Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Gemlik denize girilecek en güzel yerler... Gemlik deniz tatili için 10 güzel yer

Gemlik denize girilecek en güzel yerler... Gemlik deniz tatili için 10 güzel yer

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 29 Temmuz 2024 - 05:40
 • Son Güncellenme: 30 Temmuz 2024 - 05:40
Gemlik denize girilecek en güzel yerler... Gemlik deniz tatili için 10 güzel yer

Gemlik, Bursa’nın Marmara Denizi kıyısında yer alan şirin bir ilçesi. Marmara Denizi’nin en sakin ve adını verdiği Gemlik Körfezi’nde konumlanan Gemlik, doğusunda Orhangazi, güneydoğusunda Yenişehir, güneyinde Gürsu, Kestel ve Osmangazi, batısında ise Mudanya ilçesi ile çevrili. Kuzey tarafında ise Yalova’ya bağlı Çınarcık ve Armutlu yer alyoır. Yalova ve İstanbul’a yakın konumuyla dikkat çeken Gemlik, aynı zamanda Balıkesir’e de kolay ulaşım imkanı sunuyor. Bu stratejik konumu nedeniyle yoğun ilgi gören plaj özellikle Marmara Denizi’ne kıyısı olan plajları ile tatilcilerin gözdesi. Peki, Gemlik’te denize girilir mi? Denizi temiz mi, sığ mı, derin mi? Gemlik’in denizi sıcak mı, soğuk mu? Tüm bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını rehber içeriğimizde bulabilirsiniz. Gemlik plajları listemizi incelemeyi ve tatil planlarınızı buna göre yapmayı unutmayın.

{ad:0}

{search:gemlik-otelleri,Gemlik Otelleri}

Gemsaz Plajı

Gemlik ilçe merkezinin 3 kilometre güneyinde yer alan Gemsaz Plajı, mavi bayraklı plajlar arasında bulunuyor. Plaja, yürüyerek veya otobüslerle rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Plaj yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda uzunluğunda bundan dolayı çok kalabalık günlerde bile rahatça yer bulmanız mümkün.

Plajın derinliği ortalama 1 - 2 metre arasında değişir ve düzenli olarak temizleniyor. Plaj zemininin büyük bir bölümü kumsaldır, ancak taşlık alanlar da bulunduğu için yanınıza terlik veya deniz ayakkabısı almanız faydalı olacaktır.

Yılın her günü ziyarete açık olan plaj, tekne ve jet ski turları için de uygun. Duş, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve otopark gibi hizmetlerin bulunmadığı Gemsaz Plajı’nda, yiyecek ve içecek ihtiyacı için bir kafe yer alıyor. Gemsaz Halk Plajı’na giriş ücretsiz.

Kumsaz Plajı

Gemlik’in gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak isteyenlerin gözdesi Kumsaz Plajı, ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta, Gençali Mahallesi’nde bulunuyor. Sessiz ve sakin atmosferi ile dikkat çeken plaj, özellikle gençlerin favori mekanlarından birid. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Kumsaz Plajı, mavi bayraklı plajlar arasında yer almasıyla da temizliği ve güvenilirliği tescillenmiştir. Kumsaz Plajı’nın uzunluğu 1,5 - 2 kilometre arasında değişirken, deniz derinliği ise 1,5 - 2 metre civarında. Plajın geniş bir bölümü kumsaldan oluşmaktadır ve rüzgarlı havası sayesinde sörf etkinlikleri için de uygun. Plaj, aile ziyaretlerine uygun yapısıyla kamp ve piknik gibi etkinlikler için de popüler bir seçenek. Sosyal hizmetlerin bulunduğu alanda, cafe, restoran ve beach gibi mekanlar burada saatlerce vakit geçirmenizi sağlayacak şekilde donatılmış.

Yılın her günü ziyarete açık olan Kumsaz Plajı, giriş kısıtlaması olmadan tüm misafirlere kapılarını açıyor. Araçla ulaşımın da mümkün olduğu plaj, yaz aylarında oldukça popüler. Çeşitli spor organizasyonlarının gerçekleştirildiği plaj, aktif bir bölge olma özelliği taşıyor. Plajın sahil genişliği 50 metre, sahil uzunluğu ise 300 metredir. İlçenin en gelişmiş ve en iyi hizmet sunan plajları arasında yer alan Kumsaz Plajı’nda şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi temel hizmetler ve araç park etmeye uygun alanlar bulunuyor. Denizin kum yapısına sahip olmasına rağmen, kahverengi bir rengi olduğu için bazen kirli bir görüntü oluşturabiliyor. Engelli erişimine de uygun olan plaja giriş ücretsiz. Kumsaz Plajı, doğayla iç içe, huzurlu ve eğlenceli bir gün geçirmek isteyenler için Gemlik’te denize girilecek en güzel yerlerden biri. Bu sakin ve doğal güzellikteki plaj, hem dinlenmek hem de çeşitli aktiviteler yapmak isteyenler için mükemmel bir tercih.

