Türkiye’nin en büyük adası olma özelliğini taşıyan Gökçeada, Ege Denizi’nin kuzeyinde yer almaktadır. Çanakkale’nin bir ilçesi olan Gökçeada, 70’li yıllara kadar İmroz ismiyle anılıyordu. 2016’dan bu yana Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip olan bu adada tatil yapmak istiyorsanız, Gökçeada Otelleri arasından sizin için en uygun tesisi kolayca seçebilirsiniz.
{ad:0}Tabii ki Gökçeada deniz otobüsü seferleriyle!
Gökçeada’ya giden arabalı feribotlar her gün sefer yapmaktadır. Sefer saatleri yaz ve kış tarifesi olmak üzere veya işletmenin dönemsel tercihleriyle değişkenlik gösterebilmektedir.
Gökçeada arabalı feribot saatleri kış tarifesi şu şekildedir:
Kabatepe'den Kalkış | Kabatepe'ye Varış |
09.11 | 11.00 |
13.00 | 15.00 |
17.00 | 19.00 |
21.00 | 23.00 |
Gökçeada'dan Kalkış | Gökçeada'ya Varış |
07.00 | 09.00 |
11.00 | 13.00 |
15.00 | 17.00 |
19.00 | 21.00 |
Yaz sezonunda ise yoğunluk olan dönemlerde sefer saatleri fark etmeksizin, feribotların saatsiz sefer yaptığı bilinmektedir. Dolayısıyla, güncel bilet satış sitelerinden tarife bilgisi öğrenerek en geç 20 dakika önce kalkış limanında olmanız durumunda ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.
{search:gokceada-apartlari,Gökçeada Apartları}
Özel şirketin gerçekleştirdiği feribot seferleri Eceabat Kabatepe Limanı’ndan başlıyor. Normal şartlar altında 1 saat 15 dakika süren bir sefer sonucunda Gökçeada Kuzu Limanı’na ulaşılmaktadır.
Dilerseniz limandaki gişelerden, dilerseniz online.gdu.com.tr internet sitesi üzerinden online ödeme yaparak Gökçeada'ya deniz otobüsü bileti alabilirsiniz.
Gökçeada feribot biletleri her yolculuk için tek seferliktir. Dolayısıyla dönüş öncesinde tekrar bilet almanız gerekmektedir.
{search:gokceada-pansiyonlari,Gökçeada Pansiyonları}
Gökçeada’ya sadece arabalı vapurlar sefer düzenlemekte olsa da, vapura yaya olarak da binebilirsiniz.
Gökçeada, doğası ve iklimiyle ziyaretçilerini her mevsim iyi ağırlamayı başaran destinasyonlarımızdan birisidir. Haziran ve eylül ayları arasını kapsayan yaz sezonu, Gökçeada’nın en ideal dönemi olarak kabul edilir. Deniz, kum ve güneş üçlüsünü sevenlerin Gökçeada’daki öncelikli seyahat sezonu yaz olmalıdır. Ancak bunun yanı sıra, Gökçeada pek çok yönüyle cazip bir tatil merkezidir. Bölgede gezilip görülmesi gereken yerler oldukça geniş çeşitliliğe sahiptir.
başta olmak üzere, keşfedilebilecek nice güzel noktası vardır. Bölgede, 673 metre yüksekliğiyle adanın en yüksek noktası olan Doruk Tepesi’nin ihtişamı ise görülmeye değerdir. Aynı zamanda ülkemizin ilk ve tek sualtı milli parkına sahip olan Gökçeada’nın dalış merkezi yerli yabancı pek çok su sporu tutkununu bir araya getiriyor. Kaleköy Limanı’ndan kalkan tekneler ile adanın önemli bölgelerinde dalış yapmak mümkün. Üstelik 10 dakikalık bir eğitimle, 5 metreyi geçmeyecek bir dalış yapma şansınız bile var!
{search:gokceada-butik-otelleri,Gökçeada Butik Otelleri}
Birbirinden güzel koylarıyla tatilcilerin, sörf sporuna müsait yapısıyla adrenalin tutkunlarının, denetimli olarak sürdürülen tarım üretimiyle agro kültür meraklılarının, cilde iyi geldiği düşünülen çamur banyosuyla sağlık turizmini sevenlerin ve en nihayetinde de meşhur sakızlı muhallebisi ve bademli kurabiyesiyle de boğazına düşkün seyyahların en güzel tercihlerinden birisi Gökçeada…
Gökçeada, sakin ve sessiz yapısıyla neredeyse yok denecek kadar az bir gece hayatı kültürüne sahiptir. Gündüzleri denizin, tarihi mekânların ve keşfedilecek yerlerin tadını çıkarıp; Akşamları ise Gökçeada restoranları ve tavernalarında nefis Ege mutfağını tatma fırsatı bulabilirsiniz. Organik tarım oldukça geniş bir yer kapladığından dolayı hediyelik eşya alışverişinde ise oldukça şanslısınız. Zeytin ve türevleri ile bezeli ürünler, doğal kekikler, kekik balı, %100 keçi sütünden yapılan keçi peyniri, organik reçel ve Dibek kahvesi gibi gastro değeri yüksek doğal ürünler bölgenin alametifarikalarıdır.
Bölgeye dair geniş gezi rehberini Gökçeada Gezi ve Seyahat Rehberi içeriğimizde bulabilirsiniz.
Turizm açısından önemli bir merkez olan Gökçeada; Tarım arazilerinden geniş deniz mahsulü seçeneklerine kadar pek çok yönden cazibesini koruyor. Ancak özellikle yabani otlar ve zeytinyağlıları ile Ege mutfağının tipik bir örneğini sunmayı başaran Gökçeada’da bilhassa el yapımı zeytinleri mutlaka tatmanızı öneririz. Benzer şekilde, her sokak başında ve restoranda tadabileceğiniz doğal reçelleri de adanın güzelliğine güzellik katacak türde!
Ege Denizi’nin kuzeyinde, Saros Körfezi’nin girişinde yer alan Gökçeada’nın kuzeyinde ise Semadirek Adası yer almaktadır. Güneyinde Bozcaada, güneybatı istikametinde ise Limni Adası’nın yer aldığı Gökçeada; Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir.
Gökçeada, ada merkezi yoğunluklu olmak üzere toplam 10 köyden oluşmaktadır. Genel yapısı itibarıyla gezilip görülecek pek çok destinasyona sahip Gökçeada’da eğer şahsi aracınızla gitmediyseniz ulaşımınızı minibüsler veya bölgedeki taksi işletmesi ile sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Gökçeada’da araba, motor, bisiklet veya ATV kiralama olanağınız da bulunuyor.
{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri}