Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Güneşi Söndürmem Gerek nerede çekildi, konusu nedir?

Güneşi Söndürmem Gerek nerede çekildi, konusu nedir?

Paylaş
Editor  
Eklenme: 10 Eylül 2024 - 11:58
 • Son Güncellenme: 10 Eylül 2024 - 11:59
Güneşi Söndürmem Gerek nerede çekildi, konusu nedir?

Emre Gül'ün çok satan gençlik romanından uyarlanan Güneşi Söndürmem Gerek, Netflix'in en çok izlenen yapımları arasına girmeyi başardı. Senarist Doğukan Cantimur'un kitaba olabildiğince bağlı kalmaya çalıştığı filmin konusu, oyuncuları ve nerede çekildiği kitabın hayranları tarafından en çok merak edilen konulardan... Hazırsanız Güneşi Söndürmem Gerek filminin detaylarını birlikte keşfedelim...

{ad:0}

{search:kibris-otelleri, Kıbrıs Otelleri}

Güneşi Söndürmem Gerek Konusu Nedir?

Netflix'in özellikle gençlerin çok ilgi gösterdiği yeni filmi Güneşi Söndürmem Gerek'in yönetmen koltuğunda Hande Türkel'i görüyoruz. Filmin oyuncu kadrosunda ise Serra Arıtürk ve Samet Kaan Kuyucu'nun yanı sıra Gürberk Polat, Ezgi Gör, Lal Ensari, Bayram Bazarov ve Derin Beşikçioğlu gibi isimler yer alıyor. Hayatındaki en değerli varlığı sevgilisi Anıl'ı kaybeden Umut’un, hayatına kaldığı yerden devam etmeye çabalarken hiç beklemediği bir gerçekle karşı karşıya kalıp yüzleşmesini konu alan Güneşi Söndürmem Gerek, sinemalardan sonra Netflix platformunda da izleyicilerin kalplerini kazanmış gibi görünüyor.

Güneşi Söndürmem Gerek Nerede Çekildi?

Gençlerin kayıp ve yas gibi konularla nasıl başa çıktığını ele alan Güneşi Söndürmem Gerek filminin çekimleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde gerçekleştirilmiş. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşe ve Girne şehirlerinde yapılan çekimlerde Girne Akçiçek Devlet Hastanesi, Kıbrıs Merit İnternational, Girne Amerikan Üniversitesi, kaplıca ve zeytinlik köyleri dikkat çekiyor.

Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Kuzey Kıbrıs'a gitmenin 2 farklı yolu bulunuyor.İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi pek çok şehirden Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşlar var. Genellikle Ercan Havalimanı'na yapılan uçuşlar ortalama 1-1.5 saat sürüyor. Diğer ulaşım yolu ise Mersin, Taşucu ve Alanya gibi limanlarından Kuzey Kıbrıs'ın Girne ve Gazimağusa limanlarına feribot seferlerini kullanmaktır. Kıbrıs'a feribot ile ulaşım yakşalık 2-3 saat sürüyor.

Kuzey Kıbrıs Vize İstiyor Mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kuzey Kıbrıs'a sadece kimlik kartı ile giriş yapabiliyor. Pasaporta dahi ihtiyaç yok. Bu demek oluyor ki Türkiye vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'a girmek için vizeye de ihtiyacı yok. O zama bavullar hazırlansın!

Kuzey Kıbrıs Otelleri

Kuzey Kıbrıs, her mevsim tatilcilerin gözdesi bir destinasyon. Ayrıca her bütçeye ve zevke uygun çeşitli konaklama seçenekleri sunuyor. Girne'de özellikle beş yıldızlı oteller genellikle deniz kenarında, kumarhane ve spa gibi olanakları ile öne çıkarken tarihi dokusuyla öne çıkan Gazimağusa'da ise uygun fiyatlı oteller bulmak mümkündür. Burada hem denize yakın hem de tarihi yerlere kolayca ulaşabileceğiniz konaklama seçenekleri mevcut. Yine aynı şekilde Lefkoşa'da küçük ama şık butik oteller ve dört yıldızlı tesisler bulunur. Kıbrıs otelleri rezervasyonu için tıklayabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Gezilecek Yerler

Kuzey Kıbrıs, zengin tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla keşfedilmeye değer birçok noktaya ev sahipliği yapıyor. Özellikle uzun süren yaz mevsimi ve lüks otelleri ile balayı çiftlerinin gözdesi bir destinasyondur. İşte Kuzey Kıbrıs'ta gezilecek başlıca yerler:

  • Girne Kalesi
  • Bellapais Manastırı
  • Salamis Antik kenti
  • St. Hilarion Kalesi
  • Lefkoşa Surlariçi
  • Selimiye Camii
  • Alagadi Kaplumbağa Plajı
  • Karpaz Yarımadası.
  • Kantara Kalesi
  • Girne Eski Limanı
  • Apostolos Andreas Manastırı