Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Gaziantep'in En İyi Piknik Yerleri Neresi? Gaziantep Piknik Yerleri Açık Olduğu Saatler ve Giriş Ücretleri

Gaziantep'in En İyi Piknik Yerleri Neresi? Gaziantep Piknik Yerleri Açık Olduğu Saatler ve Giriş Ücretleri

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 10 Haziran 2024 - 15:23
 • Son Güncellenme: 10 Haziran 2024 - 16:38
Gaziantep'in En İyi Piknik Yerleri Neresi? Gaziantep Piknik Yerleri Açık Olduğu Saatler ve Giriş Ücretleri

Gaziantep, yalnızca zengin mutfak kültürüyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de öne çıkan bir şehrimiz. Şehrin çevresinde yer alan tabiat parkları, ormanlar ve göletler, piknik yaparak haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz mükemmel mekânlar sunuyor. Karaçam ormanlarının huzur verici atmosferinde kamp yapmaktan geniş olanaklara sahip rekreasyon alanlarında mangal keyfi yaşamaya kadar, her zevke uygun bir piknik yerini Gaziantep’te bulmak mümkün. Hafta sonu yürüyüşleri yapabileceğiniz, kır bahçelerinde kahvaltının tadını çıkarabileceğiniz ve doğa ile baş başa huzurlu anlar geçirebileceğiniz Gaziantep’in en güzel piknik yerlerini senin için derledik.

{ad:0}

{search:gaziantep-otelleri,Gaziantep Otelleri}

Dülükbaba Piknik Yeri

Doğayla iç içe olmak, piknik yapmak ve kamp kurmak için Gaziantep'in en ideal yerlerinden biri olan Dülükbaba Piknik Yeri'ni keşfedelim. Şehir merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan bu mesire alanı, olanakları ve doğal güzelliği ile her mevsim keyifli bir gün geçirme imkânı sunuyor. 2010-2012 yılları arasında yenilenen piknik yerinde, geniş piknik alanları ve kamp alanları bulunuyor. Mangal yakma imkânı da mevcut. Ayrıca Dülükbaba Piknik Parkı’nda yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları doğa yürüyüşleri yapma olanağı tanırken, çocuk oyun parklarında çocukların keyifli vakit geçirmesi için fırsatlar yaratıyor. Siz de burada etkileyici manzaralar eşliğinde piknik yapabilir, aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Dülükbaba Piknik Yeri'nde sadece doğanın tadını çıkarmakla kalmayacaksınız. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Dülük Antik Kenti'ni de ziyaret etme şansı yakalayabilirsiniz. Kayaya oyulmuş mezarlar, kiliseler ve yeraltına inşa edilmiş Mitras tapınakları gibi tarihi kalıntıları da keşfetmenizi öneririz.

Ulaşım: Gaziantep şehir merkezinden ile dolmuş ve otobüslerle Dülükbaba Piknik Yeri'ne kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca özel araçla da ulaşım mümkündür.

Ziyaret saatleri: Dülükbaba Tabiat Parkı haftanın her günü 07.00 – 23.00 saatleri arasında açıktır. 

Dülükbaba Tabiat Parkı Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 20 TL, indirimli giriş ücreti 10 TL

Alleben Göleti Piknik Yeri

Gaziantep'te doğayla iç içe bir piknik yapmak için ideal bir yer arıyorsanız, Alleben Göleti tam size göre! Şehir merkezine sadece 6 kilometre uzaklıkta bulunan bu gölet, her mevsim ziyaretçilerine keyifli vakit geçirme imkânı sunuyor. Alleben Göleti'nin en güzel özelliklerinden biri, her mevsim ziyaret edilebilmesidir. Göletin etrafında geniş piknik alanları bulunmaktadır. Mangal yakma imkânı da mevcuttur. Piknik yerinde temel ihtiyaçlarını çevredeki işletmelerden kolayca alabilirsiniz. Alleben Göleti Piknik Yerinde oyun alanları, bisiklet yolları, çay bahçeleri ve spor alanları gibi olanaklardan faydalanarak da keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Alleben Tabiat Parkı Giriş Ücreti: 20 TL (İndirimli 10 TL) 

Ziyaret Saatleri: Haftanın her günü 8.00 – 23.00 saatleri arasında açık.

