Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Göcek'te en iyi 10 tekne turu seçenekleri: Göcek'te tekne turu tercihi yapmak için dikkat edilmesi gerekenler

Göcek'te en iyi 10 tekne turu seçenekleri: Göcek'te tekne turu tercihi yapmak için dikkat edilmesi gerekenler

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 14 Ağustos 2024 - 16:46
 • Son Güncellenme: 15 Ağustos 2024 - 16:46
Göcek'te en iyi 10 tekne turu seçenekleri: Göcek'te tekne turu tercihi yapmak için dikkat edilmesi gerekenler

Göcek’e geldiğinizde yapılması gerekenlerin en başında tekne turu geliyor. Birbirinden güzel koyları keşfetmek için tekne turu şart. Dilerseniz yatılı tekne turları ile mavi yolculuk yapabilirsiniz dilerseniz günübirlik tekne turları ile sabahtan akşama eşsiz mavilikteki koyları keşfedebilirsiniz.

{ad:0}

Zaman ve maliyet açısından günübirlik tekne turları çok daha avantajlı elbette. Tüm gün göz alıcı turkuaz renkteki koyları geziyor, tarihle doğanın buluştuğu muhteşem yerler görüyor ve bir su kuşuna dönüyorsunuz.

{search:gocek-otelleri,Göcek Otelleri}

Göcek Tekne Turu Rotası

Göcek tekne turu rotaları tekneden tekneye değişiyor. Hatta kaptanın tercihleri, hava durumu, koy yoğunluğu gibi durumlarda güzergahı belirlemede etkili faktörler arasında. Göcek’te koy olarak o kadar çok seçenek var ki hepsini 1 günde tekne ile gezmek imkansız. Neredeyse her tarafta bir ada ve onlarca koy var.

Göcek’te günübirlik tekne turu rotaları

  • Kleopatra Hamam Koyu
  • Akvaryum Koyu
  • Bedri Rahmi Koyu
  • Yassıca Adaları
  • Yavansu Koyu

Yukarıda saydığım koylar genel olarak tekne turları tarafından tercih edilen koylar. Özellikle 12 Adalar Tekne Turu bu bölgede oldukça meşhur. Şimdi Göcek tekne turumuzla ilgili detaylara geçelim.

Bedri Rahmi Koyu (Taşkaya Koyu)

Asıl adı “Taşyaka Koyu” olan koyda, bir dönem Bedri Rahmi bu koyda konaklarmış. Adı da buradan geliyor. 1974’te ressam ve yazar Bedri Rahmi’nin burayı ziyaret ederek bir taşın üzerine çizdiği resimden sonra burası Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlanmış. Bedri Rahmi’nin bir kayaya çizdiği balık resmi, adaya gelen ziyaretçilerin ilk baktıkları yer oluyor. Koyun küçük bir iskelesi var ve Koyda küçük bir balıkçı restaurantı da bulunuyor.  Tersane Adasının tam karşısında bulunan koyun arka tarafında tarihi kalıntılar var. Ayrıca çadır kampı yapmak isteyenler de rüzgarsız ve çam ağacının gölgesi olduğu için bu koyu tercih ediyor. Bedri Rahmi Koyu’nun yamaçlarında antik dönemden kalma kaya mezarları da bulunuyor. 

Kleopatra Hamam Koyu

Kleopatra Hamam Koyu, Göcek tekne turundaki en güzel ve de tekne açısından en kalabalık koylardan biri.  Hem doğa hem tarih iç içe olan koya, Kleopatra Koyu denilmesinin nedeni Antik Mısır’ın son Hellenistik kraliçesi olan Kleopatra’nın burayı ziyaret ettiğine inanılıyor olması. Efsaneye göre; Kleopatra buraya geldiği zamanlarda yıkanabilmek amacıyla bir hamam yaptırmış. Hatta bu hamam kalıntıları nedeniyle koya bir zamanlar Hamam Koyu deniliyormuş. Hamamın kalıntıları arasından çıkan sıcak su kaynağının Kleopatra’nın güzelliğinin kaynağı olduğu ve bu suyun cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor.  Zamanla depremler nedeniyle hamamın baz bölgeleri yıkılmış. Bu bölgede sıcak su kaynakları bulunuyormuş. Hatta koydaki su, kalsiyum, magnezyum gibi çeşitli mineraller açısından oldukça zenginmiş. Bu yüzden Hamam Koyu’nda yüzenlerin 10 yaş gençleşeceği söyleniyor.

