Emeklilik hayali ikiye ayrılır. Emekli olunca dünyayı gezme hayali kuranlar ve sessiz, sakin bir sahil kasabasına yerleşip, müstakil evinin bahçesinde domates yetiştirmeyi düşleyenler… Biz ikincisine sesleniyoruz. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşamanı sürdüren, her gün ömründen bir parçasını trafikte yitiren ve ruh emici gökdelenlerin arasında bir gıdım oksijene muhtaç kalan bizlerin, emekliliğimizde daha dingin bir hayat sürme isteğimiz hiçbir şekilde sıkıcı karşılanmamalı. Senelerini iş hayatına adamış, 30 – 35 yıl devlete ya da özel sektöre hizmet vermiş büyüklerimizi düşündük, Türkiye'nin en güzel sahil kasabaları ve köyleri içerisinden emekli olunca yaşayabileceğiniz 12 sahil kasabasını bulduk.
{ad:0}Akarca'yı çoğu insan bilmez. Çünkü burada sabahın ilk ışıklarına dek süren eğlenceler yoktur. Yalnızca buz gibi bir deniz ve dingin bir yaşam sürmeyi seçmiş emekli büyüklerimiz vardır. Genelde yazlıkçıların mekanı olan Akarca, İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunuyor. Seferihisar Akarca’ ya ulaşmak için ilk önce Seferihisar ilçesine ulaşmanız gerekir. Seferihisar ilçesine ulaştıktan sonra Akarca’ya ister şahsi aracınız ile isterseniz de ilçede bulunan dolmuşları kullanarak ulaşabilirsiniz.
Seferihisar Akarca ‘da doğanın, sakinliğin keyfini istediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. Ege Denizi'nin en berrak hali, bu güzide sahil kasabasına bahşedilmiş desek yeridir.
{product:33375}{search:akarca-otelleri,Akarca Otelleri}
Fotoğraf: Ercan Çelik Eğer emekli ikramiyenizi Maldivler'e yatırmak istemiyorsanız, ikinci seçenek olarak İzmir Bademli Köyü'nü düşünebilirsiniz. Neden böyle diyoruz, çünkü Bademli'deki deniz, o gördüğünüz Maldivler'deki okyanustan farksız. Ege'deki sahil köyleri arasında belki de en güzeli, Bademli. Popüler olamamasının nedeni ise malum, zamane gençliği işte.
İzmir Bademli Köyü’ne nasıl gidilir? İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Bademli Köyü’ne gitmek için öncelikle kendi aracınızla veya toplu taşıma kullanarak Dikili ilçesine ulaşmanız gerekmektedir. Fakat İzmir Bademli Köyü’nün koylarını keşfetmek için mümkünse kendi aracınızı tercih etmenizi öneririz.
İzmir Bademli Köyü’nün eşsiz denizinin tadını çıkarmanın yanında buz gibi koruk suyu içmeyi deneyimlemenizi öneririz.
{product:18739}{search:bademli-koyu-otelleri,Bademli Köyü Otelleri}
Sessiz ve sakin bir hayat süreyim, domatesimi de ekeyim ama sıkılınca eğlenceden de çok uzak kalmayayım diyorsanız eğer, o zaman Çukurbağ Yarımadası'na yerleşebilirsiniz. Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve Kaş merkeze 4 km mesafede bulunan Çukurbağ Yarımadası , Meis Adası'nın manzarasıyla da büyülüyor insanı. Çukurbağ Yarımadası’nın güzelliği ve Kaş’a yakın olması sebebiyle torunlarınızın da bu duruma çok sevineceğine emin olabilirsiniz.
Çukurbağ Yarımadası’na ister şahsi aracınız ile isterseniz de Kaş merkezden minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Çukurbağ Yarımadası’nın harika plajları, sakinliği ve eğlence alternatifleri içinde dolu dolu bir emeklilik dönemi sizi bekliyor.
{product:43503}{search:cukurbag-yarimadasi-otelleri,Çukurbağ Yarımadası Otelleri}
Güzelçamlı, hep özlediğiniz o bakir doğaya en sonunda kavuşacağınız en güzel sahil kasabaları arasında yer alıyor. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Güzelçamlı, dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip bölgelerinden biri. Şehir hayatında gökdelenlerin arasında nefes alamadığımız hep söylenir, Güzelçamlı bol oksijeniyle size ömürlü bir terapi hizmeti sunuyor.