Burç Ormanları Piknik Yeri

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 350 hektarlık bir alan üzerine kurulu Burç Ormanları, şehrin en gözde piknik ve doğa alanlarından biri. Tertemiz havada yürümek, spor yapmak veya aileniz ve arkadaşlarınızla mangal keyfi yapmak için ideal bir ortam sunuyor. Orman içerisine yayılmış geniş piknik alanlarında çeşme, piknik masaları, mangal alanları ve tuvalet gibi imkanlar bulabilirsiniz. Piknik yaparak dinlendikten sonra yemyeşil ormanda keyifli bir gezintiye çıkabilir veya alana oldukça yakın olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Ulaşım: Gaziantep'in merkezine yakın konumu ile Burç Ormanları'na dakikalar içerisinde yürüyerek, minibüslerle, otobüslerle veya özel araçlarınız ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Burç Tabiat Parkı kişi başı giriş ücreti: 3 TL

Ziyaret saatleri: Haftanın her günü 08.00 -23.00 saat arasında açık.

Burç Göleti Piknik Yeri

Gaziantep piknik alanları

Gaziantep'in merkezine sadece 22 kilometre uzaklıkta bulunan Burç Göleti, yaz aylarının sıcağından kaçmak ve doğayla iç içe keyifli vakit geçirmek için ideal bir yer.  Türkiye'nin ilk biyolojik göleti olma özelliğine sahip Burç Göleti, 5.200 m2'lik geniş bir alana yayılıyor. Gölette hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor ve bu sayede tertemiz bir su kaynağı sunuyor. Bu sayede balık bolluğu da oldukça fazla ve olta balıkçılığı meraklılarının ilgisini çekiyor. Gölet çevresinde ağaçlar altına kurulmuş piknik alanlarında mangal keyfi yapabilirsiniz. Piknik alanı çevresinde ise temiz su, tuvalet ve temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük işletmeler bulabilirsiniz.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: Burç Göleti'ne giriş ücretsizdir ve haftanın her günü 24 saat boyunca ziyarete açıktır.

Şahinbey Dumanlı Piknik Yeri

Gaziantep'in en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey'de yer alan Dumanlı Piknik Yeri, hem şehrin sakinleri hem de turistler tarafından oldukça sevilen bir piknik alanıdır. Yeşillikler içinde keyifli vakit geçirmek, piknik yapmak ve mangal keyfi yapmak için ideal bir ortama sahip olan Dumanlı Piknik Yeri, sunduğu imkanlar ile her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Dumanlı Piknik Yeri, geniş çimenlik alanları ve çeşitli ağaç türleri ile çevrili bir alandır. Sıcak yaz günlerinde serinlemek için yapay göletler ve küçük su kaynakları da mevcut. Futbol ve basketbol gibi çeşitli sporlar yapabileceğiniz alanlar da var. Ayrıca, çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Bu sayede çocuklar da Dumanlı Piknik Yeri'nde keyifli vakit geçirebilirler. Piknik alanında yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler de yer alıyor. Dumanlı Piknik Yeri'nde yeterli sayıda tuvalet ve geniş bir otopark alanı da bulunuyor.

Giriş Ücreti ve Ulaşım: Dumanlı Piknik Yeri'ne giriş ücretsizdir. Şahinbey ilçesine yakın olan Dumanlı Piknik Yerine her yarım saatte bir bulabileceğiniz Şahinbey Parkı otobüsleri, taksiler veya özel aracınızla rahatça gidebilirsiniz.

Erikçe Piknik Alanı

Doğayla iç içe dinlendirici bir gün geçirmek için Gaziantep'in en popüler piknik alanlarından biri olan Erikçe Piknik Alanı'nı keşfedin! 214 hektarlık Erikçe Park Ormanı'nın içerisinde yer alan bu piknik yeri, karaçam ve fıstık çamı ağaçlarının gölgesinde huzurlu bir ortam sunuyor. 1000 m2'lik geniş seyir terasları ve 1500 m2'lik yapay göl ile muhteşem manzaranın keyfini çıkarmak ve serinlemek için ideal bir alan. 1 kilometrelik yürüyüş yolları: Doğa yürüyüşleri ve egzersiz için ideal. Alanda miniklerin keyifli vakit geçirmeleri için tasarlanmış oyun alanları mevcut ayrıca geniş mangal alanları sayesinde aile ve arkadaşlarla mangal keyfi yapmak için de uygun.

Ulaşım: Erikçe Piknik Yeri, Gaziantep şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta. Özel araçla kolayca ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: Erikçe Piknik Yeri'ne giriş ücretsizdir. Piknik yeri haftanın her günü 08.00-23.00 saatleri arasında açıktır.