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Domuz Adası ile Tersane Adası arasında kalan ve cam gibi bir denize sahip olan bir koy. Tekne turu ile gidilen koylar arasında en çok balık olan yerlerden biri. Yani adının hakkını fazlasıyla veriyor. Burada bulunan kalıntılar, eski bir deniz fenerinden kalma. Göcek 12 Adalar Tekne Turlarının popüler noktası olan Akvaryum Koyu için yanınızda kesinlikle şnorkel bulundurun. Göcek günübirlik tekne turunda genellikle yemek molası için bu koy tercih ediliyor.

Tersane Adası

Göcek’in en büyük adası olan Tersane Adası, adını Osmanlı döneminde tersane olarak kullanılması sebebiyle almış. Şu anda tersaneden eser yok tabi ama kalıntılar mevcut. Ayrıca adada mübadele sonrasında boşaltılmış eski Rum yerleşiminin kalıntıları da yer alıyor.  Adada şimdilerde tarım ve hayvancılık ile uğraşılıyor.

Yassıca Adaları

Göcek 12 Adalar Turlarının simgesi haline gelen Yassıca Adaları irili ufaklı bir çok adadan oluşuyor. Drone görüntüsünden de göreceğiniz üzere burası muhteşem bir güzelliğe sahip. Adalar Göcek mavi tur rotalarının vazgeçilmez noktası. Yassıca adalarının en büyüğünün içinde gölet bulunuyor. Korunaklı olduğu için uzun süreli Göcek 12 adalar tekne turlarının akşam kaldığı adalardan.

Yassıca Adaları’nın uç kısmında doğal bir göl bulunması sebebiyle burası dünya çapında bir üne sahip. Adanın manzarasını yakalamak için zirveye çıkabilirsiniz. Aynı zamanda adada yürüyüş yaparak keçilere eşlik edebilirsiniz. Adanın kuzey ucunda denize girebilirsiniz. Bu bölge hem kumlu hem de taşlık. Sığ olduğu için çocuklar için de ideal.

Boynuzbükü Koyu

Boynuzbükü Koyu Dalaman şehir merkezine 17 km uzaklıkta yer alıyor. Bu koya Dalaman - Fethiye karayolu üzerinde Tersakan sapağından ayrılan stabilize yoldan ulaşmak mümkün. Boynuzbükü koyuna hem karadan hem de denizden ulaşım var. Boynuzbükü Koyu'nda Yat mola Club adında bir restaurant bulunuyor.

Yavansu Koyu - Martı Koyu

Yavansu; incir ağaçlarıyla çevrili, tamamen pastoral olan harika bir koy. Dağlardan inen suyun kalitesinden dolayı Yavansu olaraka bililnen koy, "Martı Koyu" olarak da adlandırılıyor çünkü kıyıda taşlarla yapılmış büyük martı mozaikleri vardır. Çamlığın arasında keyifli bir yürüyüş yolu ve ardından antik Arymaxa'ya ulaşmak için tırmanmanız gereken bir yol var. Arymaxa'da Yunanca yazılı bir Roma mozolesi, Yunanca yazılı bir Helenistik mezar, bir lahit ve bir Bizans sarnıcı mevcut.

Göbün Koyu

Göbün Koyu,  çam ormanları ve zeytinliklerle desteklenen etkileyici bir koyd. Çok korunaklı bir şekilde demirleme seçeneğine sahip iyi organize edilmiş iskelede 40 yata kadar bağlanma alanı mevcut. Yürümek isterseniz Koyun arkasına doğru ilerleyince, yamaçta kaya mezarları ve Roma kalıntılarını görebileceğiniz patikalar var. 

Zeytin ağaçlarının süslediği adada Göbün Restoran var. Hemen arkasında Mavi Mağara ya da Mağaralı Koyları da gidilebilir koylardan. Ayrıca Merdivenli koy ve Martı Koy ve Kurşunlu Cennet Koyu yine uzun dönem Göcek tekne turlarında demir almak için tercih edilen koylar. Günlük Göcek tekne turları hepsini değil ama adanın devamındaki diğer koyda duruyor.

