Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Evcil hayvanla nasıl seyahat edilir? Evcil hayvanla uçağa binilir mi, nasıl binilir? Evcil hayvan uçak bileti ortalama kaç TL?

Evcil hayvanla nasıl seyahat edilir? Evcil hayvanla uçağa binilir mi, nasıl binilir? Evcil hayvan uçak bileti ortalama kaç TL?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 18 Eylül 2024 - 18:27
 • Son Güncellenme: 18 Eylül 2024 - 18:28
Evcil hayvanla nasıl seyahat edilir? Evcil hayvanla uçağa binilir mi, nasıl binilir? Evcil hayvan uçak bileti ortalama kaç TL?

Evcil hayvanlarımızla seyahat etmek, her zaman heyecan verici olduğu kadar biraz da stresli olabilir. Ancak doğru hazırlıklarla, bu deneyimi hem sizin hem de küçük dostunuz için çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. İster kısa bir kaçamak olsun, ister uzun bir tatil, evcil hayvanınızın da bu yolculuğa en az sizin kadar hazır olması gerekiyor. Gerek uçakla gerekse araba veya otobüsle yapılan seyahatlerde evcil hayvanların rahat ve güvenli bir şekilde taşınabilmesi için bilmeniz gerekenleri sizin için bir araya getirdik. 

{ad:0}

Seyahat Öncesi Yapılması Gerekenler 

Evcil hayvanınızla seyahate çıkmadan önce yapmanız gereken bazı önemli hazırlıklar var. İlk olarak, veteriner kontrolü şart. Evcil dostunuzun seyahat sırasında herhangi bir sağlık problemi yaşamaması için veteriner hekiminizden gerekli sağlık kontrollerini yaptırmanız çok önemli. Bu sayede hem yolculuk esnasında evcil hayvanınız rahat edebilir hem de hava yolu ve otobüs şirketleri tarafından talep edilen sağlık belgelerini edinebilirsiniz. Aşılarının tam olduğundan, parazit kontrolünün yapıldığından ve özellikle yurt dışına seyahat edecekseniz gerekli evraklarının eksiksiz olduğundan emin olun.

Bir diğer önemli adım ise kimlik kontrolü. Evcil hayvanınızın çiplenmesi veya kimlik kartına sahip olması yurt dışı seyahatlerinde zorunlu hale gelebilir. Pasaportu ve kimliği, özellikle Avrupa ülkeleri ve bazı diğer bölgeler için olmazsa olmaz. Mikroçip numarası, aşıları ve veteriner onayı ile birlikte evcil hayvanınızın pasaportunu seyahat boyunca yanınızda taşımalısınız.

Evcil hayvanının seyahat korkusu mu var? Seyahat öncesi ilaç kullanımının bırakılması gerekiyor. Bazı evcil hayvan sahipleri, seyahat sırasında dostlarının stresini azaltmak için sakinleştirici ilaçlar kullanmayı düşünüyor ancak Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uçak yolculukları sırasında evcil hayvanlara sakinleştirici ilaç verilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bunun yerine, doğal yöntemlerle evcil hayvanınızı sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Lavanta yağı gibi bitkisel ürünlerle masaj yapmak ya da seyahat öncesinde evcil hayvanınızı biraz yorarak uçağa binmeden uyumasını sağlamak iyi bir fikir olabilir.

Evcil Hayvan ile Uçakla Seyahat 

Uçakla seyahat etmek her zaman hızlı ve pratik bir seçenek. Ancak işin içine evcil hayvanlarımız girince biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Uçakla seyahat etmeden önce, havayolu şirketinin evcil hayvan taşıma politikalarını dikkatlice incelemeniz şart. Her şirketin kendi kuralları var ve bu kurallar genellikle evcil hayvanın büyüklüğüne, taşıma çantasına ve ek ücretlere göre değişiklik gösteriyor.

Evcil Hayvan ile Uçağa Binilir mi? 

Evet, evcil hayvanınızla uçağa binmek mümkün. Ancak her havayolu şirketinin farklı politikaları ve kuralları bulunuyor. Genellikle küçük evcil hayvanlar (belirli bir kilonun altında olanlar) kabin içinde sizinle birlikte seyahat edebilirken, daha büyük olanlar kargo bölümünde taşınmak zorunda. Bu noktada rezervasyon yaparken havayolu şirketine evcil hayvanınızla seyahat edeceğinizi mutlaka bildirmeniz gerekiyor. Ayrıca, bazı hava yolu şirketleri yalnızca belirli sayıda evcil hayvan kabul ediyor. Bu nedenle uçak bileti rezervasyonunuza evcil dostunuzu dahil etmek için mümkün olduğunca erken davranmalısınız.

Evcil Hayvan Uçakta Nasıl Taşınır? 

Evcil hayvanınızı uçakta taşırken onun rahatını ve güvenliğini göz önünde bulundurmalısınız. Küçük hayvanlar için genellikle kabin içinde taşıma izni veriliyor, ancak taşıma çantasının belirli boyutlarda olması gerekiyor. Taşıma çantası, hayvanınızın kabin içindeki koltuğun altına sığmasını sağlayacak şekilde olmalı Evcil hayvanınızın seyahat sırasında taşıma çantasından çıkmasına izin verilmediği için, ona uygun ve rahat bir çanta seçmeniz de çok önemli. Eğer evcil hayvanınız kargo bölümünde taşınacaksa, hava yolu şirketinin kargo bölümünde evcil hayvan taşıma standartlarını ve güvenlik önlemlerini kontrol etmenizde fayda var.

