Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Ekşi Elmalar nerede çekildi, Ekşi Elmalar Yayla sahnesi hangi bölgede çekildi?

Ekşi Elmalar nerede çekildi, Ekşi Elmalar Yayla sahnesi hangi bölgede çekildi?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 06 Eylül 2024 - 05:52
 • Son Güncellenme: 06 Eylül 2024 - 05:53
Ekşi Elmalar nerede çekildi, Ekşi Elmalar Yayla sahnesi hangi bölgede çekildi?

Ekşi Elmalar filmiyle hafızalara kazınan o unutulmaz sahnelerin ardındaki sırları keşfetmeye hazır mısınız? Yılmaz Erdoğan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, sadece oyunculuklarıyla değil, aynı zamanda Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini de ekrana taşıdı. Peki, bu filmin çekimleri tam olarak nerede yapıldı? Gelin, Ekşi Elmalar’ın çekildiği çekildiği mekanları yakından tanıyalım.

{ad:0}

Ekşi Elmalar Nerede Çekildi?

Ekşi Elmalar filminin yayla sahneleri, Hakkari'de gerçekleştirildi. Filmin çekimleri Hakkari'nin yanı sıra Antalya ve Muğla'nın 3 farklı bölgesinde yapıldı. Muğla'daki çekimler için Köyceğiz, Ortaca ve Marmaris'e set kuruldu. Köyceğiz, Ortaca ve Marmaris gibi doğal cennetlerde çekilen sahneler, filmin atmosferini derinleştirirken, Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini de gözler önüne seriyor. Eğer Ekşi Elmalar’ı izlerken bu doğal güzelliklere hayran kaldıysanız, bu bölgeleri ziyaret ederek filmde gördüğünüz sahnelerin gerçekliğini keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Köyceğiz

Köyceğiz, Muğla'nın en özel ilçelerinden birid. Köyceğiz Gölü ve çevresindeki ormanlık alanlar, filmin birçok sahnesine ev sahipliği yapmıştır. Göle dökülen dağ dereleri, yemyeşil ormanlar ve doğal kaplıcalarıyla Köyceğiz, doğa severler için keşfedilmesi gereken bir nokta. Köyceğiz, aynı zamanda Dalyan Kanalı ile Akdeniz’e bağlanan ve İztuzu Plajı’na yakınlığıyla bilinen bir bölge ve tatilciler için de cazip bir yer. Ekşi Elmalar’ın bazı sahneleri bu bölgedeki kırsal alanlarda çekilmiş, filmin huzurlu ve sakin anlarına ev sahipliği yapmıştır.

{search:koycegiz-otelleri,Köyceğiz Otelleri}

Ortaca

Ekşi Elmalar’ın çekimlerinde kullanılan bir diğer bölge olan Ortaca, Muğla’nın doğayla iç içe olan ilçelerinden biri. Dalyan ve Kaunos Antik Kenti’ne yakınlığıyla bilinen bu bölgede tarih ve doğa mükemmel bir uyum yakalıyor. Dalyan Deltası, bölgenin en dikkat çekici doğal alanlarından biri.Ortaca, zengin doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Ekşi Elmalar’da kullanılan dramatik sahneler için ideal bir arka plan sağlamıştır.

{search:ortaca-otelleri,Ortaca Otelleri}

Marmaris

Türkiye’nin en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Marmaris, Ekşi Elmalar’ın bir diğer çekim noktası. Muğla’nın Ege ve Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan Marmaris, hem tarihî yapıları hem de denizin berrak sularıyla ünlü.  Marmaris, aynı zamanda Marmaris Kalesi ve eski şehir bölgesiyle de biliniyor. Filmde kullanılan bazı dış mekan çekimleri, bu tarihi bölgelerde gerçekleştirilmiştir.

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}