Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Göcek'te denize girilecek yerler listesi İşte Göcek'in cennet koyları

Göcek'te denize girilecek yerler listesi İşte Göcek'in cennet koyları

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 30 Temmuz 2024 - 05:32
 • Son Güncellenme: 31 Temmuz 2024 - 05:32
Göcek'te denize girilecek yerler listesi İşte Göcek'in cennet koyları

Göcek, tarihi kalıntıları, muhteşem koyları ve berrak denizi ile Akdeniz’in saklı cennetlerinden biri.Tekne turlarıyla keşfedebileceğiniz birbirinden güzel adalar, koylar ve plajlar, Göcek’i her yıl binlerce ziyaretçinin tercih etme sebeplerinin başında geliyor. İster mavi tur yaparak, ister yürüyüşle Göcek'te denize girilecek yerlere ulaşmanız mümkün. Sizin için Göcek'te denize girebileceğiniz noktaları listeledik.  İşte Göcek’te denize girebileceğiniz 10 yer…

{ad:0}

{search:gocek-otelleri,Göcek Otelleri}

İnlice Plajı

Göcek merkeze sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan İnlice Plajı, hem kara hem de deniz yoluyla ulaşılabilen bu plaj, ziyaretçilerini ilk bakışta etkileyen simsiyah kumlarıyla ünlü. 800 metre genişliğindeki plaj, tamamen bu siyah kumlardan oluşuyor. Plajın halk plajı kısmı bulunmakla birlikte, belediye tarafından işletilen tesisten şemsiye ve şezlong kiralama imkanı da mevcut. Denizin sakin, ılık olması ve yavaşça derinleşmesi, özellikle çocuklu ailelerin İnlice Plajı’nı tercih etmesine neden oluyor. Fethiye sınırları içerisinde yer alan ancak Göcek merkeze yakın olan İnlice Halk Plajı, uygun fiyatlarla güzel bir günübirlik deniz keyfi arayanların ilk tercihlerinden biri. Dalaman, Göcek ve Fethiye için popüler bir kaçış noktası olan plaj, şehrin gürültüsünden uzak, yemyeşil bir orman manzarası ile Akdeniz’in maviliklerinin birleştiği huzur dolu bir konumda bulunuyor.

Halk plajı olması nedeniyle ücretsiz olduğunu düşünebilirsiniz, ancak yaya ve araçla girişlerde cüzi bir ücret alınıyor. Araçla gelenler için park etme zorunluluğu var, plaj çevresinde park yeri bulunmuyor. Plaj içerisinde Fethiye Belediyesi tarafından işletilen bir tesis bulunuyor. Burada yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, şezlong ve şemsiye kiralama gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Sahil kısmı yeterince temiz olan plaj, şezlong ve şemsiyeler arası yeterli mesafeye sahip. Plaj kumlu ve hafif çakıllı, deniz tabanı ise küçük taşlardan oluşuyor. Deniz suyu berrak ve kıyı yerleri çocuklar için uygun derinlikte. Dalgasız olması, yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için burayı cazip kılıyor. WC, duş yerleri ve soyunma kabinleri belediye çalışanları tarafından düzenli olarak temizleniyor. Plajda yürüyüş yapabileceğiniz kısa parkurlar, mini voleybol sahası ve piknik/mangal alanı da bulunuyor. Günübirlik ziyaretler veya plaj çevresinde konaklamalar için İnlice Halk Plajı, denize girmek için ideal bir seçenek. Şezlong ve şemsiye kiralama ekstra ücrete tabidir. Duş, soyunma kabini ve WC kullanımı ise ücretsiz.

Kleopatra Hamam Koyu

Göcek koyları ve plajları listesinde Kleopatra Hamam Koyu kesinlikle en meşhur yerlerden biri. Göcek tekne turlarının en sık uğradığı bu koy, doğa ve tarihin iç içe geçtiği efsanevi bir yer. Antik Mısır’ın son Hellenistik kraliçesi Kleopatra’nın burayı ziyaret ettiğine inanıldığından, koya Kleopatra Koyu adı verilmiştir. Efsaneye göre, Kleopatra buraya geldiğinde yıkanmak amacıyla bir hamam yaptırmış. Hamamın kalıntıları nedeniyle bir dönem Hamam Koyu olarak anılan bölge, bugün de tarihi hamam kalıntılarıyla ünlü. Hamamın kalıntıları arasından çıkan sıcak su kaynağının Kleopatra’nın güzelliğinin sırrı olduğu ve cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülüyor.