Kiraçtepe Park Orman Piknik Yeri

Gaziantep Piknik Yeri

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yer alan Kiraçtepe Park Orman Piknik Yeri, şehrin gürültüsünden uzakta doğayla iç içe vakit geçirmek, mangal keyfi yapmak için ideal bir alan. Çam ormanları ve zengin bitki çeşitliliği ile çevrili piknik alanları, Kiraçtepe Park'ın en ilgi çekici köşelerinden biri. Alanda temiz havada doğa yürüyüşleri yapmak için uygun parkurlar yer alıyor. Ayrıca Muhteşem manzaranın keyfini çıkarmak için teraslar ve seyir mevcut.  Piknik alanlarında temiz su ve WC imkanları ile aracınızı park etmek için geniş otopark alanı da düşünülmüş.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: Kiraçtepe Park Orman Piknik Yeri'ne giriş ücreti 50 TL'dir. Piknik yeri haftanın her günü 08.00-23.30 saatleri arasında açıktır.

ŞB-Şelale Parkı Piknik Yeri

Gaziantep Piknik Yeri

Gaziantep şehir merkezine sadece 9 kilometre uzaklıkta bulunan ŞB-Şelale Parkı, 180.000 m2'lik geniş bir alana yayılan ve şehrin en popüler rekreasyon alanlarından biri olarak öne çıkan bir doğa harikası. Yemyeşil alanları, yapay gölü ve şelalesi ile huzurlu ve dinlendirici bir ortam sunan park, piknik yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak, bisiklet sürmek ve spor yapmak için mükemmel bir yer. Yapay göl ve şelale manzaralı piknik alanları ile aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli bir piknik yapmak için alanlar mevcut. Ayrıca farklı zorluk derecelerinde yürüyüş ve bisiklet parkurları Futbol, basketbol ve voleybol gibi sporlar yapabileceğiniz alanlar da var. Taze ürünlerle kahvaltı yapabileceğiniz ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz kır bahçeleri ve oyun alanları ŞB-Şelale Parkı Piknik Yeri’nde sizleri bekliyor.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: ŞB-Şelale Parkı'na giriş ücretsizdir. Park haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında açıktır.

Çaybaşı Mesire Yeri

Gaziantep piknik alanları

Şehir merkezine yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta bulunan Çaybaşı Mesire Yeri özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça popüler bir piknik noktasıdır. Geniş piknik alanları ve mangal alanlarında piknik ve mangal yapabilirsiniz. Mesire yerinin etrafındaki doğa yürüyüşleri için ideal parkurlarda doğa yürüyüşleri yapabilir, Temiz hava ve yemyeşil doğanın tadını çıkararak dinlenebilirsiniz. Alanda çocuklar için oyun alanları, geniş bir otopark alanı ve WC imkanları da düşünülmüş durumda.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: Çaybaşı Mesire Yeri'ne giriş ücretsizdir. Mesire yeri haftanın her günü 08.00-23.30 saatleri arasında açıktır.

Karpuzatan Mesire Alanı ve Piknik Yeri

Gaziantep Piknik Alanları

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bulunan Karpuzatan Mesire Alanı ve Piknik Yeri, yemyeşil doğası ve serin suları ile şehrin karmaşasından uzaklaşmak için ideal bir destinasyon. Burada taze alabalıkların tadına bakabilir, geniş piknik alanlarında hem piknik hem de mangal yapabilirsiniz. İsmini buz gibi kaynak sularından alan piknik yerinde karpuz ve içeceklerinizi bu sularda serinletebilirsiniz. Alanda doğayla iç içe yürüyüşler yapabileceğiniz parkurlar var. Ayrıca yöresel lezzetleri tadabileceğiniz bir kır restoranı da bulunuyor. 25 kilometrekarelik geniş bir alana yayılan Karpuzatan'da piknik ve mangal alanlarının yanı sıra WC,temiz su, ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz büfeler ve çocuk oyun alanları gibi imkanlar da bulabilirsiniz.

Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: Karpuzatan Mesire Alanı ve Piknik Yeri'ne giriş ücretsizdir. Piknik yeri haftanın her günü 07.00-22.00 saatleri arasında açıktır.

Ulaşım: Gaziantep'ten her saat kalkan Nizip otobüsleri ile mesire yerine 30 dakikalık bir yolculukla kolayca ulaşabilirsiniz.

Gaziantep'te Nerede Kalınır? 

Gaziantep piknik alanları

Gaziantep’te piknik yapmayı planlıyorsanız, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini de keşfetmek isteyebilirsiniz. Bu deneyimi tek bir güne sığdırmak yerine, şehrin en iyi otellerinde konaklayarak kendinize dinlenme fırsatı yaratabilirsiniz. Gaziantep’in eşsiz yapılarını keşfetmeye günlere yayarak başlayabilir ve şehrin sunduğu tüm güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Otel fiyatlarını karşılaştırmak, detaylı bilgi almak ve erken rezervasyon fırsatlarını yakalamak için en iyi Gaziantep otelleri sayfamızı ziyaret edin; hem konforlu bir konaklama deneyimi yaşar hem de Gaziantep’in tüm güzelliklerini doyasıya keşfetin.