Güzelçamlı’ ya nasıl gidilir? Aydın’nın Kuşadası ilçesin’den servis araçlarını kullanarak Güzelçamlı’ ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Güzelçamlı’nın doğası ve sakinliğinin yanında Güzelçamlı’da gezilecek yerler arasında Dilek Yarımadası Milli Parkı, Ponionion Antik Kenti ve Zeus Mağarası’ da yer alıyor. Emeklilik için yerleşmeden önce Güzelçamlı’yı keşfetmek isterseniz, Neredekal.com güvencesi ile Güzelçamlı Butik Otelleri ‘nde konaklayabilirsiniz.
{product:33076}{search:guzelcamli-otelleri,Güzelçamlı Otelleri}
Issız, daha da ıssız, olabildiğine ıssız bir yer arayışındaysanız, tası tarağı toplayıp en güzel sahil kasabaları arasında bulunan Badavut'a yerleşebilirsiniz. Issız dediysek gözünüzü korkutmuş olmayalım, Badavut aynı zamanda Ayvalık Sarımsaklı'ya çok yakın bir konumda yer alıyor.
Badavut’a nasıl gidilir? Badavut’a ulaşmak için öncelikle Balıkesir’in Ayvalık ilçesine ulaşmanız gereklidir. Ayvalık’tan Şeytan Sofrası doğrultusunda ilerlemeniz durumunda Badavut’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Badavut’ a yerleşip Ayvalık ilçesini keşfetmemek olmaz, Ayvalık Gezi Rehberi yazımız ile Ayvalık’ ta neler yapabileceğinize göz atın!
Yukarıda bahsettiğimiz gibi ıssız sakin bir yer olmasının yanında tertemiz denizi, harika tabiatını ve yakın bölgede bulunan tarihi yapılar ile Badavut’a hayran kalacaksınız.
{product:14434} {search:sarimsakli-otelleri,Sarımsaklı Otelleri}
Emeklilik hayalleri genelde Bodrum üzerinden yürüyor. Özellikle her 5 insanın 3'ünün domatesi hep Bodrum'da yetişiyor. Yaz aylarında Bodrum'un ne kadar kalabalık olduğunu söylememize gerek yok. Ama Mazı öyle mi? Değil tabi. Bodrum'da emeklilik hayalini kuranların, kesinlikle yerleşmesi gereken bir cennet köşesi Mazı.
Mazı’ ya nasıl gidilir? Kendi aracınız ile Bodrum havaalanı yönünde ilerleyerek Güvercinlik’ten sonra Mumcular’a, Mumcular’ dan da Mazı tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma alternatifi için ise Bodrum garajından kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz.
Emekliliğinizi en güzel kasabalar arasında olan Mazı’da geçirmeye karar vermek için Bodrum’un Az Bilinen Cenneti Mazı’yı Keşfetmek İçin 7 Sebep yazımızı incelemeniz yeterli olacaktır.
{product:34600}{search:mazi-otelleri,Mazı Otelleri}
Yeryüzünde cenneti arıyorsanız, Palamutbükü'nün aradığınız yer olduğunu söyleyebiliriz. Tamam, belki domates yetiştiremeyebilirsiniz ama bol bol badem ağacı ekebilirsiniz. Datça'nın en huzurlu köşelerinden biri olan Palamutbükü'nde yeniden gençleştiğinizi hissedebilmeniz olası.
Muğla’ya bağlı Datça merkezine çok yakın olan Palamutbükü nerede? Palamutbükü’ ne nasıl gidilir? Tüm bu soruların detaylarını ve Pamamutbükü hakkında daha fazla bilgiye Palamutbükü Gezi Rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz.
{product:167}{search:palamutbuku-otelleri,Palamutbükü Otelleri}
Hem doğal güzelliklerin ortasında, hem de insanlarla iç içe bir emeklilik hayali düşlüyorsanız, Akyaka Gökova'nın büyülü dünyasını da bir kolaçan edin. Gökova Körfezi'nin en şahane koylarının bulunduğu Akyaka'da, kim bilir, belki bir pansiyon işletmeye başlar ve hayatınıza bambaşka renkler katarsınız. Bu da bir fikir.
Akyaka’ ya nasıl gidilir? Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka’ ya gitmek için Muğla’dan saat başı kalkan dolmuşları kullanabilirsiniz. Ayrıca yolun keyfini çıkararak kendi aracınız ile de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Emeklilik sürecinizde bol bol Akyaka’nın plajlarının, Azmak Nehri’nin, doğasının ve mekanlarının keyfini çıkarabilirsiniz.