Kleopatra Hamam Koyu’na ulaşım için iki seçenek mevcut: tekne turu veya yürüyüş. Tekne turları, Göcek’in en kalabalık noktalarından biri. Ancak macerayı sevenler için Sarsala Koyu’ndan Likya işaretlerini takip ederek yaklaşık 1,5 – 2 saat süren bir trekking ile koya ulaşmak mümkün.  Koyda herhangi bir işletme ve tesis bulunmuyor, ayrıca giriş ücreti de alınmıyor. Kleopatra Hamam Koyu’nda, tarihi hamam kalıntıları arasında yüzmek mümkün ve şnorkel getirerek bu tarihi bölgenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kille Koyu

Göcek’te doğallığını koruyan koylardan biri olan Kille Koyu, Dalaman ilçesi sınırlarında yer alsa da Göcek’e oldukça yakın. Kille Koyu’na karayolu ile ulaşım mümkün ancak yol biraz zorlu. Karayolu ile ulaşım yarı toprak, yarı asfalt yol üzerinden sağlanabilir ancak bu yol zorlu olduğundan pek önerilmez. Kille Koyu’na en hızlı ve rahat ulaşım tekne turları ile mümkün. Konum olarak, Kille’nin bir tarafında Bedri Rahmi Koyu, diğer tarafında Boynuzbükü Koyu bulunuyor ve her iki koya da buradan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kille Koyu’nun denizi oldukça sakin ve dalgasız. Plaj taşlık olup, küçük çakıllardan biraz daha büyük taşlarla kaplı. Denize girdiğinizde bu taşlar 1-2 metre devam ediyor, ardından deniz dibi kum oluyor ve bu kumlu alan yaklaşık 9-10 metre sonra derinleşiyoer. Derinleşen bölgeye kadar ip hattı çekilmiş. Deniz suyu ılık olan Kille Koyu, soğuk su sevmeyenler için ideal. Koyda Dalaman Belediyesi tarafından işletilen bir tesis bulunuyor. Tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilir, soyunma odası, duş ve tuvalet gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.  

Bedri Rahmi Koyu

Diğer adı Taşyaka Koyu olan Bedri Rahmi Koyu, gerçekten enfes bir güzelliğe sahip. Koyun küçük bir iskelesi ve küçük bir balıkçı restoranı bulunuyor. 1974 yılında ressam ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun burayı ziyaret ederek bir taşın üzerine çizdiği resimden sonra burası Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlanmıştır. Bedri Rahmi Eyüboğlu, arkadaşıyla buraya balık yemeye geldiğinde, hesabı ödemeye parası yetmeyince restoran sahibiyle anlaşarak kayaya bir balık figürü çizmiştir. Kayanın üzerinde çizilen bu balık figürü, aslında içinde altı farklı hayvanın gizlendiği ilginç bir tasarıma sahiptir. Bu sanatsal dokunuş, koya adını veren Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun hatırasını yaşatmaktadır.

Eski ismi Taşyaka Koyu olan Bedri Rahmi Koyu, M.Ö. 350’li yıllarda Likya dönemine ait kaya mezarları ile de dikkat çekiyor. Denizi son derece temiz olan koy, hem doğa hem de tarih severler için ideal bir destinasyon. Bedri Rahmi Koyu’na ulaşım biraz zorlu. 4×4 arazi tipi araçlarla gitmek mümkün olsa da yol bozuk. Bu nedenle, Göcek’ten düzenlenen tekne turları ile Bedri Rahmi Koyu’nu ziyaret etmek daha sağlıklı bir seçenek.

Akvaryum Koyu

Göcek koylarının en güzel yerlerinden biri de kesinlikle Akvaryum Koyu’dur.Domuz Adası ile Tersane Adası arasında yer alan koy, adının hakkını tam anlamıyla veriyor; burada denizin altı adeta bir akvaryum gibi balıklarla doludur. Göcek 12 Adalar Tekne Turlarının popüler duraklarından biri olan Akvaryum Koyu, denizin altındaki eski bir deniz fenerinin kalıntıları ile ilgi çekiyor. 

Domuz Adası ve Tersane Adası arasında konumlanan Akvaryum Koyu, berrak denizi ve çevresini saran çam ağaçları ile huzur dolu bir ortam sunuyor. Koyun dibinde yer alan deniz feneri kalıntıları ve rengarenk balık çeşitliliği, gerçekten de bir akvaryum içinde yüzüyormuş hissi yaratıyor. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı koy, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için uygun. Akvaryum Koyu’na giriş ücretsiz. 

Göcek Adası

Göcek’in en popüler ve vazgeçilmez adreslerinden biri olan Göcek Adası, merkeze yakınlığıyla dikkat çekiyor. Yakın bir koyda denize girmek isteyenler için ideal bir noktadır ve bu nedenle yazın yoğun dönemlerinde oldukça kalabalık olabiliyor ancak, bölgenin doğal güzelliği kalabalığa rağmen kendini korumayı başarıyor. Ada, tamamen çam ve günlük ağaçlarıyla kaplı, plaj ise büyük taşlardan oluşuyor.

