Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ege Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi

Ege Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 12 Eylül 2022 - 09:41
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023 - 21:00
Ege Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi
İÇİMDEKİLER:

Ege Üniversitesi tarihi, 1955 yılında kurulan Tıp Fakültesi’ne ve Ziraat Fakültesi’ne dayanıyor. Kuruluşundan sonra 20 yıl içinde farklı tarihlerde birçok fakülte, enstitü ve yüksekokul açılmış. 1982 yılında Ege Üniversitesi’nin ikiye bölünmesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi kurulmuş, birçok fakülte ve yüksekokul Dokuz Eylül Üniversitesi’ne devredilmiş. Ayrıca Ege Üniversitesi farklı illerdeki fakülteleriyle, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin ilk fakülte ve yüksekokullarının kurulmasında önemli bir yere sahip.

2019 yılı itibariyle Ege Üniversitesi’nde, 17 Fakülte, 9 Enstitü, 4 Yüksekokul, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu, 6 Rektörlüğe Bağlı Bölüm ve 37 Uygulama ve Araştırma Merkezi yer alıyor. Türkiye’de kurulan 4. üniversite olduğunu belirtelim. Ege Üniversitesi, bölgenin ilk ve köklü üniversitesi olmasının yanında Türkiye’nin önemli bilim kurumlarından biri. Başarılı ve donanımlı akademik kadrosuyla tercihlerde ön planda olan Üniversite; ''Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek'' sloganıyla misyonunu gerçekleştirmek için her sene yeni öğrencilere kapılarını aralıyor. Ege Üniversitesi size güzel bir gelecek sunarken öğrencilik yıllarınızın da hakkını verebilecek yerlerden.

{facility:0}

Eğer Ege Üniversitesi’ni tercih etmeyi düşünüyorsanız bu yazımız size yardımcı olabilir. Gelin beraber Ege Üniversitesi hakkındaki detayları genel hatlarıyla inceleyelim.

Ege Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Ege Üniversitesi’nde 10 adet kampüs mevcut. Okuyacağınız bölümü seçerken, fakültenizin hangi kampüste olduğunu dikkate alarak araştırmanızda fayda var. Şimdi sizlere Ege Üniversitesi’nin ana kampüsünden bahsedelim.

Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü, İzmir’in Bornova ilçesinde yer alıyor. Rektörlük, 15 fakülte, 9 enstitü, 4 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve pek çok araştırma ve uygulama merkezi mevcut. Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Merkez Kampüsü’nde yer alan fakültelerden bazıları. Kampüs, spor faaliyetleri için de pek çok olanağa sahip. Kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, tenis kortu ve futbol sahası bunun örneklerinden.

Kampüs içinden ve öğrencilere sunulan fırsatlardan bahsetmeye geçecek olursak burası resmen küçük bir İzmir diyebiliriz. Gerçekten çok büyük bir alana sahip kampüs içinde vakit geçirebileceğiniz yerler, yapabileceğiniz aktiviteler o kadar fazla ki burada okurken hiç sıkılmayacağınızı söyleyebiliriz. İhtiyacınıza yönelik her şey bu kampüste mevcut. Kafe, yurt ve marketler de bunun örneklerinden. Sosyal bir insansanız bahar şenlikleri, öğrenci kulüpleri ve okulun diğer etkinlikleri tam size göre diyebiliriz.

Merkez Kampüsü, ağaçları ve çimleriyle içinizi ferahlatacak atmosfere sahip. Hatta ağaçlarında yeşil papağanlar görebilirsiniz. Bu kadar büyük bir alanda olmasının dezavantajı bir yerden bir yere ulaşmak derseniz Merkez Kampüsü’nde ücretsiz ring hattı olduğunu belirtelim. Eğer isterseniz de Unibike uygulamasıyla bisiklet kiralayıp, tüm okulu saran bisiklet yollarından rahatlıkla istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde 3 adet öğrenci yemekhanesi yer alıyor ve haftanın 5 günü, 3 öğün yemek hizmeti veriyor. Öncesinde rezervasyon yapmanız gerektiğini belirtelim. Bir öğrenci için en önemli yerlerden biri olan kütüphane, sunduğu olanaklarla ve zengin arşiviyle 7/24 hizmet veriyor. Sınav zamanı öğrenciler burada yaşıyor diyebiliriz. Kütüphane bazı zamanlarda çorba ve börek servisiyle de öğrencilerini mutlu ediyor.