{product:2672}{search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}
Kışı sessiz, sakin köşemde geçireyim, yazın ise cıvıl cıvıl olsun etrafım diyorsanız, Marmaris'te yer alan Turunç'taki müstakil evinizin hayalini kurmaya şimdiden başlayın deriz. Yaz aylarında bol turist akınına uğrayan Turunç'ta, kışın ise birkaç pansiyon dışında herkes köşesine çekiliyor. Yılların yorgunluğunu üzerinizden atmak için Turunç biçilmiş kaftan.
Marmaris’in en güzel sahil kasabası olan Turunç’ a nasıl gidilir? Turunç’ a gelmek için öncelikle Marmaris’e gelmeniz gerekiyor. Marmaris’ten ister arabasınız ile isterseniz de Marmaris otogardan kalkan dolmuşlar ile Turunç’a ulaşabilirsiniz.
Turunç’ta denizin keyfini istediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. İstediğiniz zaman da Marmaris’e geçerek kendinize vakit geçirecek birçok alternatif daha yaratabilirsiniz. Marmaris’te gezi planları yapmaya başlamak için Marmaris’te Az Bilinen 9 Yer yazımızı inceleyebilirsiniz. {product:15}{search:turunc-otelleri,Turunç Otelleri}
Son zamanlarda Köyceğiz gittikçe popüler olmaya başlayan yerler arasında yer alıyor. Ülkemizde doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun bu kadar uyumlu olduğu daha kaç yer var ki? Hem sessizliği seviyor, hem tarihe ilgi duyuyorsanız, emeklilik hayali kurmaya Köyceğiz üzerinden devam etmenizi tavsiye ederiz.
Muğla’ya bağlı olan Köyceğiz’e nasıl gidilir? Köyceğiz’e ister özel aracınız ile isterseniz de otobüs tercih ederek ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla yolculuk yapacaksanız yola Kötekli güzergahından çıkılmalıdır.
Deniz olmamasına rağmen hayran kalacağınız Köyceğiz’i keşfetmek için 8 Maddede Köyceğiz Gezi Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. {product:48203}{search:koycegiz-otelleri,Köyceğiz Otelleri}
İleride, ‘nerede yaşıyorsun bey amca' diye sorduklarında ‘Ege'nin en uç noktasında yaşıyorum delikanlı' cevabını verdiğinizi düşünün. İşte o an, bir delikanlının daha emeklilik hayaline yön vermiş olmanın haklı gururunu yaşayacaksınız. Bizim için bir inci tanesinden daha da değerli olan Assos'un şirin bir sahil kasabası olan Sokakağzı, bizim de emeklilik hayallerimizi süslüyor.
Assos’ta bulanan Sokakağzı’ na nasıl gidilir? Sokakağzı’na gitmek için eğer toplu taşıma aracı tercih edecekseniz öncelikle otobüsle Çanakkale’ ye bağlı Ayvacık’a giderek oradan Sokakağzı’na giden minibüsleri kullanmalısınız.
Sokakağzı, bozulmamış doğal yapısı, sakinliği ile yaşanabilecek sahil kasabaları arasında yer alıyor!
{product:38278}{search:sokakagzi-otelleri,Sokakağzı Otelleri}
Konumu biraz sapa, kabul ediyoruz. Ama Söğüt bu güzelliğini, böylesine ulaşılması güç bir yerde olabilmesine borçlu. Marmaris'in en büyük köyü olan Söğüt, oldukça sessiz bir yer olmasına rağmen, çarşısı her daim cıvıl cıvıl ve capcanlı. İnsanlarla hem iç içe, hem de onlardan kendinizi bu denli soyutlayabileceğiniz başka bir yer daha var mı, bilmiyoruz.
Marmaris’e bağlı Söğüt’e nasıl gidilir? Şahsi aracınız ile yola çıkmayı planlıyorsanız Datça yolunu kullanın daha sonra Bozburun yönünde Hisarönü, Orhaniye ve Selimiye ilçelerini geçerek Söğüt’e ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma aracı kullanacaksanız Marmaris'e ulaştıktan sonra taksi, dolmuş ve minibüsler ile Söğüt’e geçebilirsiniz.
Söğütte denizde vakit geçirebilir, Saranda Antik Kenti, Loryma Antik Kenti gibi tarihi yerleri gezebilir, gün batımlarının keyfini çıkarabilirsiniz.
{product:1650}{search:sogut-otelleri,Söğüt Otelleri}
Fotoğraflar alıntıdır.