Killebükü Koyu

Killebükü, Boynuzbükü ve Taşyaka (Bedri Rahmi) arasında kalan geniş bir koy. Burada koy ile birlikte kilise kalıntılarını ve süslemeli taşları da görebilirsiniz.

Sıralıbük Koyu

Sıralıbük koyunun suyu oldukça soğuk ve derin. Koy etrafı ise çam ağaçları ile çevrili. Koyda ayrıca tatlı su kaynağı ve küçük bir plaj bulunuyor. Koy derinliğinden dolayı lacivert suya sahip olduğu için turkuaz renkli Göcek koylarından biraz daha farklı.

Merdivenli Koyu

Kıyıdan patikayı kullanarak yukarı tırmanabilir ve tepedeki köyü gezebilir,  bu küçük köyden yöresel ürünler satın alabilirsiniz. Ayrıca koy çevresinde birçok doğal mağara bulunuyor.

Şeytanlı Ada

2015’te Rodos Adası diye mültecilerin bırakılmasıyla gündeme gelen ada, Göcek tekne turu güzergahında.

Binlik Koyu - Kuyrucak Koyu

Binlik Koyu ya da Kuyrucak Koyu, günlük tekne turlar için deniz molası, uzun dönem tekne turları içinde demir atıp konaklama koyu. Adını adayı satın alan kişinin soyadından alıyormuş.

Göcek'te Tekne Turu Tercihi Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göcek tekne turu seçerken kusursuz bir deneyim yaşamak istiyorsunuz değil mi? O halde bu deneyime ulaşmak adına nasıl bir hizmet almanız gerektiğine daha yakından bir göz atmanın tam zamanı!  Tekne turu tercihinde Birkaç noktaya dikkat ettiğiniz takdirde mavi tur ayrıcalıklarını yaşarken aynı zamanda unutulmaz bir tatil fırsatını hissetmeye hemen başlarsınız.

Göcek Tekne Turu Rotasını İnceleyin

Göcek'te tekne ile tur yapmak istiyorsanız sizi bekleyen farklı alternatifler var. Bu çerçevede Fethiye tekne turu fırsatlarını yakalayabileceğiniz gibi Marmaris, Ölüdeniz, Kekova tekne turu gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Fethiye’nin en ünlü tur seçeneklerinden bir tanesi olan 12 Adalar Turu'na katılabilirsiniz.

Göcek Tekne Turu Programına Göz Atın

Maviliklere doğru yol alırken bazen sizi nelerin beklediğini bilmek çok daha keyifli bir deneyim yaşamanızı sağlayacak. Mavi tur esnasında sürprizlerle karşılaşmak yerine daha kaliteli bir deneyim yaşamak adına tur programına bir göz gezdirmenizin faydalı olacağını söylemek mümkün!

Göcek Tekne Turu için Fiyat Araştırması Yapın

Tekne ile tura çıkmadan önce sadece eğlence ve adrenalin düşünmeniz gerekmez değil mi? Bu durumda yapmanız gereken, uğranılacak koylar, turun kaç gün süreceği gibi  tur fiyatlarını etkileyen bütün detayları dikkate almaktır. 

Göcek'te Nerede Kalınır?

Göcek'te nerede kalacağınız, tatilinizin nasıl geçeceğine dair önemli bir karar. Göcek, hem hareketli bir sosyal hayat sunan merkezde hem de doğayla iç içe, sakin koylarda konaklama seçenekleri sunuyor. Eğer hareketli bir tatil arıyorsanız,restoranlar, barlar ve mağazalara yakın merkezi konumdaki otelleri tercih edebilirsiniz. Eğer huzurlu ve sakin bir tatil tercih ediyorsanız, Göcek'in çevresindeki koylarda yer alan butik oteller veya villalar sizin için daha uygun olabilir.Özellikle tekne turu yapmayı planlıyorsanız, marina yakınındaki oteller size kolaylık sağlayacaktır. Göcek'te her bütçeye ve zevke uygun konaklama seçeneği bulunuyor. Neredekal.com Göcek otelleri sayfasında tüm bu seçenekleri detaylı bir şekilde inceleyebilir, kendiniz en uygun olanı bulabilirsiniz.