Ege Üniversitesi, yüksek standartlarda eğitim alıp, keyifli vakit geçirebileceğiniz harika bir yer.

Ege Üniversitesi Nerede?

Öğrencilere pek çok imkan sunan ve en güzel yıllarınızın geçeceği Ege Üniversitesi Kampüsü, Bornova’da yer alıyor. Ankara-İstanbul karayollarının birleştiği kavşakta konumlanan Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü’ne neredeyse her toplu taşıma aracıyla ulaşabilirsiniz. Fazlasıyla büyük bir kampüs olduğu için içerisinde ring hatlarını da kullanabilirsiniz.

Fahrettin Altay - Evka 3 arasındaki hattında yer alan ''Bornova Hastane'' ve ''Ege Üniversitesi'' istasyonları direkt olarak üniversitenin kapılarına sizi bırakıyor. Otobüs hatları üzerinden de ''Bornova Metro'' adlı durağa giderek kampüse ulaşabilirsiniz. En zahmetsiz seçeneğin metro olduğunu söylemekte de fayda var.

Kampüsün etrafında vakit geçirebileceğiniz pek çok alan mevcut. Küçükpark gibi yeşillik alanlar, kütüphaneler, kırtasiyeler ve alışveriş yapabileceğiniz Forum Bornova AVM, üniversitenin yakın çevresinde yer alıyor.

Ege Üniversitesine Yakın Nerede Kalınır?

Eğer üniversite işlerinizi halletmek için ailenizle veya arkadaşlarınızla İzmir’e gidiyorsanız, size güzel ve uygun bir konaklama yeri gerekebilir. Ege Üniversitesi kampüsünün yakınlarında yer alan, uzaksa da ulaşım sıkıntısı olmayan ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bütçe dostu otel önerilerimizi sizler için derledik.

  • Anemon Ege Sağlık Hotel: Eğer konaklama düşüncenizde ilk önceliğiniz üniversiteye yakınlığıysa Anemon Ege Sağlık Hotel en iyi seçeneğiniz diyebiliriz. Çünkü işletme direkt olarak kampüsün içinde yer alıyor. Ege Üniversitesi Hastanesi’nin olduğu bölümdeki bu otelde konforlu ve rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz. Özellikle ailecek konaklamalarınız için tercih edebilirsiniz.
  • İbis Styles Hotel Bornova: Yine ailecek konaklamaya uygun İbis Styles Hotel Bornova, kampüse yarım saatlik bir mesafede yer alıyor. Odalarında ve restoranında ise adeta yok yok. Gerçekten kaliteli bir konaklama sunmasıyla ve kampüse yakınlığıyla listenize ekleyebileceğiniz bir tesis.
  • Mom Hotel: Kampüse 20 dk yürüme mesafesindeki Mom Hotel, daha çok öğrencilere ve öğrenci gruplarına hitap eden bir konaklama önerimiz. Odaları biraz dar fakat birkaç günlük konaklamalarınızda hem ekonomik hem de kurtarıcı olabilir.
  • Villa Levante: Diğer seçeneklerimize göre biraz daha lüks kalan Villa Levante, ailenizle konakladığınız zaman konforunuzdan ödün vermek istemezseniz kesinlikle sizin için doğru adres olacaktır. Kampüse de yalnızca 15 dk uzaklıkta yer aldığını söyleyelim.
  • Otel Vesta Fuar: Bornova’nın sahile yakın bölgesinde yer alan Otel Vesta Fuar, merkezi konumu sayesinde üniversite işlerinizden sonra İzmir’i de gezmenize kolaylık tanıyor. Yürüme mesafesi olarak kampüse uzak olsa da 5 dk uzaklığında bir metro istasyonu olduğunu ekleyelim. Buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ege Üniversitesi Yakını Nerede Yenir?