Uçakta Kedi Taşıma Çantası Nasıl Olmalı? 

Uçakta kediniz için kullanacağınız taşıma çantası, hava yolu şirketinin belirlediği ölçülere uygun olmalı. Genellikle bu çantaların ölçüleri 18 x 11 x 11 inç (45 x 28 x 28 cm) boyutlarında. Taşıma çantasının sağlam ve hava geçişine izin veren bir yapıda olması önemli. Ayrıca güvenlik kilidi bulunmalı ve kedinizin rahatça uzanabileceği bir alan sağlamalı. Taşıma çantasının alt kısmına, kedinizin rahat edebilmesi için yumuşak bir örtü veya havlu yerleştirebilirsiniz.

Uçakta Evcil Hayvan Hayvan Taşıma Kaç TL? 

Evet, uçakta evcil hayvan taşımak genellikle ek bir ücret ödemeniz gerekiyor. Uçakta evcil hayvan ile seyahat ücreti hava yolu şirketine, uçuşun yurt içi veya yurt dışı olmasına ve evcil hayvanın boyutuna göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca küçük kabin içinde taşınan evcil hayvanlar ile kargo bölümünde taşınan daha büyük hayvanlardan alınan ücretler farklı. Burada ücret sınıflandırması hayvanın ağırlığına göre yapılıyor. Bu konuda net bilgi almak için seyahat öncesi evcil hayvan taşıma ücretini hava yolu şirketinizi arayabilirsiniz. 

Evcil Hayvan ile Araba ile Seyahat 

Kendi aracınızla evcil hayvanınızla seyahat ettiğinizde uçakla seyahate göre daha esnek davranabilirsiniz ancak bu durumda da bazı güvenlik önlemlerini almanız gerekebilir. Evcil hayvanınızın araba içinde güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak hem onun hem de sizin güvenliğiniz için son derece önemli.

Kendi Aracınız ile Seyahat 

Araba ile seyahat ederken evcil hayvanınızın rahat etmesi kadar güvenliği de önemli bir konu. Evcil hayvanınızı araba içinde serbest bırakmak, hem onun için hem de sizin için tehlikeli olabilir. Bunun yerine, ona özel bir taşıma çantası ya da güvenlik kemeri kullanmanız gerekiyor. Araba için özel üretilmiş evcil hayvan emniyet kemerleri, dostunuzun seyahat boyunca güvende kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca, uzun yolculuklar sırasında her iki-üç saatte bir mola vererek, evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayabilirsiniz. Biraz hareket hem onun için hem de sizin için iyi olacaktır! 

Otobüs ile Seyahat

Otobüsle seyahat etmeyi planlıyorsanız, öncesinde otübüs firmasını arayarak evcil hayvan taşıma kurallarını öğrenebilirsiniz. Çünkü her otobüs şirketinin evcil hayvan politikaları farklılık gösteriyor. Genellikle evcil hayvanlar taşıma kabı içinde seyahat ederler ve ekstra bir ücret ödenmesi gerekiyor. Ayrıca hayvanın seyahat boyunca taşıma çantasından çıkarılmaması ve belirli bir ağırlık limitinin aşılmaması gibi şartlar da var. Otobüsle seyahat sırasında evcil hayvanınızın rahatını sağlamak için aynı uçak yolculuklarında olduğu gibi taşıma çantasının yeterli büyüklükte ve konforlu olduğundan emin olmalısınız. Evcil hayvanlarla seyahat etmek bazen göz korkutucu görünse de, evcil dostunuzun ihtiyaçlarına uygun şekilde planlama yaparak, birlikte geçireceğiniz tatilin tadını çıkartabilirsiniz.

Evcil Hayvanla Seyahat İçin Otel Seçimi 

Evcil hayvanınızla seyahat ederken, konforlu bir tatil geçirmenin sırrı doğru otel seçiminden geçiyor. Günümüzde birçok otel, evcil hayvan dostu hizmetler sunarak minik dostlarımızı da aileden biri olarak kabul ediyor. Evcil hayvan dostu oteller, genellikle evcil hayvanlara özel ikramlar, rahat yataklar ve geniş alanlar sunarak hem sizin hem de dostunuzun tatil keyfini artırıyor. Otel seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli şey, evcil hayvanınızın otelde rahat edeceği alanlara sahip olması. Örneğin, bahçeli bir otel seçerek onun da özgürce dolaşabileceği bir alan yaratabilirsiniz.

Bazı otellerde, evcil hayvanlara özel menüler bile sunuluyor! Tatilde yeni arkadaşlar edinebilir, sevimli dostunuz için özel aktiviteler düzenleyen otellerde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Ancak otel rezervasyonu yapmadan önce, otelin evcil hayvan politikalarını incelemek ve varsa ek ücretler hakkında bilgi almak oldukça önemli. Her otel evcil hayvan kabul etmeyebilir ya da yalnızca belirli büyüklükteki hayvanlara izin verebilir. Bu yüzden seyahatiniz sırasında herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için önceden bilgi almak iyi bir fikir olacaktır.

Unutmayın, tıpkı sizin gibi, evcil hayvanınızın da rahat, huzurlu ve keyifli bir tatili hak ediyor. Tatilinizi planlarken onun konforunu da düşünerek en uygun oteli seçebilir, minik dostunuzla birlikte keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz!