Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Erfelek Tatlıca Şelaleleri nerede, nasıl gidilir?

Erfelek Tatlıca Şelaleleri nerede, nasıl gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 18 Ekim 2024 - 19:25
 • Son Güncellenme: 18 Ekim 2024 - 19:26
Erfelek Tatlıca Şelaleleri nerede, nasıl gidilir?

Sinop’ta ziyaret edilmesi gereken doğal güzelliklerden bir diğeri Erfelek Tatlıca Şelaleleri.  1997 yılında Erfelek Barajı için yapılan yol çalışmaları sırasında keşfedilen bu doğa harikası, Sinop turizmine büyük bir katkı sağlamıştır. 2 km uzunluğundaki vadi içerisinde sıralanmış toplam 28 irili ufaklı şelale, ziyaretçilere adeta bir görsel şölen sunuyor. Şelalelerin Karasu Deresi üzerinde oluşturduğu bu muhteşem vadi, doğa yürüyüşü ve serinleme keyfi sunan göletleriyle de keyifli bir rota. Zirveye ulaştığınızda ise muhteşem manzaranın tadını çıkarabileceğiniz eşsiz bir nokta sizi bekliyor. Fındık, kayın, meşe ve gürgen ağaçlarının arasında yer alan  Erfelek Şelaleleri, sadece doğal güzellikleriyle değil, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve yöresel lezzetlerin sunulduğu restoranlarıyla da ziyaretçilerine dopdolu bir deneyim sunuyor. Erfelek Şelaleleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için yazımızın devamını mutlaka okuyun!

{ad:0}

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Erfelek Şelaleleri, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ünlü Sinop ilinin Erfelek ilçesinde yer alıyor. Sinop şehir merkezine yaklaşık 45 km mesafede konumlanan Erfelek Şelaleleri, doğayla iç içe huzurlu bir kaçamak yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Erfelek ilçesi ile şelaleler arasındaki mesafe ise yaklaşık 10 km. Şelalelere ulaşım için ise farklı alternatifler mevcut.

  • Otomobil: Şahsi aracınızla seyahat etmeyi planlıyorsanız, öncelikle Erfelek ilçesine doğru yol almanız gerekiyor. Yol boyunca yönlendirme levhaları, sizi kolayca şelalelere ulaştıracaktır. Ulaşım Sinop’tan yaklaşık 1 saat sürecektir.
  • Dolmuş: Toplu taşıma kullanmak isteyenler için ise Sinop’tan ve Erfelek’ten sık sık dolmuş seferleri düzenleniyor. Sinop otogarından kalkan dolmuşlar, Erfelek ilçesine ulaşabilir, buradan da şelalelere rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz. 

{search:sinop-otelleri,Sinop Otelleri}

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Hakkında Bilgi

1997 yılında Erfelek Barajı için yol yapım çalışmaları sırasında Devlet Su İşleri çalışanları tarafından tesadüfen keşfedilen Erfelek Şelalelei, dünya üzerinde benzerine nadir rastlanacak bir doğal oluşum. Toplamda 720 dekarlık geniş bir alana yayılan ve irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Şelaleleri, yeşilin ve mavinin buluştuğu doğal bir tabiat parkı.  2011 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edilen Erfelek Şelaleleri, her yıl ortalama 200 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü koruması altında olan Erfelek Şelalalerinin nasıl oluştuğuna dair bilimsel bir bilgi olmasa da, doğanın etkisiyle taşların aşındığı, suların basamaklı bir yapıda aktığı ve yıllar içinde bu muhteşem şelale dizisinin ortaya çıktığı tahmin ediliyor. 

Sinop’un Erfelek ilçesinde yer alan şelaleler, bölgenin en önemli turistik çekim noktalarından biri olarak gösteriliyor. Merdiven şeklinde olan ve basamak basamak karşınıza çıkan şelaleler dizini doğa tutkunlarının da uğrak noktası. Erfelek Şelaleleri’ni keşfetmek zorlu ama bir o kadar da keyifli bir deneyim. Şelaleleri adım adım gezmek yaklaşık 2,5 saat sürebilir, bu yüzden rahat ve doğaya uygun ayakkabılar tercih etmelisiniz. Ayrıca serinlemek için şelalenin oluşturduğu doğal göletlerde yüzme fırsatını değerlendirebilir ve dilerseniz kamp ekipmanlarınızı getirip bu büyüleyici doğada kamp yapabilirsiniz. En yüksek noktaya ulaştığınız zaman burada bulunan tesiste manzaraya karşı çay içebilir ya da közlenmiş patates yiyebilirsiniiz. 

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Yeme-İçme

Erfelek Şelaleleri’nde doğayla iç içe geçirdiğiniz macera dolu birkaç saatten sonra, hem temiz havanın hem de yorgunluğun etkisiyle iştahınızın kabaracağı kesin! Şelalelerin büyüleyici atmosferinde ne yerseniz yiyin size çok lezzetli gelecektir, ancak şelalenin sonuna ulaştığınızda bulunan köy restoranı, özellikle tadılması gereken yerlerden biri. Izgara çeşitleri, pideler ve şelalelerin serin sularıyla yapılan ayran, doğanın içinde lezzetle buluşarak yorgunluğunuzu unutturacak.

Köy restoranında sıcakkanlı işletmecilerin hazırladığı bu doğal lezzetlerle karnınızı doyurduktan sonra, demli bir çay eşliğinde huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Eğer yemeği fazla kaçırdıysanız da endişelenmeyin, dönüş için farklı rotalar da sizi bekliyor. Geldiğiniz yolu tekrar yürüyerek başlangıç noktasına dönebilir ya da kestirme patikaları kullanarak yolunuzu biraz daha kısaltabilirsiniz.

Erfelek Şelaleleri Kahvaltı

Eğer Erfelek Şelaleleri’ni keşfetmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkarsanız, günün ilk ışıklarıyla hizmet vermeye başlayan şirin mekanlar sizi karşılayacak. Doğanın huzur veren atmosferi eşliğinde kahvaltı yaparak bu macera dolu güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Gözleme, börek çeşitleri ve zengin serpme köy kahvaltısı seçenekleriyle enerjinizi toplarken, taze sebzeler, ev yapımı reçeller ve doğal peynirler gibi yerel lezzetlerle tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Kahvaltı sonrası doğa yürüyüşüne hazır hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Giriş Ücreti

Alana aracınız ile gidecek olursanız araç ücreti ödemeniz gerekiyor. Onun dışında kişi başı ücret ödenmiyor. Alanı kamp yapmak için tercih edecek olursanız kişi başı ücret ödeyerek burada gecenizi keyifle geçirebiliyorsunuz.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Ziyaret Saatleri 

Milli Parklar Genel Müdürlüğü koruması altında olan Erfelek Şelalesi, saat 09.00 ile 19.00 arasında turistlere açık.