Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Gümüldür'de denize girilecek yerler neresi? İşte Gümüldür'ün popüler 5 plajı

Gümüldür'de denize girilecek yerler neresi? İşte Gümüldür'ün popüler 5 plajı

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 02 Ağustos 2024 - 10:10
 • Son Güncellenme: 03 Ağustos 2024 - 10:10
Gümüldür'de denize girilecek yerler neresi? İşte Gümüldür'ün popüler 5 plajı

İzmir’in en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Gümüldür, uzun sahil şeridi ve eşsiz doğasıyla her yıl binlerce deniz, kum ve güneş tutkununu ağırlıyor. Kuşadası ve İzmir merkezine yakın konumu, günübirlik deniz turizmi için de cazip bir seçenek haline getiriyor.  Ancak, ilk defa bu bölgeyi ziyaret edecek olanlar için doğru plajı bulmak bazen zorlu olabilir. Henüz keşfedilmemiş sahillerin yanı sıra, bölgede tatilcilerin ihtiyaçlarına hitap eden pek çok plaj bulunuyor. Yaz tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmek ve masmavi denizlerde serinlemek için içeriğimizi ayrıntıları inceleyerek en uygun plajı seçebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

{ad:0}

{search:gumuldur-otelleri,Gümüldür Otelleri}

Gümüldür Halk Plajı

İzmir’in en popüler plajlarından biri olan Gümüldür Halk Plajı, merkezi konumu ve sunduğu olanaklarla ziyaretçilerine keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. Mavi bayraklı denizi, temizliği ve güvenliği ile öne çıkan plaj, aileler ve çocuklar için de son derece uygun. Plajda soyunma kabini, duş, WC, kafeterya ve restoran gibi imkânlar bulunuyor. İncecik kumları ve sığ denizi, çocukların güvenle oynayabileceği bir ortam sunarken, deniz suyu sıcaklığı da soğuk sevmeyenler için de ideal. Girişin ücretsiz olduğu plajda, şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz, 2024 yılı itibarıyla 25 TL ile 50 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Ortaköy Plajı

Ortaköy Plajı, İzmir’in Gümüldür merkezinde bulunan ve bir kez keşfedildikten sonra her yaz mutlaka ziyaret edilen bir sahil. Turist kalabalığının yoğun olduğu yaz aylarında dahi sessiz ve huzurlu bir ortam sunan plaj, dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Üstelik plaja girişler ücretsiz. Plaj alanında bulunan kafe ve marketlerde gün boyu ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Ancak, suyun biraz derin bu nedenle özellikle çocuklu aileler için pek uygun olmayabilir. 

Ürkmez Belediye Plajı

Ürkmez Belediye Plajı, yaz aylarında diğer halk plajlarının aksine sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan nadir yerlerden biri. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bile aşırı kalabalık olmayan plaj, kafa dinlemek ve rahatlamak isteyenler için ideal bir ortama sahip. Belediye tarafından işletilen plaja, girişler ücretsiz ayrıca plajda WC ve duş gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz olanaklar bulunuyor. Plaj çevresinde yer alan kafe ve marketler, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınıza cevap verirken, denizin sığ yapısı çocuklar için güvenli bir ortam da yaratıyor.

Çukuraltı Halk Plajı

Gümüldür’deki tatilciler için ideal bir seçenek olan Çukuraltı Halk Plajı, berrak ve temiz denizi ile dikkat çekiyor. Mavi Bayrak ödüllü plajın su kalitesi oldukça iyi ve yaz aylarında su sıcaklığı 26-27 derece civarında seyrediyor. Plajın derinliği, özellikle çocuklu aileler için güvenli bir ortam sağlıyor; dolayısıyla ebeveynler sahilde güneşlenirken çocuklar da güvenle oyun oynayabilirler. Çukuraltı Halk Plajı’na giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye kiralama hizmetlerden faydalanmak için ücret ödemek gerekiyor. Kendi aracınızla geliyorsanız, ücretsiz park alanları sayesinde rahatlıkla plaja ulaşabilirsiniz. 

Gümüldür Yalı Castle Plajı

Gümüldür Yalı Castle, harika plajı ve özellikle çocukların favorisi olan aquaparkı ile tatilcilerin gözdesi haline gelmiştir. Plajda geniş ve kumlu bir sahil alanı bulunuyor ve temizliğe büyük önem verilmektedir. Deniz suyu biraz soğuk olabilir, ancak bu durum sıcak yaz günlerinde serinlemek için bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Plaj ve aquapark için giriş ücreti tek seferlik ödeniyor. Çocuklar için giriş ücreti alınmazken, yetişkinlerin belirli bir ücret ödemeleri gerekiyor. Siz de sıcak günlerde ailenizle birlikte keyifli bir gün geçirmek isterseniz, nezih ve eğlenceli bir ortama sahip olan Castle Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Gümüldür'de Nerede Kalınır?

Gümüldür'de plajlar haricinde de gezilip görülebilecek çok sayıda lokasyon var. Gümüldür'de konaklayarak buradaki antik kentleri gezebilir ve doğal kamp alanlarını keşfedebilirsiniz. Gümüldür konaklama açısından da oldukça alternatifli. Burada her şey dahil konseptiyle hizmet veren lüks otellerden, pansiyon ve apart otel gibi uygun fiyatlı seçenekler bulmak mümkün. Neredekal.com Gümüldür Otelleri sayfası üzerinden bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun oteli bulabilir, otel fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.