Göcek Adası’nda bulunan tek işletme, gelenlerin şemsiye, şezlong, yiyecek, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanıyor. Yatların ve teknelerin popüler uğrak noktalarından biri olan Göcek Adası, mavi ve yeşilin uyumla dans ettiği doğa ile iç içe huzurlu bir ortama sahip. Adaya özel yat veya teknelerle ulaşabileceğiniz gibi, deniz taksilerini de kullanabilirsiniz. Dalaman ve Göcek’ten hareket eden tekne turları ile bu harika adayı keşfedebilirsiniz.

Yassıca Adaları

Göcek’in 12 Ada Turları’nın simgesi haline gelen Yassıca Adaları, irili ufaklı birçok adadan oluşmaktadır ve mavi tur rotalarının vazgeçilmez duraklarından biri. Yassıca Adaları’nın uç kısmında bulunan doğal havuz, burayı dünya çapında üne kavuşturmuştur.  Adanın panoramik manzarasını yakalamak için zirveye çıkabilir, yürüyüş yaparak adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Yürüyüş sırasında sevimli keçilere rastlayabilir ve onlara eşlik edebilirsiniz. Yaz aylarında adada bulunan satıcılardan çeşitli ürünler satın alarak gezinize renk katabilirsiniz.

Göcek’in mutlaka ziyaret edilmesi gereken adalarından biri olan Yassıca Adaları Harika doğası ve kristal berraklığındaki denizi ile dikkat çekerken denizinin havuz gibi sakin ve temiz olmasıyla biliniyor. Adada herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamakla birlikte, tekne turları ile bu eşsiz deneyimi yaşayabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Tersane Adası

Göcek’in en büyük adası olan Tersane Adası, Osmanlı döneminde tersane olarak kullanılmasından dolayı bu ismi almıştır. Günümüzde tersaneye ait kalıntılar hala adada mevcuttur. Tersane Adası’nda, mübadele sonrasında boşaltılmış eski Rum yerleşiminin kalıntıları da yer alıyor.

Göcek tekne turlarının sıkça ziyaret ettiği noktalardan biri olan Tersane Adası, berrak ve masmavi denizi ile ünlü. Denizde yüzerken balıkları izleyebilir, adanın eşsiz su altı dünyasını keşfedebilirsiniz. İrili ufaklı koylara sahip olan Tersane Adası, Göcek’in en büyük adası olma özelliğini taşıyorr ve Osmanlı döneminden kalma tersane kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Tersane Adası’nda demir atılabilecek iki liman bulunuyor ve adada ziyaretçilere hizmet veren bir restoran da var. Çocuklu aileler için de uygun olan bu ada, Göcek tekne turlarının vazgeçilmez durakları arasında yer alan Tersane Adası, Göcek gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

Domuz Adası

Prens Adası olarak da bilinen Domuz Adası, muhteşem güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Adada görebileceğiniz begonviller adeta huzur verir. Bir zamanlar çok sayıda yaban domuzlarının yaşadığı bu ada, bu nedenle Domuz Adası olarak adlandırılmıştır. Domuz Adası, özel mülkiyet olup, Hürriyet gazetesinin eski sahipleri Simav ailesine aittir. Bu nedenle, ada karaya çıkıp gezilebilecek bir yer değildir. Ancak, adanın koylarında karaya çıkmamak şartıyla yüzebilirsiniz. 

Göcek ve Dalaman’da tekne turları ile ziyaret edilebilecek bir destinasyon olan Domuz Adası, berrak ve temiz denizi ile dikkat çekiyor. Temiz bir denize sahip olan ada irili ufaklı pek çok koya ev sahipliği yapıyor, burada yüzerken balıkları ve çeşitli deniz canlılarını yakından gözlemleyebilirsiniz. Çocuklu aileler de tekne turları ile Domuz Adası’nı rahatlıkla ziyaret edebilir. Domuz Adası’na giriş ücreti yoktur. 

Göbün Koyu

Göbün Koyu’na Merdivenli Koyu üzerinden yapacağınız 10-15 dakikalık bir yürüyüşle veya tekne turlarıyla ulaşabilirsiniz. Zeytin ve çam ağaçları arasında yer alan Göbün Koyu'nda duş ve tuvalet imkanı da bulunuyor. Domuz Adası’na yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta yer alan Göbün Koyu’nun girişi oldukça dar olduğu için korunaklı bir sahile sahip. Koyda kaya mezarları ve antik kalıntılar bulunuyor. Göbün Koyu’nun manzarasını izlemek isterseniz, zirveye doğru bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

Göcek'te Nerede Kalınır?

Göcek, sadece muhteşem koyları ve berrak denizi ile değil, aynı zamanda konaklama seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Burada, villalardan butik otellere ve pansiyonlara kadar birçok farklı konaklama seçeneği bulunuyor. Kısacası konforlu ve huzurlu bir tatil arayışında olanlar için Göcek, her bütçeye uygun alternatif var. Göcek otelleri sayfası üzerinden bölgedeki otelleri inceleyebilir, beklenti ve bütçenize uygun bir otel bulabilirsiniz.