Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Güzel Köylü Dizisi Nerede Çekildi, Nasıl Gidilir?

Güzel Köylü Dizisi Nerede Çekildi, Nasıl Gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 17 Haziran 2024 - 21:04
 • Son Güncellenme: 02 Temmuz 2024 - 08:26
Güzel Köylü Dizisi Nerede Çekildi, Nasıl Gidilir?

Muğla, tarihi ve turistik mekanları ile her yıl milyonlarca ziyaretçiyi cezbeden bir şehir. Bu güzel şehrin keşfedilmeyi bekleyen gizli hazinelerinden biri de Güzelköy (Bozüyük). Adını son zamanlarda popüler bir diziye borçlu olan Güzelköy, sadece doğal güzelliği ile değil, tarihi ve kültürel açıdan da oldukça zengin bir yer. Bozüyük olarak bilinen Güzelköy, "Güzel Köylü" dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapmasıyla popülerlik kazandı. Dizinin ardından bölgeye yoğun bir turist akını başladı ve Güzelköy adını kullanmaya başladılar. Bu durum, bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirdi ve Bozüyük, Muğla'nın en çok ziyaret edilen destinasyonlarından biri haline geldi.

{ad:0}

Güzelköy'ü keşfetmeyi düşünüyorsanız tarihi dokusu, doğal güzellikleri, lezzetli yöresel mutfağı ve samimi atmosferi ile Güzelköy hakkındaki tüm detaylara içeriğimizde yer verdik. İşte detaylar…

{search:yatagan-otelleri,Yatağan Otelleri}

Güzel Köylü Dizisi Nerede Çekilmiştir?

Güzel Köylü Dizisi Nerede Çekildi

2014 yılında yayın hayatına başlayan ve büyük ilgi gören Güzel Köylü dizisinin çekildiği yer Muğla'nın Yatağan ilçesinde yer alan Bozüyük köyüdür. Tarihi Çınar Ağacı ile meşhur olan Bozüyük, tatilcilerin de gözdesi durumunda.

Bozüyük Nasıl Bir Yer?

Muğla otoyoluna çok da uzak olmayan, yaklaşık 8 km´de ulaşılabilen Bozüyük kendi halinde bir Ege kıyılarında Yatağan İlçe sınırlarında bir mahalledir aslında. Köy evleri, köy meydanı, meydandaki kahvehanede oturan köylüleri ile her şey bilindik. Ancak son yıllarda Güzel köylü, Baba ocağı, Dürüye´nin Güğümleri gibi pek çok dizi ve filmin çekildiği köy olmasıyla nice dizi takipçisinin dikkatini çekmiş ve sokakları ziyaretçiler ile dolup taşan bir mahalle haline gelmiştir.

Pek çok tarihi evin bulunduğu, tarım ve hayvancılıkla geçinen gerçek şirin bir kasaba olan Bozüyük Mahallesi’nde 800 yıllık tarihi anıt bir çınar ağacı bulunmaktadır. 87 metre derinlikte çıkan tabii su kaynağı olan Bozüyük Pınarbaşı ve tarihi evleri ile de ünlüdür. Mahalle pazarında doğal ürünlerin satıldığı, minik çarşısındaki dükkanları hediyelik eşyaların süslediği bir yer haline gelmiştir.  Büyük şehirlerin kargaşası ve stresinden sonra bol bol sakinlik depolamak için ideal mekanları bulunmaktadır.

Bozüyük’e Nasıl Gidilir?

Muğla'nın gizli cennetlerinden biri olan Bozüyük'e ulaşmak için farklı alternatifler mevcut. 

Özel Araçla Ulaşım

  • Muğla Merkez'den: Muğla şehir merkezinden Muğla otoyoluna bağlanarak Güzelköy'e ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk yaklaşık 35 dakika sürer. Yatağan kavşağından sağa dönerek Güzelköy tabelalarını takip ederek kolayca köye ulaşabilirsiniz.
  • Yatağan'dan: Yatağan'a Muğla şehir merkezinden veya Fethiye, Bodrum gibi diğer turistik destinasyonlardan otobüs veya özel araçla ulaşabilirsiniz. Yatağan'dan Güzelköy'e ise 8 km'lik bir mesafe var. Bu mesafeyi özel araçla 10 dakikada, dolmuşlarla ise 15-20 dakikada kat edebilirsiniz.

Otobüsle Ulaşım

Muğla şehir merkezinden Yatağan'a düzenli olarak otobüs seferleri bulunmaktadır. Yatağan'dan Güzelköy'e ise dolmuş seferleri mevcuttur. Otobüs firmalarının web sitelerini inceleyerek sefer saatlerini ve bilet fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Uçakla Ulaşım

Muğla'ya en yakın havalimanları Milas-Bodrum Havalimanı ve Dalaman Havalimanı'dır. Bu havalimanlarından taksi veya havayolu transfer hizmeti alarak Yatağan'a ulaşabilirsiniz. Yatağan'dan Güzelköy'e ise dolmuş veya taksi ile gidebilirsiniz.

Bozüyük Yakın Çevresinde Gezilecek Yerler

Bozüyük'e uğramışken çevredeki tarihi yapıları ve doğal güzellikleri gezip görmeden bölgeden ayrılmak olmaz. İşte Bozüyük çevresinde gezilebilecek yerler!

Stratonikeia Antik Kenti

Stratonikeia Antik Kenti, Bozüyük içerisinde olmasa da oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Eskihisar köyü içerisinde yer alan Bozüyük; Yatağan ilçe merkezine yaklaşık olarak 12 km, Bozüyük’e ise 20 km uzaklıkta. Bu antik kent Eskihisar köyü içerisinde yer alıyor. Tamamen mermer kullanılarak inşa edilen antik kentte tiyatro, meclis, agora ve hamam gibi farklı detayları inceleyebileceğiniz tarihi alanlar mevcut. Antik kente girişler ise ücretsiz.

Osman Hamdi Bey Konağı 

Yatağan ilçesindeki en ünlü tarihi yapılardan biri Osman Hamdi Bey Konağı. Turgut köyü sınırları içerisinde yer alan konak, Osman Hamdi Bey’in bir zamanlar konakladığı bir alan. Günümüzde ise müzeye çevrilerek ziyaretçilere açılmış durumda.

Lagina Antik Kenti

Lagina Antik Kent de Turgut köyünde yer alan antik kentlerden biri. Bu alan bölgenin geçmiş yaşantısına ışık tutan antik kentlerden biri. Karyalıların tapınaklarının bulunduğu bir alan antik kentte mermerden yapılan taş sütunlara ve taş bloklara rastlayabilirsiniz.

Mavi Göl

Yatağan ilçesinin doğal güzellikleri arasında yer alan Mavi Göl, Kül Dağı Göleti ismi ile de biliniyor. İlçe merkeziyle 10 km bir mesafeye sahip olan göle ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ayrıca Kapudağ dolmuşları ile de göle ulaşmanız mümkün. Mavi Göl doğa yürüyüşleri, piknik ya da kamp yapılabilecek alanlara sahip. Siz de Bozüyük doğal güzelliklerini gördükten sonra Mavi Göl’de vakit geçirebilirsiniz.

Dipsiz Çayı

Yatağan ilçesine oldukça yakın bir konumda yer alan Dipsiz Çayı, ilçenin önemli mesire alanlarından biri. Ayrıca bölgede piknik yapılabilecek önemli alanlardan biri olarak da ön planda. Özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Panarama Antik Kenti

Yatağan ilçesine uzaklığı 15 km olan Panarama Antik Kenti, Bağyaka köyünde yer alıyor. Antik kent içerisinde tarihi kalıntıları ve blokları görebileceğiniz alanlar bulunuyor. Ayrıca burada bölgenin tarihinde dini törenler ve şenlikler yapıldığı da biliniyor. Bu alana özel araçla ya da dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yaylaköy Kilisesi

Muğla Bozüyük gezi rehberi içerisinde yer alabilecek alanlardan birisi de Yaylaköy Kilisesi. Bu yapı, Rumlar tarafından 19. yüzyılda inşa edilmiş tarihi yapılar arasında yer alıyor. Yatağan’a 9 km mesafede bulunan kiliseye özel araçlarla, taksiyle ya dolmuşla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Günümüzde bu alan fazla tahribata uğramıştır. Ancak haftanın her günü ve ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebiliyor.