Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Çiçek Pasajı nerede, nasıl gidilir?

Çiçek Pasajı nerede, nasıl gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 18 Ekim 2024 - 17:09
 • Son Güncellenme: 18 Ekim 2024 - 17:10
Çiçek Pasajı nerede, nasıl gidilir?

İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda yer alan, tarihi dokusuyla büyüleyen Çiçek Pasajı’nı keşfetmeye hazır mısınız? İstiklal Caddesi’nin enerjik atmosferinde konumlanan pasaj, hem tarih meraklıları hem de nostalji arayanlar için vazgeçilmez bir durak. 1844-1870 yılları arasında Naum Tiyatrosu’nun bulunduğu bu alanda, büyük bir yangının ardından inşa edilen Çiçek Pasajı, bugün Beyoğlu’nun simgelerinden biri haline gelmiş durumda. Çiçek Pasajı hakkında merak edilen bütün detayları sizin için bir araya getirdik. 

{ad:0}

{search:beyoglu-otelleri,Beyoğlu Otelleri}

Çiçek Pasajı Hakkında Bilgi

Çiçek Pasajı’nın kökleri Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanıyor. Beyoğlu’da yer alan bu tarihi yapı, aslında bir tiyatro binasının üzerine inşa edilmiştir. İstanbul'da Venedikli Jüstinyen'in Galatasaray'da inşa ettiği Fransız tiyatrosunun ardından 2. tiyaro olma unvanı taşıyan Naim Tiyatrosu da Çiçek Psajı'nın bulunduğu alanda yer alıyordu. Tiyatro yandıktan sonra yapının bulunduğu alan dönemin zenginlerinden olan Hristaki Zografos Efendi tarafından satın alınıyor. Mimarlığını Rum Cleanthy Zanno’nun üstlendiği ve yeni bir üslupta inşa edilen çarşı binası, Cite de Pera adıyla hayata geçiyor. Mekanın bulunduğu sokak ise tiyatro olduğu döneme ithafen Sahne Sokağı adıyla anılıyor.

Bir pasaj niteliğinde olan yapıda 24 dükkan ve 18 lüks daire bulunuyordu. Günümüzde bile adından söz edilen dükkanlar arasında ise Maison Parret ve Vallaury’nin pastanesi, Nakumara’nın Japon mağazası, Dulas’ın Natürel çiçekçisi, Schumacher’in hamur işleriyle ünlü fırını, Yorgo’nun meyhanesi, Keserciyan’ın terzihanesi, Acemyan’ın tütüncü dükkanı, Hristo’nun kafesi de yer alıyordu. Daha sonraki dönemde ise pasaja çok sayıda çiçek dükkanı açıldı. O döneme kadar Hristaki Pasajı olarak bilinen mekan Çiçek Pasajı olarak anılmaya başladı. 1940’lı yıllarda farklı meyhaneler açılınca pasajın müşteri yoğunluğu da arttı. Meyhane ortamında tutunamayan çiçekçiler de dükkanlarını farklı yerlere taşımaya başladı. 1950’lerde pasajda çiçekçiler yerine meyhaneler olmasına rağmen pasajın adı hatıra olarak kalmaya devam etti. 1978 senesine gelindiğinde bakımsızlık yüzünden bir gece aniden çöken bina, 10 sene boyunca o halde kaldı. Daha sonra Çiçek Pasajı’nın onarılması için bir dernek kuruldu. Dış cephe bakımı, cephe yenilenmesi, çiçeklendirme ve aydınlatma gibi sorunlu kısımları yenileme çalışmaları ile 2005’te tekrar Beyoğlu’nun gözbebeği olarak sevenlerine kavuştu.

Çiçek Pasajı’nda Nereye Gidilir?

Çiçek Pasajı'nda birbirinden keyifli meyhaneler ve restoranlar bulunuyor. İster öğle yemeği için bir molaya ihtiyaç duyun, ister akşam saatlerinde arkadaşlarınızla keyifli bir sohbete dalın, Çiçek Pasajı’nda her zevke uygun bir yer bulmak mümkün. Fix menü seçenekleri sunan mekanlar, özellikle kalabalık gruplar için harika bir tercih olabilir. İşte Çiçek Pasajı’ndaki mekanlardan bazıları:

  • Çiçek Pasajı İkinci Bahar Restaurant
  • Çiçek Pasajı Ceneviz Meyhanesi
  • Kime Ne Restaurant
  • Mahzen Restaurant
  • Palmiye Restaurant
  • Huzur Restaurant
  • Sinop Restaurant

Not: Ziyaretiniz öncesinde mekanların güncel durumu ve hizmet detaylarını teyit etmeyi unutmayın.

Çiçek Pasajı’na Nasıl Gidilir?

Çiçek Pasajı’na ulaşım oldukça kolay. Nostaljik İstiklal Caddesi tramvayına, yürüyerek veya toplu taşıma araçlarını kullanarak Çiçek Pasajı’na rahatça varabilirsiniz.

  • Nostaljik Tramvay: Taksim’den Tünel’e kadar uzanan nostaljik tramvaya binerek, hem kısa bir nostalji yolculuğu yapabilir hem de Çiçek Pasajı’na kolayca ulaşabilirsiniz. 
  • Yürüyerek: Eğer yürümeyi tercih ederseniz, Taksim Anıtı’ndan Karaköy yönüne doğru İstiklal Caddesi boyunca ilerleyin. Yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından, sağ tarafta Çiçek Pasajı’nı göreceksiniz. 
  • Metro: Metro kullanarak Çiçek Pasajı’na gitmek isterseniz, Şişhane durağında inip İstiklal Caddesi çıkışını kullanabilirsiniz. Buradan yaklaşık 5 dakika yürüyerek Çiçek Pasajı’na kolayca ulaşabilirsiniz. 
  • Otobüs: Taksim’e giden otobüs hatları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. 120T (Bostancı-Taksim), 25G (Sarıyer-Taksim), 37T (Yıldıztabya-Taksim), 40 (Rumelifeneri-Taksim), 48T (Hamidiye Mahallesi-Taksim), 49T (Yeşilpınar-Taksim), ve DT 2 (Ortaköy Dereboyu-Taksim) gibi hatları kullanarak Taksim Meydanı’na gelebilirsiniz. Taksim’e vardıktan sonra, yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşle Çiçek Pasajı’na ulaşabilirsiniz.

Beyoğlu'nda Nerede Kalınır?

Çiçek Pasajı’nı ziyaret etmek, İstiklal Caddesi’nin tarihi dokusunda yürümek ve Beyoğlu’nun benzersiz atmosferini keşfetmek başlı başına bir deneyim. Ancak Beyoğlu, Karaköy, Eminönü gibi İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini de görmek isteyebilirsiniz ve bunun için tek bir gün yeterli olmayabilir. Oysa Beyoğlu’nda konaklama yaparak şehri daha rahat ve keyifli bir şekilde gezmeniz mümkün. Beyoğlu’nda her bütçeye ve zevke uygun oteller ve butik konaklama seçenekleri bulunuyor. Eğer siz de İstanbul’un bu eşsiz semtinde kalmayı düşünüyorsanız, Beyoğlu otelleri sayfasına göz atarak konaklama alternatiflerinizi değerlendirebilirsiniz.​