fazla 15 – 18 metreye kadar derinleşen bu ada akıntı dalışından hoşlananlar için ideal bir bölge. Şansınız varsa adanın daimi ziyaretçilerinden foklarla bile karşılaşabilirsiniz. Ada etrafında iki dalış noktası bulunuyor. Her iki dalış noktası da fazla derin olmayan dip yapısından dolayı genelde ikinci dalışlar için kullanılmakta. Derinlikleri 18 metre olan yörede yapılacak dalışlarda renkli dip yapısı sizi büyüleyecek. Her türlü sünger ve mercanın bulunduğu ada yöresinde karagöz, sarpa gibi küçük sürü balıkları da dalışta size eşlik edecek. Kimi kez fokların görüldüğü adada birkaç eski fok mağarası da bulunuyor.

Yatak Adası: Derinliğin 40 metreye kadar gittiği bu ada yaklaşık 8 -10 metre derinlikte yer alan muhteşem mağarası ile ünlü. Genellikle günün son dalışı için tercih ediliyor. Adanın batısında yer alan iki mağara girişi ve içindeki süngerlerin kapladığı alan ile oluşan renkli cümbüşü makro ve geniş açı fotoğraf çekenler için oldukça uygun. Geniş açı objektif ile içeriye girdikten sonra dışarıya baktığınızda karanlığın önündeki turkuaz renkli mavilikler sizi büyüleyecek.

Eşek Adası: Etrafında birçok dalış noktası olmasına rağmen kaya noktası adanın en güzel yeri. Derinlik 50 -60 metrelere kadar inebiliyor. Özellikle üstü 30 metrelerden başlayıp dibi 40 metrelere kadar inen doğu duvarı her dalgıcının görmek isteyeceği bir yer.

Bu eşsiz yerleri ziyaret etmek için ise yapacağınız tek şey Çeşme otelinizi seçmek… Üstün hizmet kalitesiyle hizmet veren bu oteller, gezi noktalarına oldukça yakın mesafede bulunuyor. Çeşme otel fiyatları ise ziyaretçilerine çok cazip seçenekler sunuyor.