Üniversite yemekhanesi karın doyurmak için en ekonomik ve sağlıklı çözümlerden biri olsa da hepimiz zaman zaman kaçamaklar yapmayı seviyoruz. Öğrenci olmanın keyfi de daha azıyla çıkamazdı zaten. Eğer farklı bir şeyler yemek isterseniz Ege Üniversitesi’ne yakın yemek bölgelerine aşağıdaki listemizden ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Lokantas: Eğer dersinizden sonra Bayraklı Sahili taraflarına inmek isterseniz Lokantas’ta lezzetli ev yemekleri yiyebilirsiniz. Fiyatları da gayet makul ve işletmesi öğrenci dostu diyebiliriz. Restoran İzmir Adliyesi’nin hemen arkasında yer alıyor.
  • Üstat Kebap: Yine Bayraklı Sahili tarafında yer alan Üstat Kebap, acıktığınızda leziz et ürünleri yiyebileceğiniz bir restoran. Porsiyonları oldukça doyurucu ve fiyatları da ortalama. Yemekhaneye güzel bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.
  • Meşhur Ahmet Usta: Kampüse yalnızca 15 dk yürüme mesafesinde yer alan Meşhur Ahmet Usta, atıştırmalık tost, burger ve sandviç gibi öğünleri yiyebileceğiniz bir restoran. Yakınlığı sayesinde ders aralarında bile gitmeye müsait.
  • Villa Levante Cafe & Restaurant: Büyükpark çevresinde yer alan restoranda yaratıcı pek çok lezzeti deneyebilirsiniz. Kızarmış mantarlardan doyurucu makarnalara her türlü öğünü servis ediyorlar. Elbette kahvaltı da bunlara dahil. Ayrıca restoranın vejetaryen seçenekleri olduğunu da belirtelim.
  • Asta La Pizza: Bornova Merkez civarında yer alan Asta La Pizza, kampüse sadece 15 dk uzaklıkta. Öğrencilik hayatınızın güzel bir pizzacı olmadan fazlasıyla sıkıcı olacağını da düşünürsek şansınızı burada deneyebilirsiniz. Gerçekten müdavimi olunacak kadar güzel lezzetlere sahipler.

Ege Üniversitesi’nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Yılmaz Özdil: Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik bölümü mezunu.
  • Uluç Bayraktar: Yönetmen Uluç Bayraktar, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve sinema bölümü mezunu.
  • Çağan Irmak: Yönetmen ve senarist Çağan Irmak, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu.
  • Gupse Özay: Oyuncu, senarist ve yönetmen Gupse Özay, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu.
  • Saba Tümer: Sunucu ve gazeteci Saba Tümer, Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu.

İzmir, Antik Kentleri ve canlılığıyla öne çıkan şehirlerden. Ege Üniversitesi’ne gitmişken gezebileceğiniz yerlerden bahsedelim.

Güne başlarken, Kordon’daki kahvaltı mekanlarını tercih edebilirsiniz. Kahvaltı sonrası, İzmir’in meşhur Kordon caddesinde deniz manzarasını izleyerek yürüyebilirsiniz. Sahilde deniz havası aldıktan sonra büyüleyici ağaçlara sahip Homeros Vadisi’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Neredeyse tüm gününüzü burada geçirmek isteyebilirsiniz. Atmosferi, göleti, piknik alanı ve yürüyüş yolu sayesinde huzurlu bir dinlenme alanı diyebiliriz. Vadi, her mevsim etkileyici manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Gezinize tatlı bir mola verip Bornova’da yer alan mekanlarda, İzmir bombası ve kahve keyfi yapabilirsiniz.

Bornova’da görmek isteyebileceğiniz bir diğer yer de Yeşilova Höyüğü. Kazı çalışmaları hala devam eden Yeşilova Höyüğü, İzmir’in en eski yerleşim alanlarından ve tarih öncesi dönemine ilişkin zengin bilgiler sunuyor.

Otelinize dönmeden, akşam yemeği için İzmir kokoreç tercih edebilirsiniz. Gezinizin yorgunluğunu bu şekilde atabilirsiniz.