Küçük Kumla Sahili

Gemlik merkezinin 7 kilometre kuzeyinde yer alan Küçük Kumla Sahili, mavi bayraklı plajlar listesinde bulunan bir halk plajı. Kumsal zemine sahip olan Küçük Kumla Sahili, geniş bir alana yayılmış ve aile ziyaretleri için oldukça uygun. Sahil, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundadır ve ortalama derinliği 1-2 metre arasında değişiyor. Plajın çevresinde barlar, restoranlar ve beach club’lar gibi birçok mekan bulunuyor. Tekne ve jet ski turlarının gerçekleştirildiği sahil, liman kenarında yer alıyor.

Küçük Kumla Sahili, bisiklet ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için de kullanılıyor. Ortalama 1200 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olan plaj, geniş yürüyüş parkuru ile Bursa’nın en kalabalık plajları arasında. Hafta içi daha sakin olan Küçük Kumla Sahili, hafta sonları ise oldukça kalabalık oluyor. Sığ bir denize sahip olan Küçük Kumla Sahili’nin plaj alanı, kum ve taş karışık yapıya sahip. Şemsiye ve şezlong imkanları bulunan plajda, çevresindeki işletmelerden yiyecek ve içecek temin edebilir veya kendi yiyeceklerinizi getirebilirsiniz. Denizi berrak ve temiz olan Küçük Kumla Sahili’nde, belediye tarafından ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti sunuluyor. Ancak bu hizmetten faydalanmak için erken gitmeniz gerekebilir, çünkü gün içinde yoğun talep nedeniyle yetersiz kalabiliyor. Ayrıca plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları da bulunuyor.

Büyükkumla Plajı

Gemlik merkezinin 8 kilometre uzağında bulunan Büyükkumla Plajı, mavi bayraklı bir halk plajı. Çevresindeki plajlara göre daha derin olan Büyükkumla Plajı, ortalama 2,5 - 3 metre derinliğe sahip.  Plajın çevresinde pek çok işletme mevcut. Büyükkumla Plajı’nda tekne turlarına katılabilir, kamp yapabilir, piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve fotoğrafçılık gibi etkinliklerde bulunabilirsiniz. Plajın büyük bir kısmı kayalıklardan oluşmakla birlikte, kumsal zemini de var. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda olan Büyükkumla Plajı,  yılın her günü ziyarete açık. Plaja giriş için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Büyükkumla plaj alanının taş ve kum karışık bir yapısı var. Plajın denizi ise 2 ila 3 metre kadar taşlık, sonrasında ise kum yapısına sahip. Plaj çevresinde şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti sunan işletmeler bulunuyor, ayrıca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz mekanlar da mevcut. Ancak, plajda tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmuyor, bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz öneriliyor. Araç park etmek için uygun alan olduğu için, buraya erken saatlerde gelmek avantajlı olabilir.

Kurşunlu Plajı

Gemlik ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kurşunlu Plajı, çocuklar için uygun olan sığ denizi ile dikkat çeken bir halk plajı. Girişlerin ücretsiz olduğu Kurşunlu Plajı, fotoğraf çekimi için de oldukça uygun bir mekan. Yol kenarında yer alan plajın çevresinde bar, beach club ve pub gibi eğlence merkezleri mevcut. Ortalama derinliği 1,5 - 2 metre olan Kurşunlu Plajı, yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda. Büyük bir bölümü kumsal zemine sahip olan plajın 12 kilometrelik bir sahil şeridi bulunuyor. 

 Plajda şemsiye, şezlong ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunmamakla birlikte, bu hizmetleri sunan işletmeler de mevcut. Ayrıca plaj çevresinde kafe ve restoran hizmetleri ayrıca tuvalet ve duş imkanları da bulunmakta. Ancak bu tesisler zaman zaman kilitli olabiliyor.  Plaj alanı kum yapısına sahip ve bir iskele bölümü de yer alıyor. Burada çadır kurarak kamp yapmak da mümkün. Ancak kamp yapmadan önce jandarmadan izin almanız gerekiyor.

Kumla Vice Beach

Büyükkumla'da yer alan ve Gemlik merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kumla Vice Beach, gençlerin favori mekanlarından biri. Alkollü içecek ve yemek servisi ile ön plana çıkan bu beach club, canlı müzik etkinlikleriyle saatlerce eğlence imkanı sunuyor. Spor organizasyonlarından yüzme etkinliklerine kadar birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Kumla Vice Beach, özgürce eğlenmek isteyenler için ideal bir mekan. Buraya özel taksi ve toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabiliyor. Sabah saatlerinden gece yarısına kadar açık olan beach club, herhangi bir yaş kısıtlaması yok.

Beach’te şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti ayrıca kafe, otopark, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, soyunma kabini, tuvalet ve duş gibi olanaklar da mevcut. Kumla Vice Beach, hafta sonları oldukça kalabalık olabildiğinden, erken saatlerde gitmenizi öneririz. Plaj alanı kum ve taş karışık yapıda. Bu nedenle, rahatsız olabileceğinizi düşünüyorsanız terlik ya da deniz ayakkabısı giymeniz tavsiye edilir.

Hasanağa Kadınlar Plajı

Bursa, Gemlik’te sadece kadınlara özel hizmet veren Hasanağa Kadınlar Plajı, temiz ve berrak deniziyle ücretsiz giriş yapılabilen bir halk plajı. Plajda pek çok soyunma kabini bulunmakla birlikte yalnızca bir tane tuvalet var. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama ayrıca cankurtaran mevcut. Plajda ibadet etmek isteyenler için ibadethane ve deniz sonrası temizlenmek için duş hizmetleri bulunuyor. Yiyecek ve içecek satışı ise yapılmıyor

Hasanağa Kadınlar Plajı, sabah saatlerinden itibaren açılıp ve akşam saat 18:00’de kapanıyor. Plaj alanı taşlık yapıya sahip.  Gemlik ilçe merkezine yakın bir konumda olan Hasanağa Kadınlar Plajı'na, özel araç veya toplu taşıma ile kolayca ulaşılabiliyor.

Çamlık Beach Bar

Gemlik merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alan Çamlık Beach Bar, Büyükkumla’da otobüs, minibüs ve taksi ile kolayca ulaşabileceğiniz bir noktada. Mekanda bira, şarap ve viski gibi çeşitli alkollü içecekler bulunuyor. Herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmayan mekanda, her yaştan misafir keyifle vakit geçirebiliyor

Kurşunlu Kadınlar Plajı

Gemlik’te denize girilecek plaj listemizin son plajı Kurşunlu Kadınlar Plajı. Denizi sabah saatlerinde berrak ve temiz olan Kurşunlu Kadınlar Plajı’nda gün içerisinde deniz dalgalı ve kirli olabiliyor. İçerisinde 2 adet büfe imkanı mevcut. 8 yaş üzeri erkek çocuk kabul edilmeyen Kurşunlu Kadınlar Plajı, sadece kadınlara ve çocuklarına özel olduğu için erkek misafir kabul edilmiyor. Paj alanı taşlık olduğu için terlik ya da deniz ayakkabısı giyilmeli. Plajda şezlong ve şemsiye imkanı da bulunuyor.

Plaj Kumlu

Gemlik ilçe merkezinin 22 kilometre uzağında, Mudanya sınırına yakın bir bölgede yer alan Plaj Kumlu, daha çok yerli halkın tercih ettiği sessiz ve sakin bir plaj olarak biliniyor. Çocuklu aileler için oldukça uygun bir ortama sahip olan plajın  büyük bir bölümü sığ, ortalama derinliği 1-1,5 metre arasında değişiyor. Plaj, 1,5 kilometre uzunluğunda ve kumsal bir zemini bulunuyor dolayısıyla da yürüyüş yapmak ve çeşitli etkinlikler için geniş bir alan sağlıyor.  Plajda futbol, voleybol, doğa yürüyüşü, yüzme ve kamp gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilebiliyor. Araç girişine uygun olan sahil, yılın her günü ziyarete açık ve herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmuyor.

Gemlik'te Nerede Kalınır?

Özellikle yaz aylarında ziyaretçi sayısının arttığı Gemlik'te konaklama yapabileceğiniz pansiyon, apart otel, otel gibi çok sayıda tesis bulunuyor. Neredekal.com Gemlik otelleri sayfası üzerinden bölgedeki tüm otelleri görebilir, bütçenize ve beklentilerinize uygun bir otel için rezervasyon yapabilirsiniz.