Ziyaretçilerine eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi. Doğal yaşam alanları, etkileyici bölümleri ve yüzlerce türden hayvanıyla, hem yetişkinler hem de çocuklar için keyifli bir gezi noktası. Gaziantep’e seyahat ettiğinizde, bu büyüleyici hayvanat bahçesini keşfetmeyi kesinlikle planlarınıza eklemelisiniz. Sizin için Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin bölümlerinden açılış-kapanış saatlerine, giriş ücretlerinden ulaşım seçeneklerine tüm detayları derledik. Gelin, tüm ayrıntılara birlikte göz atalım!
{facility:0}Gaziantep Hayvanat Bahçesi, şehir merkezine 11 kilometre mesafede, Şahinbey ilçesinin Yamaçlı Mahallesi’nde yer alıyor. Burç Ormanları’nın doğal güzellikleri arasında konumlanan bahçe, doğa ile iç içe bir alan. Gaziantep Üniversitesi’ne oldukça yakın bir noktada bulunan hayvanat bahçesi, kolay ulaşılabilir bir konumda.
Adres: Yamaçtepe, Burç Ormanı İçi, 27410 Şahinbey/Gaziantep
{ad:0}Gaziantep Hayvanat Bahçesi, şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede yer alıyor ve buraya ulaşım oldukça kolay. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne otobüs, minibüs, taksi veya özel araç gibi çeşitli ulaşım araçlarıyla gidebilirsiniz. İşte detaylar...
Eğer kendi aracınızla gitmeyi tercih ederseniz, hayvanat bahçesine ulaşım oldukça rahat. Zeugma Mozaik Müzesi gibi popüler duraklardan yola çıkarsanız, yol boyunca hayvanat bahçesine yönlendiren tabelaları takip edin. Üniversite Bulvarı’nı takip ederek, bulvarın sonunda sağa döndüğünüzde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne kolayca ulaşabilirsiniz.
Gaziantep şehir içi toplu taşıma sistemi ile de hayvanat bahçesine erişim mümkün. Ulaşım için B10 numaralı otobüs hattını kullanabilirsiniz. Balıklı’dan kalkan bu otobüsler, Yeşil Su, Kırkayak, Antep Lisesi, Ordu Caddesi, Bin Evler ve Üniversite güzergahlarını takip ederek Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne ulaşıyor. Otobüs saatleri için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesini kontrol edebilirsiniz.
Minibüs veya taksi gibi araçlarla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle taksi, hızlı ve konforlu bir seçenek olarak tercih edilebilir. Minibüslerle seyahat ederseniz, üniversiteye yakın duraklardan birinde inip hayvanat bahçesine yürüyebilirsiniz.
2001 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olarak biliniyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Avrupa’nın da ikinci, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi. Burç Ormanı içinde 1000 dönümlük geniş bir alana yayılan tesis, doğayı ve hayvanları seven herkes için bir cazibe merkezi. Hayvanat bahçesi, doğal yaşam alanları ve kış barınakları gibi özellikleriyle hayvanların konforunu en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Devekuşundan kanguruya, geyikten dağ keçisine kadar pek çok türün bulunduğu bahçede, her biri tel örgülerle çevrili farklı alanlar hayvanların doğal davranışlarını sergilemelerine olanak tanıyor. Ayrıca ziyaretçiler için hizmet binaları ve kafeteryalar gibi sosyal alanlar da mevcut.
Hayvanat bahçesinin büyük kuş kafesi, 400 m² büyüklüğünde ve 30 metre yüksekliğinde. İçinde 90 farklı türden 950 kuş bulunan kafes, tropikal bölgelerde yaşayan kuşlar için kış aylarında ısıtılan özel bir alan. Tropikal kuş türlerinin sergilendiği bu alan, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin en çok ilgi çeken bölümlerinden biridir.
Akvaryum bölümü ise sualtı dünyasının büyüleyici atmosferini yaşamak isteyenler için mükemmel bir alan. 1200 m² büyüklüğündeki bölüm, 450 ton su kapasitesine sahip 21 farklı akvaryumla hizmet veriyor. İçerisinde 3 tatlı su ve 18 deniz akvaryumu bulunan alanda, 82 farklı türden toplamda 3250 balık bulunuyor. Hem tatlı su hem de deniz canlılarına ev sahipliği yapan akvaryum, özellikle çocukların ve deniz canlılarına ilgi duyanların favori duraklarından biri olarak öne çıkıyor.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi, farklı hayvan türlerini ve doğal yaşam alanlarını barındıran özel bölümlere sahip. Bu bölümlerde çeşitli hayvan türlerini doğal ortamlarında gözlemleme fırdatı yakalayabilirsiniz. İşte hayvanat bahçesindeki önemli bölümleri...
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin en dikkat çekici alanlarından biri olan Şempanze Adası, 5 dönümlük geniş bir alana sahip. Adada, şempanzelerin rahatça yaşamalarını sağlayan yazlık ve kışlık barınaklar bulunuyor. Burada on adet kış barınağı ile birlikte doğum odaları ve bebek bakım odaları da yer alıyor. Kısacası bu alanlar, şempanzelerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için özel olarak tasarlanmıştır.
Hayvanat bahçesinin en büyüleyici alanlarından biri olan Tropikal Kelebek Merkezi, binlerce kelebeğin yaşayacağı keyifli bir ortam. Endonezya ve Filipinler’den getirilen yaklaşık 120 türden oluşan 20 bin kelebeğin barındığı merkezde kelebeklerin yanı sıra, çeşitli sürüngen türleri de sergileniyor.
Türkiye’nin ilk safari parkı olarak inşa edilen bu alan, 200 dönümlük geniş bir arazide yer alıyor. Safari parkında, 25 farklı türden 257 hayvan ve 50 farklı türden 500 kanatlı hayvan bulunuyor. Safari Park içeriisinde hayvanların serinlemesi için iki doğal gölet parkın içinde bulunuyor.
700 metrekarelik bir alan üzerine kurulan müzede hayvanların tahnit edilmiş örnekleri ve fosilleri sergileniyor.
Sergi Ögeleri:
Gaziantep Hayvanat Bahçesi yaz ayları sabah 9'da açılıp, akşam 6'da açılıyor. Kış sezonu 9.00 ile 17.00 saatleri arasında açık.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi giriş ücreti 2025 yılı tarifesi şu şekilde: