Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Çınar Ağacı nerede çekildi, Çınar Ağacı'ndaki ağaç nerede, nasıl gidilir?

Çınar Ağacı nerede çekildi, Çınar Ağacı'ndaki ağaç nerede, nasıl gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 13 Ağustos 2024 - 14:42
 • Son Güncellenme: 14 Ağustos 2024 - 14:42
Çınar Ağacı nerede çekildi, Çınar Ağacı'ndaki ağaç nerede, nasıl gidilir?

Her köşesinde tarihi zenginliklerin, doğal güzelliklerin keşfedilmeyi beklediği şehir Bursa. Yüzyıllara meydan okumuş köylerin, kentin belki en zor, en kötü günlerine şahit olmuş ulu çınarların bulunduğu bir cennet. Doğu Roma İmparatorluğu’nun sınır kalesi olma görevini üstlenmiş Kestel’e bağlı Gölbaşı, Dudaklı Köyü ve köyün devamında her iki tarafında tarihi çınar ağaçlarıyla dolu Çınarlı Yol da bu hazinenin en değerli parçalarından.  Çınar Ağacı filminde yer verilen çınar ağacının da yer aldığı Dudaklı Köyü hakkında merak edilen tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

{ad:0}

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Çınar Ağacı Filmi Nerede Çekildi?

2011 yapımı, Nurgül Yeşilçay ve Nejat İşler'in ilk kez birlikte kamera karşısına geçtikleri Çınar Ağacı Filmi, Bursa'da çekilmiştir. Film ekibi, İstanbul'da filmin konseptine uygun bir çınar ağacı arayan ekip bunda başarılı olamayınca, Bursa'nın yolunu tutmuş ve filmin final sahneleri de Bursa'nın Dudaklı Köyü'nde bulunan 1200 yıllık çınar ağacı ve çevresinde çekilmiştir.

Dudaklı Köyü Nerede ve Nasıl Gidilir?

Dudaklı Köyü Bursa Kestel ilçesine bağlı bir köy ve Bursa merkeze yaklaşık olarak 22 km mesafede yer alıyor. Köyde zamanında Sultan 2. Bayezid’in ve Muradiye Külliyesi’nde türbesi bulunan annesi Gülruh Sultan’ın gölgesinde dinlendiği söylenen 30 metre genişliğinde bir çınar ağacı var. Filmin de geçtiği bu çınar ağacı buranın simgesi kabul ediliyor. 

Dudaklı Köyü’ne ulaşmak için Bursa’dan Ankara istikametine doğru ilerlerken Kestel ilçesini geçmeniz be sonrasında Turan Köy tabelasından da ilerleyerek Gölbaşı göletine dönmeniz gerekiyor. 

Çınarlı Yol

Çınarlı yol Dudaklı köyünde yer alan ve yaklaşık 1300 metre uzunluğunda olan bir yol. Çevresi çınar ağaçları ile kaplı olduğundan burası Çınarlı Yol olarak adlandırılmıştır.  Sessiz ve sakin olduğu için doğa yürüyüşü ve piknik yapmak isteyen birçok kişi bahar ve yaz aylarında burayı ziyaret ediyor. Piknik alanları Dudaklı Köyünün baş kısmındadır ve sonrasında Çınarlı Yol başlıyor. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki bu yol çınarlarla donatılmış bir koridor gibi boylu boyunca uzanıyor önünüzde. Bursa’ya yalnızca 22 kilometre uzaklıktaki Çınarlı Yol, dört mevsim size farklı manzaralar sunuyor ve şehirden kaçıp derin bir nefes almak istediğiniz her an sevgiyle kucaklıyor sizi…  Kestel’e yolu düşen ya da Dudaklı Köyü’ne doğru giden her aracın durup birkaç kare fotoğraf almadan, çınarların arasında birkaç adım yürümeden, buradaki tertemiz havadan birkaç nefes almadan duramadığı bir yer.

Çınarlı Yol, şehir merkezinden Ankara yoluna doğru ilerliyor ve Kestel ilçesini geçtikten sonra Gölbaşı mevkiindeki Turanköy adı verilen rampanın başında bulunan menfezden Dudaklı Köyü’ne dönüyor. Yolun sonunda, Gölbaşı’na paralel olan bölgede bir de piknik alanı bulunuyor. Çınarlı Yolu geçip devam ederseniz 1300 yıllık bir tarihe sahip Dudaklı Köyü’ne ulaşıyorsunuz. 

Bursa'da Nerede Kalınır?

Çınar Ağacı filminin çekimlerinin de yapıldığı Bursa doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile görülmeye değer! Şehirde konaklamak isteyen kişilerin konaklayabileceği çok sayıda tesis var. Bursa'daki otellerin büyük çoğunluğu şehrin merkezi ve Uludağ çevresinde konumlanmış durumda. Burada lüks otellerden pansiyonlara farklı bütçelere uygun alternatifler bulmak mümkün. Neredekal.com Bursa otelleri sayfası üzerinden şehirdeki oteller hakkında bilgi edinebilir ve otel fiyatlarını karşılaştırarak size en uygun oteli bulabilirsiniz.