Peki oralar nereler mi? Haydi, küçük bir Düzce yaylaları rotası oluşturmaya ne dersiniz?
{ad:0}Gölyaka ilçesinde bulunan Kardüz Yaylası, Düzce’nin en güzel trekking rotalarından biri. Yayladan Aksu Deresi’ne kadar giden 24 km’lik parkur boyunca yaban hayatı ve endemik bitki örtüsü arasında bol oksijenli yürüyüşler yapabiliyorsunuz. Düzce’ye 48, ilçeye ise 28 km mesafede bulunan yaylanın rakımı 1830 metre. Şehrin en yüksek noktalarından biri olduğu için kış sporları için çok uygun bir konumdaki Kardüz Yaylası kampçılık aktivitelerine de oldukça açık. 180 hektarlık geniş bir alan kaplayan yaylanın en şen zamanları ise Geleneksel Kardüz Yayla Şenlikleri’nin yapıldığı temmuz ayı.
Gezginlerin en çok beğendiği Düzce yaylaları arasında başı çeken Pürenli Yaylası’nın şehir merkezine mesafesi 28 km ve burası da Gölyaka’ya bağlı. Mudurnu’yla sınır olduğundan ve Abant’a yakınlığından olsa gerek mesire yeri olarak yoğun ziyaretçi çekiyor ve birçok gençlik kampı da burada yapılıyor. 1400 metre yükseklikteki bu yayla kışın karla, bahar ve yaz aylarında da rengarenk çiçeklerle kaplanıyor. Zaten adını da çan biçimli ve mis kokulu bu çiçeklerinden alıyor. Çam ormanlarının arasına yayılmış küçük göleti de bulunan yaylada manzarayı tek bir kelimeyle tanımlamak gerekirse, şahane! Bu arada şunu da belirtelim ki burada özellikle kış aylarında ayı, çakal, geyik gibi vahşi yaşamın parçası hayvanlarla da karşılaşma olasılığı var. Pürenli Yaylası konaklama için de fazla seçenek sunuyor, en fazla tercih edilenler ise dağ evleri, bungalovlar termal oteller. Dilerseniz yayladan 2 km sonraki Balıklı Yaylası’na ve yine çok yakınındaki Hera Yaylası’na geçebiliyorsunuz. Pürenli Yaylası yazın çok kalabalık, kışın da kar nedeniyle ulaşılmaz olabiliyor. Bu yüzden bahar ayları tadını çıkarmak için en uygun zamanlar.
Düzce’nin merkezine 33 km uzaklıktaki Sinekli Yaylası’nın denizden yüksekliği 1445 metre. Sadece doğa bulacağınız bu yaylanın en yakın yerleşim yerine mesafesi ise 6 km. Çam ağaçlarıyla kaplı panoramik bir manzaraya sahip yayla, Sakarca ve Kütüklü yaylalarına da 5 km kadar yakın konumda. Yürüyüş yapmak için de, dağ bisikleti sürmek için de ideal yolları var ve çoğunlukla sakin bir ortam buluyorsunuz. Gelirken yol üzerinde Samandere Şelalesi ve Kocayayla gibi diğer güzellikleri de görebiliyor, eğer "temmuz ayı gibi yolum düşer" diyorsanız yayla şenliklerine katılabiliyorsunuz. Yaylanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarabilmek için en uygun zamanlar ise sonbahar ve kış ayları.
Elmacık Dağları üzerindeki bu yaylanın rakımı 1400 metre ve çam, kayın, gürgen ormanlarıyla çevrelenmiş huzur dolu bir doğası var. Peki bu doğa harikası Balıklı Yaylası nerede, nasıl giderim? Düzce’nin merkezine 36 km mesafede bulunan Balıklı Yaylası’na toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. 203A ve 277A otobüsleri sizi Balıklı Yaylasına 5 dakikalık mesafeye kadar götürüyor. Gölormanı Köyü civarındaki Balıklı Yaylası’nın tam ortasından şirin bir dere geçiyor. Ama bu derenin yazın kuruduğunun da altını çizelim ki gittiğinizde hayal kırıklığına uğramayın. İsterseniz bu dere kenarındaki alanlarda ya da çok yakınındaki Pürenli Yaylası’nda çadır kampı yapabiliyorsunuz. Gitmek için en iyi zamanlar ise ilkbahar ve sonbahar ayları.
Yine çok yükseklerde, 1400 metre rakımdaki Derebalık Yaylası, Düzce’nin Aydınpınar Köyü’ne bağlı. Şehir merkezinden 36 km uzaklıktaki yayladaki evler fotoğraflamaya doyamayacağınız ve keşke burada yaşasam dedirtecek kadar güzel. 13 hektar alana sahip Derebalık Yaylası hem doğa yürüyüşleri yapmak hem de çadırda kalmak için ideal kamp yerlerinden. Bahar ayları ise yaylanın hem piknik hem de aktivite açısından en güzel ayı.
Düzce’nin merkezine 34 km mesafede bulunan Torkul Yaylası 1250 metre rakımda ve toplam 79 hektar alanı kapsıyor. Yaylayı en çekici kılan özelliklerin başında ise volkanik çökmeyle oluşan ve 5 bin metrekare alana yayılan göleti geliyor. Çevresi kestane, gürgen, karaçam, akçaağaç gibi kokulu ağaçlarla kaplı gölette oltayla balık avlayabiliyorsunuz. Ağaçlar arasında onlarca çadır göreceğiniz bu yemyeşil yayla ile komşu Odayeri Yaylası arasındaki 6 km’lik parkurda yürümek de özellikle bahar aylarında en keyif alacağınız aktivitelerden.
Kaynaşlı ilçesine bağlı Topuk Yaylası Düzce yaylaları arasında konaklama ve restoran olarak tesis bulabileceğiniz tek yayla. Düzce’ye 38 km mesafedeki yaylanın rakımı 1280 metre. Yaylanın içinde bulunan gölet kadar ağaçların sunduğu panorama da huzur veriyor. Bisikletli ya da yaya olarak göl kenarındaki parkuru kullanabiliyor, doğanın cömert pozlarını bol bol fotoğraflayabiliyorsunuz.
Düzce, gezilecek yerler bakımından doğa severler için bulunmaz bir nimet gibi. Yemyeşil yaylalarının yanı sıra şelaleler bakımından da zengin olan Düzce’de Güzeldere Şelalesi, Samandere Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi ve Aktaş Şelalesi gibi daha birçok eşsiz güzellikte şelale bulunuyor. Ek olarak Kurugöl Tabiat Parkı ve Çamlıpınar Göleti de su sesi eşliğinde kitabınızı okuyabileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz doğal alanlar. Melen Çayı çevresindeki rafting alanlarını da unutmamak gerek. Peki Düzce’de sadece yaylalar, göletler ve şelaleler mi ziyaret edilmeli? Tabii ki hayır; Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi ve Prusias ad Hypium Antik Kenti gibi daha görmeye doyamayacağınız birçok doğal mirasa da sahip Düzce. Şimdi dilerseniz Türkiye’deki en güzel yaylalar olan Düzce yaylaları hakkında daha fazla bilgi öğrenelim!
Bu yemyeşil yaylaları gezip görmek istiyorsanız konaklayabileceğiniz Düzce Otelleri sayfamıza göz atmayı unutmayın!
{search:duzce-otelleri,Düzce Otelleri}